Dodaj do ulubionych

Medi Press

IP: *.spray.net.pl 31.10.06, 07:41
Czy jest tu ktoś, komu Medi Press TEŻ nie zapłaciło honorarium???
Obserwuj wątek
    • Gość: ala Re: Medi Press IP: *.chello.pl 01.11.06, 13:44
      to jest never ending story...
      • Gość: Żurnalist Re: Medi Press IP: *.spray.net.pl 01.11.06, 15:56
        A możesz coś wiecej napisać? Mam już dość tegio wiecznego dzwonienia, proszenia
        - zrobiłem swoje i należy mi się wynagrodzenie, a czuję się jak chłop u dziedzica.
      • Gość: Lump Re: Medi Press IP: *.itpp.pl 01.11.06, 15:58
        Gdyby tylko wypisać same nazwy wydawnictw prasowych i książkowych, które nie płacą swoim autorom lub płacą po 2-3 latach od uzgodnionego terminu, to zabrakłoby miejsca na serwerach obsługujących to forum. Swojego czasu w niepłaceniu przodowała redakcja "Poznaj świat" - mnie honorarium wypłacono dopiero, kiedy sprawa trafiła do sądu. Nota bene - są BRONIŁ własną piersią tego wydawcy, nie chcąc mnie zwolnić z kosztów postępowania, choć doskonale wiedział, jakie są moje dochody, na podstawie przedłożonych kopii PIT za poprzednie 5 lat. Sąd uznał je za NIEWIARYGODNE!!! No bo jak można było inaczej obronić nieuczciwego wydawcę???
    • Gość: m Re: Medi Press IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.11.06, 21:23
      Znam kilka takich osob, ktorym medi press nie zaplacil. Zastanawialem sie czy
      nie zglosic do sadu wniosku o upadlosc Medi Pressu.
      Tam jest pan, ktoremu wydaje sie, ze jest prezesem, jest jego zastepczyni o
      wielkich ambicjach i niewielkiej wiedzy nt funkcjonowania wydawnictw, jest pani
      I, ktora daje sie wykorzystywac do maksimum i reszta zespolu,ktoremu sie wydaje
      , ze nigdzie nie znajdzie pracy. Najbardziej zenujace i nieprofesjonalne
      wydawnictwo, w jakim zdarzylo mi sie przez chwile (na szczescie) pracowac...
      • Gość: Żurnalist Re: Medi Press IP: *.spray.net.pl 02.11.06, 10:26
        No więc miałem już przyjemność i ze śliskim panem prezesem ("nie zapłacone?
        niemożliwe!") i z milutką panią D. ("już poszedl przelew") i z antypatyczną
        panią K. ('nic nie wiem, proszę do prezesa albo do pani D."). Obrzydliwe osoby.
        Myślę, że gdyby się znalazło kilka osób, razem moglibyśmy coś zdziałać (w PiPie?
        w sądzie?)!!!
        • Gość: Lump Re: Medi Press IP: *.itpp.pl 02.11.06, 12:04
          Masz umowę na piśmie? Jeżeli nie, przegrasz w sądzie. Masz umowę o pracę (nie o dzieło, czy zlecenie)? Jeżeli nie, PiP nie będzie w ogóle z tobą chciał rozmawiać. A to wydawnictwo wcale nie jest najgorsze i najbardziej nieprofesjonalne. Spróbuj z "Wiedzą i życiem"... Po pół roku od złożenia materiałów (w terminie, zgodnie z umową) dowiesz się, że złożyłeś je KILKA DNI TEMU i ciesz się, że nie musisz zapłacić odszkodowania i zadośćuczynienia za straty, jakie ze współpracy z tobą - nierzetelnym i niesolidnym autorem - poniosło wydawnictwo.
          • Gość: m Re: Żenujące Medi Press IP: *.polityka.com.pl 02.11.06, 12:23
            Owszem Medi Press dziala nieprofesjonalnie. To zaden argument, ze inne dziala
            gorzej. To jest zwykle naciąganie i oszukiwanie autorow.Zastanawiam się, jak
            panstwo prezesostwo moze spac spokojnie, majac tyle dlugow...
            • Gość: Lump Re: Żenujące Medi Press IP: *.itpp.pl 02.11.06, 15:01
              > Owszem Medi Press dziala nieprofesjonalnie. To zaden argument, ze inne dziala
              > gorzej. To jest zwykle naciąganie i oszukiwanie autorow.Zastanawiam się, jak
              > panstwo prezesostwo moze spac spokojnie, majac tyle dlugow...

Co ty? Życia nie znasz? Kiedy ma się długi, śpi się spokojnie, nieraz w bardzo luksusowych warunkach. A martwi się i śpi niespokojnie TYLKO wierzyciel.

Stary dowcip żydowski:
              - Moniek, czym ty się tak zamartwiasz?
              - A bo jestem winien Lichtenbaumowi 10 tysięcy i dziś mija termin.
              - Moniek, po co ty się martwisz? Ty zadzwoń do niego i powiedz mu że nie oddasz tych 10 tysięcy. Niech on się martwi!
              • Gość: m Re: Żenujące Medi Press IP: *.polityka.com.pl 02.11.06, 18:46
                Masz racje, ale jakos nie umiem sie z tego smiac.Mowiac szczerze dziwie sie
                ludziom, ktorzy dla Medi Pressu pracuja.
                • Gość: Żurnalist Re: Żenujące Medi Press IP: *.spray.net.pl 02.11.06, 19:16
                  Część boi się, ze gdzie indziej pracy nie znajdzie, część trafiła przypadkiem i
                  dopiero po czasie się zorientowała co i jak (jak kobiety z "Super Linii", które
                  zostały "kupione" od Mediaexpress). Ja faktycznie przyznaję, nie sprawdziłem
                  ich, jak się zgodziłem na współpracę...
                  • Gość: m Re: Żenujące Medi Press IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.06, 20:32
                    To uciekaj jak najszybciej i nie daj sie namowic na ich projekty specjalne. I
                    ostrzegaj kogo mozesz, albo zloz pismo w Pip. Ja po zlozeniu pisma dostalem
                    zalegle pieniadze. Przestraszyli sie, bo wiedza, ze postepuja niezgodnie z prawem.
                    • Gość: ala Re: Żenujące Medi Press IP: *.chello.pl 02.11.06, 21:15
                      o matko, co to jest PIP? pytam serio:)
                      • Gość: m Re: Żenujące Medi Press IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.06, 22:03
                        Panstwowa Inspekcja Pracy :)
                        • Gość: ala Re: Żenujące Medi Press IP: *.chello.pl 02.11.06, 22:05
                          dzięki:)
                          w sumie niezły pomysł - kilkanaście skarg na pana AH i trochę smrodu będzie miał
                          w końcu jako ludzie powinniśmy się wychowywać nawzajem, no nie:))
                          • Gość: m Re: Żenujące Medi Press IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.06, 22:25
                            Pracujesz tam?
                            • Gość: ala Re: Żenujące Medi Press IP: *.chello.pl 02.11.06, 22:52
                              e niee....
                              tzw. luźna współpraca
                              • Gość: Żurnalist Re: Żenujące Medi Press IP: *.spray.net.pl 05.11.06, 20:24
                                Ja w PiPie na pewno złożę skargę, bo za dużo mi wiszą, żebym to darował. Dwa
                                razy wyrywałem im kasę z gardła awanturami, ale mam już tego dość.
                                • Gość: Żurnalist Re: Żenujące Medi Press IP: *.spray.net.pl 05.11.06, 20:25
                                  A tak BTW to kto to jest ten wymoczek AH, nic o nim w necie nie ma, nikt nic nie
                                  wie, nigdzie w prasie nie pracował. Kosmita jakiś??? Wie ktoś coś:)?
                                  • Gość: j Re: Żenujące Medi Press IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.06, 20:26
                                    Cytuje za Wprostem, bardzo stary tekst, sadzac po jednym z autorow, ktory od
                                    wielu lat pracuje juz w Playboyu.I mam watpliwosci czy chodzi o tego AH, bo tem
                                    Medi Pressowy to raczej prowincjonalny wydawca gazetki osiedlowej,nie pasuje do
                                    ponizszego opisu. ALe cytuje: "Andrzej Horoszczak studiował w USA informatykę,
                                    biznes, matematykę. Szybko wszedł w machinę korporacyjną. Po pięciu latach był
                                    już klasyfikowany wysoko w Alliance Capital, czwartej firmie zarządzającej
                                    funduszami emerytalnymi na świecie. Zajmował się rynkami wschodzącymi od
                                    Władywostoku po Cape Town. - Gdy zacząłem pracować na własny rachunek,
                                    najbardziej brakowało mi RPA, kilku ulubionych miejsc, knajpek, wzgórza, z
                                    którego mogłem patrzeć jednocześnie na Atlantyk i Ocean Indyjski - wspomina
                                    Horoszczak.
                                    Korporacja płaciła mu za to, aby bez przerwy się uczył. Płaciła coraz więcej, bo
                                    i też coraz większymi pieniędzmi obracał. - Za dwa czy trzy lata nie chciałoby
                                    mi się ruszyć. Miałem wrażenie, że w korporacyjnej strukturze kroczę ścieżkami
                                    wydeptanymi przez innych, pokonuję kolejne szczeble podręcznikowej kariery. Na
                                    wszystko były procedury i podpowiedzi. Traciłem poczucie własnej wartości -
                                    wspomina Horoszczak. Stworzył PharmaNet. Dyrektorem finansowym został w niej
                                    analityk Dresdner Bank, wcześniej pracujący w firmie Arthur Andersen. On też
                                    miał dość korporacji. Podobnie jak szef marketingu robiący karierę w Procter &
                                    Gamble. PharmaNet zatrudnia kolejne osoby, kupuje duże wydawnictwo prasowe,
                                    znajduje partnerów w krajach Europy Środkowej.
                                    - Największym problemem Polaków jest asekuranctwo, brak ambicji w wyznaczaniu
                                    celów - ocenia Horoszczak."
                                    • Gość: Żurnalist Re: Żenujące Medi Press IP: *.spray.net.pl 08.11.06, 10:48
                                      hehe, no to raczej nie ten, sądząc po wyglądzie jak słusznie prawisz
                                      prowincjonalnym mocno, kaleczeniu angielskiego i ogólnym "image'u" pana AH.
                                      • Gość: m Re: Żenujące Medi Press IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.06, 20:45
                                        A wiesz może skąd się wzięła pani Magda?
                                        • Gość: Żurnalist Re: Żenujące Medi Press IP: *.spray.net.pl 09.11.06, 20:40
                                          Słyszałem plotę, że obie z K. wywalili z Filipinki i tu się zalapały, ale jak i
                                          co je łaczy z H. nie mam pojecia. Halo halo, niech ktoś napisze:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka