Dodaj do ulubionych

Drodzy Czytelnicy - pół miliona "Gazety"

26.04.06, 02:32
I dalej ukazuje się "Nowy Dzień", wybiórcza jest obiektywna a światak siedzi i zawije w te sreberka.
Tylko kto w to uwierzy?
Obserwuj wątek
    • cosima Gratulacje :-))) n/tx 26.04.06, 02:33
      • Gość: Tomasz To nazywacie sukcesem? IP: *.c27.msk.pl 26.04.06, 07:59
        Jeżeli cena gazety zostaje obniżona o 25% i wy to nazywacie sukcesem, to ja się
        zastanawiam, jakie mysieliście mieć horrendalne zyski gdy była taka droga! I co
        się z tymi pieniędzmi stało? A propos - zarząd Agory chyba nie wierzy w te
        opowieści o sukcesie, bo sprzedawał akcje, aż furczało...
        • Gość: Zenon Re: To nazywacie sukcesem? IP: *.chello.pl 26.04.06, 08:11
          Reklamy Tomaszku! Wplywy ze sprzedazy gazety to niewielka czesc przychodow GW.
          • pozlotemu Re: To nazywacie sukcesem? 26.04.06, 15:25
            Znajac "skonnosci" GW-na do tzw. sondazy,
            robionych na uzytek wlasny zleceniodawcy,
            moge przypuszczac, ze to nastepny klam i
            ze sprzedaz jak spadala, tak dalej spada.
            • Gość: majtek Re: To nazywacie sukcesem? IP: *.chello.pl 26.04.06, 18:07
              pozlotemu napisał:

> moge przypuszczac, ze to nastepny klam i
              > ze sprzedaz jak spadala, tak dalej spada

Czasami warto przypuszczenia schowac do skarpetki, wyniki sprzedaży są
              wynikami, nie przypuszczeniami ;)))).
        • Gość: ol Re: To nazywacie sukcesem? IP: *.icpnet.pl 26.04.06, 12:35
          Do Tomasza:
          a co ciebie obchodzi co sie stało z pieniędzmi Agory?? Dlaczego cię to niby
          interesuje, skoro to prywatna spółka?! Może sobie za nie wymalowac siedzibę wm
          różowe wzorki i nic ci do tego.
        • Gość: Oj, Oj Z glebi mrocznego komunizmu IP: *.pools.arcor-ip.net 26.04.06, 16:56
          pochodzi twoj post. Sugerujesz, ze zarabianie pieniedzy w gospodarce
          wolnorynkowej jest przestepstwem. Nie wiem co sie z tymi pieniedzmi stalo ale
          mam nadzieje ze wplynely do kieszeni tych ktorzy je zarobili - pracujac jako
          dziennikarze, wymyslajac nowe strategie, zarzadzajac gazeta i spolka, pracujac w
          drukarniach i sieci dystrybucji. Mam rowniez nadzieje, ze inwestorzy ktorzy
          wylozyli swe pieniadze uzyskali przyzwoita dywidende, to samo dotyczy
          akcjonariuszy. Poniewaz jednak (o czym zdajesz sie nie wiedziec) bilanse spolek
          akcyjnych sa jawne i ogolnie dostepne
          (www.agora.pl/agora_pl/0,66482.html) to pytanie to nie tylko jest
          insynuacja ale rowniez dowodem ignorancji.
        • Gość: fp Re: To nazywacie sukcesem? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.04.06, 14:57
          > I co
          > się z tymi pieniędzmi stało?

Śmieszne są takie teksty. A co Ciebie to obchodzi? Choćby nawet zarząd podjął decyzję, że zyski idą na marmury do łazienki Michnika, to co z tego? :)
    • Gość: Antimadridista Re: Drodzy Czytelnicy - pół miliona "Gazety" IP: *.server.ntli.net 26.04.06, 03:24
      A czy trawe juz pomalowali na zielono jewreje???
    • Gość: gosciu Re: Drodzy Czytelnicy - pół miliona "Gazety" IP: *.hsd1.ma.comcast.net 26.04.06, 04:41
      > Tylko kto w to uwierzy?

Chłopcze drogi, to nie kościół, żeby wierzyć. Te dane można zweryfikować w ZKDP.

gosciu
      • Gość: KPP Luczywo Its time to say goodbye Judaszowko IP: *.dip.t-dialin.net 26.04.06, 07:37
        !!!!!!!!!! :-)))))))))
      • Gość: cynik Re: Drodzy Czytelnicy - pół miliona "Gazety" IP: *.cwd.waw.pl / 195.164.254.* 26.04.06, 13:12
        typowy czytelnik G*Wna...
        - przeczytaj sobie jeszcze raz ale na spokojnie gościu... jeśli lektura całości
        jest za trudna - to zwróć uwagę na ostatnie zdanie... cytuję:
        "Tzw. rozpowszechnianie płatne wg DANYCH WYDAWCY" - ZKDP w to nie mieszaj...
        oni tak nie łżą jak G*Wno
        • Gość: gosciu do cynika IP: *.hsd1.ma.comcast.net 26.04.06, 15:29
          > - przeczytaj sobie jeszcze raz ale na spokojnie gościu... jeśli lektura całości
          >
          > jest za trudna - to zwróć uwagę na ostatnie zdanie... cytuję:
          > "Tzw. rozpowszechnianie płatne wg DANYCH WYDAWCY" - ZKDP w to nie mieszaj...
          > oni tak nie łżą jak G*Wno

O to właśnie chodzi. Jeśli to kłamstwo, to ma krótkie nogi. Kaźdy będzie mógł zajrzeć za chwilę do
          danych ZDKP i powiedzieć - kłamaliście.
          W przeciwieństwie do danych przytaczanych przez niektórych na tym forum, które są nieweryfikowalne
          i przez to kompletnie niewiarygodne.
          Jeśli tego nie rozumiesz, cynik, to słabo z twoją głową...

gosciu.
    • galba Dowcip dekady... 26.04.06, 07:56
      "wiarygodność naszych informacji"
      • Gość: T-800 Re: Dowcip dekady... IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 26.04.06, 09:28
        He, he, he!
      • dr.szfajcner Ciebie nie cytuja, wiec sa wiarygodni. 26.04.06, 18:11
        galba napisał:

> "wiarygodność naszych informacji"
        >
    • stachu44 Lubie GW - czytajac nie musze myslec! 26.04.06, 08:06
      Zreszta, dzisiaj nie ma pisma, ktore zmusloby czytelnika do myslenia.
      • Gość: Paweł Kierski Re: Lubie GW - czytajac nie musze myslec! IP: *.arcabit.com 26.04.06, 08:39
        Odkąd Radosław Tomaszewski przestał pisać dla "Obleśnych Nowinek" 8-)
      • Gość: x Re: Lubie GW - czytajac nie musze myslec! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.06, 10:02
        widać, że nie czytasz Tygodnika Powszechnego... Ale może nie czytasz, bo nie rozumiesz...
    • Gość: Matematyk Re: Drodzy Czytelnicy - pół miliona "Gazety" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.06, 08:48
      Zagadka.
      Jezeli sprzedaje 440 000 po sredniej >2 zl ( Warszawa 2,8 zl) a potem sprzedaje
      500 000 po 1,5 zl, czy zyski mi wzrosl ?
      • Gość: majkel Re: Drodzy Czytelnicy - pół miliona "Gazety" IP: 87.207.17.* 26.04.06, 09:23
        Gość portalu: Matematyk napisał(a):

> Zagadka.
        > Jezeli sprzedaje 440 000 po sredniej >2 zl ( Warszawa 2,8 zl) a potem sprze
        > daje
        > 500 000 po 1,5 zl, czy zyski mi wzrosl?

Niby matematyk a jakiś tak idziwny. Po pierwsze news, który komentujemy nie
        dotyczy wpływów ze sprzedaży gazet tylko ILOŚCI SPRZEDANYCH EGZEMPLARZY!!!! To
        są dwie różne kwestie. Po drugie Agora już dawno się przyznała, że po obniżeniu
        ceny "Gazety", przychody ze sprzedaży będa mniejsze. Uważniej czytać, please!
      • Gość: oj, oj Re: Drodzy Czytelnicy - pół miliona "Gazety" IP: *.pools.arcor-ip.net 26.04.06, 17:01
        no coz, arytmetyka w wydaniu dla trzecioklasistow w polaczeniu z nieznajomoscia
        rynku mediow i checia wypowiadania sie na kazdy temat nie prowadza do niczego
        dobrego. Malo jest czasopism, szczegolnie dziennikow ktore zyja ze sprzedazy.
        Zyja one z nakladu bo naklad jest glownym miernikiem zasiegu a zasieg jest
        glownym argumentem merketingowym przy ustalaniu i negocjowaniu cen reklam. A
        reklamy sa w istocie jedynym pewnym i znaczacym zrodlem dochodu. Gazete moznaby
        robic za darmo.
        • Gość: ??? Re: Drodzy Czytelnicy - pół miliona "Gazety" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.06, 19:52
          To czemu gazety nie sa za darmo madralo ?
          • cics Re: Drodzy Czytelnicy - pół miliona "Gazety" 27.04.06, 12:22
            > To czemu gazety nie sa za darmo madralo ?
            Bo kioskarze też chcą trochę zarobić
        • Gość: adaś Re: Drodzy Czytelnicy - pół miliona "Gazety" IP: *.chello.pl 27.04.06, 22:02

> Zyja one z nakladu bo naklad jest glownym miernikiem zasiegu a zasieg jest
          > glownym argumentem merketingowym przy ustalaniu i negocjowaniu cen reklam

Wygrałeś tym stwierdzeniem nagrodę!!!
          "Największego ignoranta na tym forum i na największą bzdurę"
          Po co zabierać głos???
    • Gość: Malutki Telewizyjna i gdanskie Co jest Grane... IP: *.gda.computerland.pl 26.04.06, 09:19
      ... To powód, dla którego nie kupuję już piątkowej Wyborczej (w inne dni nie
      kupowałem).
      Znacznie bardziej podobała mi się poprzednia Telewizyjna - program był
      skondensowany, oceny programów bardziej wiarygodne, fajne felietony,
      umiejscowione w miejscu gdzie nie przeszkadzały - na początku i koncu wrzutki.
      Teraz mamy Telewizyjną niczym nie różniącą się od tej dołączanej do róznych
      szmatławców.
      Co jest Grane - w nowej Heyah'owej "szacie" graficznej - to już prawdziwa
      szmata, którą brałem dwoma palcami i wyrzucałem do kosza, dla ochrony resztek
      mego zmysłu estetycznego. Do kogo to jest skierowane ? Do jakiegoś dresiarza
      czy skatowca ? Do treści też się można przyczepić - zniknął świetny felieton
      restauracyjny Pana, którego nazwiska niestety nie zapamiętałem, a zamiast tego
      pojawiła się jakaś Pani-yuppie, której bełkotu nawet nie da rady czytać, a
      której felietony wyglądają, jakby były sponsorowane.
      No i zacząłem kupować Dziennik... Na razie jest kiepski, czyta się jak
      złagodzoną wersja Faktu, dodatki są śmiechu warte, ale przynajmniej nie mnie
      nie razi dodatkiem Co jest Grane - to już duży plus :-)
      Mam nadzieję, że jego jakość się poprawi, ja pomysłami Wyborczej na dodatki już
      jestem znużony...
      • Gość: majkel Re: Telewizyjna i gdanskie Co jest Grane... IP: 87.207.17.* 26.04.06, 09:31
        Gość portalu: Malutki napisał(a):

> Znacznie bardziej podobała mi się poprzednia Telewizyjna - program był
        > skondensowany, oceny programów bardziej wiarygodne, fajne felietony,
        > umiejscowione w miejscu gdzie nie przeszkadzały - na początku i koncu
        wrzutki.
        > Teraz mamy Telewizyjną niczym nie różniącą się od tej dołączanej do róznych
        > szmatławców.

Z gustami się nie dyskutuje. Dla mnie Nowa telewizyjan jest bardziej
        przyjemniejsza dla oka niż poprzednia. Dziwi mnie dlaczego twierdzisz, że
        wcześniej "oceny programów bardziej wiarygodne, fajne felietony"m jeśli nadal
        robią to Ci sami ludzie ;)
        • Gość: x Re: Telewizyjna i gdanskie Co jest Grane... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.06, 11:25
          Gość portalu: majkel napisał(a):

> Gość portalu: Malutki napisał(a):
          > Dla mnie Nowa telewizyjan jest bardziej przyjemniejsza dla oka niż poprzednia.

Piękne słowa "bardziej przyjemniejsza"... Eh, durak!
    • Gość: m Re: Drodzy Czytelnicy - pół miliona "Gazety" IP: *.cec.eu.int 26.04.06, 09:27
      Ta makieta nie jest lepsza... Niestety przypomina 'Nowy Dzien'
    • Gość: T-800 Re: Drodzy Czytelnicy - pół miliona "Gazety" IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 26.04.06, 09:27
      Titanic tonie, ale orkiestra gra.
      • Gość: majkel Re: Drodzy Czytelnicy - pół miliona "Gazety" IP: 87.207.17.* 26.04.06, 11:23
        interesująca subiekjtywna teza ;)
    • adax4 Re: Drodzy Czytelnicy - pół miliona "Gazety" 26.04.06, 10:36
      sytuacja jest dość interesująca. Panika w redakcji , wyprzedaż akcji; zarząd
      sprzedawał swoje akcje zawsze na górce, nerwowość w redakcji powodowana
      sygnałami że sprzedaż spada , a tu nagle bomba : sprzedaż wzrosła. Może jakaś
      nie powiązana spółka będzie teraz kupowała zwroty, podwyższając tym samym
      sprzedaż Gazety? :)
      • Gość: majkel Re: Drodzy Czytelnicy - pół miliona "Gazety" IP: 87.207.17.* 26.04.06, 11:24
        Zawsze ciekawi mnie jak to jest, że ludzie nie związani ze spółką doskonale
        wiedzą jaka jest jej sytacja ;)
        • Gość: T-800 Re: Drodzy Czytelnicy - pół miliona "Gazety" IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 26.04.06, 12:06
          Słyszałeś o analitykach giełdowych?
          • Gość: majtek Re: Drodzy Czytelnicy - pół miliona "Gazety" IP: *.chello.pl 27.04.06, 10:38
            analityk giełdowy wie co się dzieje NA GIEŁDZIE, a nie w REDAKCJI. To są dwie
            różne kwestie ;)
            • Gość: T-800 Re: Drodzy Czytelnicy - pół miliona "Gazety" IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 27.04.06, 12:08
              Są różni analitycy. Nie wszyscy analitycy nie zajmują się tylko analizami
              ekonomicznymi.
    • Gość: koszek pół miliona "Gazety" IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.06, 10:54
      miele makulature na tony, GW daje mi teraz wiele pracy, to cieszy he, he
    • Gość: shocking truth mają poczucie humoru IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.06, 12:29
      zasługa zespołu 'dziennikarzy' politycznych
      'jasne stanowisko' gazety
      wiarygodnośc naszych informacji
      lepsza makieta

;-)

michnikoidy powinny zapytac: czy wy nas macie za idiotów????

ale nie zapytają, tylko znowu przełkną kolejną porcję manipulacji, taką jak na
      przykład to:

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3307608.html

Przed wyborami prezydenckimi galba zebrał w swoim blogu zdjęcia kandydatów,
      jakimi posługiwała się wybiórcza, technika manipulacji, jak widac, nadal
      stosowana.
      • dr.szfajcner Smutno jest w "Neues Deutscland", a jeszcze 26.04.06, 17:56
        smutniej u tych, co na zlosc Gazecie kupuja, ta zenade.
    • Gość: maks Re: Drodzy Czytelnicy - pół miliona "Gazety" IP: *.ozon.pl 26.04.06, 18:31
      i bardzo dobrze, ze tak sie dzieje. jakos irytuje mnie obecnosc niemca w polsce
      i jego zasmiecanie naszej kultury.a do wyborczej sie przyzwyczailem, znam ich
      wady i zalety - i nie sa takimi komercyjnymi oszolomami, jak ten aksel.
      • Gość: kenji Re: Drodzy Czytelnicy - pół miliona "Gazety" IP: *.icpnet.pl 26.04.06, 21:05
        Zgadzam się z tym, ze najsmutniejsze jest, iż ludzie kupują "Dziennik" nie
        dlatego, że taki super, ale na złość "Wyborczej". A przecież ten "Dziennik" to
        szajs jakich mało!
        • Gość: shocking truth Re: Drodzy Czytelnicy - pół miliona "Gazety" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.06, 21:53
          Gość portalu: kenji napisał(a):

> Zgadzam się z tym, ze najsmutniejsze jest, iż ludzie kupują "Dziennik" nie
          > dlatego, że taki super, ale na złość "Wyborczej". A przecież ten "Dziennik" to
          > szajs jakich mało!

A przecież ta wybiórcza to szajs jakich mało! Kliknij sobie ten link powyżej.
          Nie przeszkadza ci, że oni manipulują nawet na poziomie doboru zdjęc polityków?

Dlaczego pismactwo wybiórczej tak się boi PiS-u? Nie chodzi czasem o
          lustrację? ;-) Otworzy się archiwa, to wiele się wyjaśni.
          • Gość: roro68 Re: Drodzy Czytelnicy - pół miliona "Gazety" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.06, 18:35
            >>Nie przeszkadza ci, że oni manipulują nawet na poziomie doboru zdjęc
            >>polityków?
            Gorzej! Jak się przyjrzysz, to zobaczysz, że onie te zdjęcia obrabiają
            photoshopem. Popatrz sobie, ile czerni jest w tym ujęciu Giertycha;-)))
        • Gość: majtek Re: Drodzy Czytelnicy - pół miliona "Gazety" IP: *.chello.pl 27.04.06, 10:37
          Głowa do góry... za chwile im się znudzi to kupowanie ;)
    • cyntia4 Re: Drodzy Czytelnicy - pół miliona "Gazety" 26.04.06, 22:26
      Co tu robią na forum te wszystkie prawicowe debilki, które krytukuja bez przerwy
      GW? Sp....ać do Naszego Dziennika lub akselowskiego Faktu, bo te gazety są na
      waszym poziomie.
      A w moim znajomym kiosku GW stale brakuje, a Dziennik idzie pakami do zwrotu.
      I to jest najlepsza weryfikacja.
      • Gość: shocking truth Re: Drodzy Czytelnicy - pół miliona "Gazety" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.06, 00:39
        cyntia4 napisała:

> Co tu robią na forum te wszystkie prawicowe debilki, które krytukuja bez
        przerw
        > y
        > GW? Sp....ać do Naszego Dziennika lub akselowskiego Faktu, bo te gazety są na
        > waszym poziomie.

Postępacki wersal. Nic nowego na forum. Żadnym argumentów. Nic nowego na forum.

Na podstawie postu mogę stwierdzic: to prawda, wybiórcza jest na twoim poziomie.
    • t-800 Nawet Urban lepiej by tego nie napisał! 27.04.06, 13:22
      Pamiętny rzecznik prasowy rządu Jerzy Urban lepiej by takiego komunikatu nie
      napisał!
      • dr.szfajcner Ale Kur...ski napisalby lepiej, Co nie? 30.04.06, 15:34
        t-800 napisał:

> Pamiętny rzecznik prasowy rządu Jerzy Urban lepiej by takiego komunikatu nie
        > napisał!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka