marimax 30.03.06, 10:24 To jest jawna dyskryminacja mezczyzn i powinno byc zabronione Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zymzyk Boom na babski biznes 30.03.06, 10:25 Napoczatek chce byc piekna a pozniej.. babski biznes;) 30 marca 1956 148 kołchoznik odznaczonylat Odpowiedz Link Zgłoś
ohmygoodnes fryzjer, kosmetyczka... 30.03.06, 15:24 solarium, fitness - macie racje, babski biznes kwitnie :-0 tylko to zadna nowosc jeśli nudzą cię niekończące się rozważania o majowych wyborach... Pół Wieku - newsy z 30 marca 1956 Odpowiedz Link Zgłoś
plus_k Bo są lepsze :) 30.03.06, 10:28 Babski biznes, jest na wyraźne życzenie mężczyzn. Traktując kobiety inaczej (czyt. gorzej) sami tego chcieli. Z pewnością pokażą, że są bardziej odpowiedzialne, mniej skorumpowane i zaradniejsze. Pozdrawiam i życzę sukcesów :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: owszem Re: Bo są lepsze :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.06, 22:55 Brawa dla wszystkich zaradnych i niezaleznych pan!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baba Re: Boom na babski biznes IP: 82.177.111.* 30.03.06, 10:35 Tak??? A dlaczego by nie zamknąć np. kościoła katolickiego? Odpowiedz Link Zgłoś
plus_k Re: Boom na babski biznes 30.03.06, 10:48 A dlatego, że Baby otwierają i prowadzą biznesy. Od zamykania i plajty sa faceci. To ich specjalność. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: flaming june nie bądź śmieszna IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.03.06, 17:22 od kiedy to faceci są od plajty i bankructwa?? czytając takie bzdury, to nawet śmiać się nie chce; tak samo jak część głupich feministek twierdzi, że za wojny są odpowiedzialni mężczyźni, a kobiety za pokój; wystarczy zobaczyć, kto jest ministrem obrony w USA i wiadomo, kto odpowiada za wojnę w Iraku; a przykładów, że kobiety prowadziły wojny w historii jest mnóstwo; albo np. ulubienica niektórych p.M.Tatcher i wojna o Falklandy; a ilu jest mężczyzn- pacyfistów, alterglobalistów itp; to większość mężczyzn stanowi te organizacje; co do biznesów: -nie każda instruktorka nauki jazdy musi być dobra; wymieniona szkoła jazdy z tego co słyszałem nie jest to nic nadzwyczajnego; gdziekolwiek indziej można trafić na dobrego instruktora, jak i beznadziejną instruktorkę, jeśli chodzi o naukę jazdy; a prawdopodobieństwo trafienia na złą instruktorkę jest większe niż trafienie złego instruktora; -niech powstają te "babskie" biznesy; jesli nie będą kierowane do mężczyzn, to znajdą się inni przedsiębiorcy/przędsiębiorczynie, które będą chciały zaspokajać potrzeby mężczyzn; -wg mnie kobiety chcą się po prostu poczuć wyróżnione, że ktoś trafia specjalnie do nich; i to je m.in. zachęca do korzystania z takich biznesów; po za tym: kobiety robią takie rzeczy dla prestiżu:-żeby pokazać, że ma nową komórkę, ładne autko, że się ubiera oryginalnie, i żeby zademonstrować jakąż to ona jest silną i NIEZALEŻNĄ(co podkreślają na każdym kroku) kobietą!!! PS. i jeszcze myślą, że wywrą tym wrażenie na facetach i innych kobietach, z którymi się porównują i walczą o większy podziw i uznanie; Odpowiedz Link Zgłoś
monia420 Re: nie bądź śmieszna 30.03.06, 20:59 ech, coś cię strasznie ugryzły te pomysły, flamingu june:) jakieś kompleksiki:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FJ Re: nie bądź śmieszna IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.03.06, 22:51 same kompleksiki; może jakieś konkretne argumenty Odpowiedz Link Zgłoś
1kzx3 Re: Boom na babski biznes 30.03.06, 10:49 kolejny dowód jak kobiety są niedowartościowane. W każdym podręczniku psychologii znajdziemy wytłumaczenie , czym kierują się osoby wybierające oferty "tylko dla". Są to osoby , które nie radzą sobie we współczesnym świecie, boją się go.Szukają choćby namiastki przynależnośc dla "elyty"."Tylko dla" kobiet daje im chwilowy klosz i poczucie, ze znajdują sie w czyms wyjątkowym , ale także i ogromny lęk przed światem zewnetrznym, do którego i tak trzeba będzie kiedyś wyjść. Powodzenia niedowartościowanym kobietom na których od zawsze robi się najlepsze pieniądze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: Boom na babski biznes IP: *.f.strato-dslnet.de 30.03.06, 11:08 Ach, czyli teraz wiem dlaczego kiedyś kluby były tylko dla mężczyzn. Po prostu czuli sie niedowartościowani. Bo jak wiesz, kiedyś do wielu miejsc kobiety nie miały wstępu. Cieszę sie, że to nie był szowinizm tylko zwykły strach facetów przed otaczającym ich światem, "i szukali choćby namiastki przynależności do elity". No moje panie. W końcu wyszło o co tak właściwie chodziło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: logik praktyk myslenie IP: 83.238.175.* 30.03.06, 17:07 Tak bylo, ale nie jest: mezczyzni juz sie wyleczyli z takich glupich postaw, a kobiety zaczynaja wlasnie je propagowac pomysl, kobieto i przeanalizuj swoja postawe: czy to, ze 100 lat temu mezczyzni byli glupsi (ale i tak srednio 2x madrzejsi niz owczesne kobiety), ma oznaczac, ze teraz ty powinnas nasladowac ich durne postawy ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inez_24 Re: Boom na babski biznes IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.06, 10:57 Jak by otworzono salony tylko dla panow,nikt by sie nie obruszyl (z panow).;) Uwazam ,ze to swietny pomysl-silownia,szkola jazdy tylko dla kobiet.Czasami marze o tym, by co druga knajpa byla tylko dla pan,powod?-niedaleko mojego domu (a tam sa same domki zero sklepow) znajduje sie knajpa jako jedyna czynna, gdy wracam pozno do domu-do 23.Czasem potrzebuje tam cos kupic i niezaleznie od tego jak jestem ubrana(dzinsy i marynarka wiec nie prowokuje)-musze slyszec przy wejsciu-"Ale laseczka!!No no no!Choc tu do nas!"i inne mniej cenzuralne ,bardziej wyuzdane glupoty.Wiec nastepnym razem wejde tylko ze swoim facetem,to natychmiast sie ucisza(biorac pod uwage jego posture)-Marze,by ta knajpa byla tylko dla pan-wyobrazacie sobie odwrotna sytuacje-Panie gwizdajace na kazdego wchodzacego faceta-bo ja nie..;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: logik-praktyk Re: Boom na babski biznes IP: 83.238.175.* 30.03.06, 17:17 Nie wiem jakie wlasciwie jest przeslanie twojej mozgolomnej wypowiedzi. Czytalem ja z prawej do lewej, z lewej do prawej, potem z gory na dol i z dolu do gory. Z zadnej strony nie moge sie w niej dopatrzyc nijakiego sensu. A gdybys nie weszla tylko wbiegla, albo wplynela ? A gdybys weszla tylem, a nie przodem ? A gdybys byla madrzejsza - to moze nie zadawalabys glupich pytan ? Kto wie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek ŻE-NA-DA!!!!! IP: *.gdynia.mm.pl 30.03.06, 10:47 Niech mi, proszę, jakaś "aktywna" wytłumaczy po co ta ucieczka od mężczyzn ? Czy wy się kobitki czegoś boicie ? Faceci nie mają nic przeciwko kobietom na siłowni, fajne dziewczywny też nie czuja dyskomfortu trenując z facetami. Przykłady mógłbym mnożyć. Gdzie wy zamierzacie poznawać partnerów, jezeli zaczniecie kisić się we własnym sosie i to na własne życzenie ? Odpowiedz Link Zgłoś
plus_k Re: ŻE-NA-DA!!!!! 30.03.06, 10:49 A kto powiedział, że kobiety chcą poznawać partnerów ??? Damy sobie radę same. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: albercik Re: ŻE-NA-DA!!!!! IP: *.abort.it.pl / *.abort.it.pl 30.03.06, 13:09 > A kto powiedział, że kobiety chcą poznawać partnerów ??? > Damy sobie radę same. To się partenogeneza nazywa. :) Swoją drogą, "prorok Machulski" brzmi ciekawie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boombka Re: ŻE-NA-DA!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.06, 16:23 buahahaha. Mówisz jak fundamentalna feministka.Tylko pamiętaj, że jak będziesz stara, smotna i cyniczna (to ostatnie już Ci nie grozi) to miej pretensje tylko do siebie. Prawa natury są proste, jest czarne musi być i białe-i wcale nie mam na myśli jakiegoś 'ubezwłasnowolnienia', po prostu jesteśmy sobie potrzebni jak zapłon płomieniom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: petunia28 Re: ŻE-NA-DA!!!!! IP: *.inversas.jazztel.es 30.03.06, 11:05 Wspanialy pomysl! Mam nadzieje, ze takich miejsc bedzie wiecej! Widze, ze coraz wiecej kobiet zauwaza jak beznadziejni sa faceci i jak zbedne jest ich towarzystwo... hi, hi, hi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leming Re: ŻE-NA-DA!!!!! IP: *.aster.pl 30.03.06, 12:37 Moze faceci sa beznadziejni. Moze ich towarzystwo jest zbedne. Ale tu posuwacie sie, drogie panie, za daleko, bo wprowadzacie ZAKAZY - a to juz dyskryminacja ze wzgledu na plec. Niezgodna z polskim prawem. I o to sie tu rozchodzi. Zrobcie lokale, do ktorych faceci nie beda CHCIELI przychodzic - a nie takie, do ktorych nie beda MOGLI. Odpowiedz Link Zgłoś
monia420 Re: ŻE-NA-DA!!!!! 30.03.06, 21:01 facecie mogą wchodzić do wszystkich lokali, o co chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ma-ryja Gratulacje IP: *.dip.t-dialin.net 30.03.06, 13:22 Moje panie, serdecznie dziekuje tym kilku odwaznym, ktore bez zawracania sobie glowy jakims tam zapyzialym meskim gadaniem zdobyly sie na wlasny bisznes, realizujac wlasne pomysly. Mysle, ze podobne artykuly nie beda miec odcienia sensacji, lecz wogole nie beda sie ukazywac, bo babski biznes bedzie codzienna normalnoscia. Wprawdzie pracuje w Polsce, ale biznes mam za granica i serce mi rosnie, gdy widze polskie menedzerki, ktore sa coraz pewniejsze siebie i widza niedoskonalosc brzydkiej plci. Wszystkie cechy potrzebne manadzerom maja juz od dawna polskie kobiety, niestety ciagle jeszcze sie nie doceniajace. Daltego przegrywaja, bo sa otoczone przeceniajacymi sie sredniakami, jakimi sa polscy mezczyzni na podobnych stanowiskach. Opdpowiedzialnosc, organizacja, kompetencja spoleczna, inteligencja emocjonalna, dokladnosc, dotrzymywanie slowa, nieprzekupnosc. To sa cechy kobiet, ktore ponosza odpowiednia odpowiedzialnosc. Robie co moge dla tych wspanialych mlodych rodaczek i zawsze, gdy sie zdarzy okazja przekonuje zagranicznych inwestorow, aby inwestowaly w kobiety, a nie w mezczyzn w Polsce. Powiem, ze czesto mi sie to udaje. Dlatego panowie taki kociokwik podnosza, gdyz boja sie o swoje miejsce w szeregu. Niestety, musza sie troche pokopac z kolegami. Dobrze im to zrobi, jak sobie nawzajem guzow nabija. Serdecznie pozdrawiam i zycze sukcesow oraz dalszej odwagi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leming Re: Gratulacje IP: *.aster.pl 30.03.06, 14:24 Dziewczyny, Zakladajcie i prowadzcie biznesy jakie wam sie zywnie podoba. Zycze wam jak najlepiej. Trzymam kciuki. Ale nie lamcie prawa, ktore na razie zakazuje dyskryminacji ze wzgledu na plec. "Knajpa tylko dla kobiet" to - parafrazujac znane powiedzenie o mezczyznach - myslenie jajnikami, a nie glowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boombka Re: Gratulacje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.06, 16:31 będzie trzeba nowe naklejki produkować 'zakaz wchodzenia z mężczyznami' i swoją drogą ciekawe jak będą wyglądały, przekreślony fallus?;) Nie traktujmy facetów jak psów bo to rzeczywiście jest dyskryminacja, która z pewnością na tym się nie skończy. Swoją drogą wcale się nie dziwię, że tyle wieków faceci nie dopuszczali nas do głosu-od tej wolnośći co niektórym paniom się w głowach pomieszało, ale spokojnie zwróci się to przeciwko nim. Odpowiedz Link Zgłoś
zamany Re: Gratulacje 30.03.06, 17:22 Sexmisja nadchodzi.A tak poważnie to nie widze w tym niczego co miałoby mnie wzruszać.Geje mają swoje knajpy,inne subkultury swoje,my faceci pijalnie co do niektórych nie wchodza panie,wiec o co ten ambaras. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pantalon rece zalamuje i oplakuje smierc rozumu IP: 83.238.175.* 30.03.06, 17:28 Moja glupiutka kolezanko... Glosisz tezy, ktorych nijak nie jestes w stanie podeprzec zadnymi cytatami, zrodlami itp. Jednym slowem rzucasz slogany, ktore prawdopodobnie przeczytalas w ktoryms z wydan cosmopolitana. Tym samym w sposob dobitny pokazujesz, ze jestes zaprzeczeniem tez, ktore stawiasz, dotyczacych wyzszosci kobiet nad mezczyznami. Powiem ci jaka jest najwieksza wada kobiet, ktora automatycznie przekresla je jako kandydatki na stanowiska menadzerskie (pomijajac te, ktore uzyskuje sie sypiajac z szefem, a potem szefem szefa) a w szczegolnosci jako ludzi budujacych przedsiebiorstwa z prawdziwego zdarzenia (policz odsetek kobiet w Polsce, ktore utworzyly duze przedsiebiorstwo): - dyskutujecie w sposob emocjonalny, tzn. zero faktow, same slogany i hasla rewolucyjne (tzn. najpierw mowie, jako ze tak stworzyla mnie ewolucja, a potem mysle) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: logik praktyk nie zgodze sie IP: 83.238.175.* 30.03.06, 17:13 z twojej wypowiedzi, moje drogie dziecko, mozna wyciagnac wniosek, ze to raczej paniom troche rozumku jeszcze brakuje... celowo uzylem slowa 'troche' zebys nie wpadla w kompleksy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lucusia Re: ŻE-NA-DA!!!!! IP: 212.244.186.* 30.03.06, 12:56 Ale jak te dziewczyny nie są fajne to swoje usłyszą. Ja jestem przeciwna wszelkim segregacjom, ale na pewno są osoby, które czują się skrępowane obecnością drugiej płci. Wyobraźmy sobie przychodnie, gdzie w jednych drzwiach jest internista, a zaraz obok "Specjalista od wzwodu". Ilu panów bez skrępowania będzie wchodziło do takich drzwi, gdy obok siedzi mnóstwo ludzi, w tym koleżanka z pracy i mama dziewczyny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: ŻE-NA-DA!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.06, 16:43 widzisz... kiedy ide na basen czy do silowni to nie po to, zeby podrywac facetow. niestety do sporej grupy facetow jakos to nie dociera i probuja robic z tych miejsc rykowisko. jest ich dostatecznie duzo, zeby skutecznie obrzydzic mi to, co mialo byc relaksem. dopoki faceci nie przyjma do wiadomosci, ze "nie" oznacza "nie" (a nie "tak naprawde chcialabym zebys mnie podrywal moj ty spocony brutalu w niedopranych kapielowkach") cenie sobie kazde miejsce, gdzie nikt mi nie przeszkadza robic tego, po co przyszlam - obojetne czy chodzi o relaks na basenie, czy nauke jazdy, zakupy itd. Odpowiedz Link Zgłoś
1kzx3 Re: Boom na babski biznes 30.03.06, 10:50 kolejny dowód jak kobiety są niedowartościowane. W każdym podręczniku psychologii znajdziemy wytłumaczenie , czym kierują się osoby wybierające oferty "tylko dla". Są to osoby , które nie radzą sobie we współczesnym świecie, boją się go.Szukają choćby namiastki przynależnośc dla "elyty"."Tylko dla" kobiet daje im chwilowy klosz i poczucie, ze znajdują sie w czyms wyjątkowym , ale także i ogromny lęk przed światem zewnetrznym, do którego i tak trzeba będzie kiedyś wyjść. Powodzenia niedowartościowanym kobietom na których od zawsze robi się najlepsze pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grrr Wprowadzmy prawo szariatu... IP: 217.153.224.* 30.03.06, 10:58 No pewnie - osobne laznie, baseny, pokoje, biura, a najlepiej powrot do koncepcji dom - tylko dla kobiet, wszystko co poza domem - tylko dla mezczyzn. Tylko, ze kobiety same sobie zgotuja kolejna segregacje... Niedobrze mi sie robi. Odpowiedz Link Zgłoś
niesiah prawdziwy przyjaciel kobiety - facet :D 30.03.06, 18:01 A ja nie lubie towarzystwa kobiet no w każdym razie nieprzepadam wolę przebywać z mężczyznami są o wiele bardziej mili i sympatyczni i nie dosataje się kota jak coś tłumaczą. Z mało którą kobietą da sie konkretnie na temat pogadać! Albo pitolą o ciuchach, kosmetykach albo o jakimś dennym serialu MASAKRA! I tak godzinami! Też lubie ciuchy, kosmetyki itp ale są inne o wiele ciekawsze tematy i na takie prawie wyłącznie z facetem można pogadać. Krótko mówiąc padłabym przebywając tylko z kobietami na kawe wolę iść z moim mężem, z kumplami ale nigdy w 100% babskim towarzystwie. Odpowiedz Link Zgłoś
plus_k Re: Boom na babski biznes 30.03.06, 11:17 Dlaczego podpierasz sie psychologią, skoro nie znasz sie na niej ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g dlaczego zawsze różowy?? IP: *.rmf.pl / *.rmf.pl 30.03.06, 10:55 jak mowa o wersji dla kobiet dlaczego wszystko od razu jest różowe, nie znoszę tego koloru!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: in. Re: dlaczego zawsze różowy?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.06, 11:04 Ja jestem bardzo dowartosciowana,mam wspanialego faceta,lubie panow-mimo to chetnie pojde do takich obiektow-dlaczego?Dlatego ,ze nie mam ochoty na meskie gwizdy,umizgi,opowiadanie co on by ze mna robil i dowartosciowanie- glosne,chamskie ,malo taktowne dowartosciowane poszczegolnych czesci mojego ciala.Nie wszyscy panowie sa tacy ale niestety wielu tak sie zachowuje ,a ja nie mam ochoty byc tak "dowartosciowana"kiedy wchodze gdzies na chwile by kupic cos do picia i wyjsc. Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Re: dlaczego zawsze różowy?? 30.03.06, 12:30 Dokładnie! Czemu kolorem "kobiecym" musi być paskudny różowy? :( Odpowiedz Link Zgłoś
grudzej Re: Boom na babski biznes 30.03.06, 10:59 "...nową partią konsoli do gry Game-Boy Advance SP zaprojektowanej z myślą o kobietach." - Powinno być Game-Girl Advance SP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peortth Re: Boom na babski biznes IP: *.aster.pl 30.03.06, 11:13 i dobrze! Brawa dla kobiet ktore wreszcie pokaza mezczyznom co znaczy dyskryminacja. :) Brawa za pomysl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grrr Re: Boom na babski biznes IP: 217.153.224.* 30.03.06, 11:19 Co znaczy dyskryminacja to wiemy. Jesli jestes taka chetna zeby wszystko wszystkim pokazywac to wprowadzmy rowniez obowiazkowa sluzbe wojskowa dla kobiet i pozniejsze przejscie na emeryture (zwiekszone dodatkowo o czas na urlopach macierzynskich i wychowawczych). Wtedy zobaczysz ze nie tylko kobiety sa dyskryminowane i nie maja ochoty na rozne docinki ze strony przedstawicieli plci przeciwnej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamień Re: Boom na babski biznes IP: 195.127.59.* 30.03.06, 11:55 misiu-pysiu, kobiety, ktore chca sie realizowac w wojsku - robia to, nie ma teraz przeszkod.W moim biurze pracuje okolo 15 facetow , mlodych, zdrowych, sprawnych - ZADEN z nich nie byl w wojsku. Znam jeszcze wielu innych mezczyzn, z ktorych ZADEN nie byl w wojsku. przypuszczam, ze jak chcesz porozmawiac na "meskie" tematy i popic z kolegami to umawiasz sie wlasnie z nimi i nie zyczysz sobie towarzystwa bab. co do emerytury, to mnie nie rozsmieszaj - niejedna kobieta calowalaby cie po nogach gdybys pomogl znalezc jej prace, chocby miala pracowac do 80-tki, zeby pomoc sobie i swoim najblizszym. wiele kobiet na emeryturze utrzymuje cale rodziny (w tym zdrowe meskie konie), ktore nie maja pracy. co jeszcze dodac- gotowanie, sprzatanie, prasowanie - to ciagle w wiekszosci przypadkow zajecia kobiet plus praca zawodowa. o ciazy, rodzeniu dzieci i macierzynstwie nie wypowiadaj sie prosze,bo nie masz o tym zielonego pojecia. tak samo ja nie mam zamiaru dykutowac nad twoim problemen ze wzwodem, prostata lub przegrana w meczu pilki noznej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grrr Re: Boom na babski biznes IP: 217.153.224.* 30.03.06, 12:40 Chyba troche za ostro, co? Wojsko - roznica jest taka ze kobiety ida gdy chca. A faceci ida gdy musza, a czesto ci, ktorzy chca (np w zlej sytuacji materialnej), to nie moga. To ze zatrudniasz (czy tez pracujesz wsrod) kombinatorow, ktorzy zalatwiaja sobie na lewo kategorie to juz twoja sprawa. Sprawa powinna byc postawiona uczciwie. Co do trudnosci w znalezieniu pracy to nie widze roznicy pomiedzy mezczyznami i kobietami. Obu plciom jest trudno i tyle. Niejeden facet calowalby Cie po nogach gdybys pomogla mu znalezc prace. Wiec to zaden argument. Co do roznicy pomiedzy rodzeniem dzieci i macierzynstwem, a prostata i meczem pilki noznej to chyba jest oczywista. Ale jesli nie to wyjasnie - dla pracodawcy jest to okres paru ladnych lat, o ktore pracownica skraca sobie obowiazki, jednoczesnie naliczajac sobie staz pracy (nie mowie ze to zle, ale jest to forma dyskryminacji), a ponadto ma prawo przejsc wczesniej na emeryture, przez co jeszcze mniej oplaca sie ja zatrudniac, szkolic i oplacac. Dyskryminacja wywolujaca kolejne nierownosci. I to wlasnie nie jest ok. A na piwo umawiam sie ze znajomymi obu plci. Bo wlasnie mi nie przeszkadza, ze razem ze mna piwo pija kobiety, tak jak im nie przeszkadza wypic ze mna kawe. Dlatego wiec nie widze duzego sensu kreowania sztucznie takich miejsc "tylko dla...". Pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lucusia Re: Boom na babski biznes IP: 212.244.186.* 30.03.06, 13:07 Ja też nie mam żadnego mężczyzny w otoczeniu, który byłby w wojsku. Być może wiąże się z tym, że wszyscy mają studia, a wielu doktoraty. Ja uważam zmuszanie kobiet do przechodzenia na wcześniejszą emeryturę za przejaw dyskryminacji. Nawet zarabiając tyle co koledzy i tak będę biedniejsza na starość. Kwestia urlopów macierzyńskich - to oczywiste, że są wliczane do lat pracy, gdyż na tych "urlopach" jest harówka od rana do rana, a bez dzieci nikt nie będzie robił na też twoją emeryturę. Tak więc są one uzasadnione społecznie. Dzieci nie da się urodzić, połozyć gdzieś z boku i iśc do pracy. Co innego urlopy wychowawcze, one powinny byc przymusowe dla matek i ojców. Po równo. Wtedy skończy się problem z zatrudnianiem kobiet, a panowie będą mogli "skrócić sobie obowiązki" i dłużej pobyć sobie z potomkiem.Nie będę złośliwa i nie powiem "odpocząć". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamień Re: Boom na babski biznes IP: 195.127.59.* 30.03.06, 17:44 Dyskusja nad urlopem macierzynskim jest bez sensu jak nad wojskiem. Mezczyzna NIE MUSI rodzi dzieci, wiec niech pojdzie chociaz na trzy miechy do woja. Niektore kobiety CHCA isc do wojska i ida,potem moga tez urodzic dziecko. Wilelu facetow NIE CHCE i nie idzie do woja, a dzieci tez nie rodzi. A jak napisala kolezanka ponizej - dziecko, jego rozwoj, wychowanie- to nie fanaberia glupich kobietek tylko przyszlosc spoleczenstwa - w tym twoja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOŚĆ A może... IP: *.aster.pl 30.03.06, 11:37 A może my faceci powinniśmy się zastanowić dlaczego kobiety chcą tworzyć takie miejsca i z nich korzystać? Może trzeba wyciągnąć wnioski i pomyśleć krytycznie o naszym zachowaniu? Odpowiedz Link Zgłoś
plus_k Re: A może... 30.03.06, 11:44 nareszcie :) jeden myślący facet. Nie moge uwierzyć, chyba że jednak jesteś kobietą ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOŚĆ Re: A może... IP: *.aster.pl 30.03.06, 11:50 Jestem facetem (jestem tego pewny:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grrr Re: A może... IP: 217.153.224.* 30.03.06, 12:05 Wg mnie zachowanie jest bardzo rozne, z tym ze wiadomo ze idac do pubu mozna nastawic sie na glosne zachowanie towarzystwa przy piwie, natomiast wybierajac kawiarnie badz lodziarnie z reguly mozna spedzic czas w ciszy i spokoju. Wybierajac szkole jazdy mozna wybrac instruktora - nikt tego nie broni. Natomiast nie bylo tak, ze w ktoryms z tych miejsc panuje sztywna segregacja. Teraz natomiast sie okazuje ze "facet to swinia" wiec kobitki napija sie kawusi w kulturalnej kawiarni, bo przeciez te dla wszystkich sa be... Natomiast na chamskie zachowanie kobiety oczywiscie trafic nie mozna, prawda? (przypominam o dziekanatach, urzedach i innych takich...) E tam... :) Widze ze zawsze ktos bedzie chcial podzielic wszystkich na "swoich" i "onych" :( Odpowiedz Link Zgłoś
plus_k Re: A może... 30.03.06, 12:12 Chyba nie zrozumiałeś tematu (no cóż, w końcu jesteś facetem). Nie chodzi o damski szowinizm ale o babski biznes. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grrr Re: A może... IP: 217.153.224.* 30.03.06, 12:31 Rozumiem ze babski biznes to biznes kierowany przez kobiety. W takim razie lapie sie na to np. firma Heinz. A biznes prowadzony przez kobiety tylko dla kobiet podpada juz bardziej pod szowinizm, prawda? Czy znowu czegos nie zrozumialem? Gdyby powstal biznes prowadzony przez facetow tylko dla facetow, albo przez katolikow tylko dla katolikow, albo przez murzynow tylko dla murzynow to bylby chyba szowinizm? Moze wyjasnij roznice? Odpowiedz Link Zgłoś
plus_k Re: A może... 30.03.06, 13:57 Miałam na myśli treść artykułu a nie Twoją opinię. No cóż - znowu męski punkt widzenia prblemu. A tak swoja droga to chyba szowinizm się mnoży, bo 1. męskie kluby tylko dla męskiego gatunku istniejąjuż od wieków; 2. koscioły są chyba tylko dla katolików; 3. murzyni, muzułmanie, indianie też maja swoje przybytki, przeznaczone wyłącznie dla płci męskiej. Dlaczego oburza Was to, że kobiety chcą miec cos dla siebie ? Pozdrawiam kobieco :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leming A moze nie. IP: *.aster.pl 30.03.06, 14:22 > 1. męskie kluby tylko dla męskiego gatunku istniejąjuż od wieków; Chcialas powiedziec: NIE istnieja. > 2. koscioły są chyba tylko dla katolików; Nikt nie wyrzuci z kosciola nie-katolika, ani nie zabroni mu wstepu. > 3. murzyni, muzułmanie, indianie też maja swoje przybytki, przeznaczone > wyłącznie dla płci męskiej. Murzyni? Watpie. Indianie??? Tym bardziej. Muzulmanie? Owszem, i mozna nad tym ubolewac, ale w Polsce takich miejsc nie ma. > Dlaczego oburza Was to, że kobiety chcą miec cos dla siebie ? Dlatego, ze w swietle obowiazujacego w Polsce prawa mezczyzni nie maja niczego "dla siebie". Stworzcie klub, do ktorego nie bedziemy CHCIELI przychodzic, a nie taki, do ktorego ZABRONICIE nam wstepu. Wtedy - nie ma sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ma-ryja Re: A moze nie. IP: *.dip.t-dialin.net 30.03.06, 15:47 Dlatego, ze w swietle obowiazujacego w Polsce prawa mezczyzni nie maja niczego "dla siebie". Stworzcie klub, do ktorego nie bedziemy CHCIELI przychodzic, a nie taki, do ktorego ZABRONICIE nam wstepu. Wtedy - nie ma sprawy. tak mysli pisiorek, ktory jest niedowartosciowany i ma kompleksy mniejszosci. Wszyscy zloszcza sie na kacze kurduple, ze wszystko chca kontrolowac, wszedzie wesza spisek, bo maja Kompleksy. Rowniez i wiekszosc tzw. mezczyz, ktorzy wlezli na to forum sa zakomleksieni, bo ta bojazn i uciekanie sie do konstytucji i zapisanej w niej rownosci, to tylko bojazn przed utrata kontroli i wietrzenie nastepnego spisku. Wyluzuj sie facet, jak twoja kobieta zechce cie opusic, to zrobi to, nie bywajac w tego typu przybytkach. Ja raczej widze inny problem, ona nie potrafi cie opuscic, chocbys ja bil i katowal, bo nie ma dokad pojsc i sie schronic. Bo do knajpy dla kobiet napewno nie pojdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leming Re: A moze nie. IP: *.aster.pl 30.03.06, 17:49 > tak mysli pisiorek, ktory jest niedowartosciowany i ma kompleksy mniejszosci. ??? > Wyluzuj sie facet, jak twoja kobieta zechce cie opusic, to zrobi to, nie > bywajac w tego typu przybytkach. Ja raczej widze inny problem, ona nie potrafi > cie opuscic, chocbys ja bil i katowal, bo nie ma dokad pojsc i sie schronic. Jezu... Nikogo nie bije ani nie katuje. Nikt nie chce ode mnie odejsc, bo nikogo w tej chwili nie mam. O czym ty, u licha, piszesz??? Ja twierdze tylko, ze tworzenie knajp czy silowni "nur fur Damen" (wybacz brak umlautu) to dyskryminacja. A twoj... wywod, powiedzmy, nie zawieral zadnego kontrargumentu. Ba, wrecz rozmijal sie z tematem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: Boom na babski biznes IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.06, 11:54 czy zna ktoś urządzenia Lady-Comp do antykoncepcji tylko dla Pań? Odpowiedz Link Zgłoś
el_p Powodzenia 30.03.06, 12:13 Chca, to maja co za problem? Jesli czuja taka potrzebe, to rynek na nia odpowiada i zaspokaja ja. Proste i bez emocji prosze. Szkoda tylko ze "spece od marketingu" sprowadzaja wszystko do zmiany koloru na rozowy:) Odpowiedz Link Zgłoś
wloaleks Re: Boom na babski biznes 20.04.06, 12:31 ja znam a nawet stosuje i jestem zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
pammiradom30 Re: Boom na babski biznes 01.06.06, 10:58 Witam, dostałam Lady-Comp od męża na urodziny (też sobie prezent znalazł, ale ok). Dobre urządzenie, sprawdza się! Nie biorę dzięki temu tabletek i schudłam 3 kg! Ogólnie polecam... aczkolwiek i tak wolałam złoto :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leming Zawoalowana dyskryminacja IP: *.aster.pl 30.03.06, 12:34 Proponuje jeszcze specjalistyczne uslugi tylko dla bialych - bo bez Murzynow, Arabow itp. czujemy sie pewniej. Nikt nie patrzy kosym okiem. Albo lokale, gdzie gejom i lesbijkom wstep wzbroniony. Bez nich tez poczujemy sie lepiej. A moze by tak wszystkich, ktorzy nas draznia, po prostu z Polski powyrzucac? Co wy na to, drogie panie? Odpowiedz Link Zgłoś
kapii1 Re: Zawoalowana dyskryminacja 30.03.06, 13:03 haha ! 10/10 Leming! brawo! skoro boje się reakcji np.Murzyna czy Araba gdy zobaczy mój biust , nogi i blond włoski , może zakazać im przejazdu środkami komunikacji miejskiej. Albo założyć firme "Autobusy" z napisem - "Murzynom i Arabom wstęp wzbroniony" Ciekawe jaka będzie reakcja?;) Ja jako kobieta wstydze się za te głupie idiotki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dawid Re: Boom na babski biznes IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.06, 13:09 Chciałbym zobaczyć reakcje mediów po otwarciu knajpy "tylko dla Polaków", albo "tylko dla białych". "Nikt nie może być dyskryminowany w życiu politycznym, społecznym lub gospodarczym z jakiejkolwiek przyczyny." - Konstytucja RP, art. 32 pkt 2 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jonek Re: Boom na babski biznes IP: *.e-wro.net.pl 30.03.06, 13:10 Baby mają kompleksy za kierownicą przed mężczyznami a w swoim grinie czują sie pewniej ale to wcale nie oznacza że są dobrymi kierowcami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosciowa Re: Boom na babski biznes IP: *.pptp.stw-bonn.de 30.03.06, 13:31 no naturalnie! bo jak reaguje facet siedzacy obok uczacej sie jazdy kobiety? drze ryja, ze mu auto zepsuje! dlatego panie wola towarzystwo innych pan, ktore wytlumacza, uspokoja, pokaza, ze wcale nie jest straszne. a urlop maciezynski to zaden urlop tylko ciezka praca, ktorej niestety zaden facet nie potrafi docenic (dopoki sam sie nie przekona). ja nadal nie rozumiem dlaczego sie niektorzy tak oburzaja. i te teksty o niedowartosciowaniu - to jest normalnie zlosliwie obrazliwe, bo WY niepotraficie sie z tym pogodzic, ze kobiety WRESZCIE ROBIA COS DLA SIEBIE zamiast was nianczyc Odpowiedz Link Zgłoś
kapii1 Re: Boom na babski biznes 30.03.06, 13:39 ze kobiety WRESZCIE ROBIA COS DLA SIEBIE zamiast was niancz > yc tak własnie chcą spece od marketingu , zeby o tym całym biznesie kobiety tak myslały.Jestes strasznie naiwna! liczą tylko na rozgłos , szybki zysk w początkowej fazie biznesu, a potem i tak trzeba bedzie się "posilać" kazdym klientem; facetem , Czarnym,Czerwonym, itd. kobiety są naiwne, niedowartosciowane i bardzo łase na pochlebstwa.Kazdy o tym wie, a spece od marketingu najbardziej. Czy faceci przejmują sie duzym brzuchem w 90% NIE!!! kobiety kupują wszysko , aby mieć : gładka skore, puszyste włosy, wąska talie, ładne paznokcie itp.itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Macho Re: Boom na babski biznes IP: 194.73.213.* 30.03.06, 13:22 Firmy samochodowe takie jak Porsche, Ferrari, Mercedes, BMW, Maserati, Bugatti, Bentley powinny w ogole wprowadzic calkowity zakaz sprzedazy swoich samochodow babom. Wszystkie wymienione marki sa samochodami sportowymi tylko i wylacznie dla mezczyzn! Ponadto producenci samochodow terenowych powinni zrobic to samo powod baba nie pasuje i koniec! Ponadto wyglada jak down za kierownica tak wielkiego samochodu. Wszystkie kluby te elitarne to samo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ab Re: Boom na babski biznes IP: *.e-wro.net.pl 30.03.06, 13:41 Proponuje calkowita izolacje mezczyzn - do pelni szczescia potrzeba jeszcze tylko Babskich Salonow z usluga premium "Strap-On party for jor pleszyr" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mac A ja to brzydko mówiąc olewam IP: 193.59.95.* 30.03.06, 13:50 Nie rozumiem po co ta dyskusja, na szczęście jest równouprawnienie, każdy z nas zarówno kobieta jak i mężczyzna ma równe prawa i obowiązki. Ludzie zakazy w stylu wstęp tylko dla kobiet, wstęp tylko dla mężczyzn lub inne wysokich chudych blondynów i łysych nie maja żadnego znaczenia. Prawo zabrania dyskrymiancji więc jeżeli ktoś ma ochotę wejść do takiego miejsca to wejdzie i będzie z niego korzystał nik mu nie zabroni, a jeżeli właściciel takiego przybytku nie pozwoli na to, to są sposoby by za pomocą prawa zmusić go do tego. Myślę że mało który właściciel zaryzykuje medialną nagonkę, która prędzej czy później i tak go zniszczy. Więc podkreślam nie przejmujcie się takimi zakazami bo one są tyle warte co napis w szatni "Za pozostawione ubrania nie ponosimy odpowiedzialności". Ponadto myślę że z takimi zakazami będzie jak zakazem palenia w lokalach. Pamiętacie ilu było hojraków którzy mówili że nikt im nie bedzie w ich lokalu nakazywał lub zakazywał palenia. I co dostosowali się. Dlatego mówię luz i spokój. Wiele razy rozmawiałem z żoną na temat lokali itp. tylko dla kobiet i wiecie co powiedziała, że dla niej to jest największa głupota, że w większości takich miejsc jest żałosna atmosfera. Myslę, że panowie też potwierdzą, że na osławionych męskich spędach też jest żałośnie. Inna sprawa że ludzie potrzebują pobyć w toważystwie osób o tej samej płci bo taka jest nasza natura i bardzo dobrze. Odrębną sprawą jest zachowanie się osób tej samej płci we własnym gronie. Stereotypy że mężczyźni są grubiańscy itd. idt. są tylko po części prawdziwe. Uwieżcie mi że widziałem kilka razy kobiety bawiące się w swoim gronie, które zachowywały się wcale nie lepiej i też zaczepiały mężczyzn. Podsumowując nie ma co strzępić języka nad lokalami bądź firmami dla pań bo jest to moda, która minie, a przejmowanie się zakazami wchodzenia jest śmieszne bo one są bez znaczenia. Można nakazać człowiekowi żeby przyszedł do lokalu w określonym ubraniu bo to może wykonać każdy ale nie można kazać zmienić płci bądźmy poważni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grrr Re: A ja to brzydko mówiąc olewam IP: 217.153.224.* 30.03.06, 14:08 Zgadzam sie w 100%! Odpowiedz Link Zgłoś
siamlady Świat "na obcasach" 30.03.06, 14:43 Jestem za tolerancją! To miłe, że są chętne panie, dzieki którym Babska Autoszkoła sie rozwija, widocznie niektórym kobietom jest potrzebna segregacja płciowa, aby szybciej się nauczyć czy lepiej poczuć. Jest wolny rynek, i widocznie ma to rację bytu. Ja jednak osobiście nie chcę się "uróżawiać". Nie chcę różowej nokii, perłowej konsoli, laptopa z lusterkiem kosmetycznym, nie czytam 'lieteratury na obcasach' a jazdy uczyłam się u najbardziej szowinistycznego instruktora ( dzieki temu zdałam szybciej). Nawiasem mówiąc, na siłowni poznałam kiedyś swojego narzeczonego, i dziś cieszę się, że widzę tam nie tylko ładne kobiety. Chciałabym, aby kiedyś moja córka skutecznie zmierzyła się w przyszłości w świecie mężczyzn z konkurencją, jaką mamy, czy chcemy czy nie. Dlatego nie będę jej zamykać w bezpiecznym "babskim świecie". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ma-ryja Re: Świat "na obcasach" IP: *.dip.t-dialin.net 30.03.06, 15:37 "Chciałabym, aby kiedyś moja córka skutecznie zmierzyła się w przyszłości w świecie mężczyzn z konkurencją, jaką mamy, czy chcemy czy nie. Dlatego nie będę jej zamykać w bezpiecznym "babskim świecie". Droga siamlady, ja tez tak kiedys uwazalam, ze chce sie mierzyc z mezczyznami, bo przeciez lepsza jestem i wygram kazdy konkurs, ktory zdobywaja najlepsi. Wiele razy sie sparzylam i po wielu latach nabijania sobie guzow stwierdzilam, ze racje mialy kobiety walczace o prawa, kiedy zazadaly kwoty 40% dla kobiet. Tak to jest, na uklady nie ma rady i to wszedzie, a juz szczegolnie w tzw. Europie Wschodniej. Ja wiem, ze zarowno mezczyznie jak i kobiety pojda tu na barykady. To jest kwestia czasu, aby sie mezczyznie do tego przyzwyczaili, a potem mozna spuscic z tonu. Tak jest na Zachodzie. Dzisiejsze kobiety oczywiscie nie chca miec nic wspolnego z "walczacymi" feministkami, bo prawa, ktore wczesniejsze pokolenia kobiet wywalczyly sa dla nich oczywistoscia. Ta fala powoli przychodzi do Polski i dopoki panie same nie beda ze soba solidarne, to niewiele sie zmieni. Machos dobrowolnie nie ustapia. I jeszcze jedno - wy drogie panie i kobieta jestescie matkami i macie bardzo duzy wplyw na to, czy z waszego synusia macho wyrosnie a z coreczki laleczka barbie czy nie. Zrobcie juz dzis cos dla siebie, wychowujac odpowiednio wasze dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
siamlady Re: Świat "na obcasach" 31.03.06, 12:06 droga Ma-ryjo, nie mam nic przeciw inteligentnym feministkom i solidarności z nimi, w wielu postulatach. Jestem w ogóle ZA solidarnościa kobiecą. Jestem tylko ( w swoim przypadku, ponieważ znowu: nie przeszkadza mi w ogóle że inne kobiety są inne niż ja) za dalece rozumianą koedukacją. Lepiej się ścieramy, uczymy i jesteśmy skuteczniejsze wspólgrając z mężczyznami niż startując z odzielnego, babskiego skrzydła. Mówię to z perspektywy swoich 30-paru lat i doświadczenia w "babińcu" ( 3 lata w żeńskiej klasie). należe do koniet kóre bardzo lubią towarzystwo innych kobiet i mają wile przyjaciółek. Natomiast oddzielne kluby, kawiarnie ,szkoly, siłownie - nie, nie dla mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azazel Re: A ja to brzydko mówiąc olewam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.06, 15:05 zgadzam się. Tyle, że już była sprawa sądowa przeciwko lokalowi "Babie lato", gdzie mężczyźni, żeby wejść muszą założyć jakieś kretyńskie, ośmieszające peruki i ... "Babie Lato" wygrało. Sąd w argumentacji stwierdził, że jak mu nie pasowały tamte mógł przyjść ze swoją. Żałosne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Brawo panie Re: Boom na babski biznes IP: *.aster.pl 30.03.06, 15:58 w Was przyszlosc swiata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boombka Re: Boom na babski biznes IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.06, 16:16 Zabawne bo jeszcze nie tak dawno dążono do koedukacji;)Czyżby pomysł okazał się nietrafiony? Poza tym kobieta zmienną jest i teraz marzy nam się wykluczenie (stopniowe) mężczyzn ze wszystkich dziedzin życia społecznego. Na szczęście to nie moje marzenia i mówię: nie dzielmy barów jak toalet:)Zrestą facetów najlepiej podrywa się w barach, na siłowni itp:> Odpowiedz Link Zgłoś
the.gypsy Re: Boom na babski biznes 30.03.06, 16:51 wprowadzic damskie karty kredytowe , platnicze i pieniadze. Odpowiedz Link Zgłoś
aardwolf Aspekt techniczny 30.03.06, 16:56 Nie mam nic przeciwko, ale ciekawi mnie jak technicznie funkcjonuje "knajpa niedostepna facetom". Czy w wejściu stoi bramkarz (bramkarka?)? Jedyny przykład knajpy dla kogoś niedostępnej widziałem w filmie "Od zmierzchu do świtu" (Pmiętne słowa: "This bar is for bikers and truckers only. You, get out!"). Czy może tak jak w filmie Gattaca przy wejściu jest automat badający krew który nie otwiera drzwi jeśli wykryje ślady chromosomu Y? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agak77 Re: Ladies Gym IP: 5.5.* / *.proxycache.rima-tde.net 30.03.06, 17:54 a ja chodze do silowni tylko dla pan :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Babska Autoszkoła IP: *.85-237-191.tkchopin.pl 30.03.06, 21:32 A ja świadomie wybrałem Kasię na swoją instruktorkę gdyż uznałem, że lepiej dogadam się z kobietą niż z facetem. I tak właśnie bylo. Nauka szła łatwo i spokojnie. Kasia jest świetnym instruktorem i dzięki niej zdałem egzamin za pierwszym razem! Pozdrawiam serdecznie i życzę dalszych sukcesów! Paweł Odpowiedz Link Zgłoś
aniolek7772 Re: Babska Autoszkoła 31.03.06, 20:13 Bo Kasia jest świetna w tym co robi Brawa dla p.Kasi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: Boom na babski biznes IP: *.chello.pl 02.04.06, 10:40 a taka szkolka babskiego prawka w warszawie to gdzie jest? ktos wie? :) Odpowiedz Link Zgłoś