pluci 11.03.07, 12:04 Czy ktoś wie skąd TVP wytrzasnęła tą postać? Ten pan kreuje się na gwiazdę publicystyki TVP, a jego dziennikarstwo nie dość, że kiepskie, to jeszcze wyraźnie ideologicznie ukierunkowane? Patrzeć na tego pana nie mogę. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gizmo Re: Krzysztof Leski - Skąd on się wziął? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.07, 12:29 Zamknij oczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Krzysztof Leski - Skąd on się wziął? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.07, 12:49 Przeciętniacy doszli do głosu, takie smutne czasy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: T-800 Re: Krzysztof Leski - Skąd on się wziął? IP: *.multimo.gtsenergis.pl 11.03.07, 12:54 A co, jako następny wyłamuje się z gazetowyborczej Jedynie Słusznej Prawdy? Odpowiedz Link Zgłoś
dziedzicznacytadelafinansjery Re: Krzysztof Leski - Skąd on się wziął? 11.03.07, 21:47 Gość portalu: T-800 napisał(a): > A co, jako następny wyłamuje się z gazetowyborczej Jedynie Słusznej Prawdy? Nie wiem czemu ale chyba czuję do niego jakąś sympatię :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: T-800 Re: Krzysztof Leski - Skąd on się wziął? IP: *.multimo.gtsenergis.pl 11.03.07, 23:02 Ja o nim wiem tyle, że ma bloga na Salon24. Jeszcze go dokładnie nie czytałem, ale "zaprenumerowałem" sobie w RSS. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.freud Re: Krzysztof Leski - Skąd on się wziął? 11.03.07, 22:45 Gość portalu: T-800 napisał(a): > A co, jako następny wyłamuje się z gazetowyborczej Jedynie Słusznej Prawdy? Kolejny, który usiłuje wybronić Gargas przed strip-teasem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trist Leski IP: 62.233.185.* 11.03.07, 23:07 ptacował uprzednio dla: polskiej sekcji BBC i Daily Telegraph. Na przełomie lat 80. i 90. był dziennikarzem "GW". Wcześniej w podziemnym "TM". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gizmo Re: Leski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.07, 23:26 A jeszcze przedtem w AS-ie. To chyba niezłe rekomendacje. A jak ktos cytaty - co zdaje się wśród wykształciuchów być cechą coraz rzadziej występującą - to z tym nazwiskiem zapoznał się czytając wspomnienia jego ojca - "Życie niewłaściwie urozmaicone". Krzysztof Leski może nadmiernie gadatliwy - ale uczciwy niezmiernie. Jeśli kogoś razi - wyłączcie telewizor - rozumu nie musicie. Nigdy nie działał. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.freud Re: Leski 12.03.07, 00:08 > Krzysztof Leski może nadmiernie gadatliwy - ale uczciwy niezmiernie. Pewno ma świąd w pachwinach ..... Facet ktory od 2 miesięcy trzy razy dziennie powtarza ze nikt na niego nie naciska, ale za to po raz pierwszy mówi że naciskano na niego 15 lat temu, bez wątpienia jest uczciwy. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.freud Re: Leski 12.03.07, 00:10 Gość portalu: trist napisał(a): > ptacował uprzednio dla: polskiej sekcji BBC i Daily Telegraph. > Na przełomie lat 80. i 90. był dziennikarzem "GW". Wcześniej w podziemnym "TM". Czyli Ziemiewicz Rafał kłamie że jak ktoś podpadł Michnikowi, to był skończony zawodowo. Albo kłamie Leski że podpadł Michnikowi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kazik Re: Krzysztof Leski - Skąd on się wziął? IP: *.aster.pl 12.03.07, 00:37 Nie mam nic do p.Leskiego , ale w TVP3 gdzie teraz jest p.Leski zmieniono dobrych dziennikarzy i prezenterów będących wizytówką TVP3 jak panie Joanna Osińska , pani Małgorzata Żochowska na..., szkoda słów. Pod pozorem budowy tvpinfo pozbyto się fachowców zatrudniając prezenterki , które nikogo nie zatrzymają przed ekranem ,bo nie ta uroda i do talentu pp.Osińskiej ,Żochowskiej bardzo daleko. W PIS-ie i TVP chyba ponownie nastała "moda" ( od czasu komuchów) TKM - mierni,ale nasi. Odpowiedz Link Zgłoś
by_dude Re: Krzysztof Leski - Skąd on się wziął? 12.03.07, 11:40 Leski nie wziąl się z Marsa, tylko z rzeczywistości. To stary - rzecz można wyjadacz - ktory po latach posuchy znów nam sie objawił. Swego czasu aktywnie obracals sie juz w Telewizji, czyli gość jak najbardziej dośwoadczony także w telewizyjnych gierkach. Tułał sie zreszta po różnych redakcjach a zasłynął swego czasu jako multikorespondent wszystkich gminnych gazet. Słał standardowy tekst korespondencji do - dajmy na to - 45 redakcji, które płaciły mu jakies grosze. Ale przy takim systemie grosz do grosza stanowił całkiem sporą sumę. Zresztą nie o to chodzi w tym wypadku. Chodzi o to, że po latach niepewności i zapomnienia gośc odnalazl sie wreszcie. Jeden z blogerów (revelstein) napisał o nim ( w kontekście programów w TVP3), że to "Marek Barański IV RP". Niestety, tak to wygląda. revelstein.blox.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cookie Re: Krzysztof Leski - Skąd on się wziął? IP: *.icm.edu.pl 12.03.07, 11:44 Ja p. Leskiego darzę nieustającą sympatią od lat wielu, aczkolwiek Jego obecne publikacje w salonie24, którego jest najpłodniejszym bywalcem, nieco tę sympatię narażają na szwank. Uważam, że jest On znacznie lepszym dziennikarzem prasowym niż telewizyjnym. Miło natomiast czytać wypowiedzi człowieka z krwi i kości, dla którego nie wszystko jest czarno-białe i któremu zdarza się z czasem zmieniać poglądy (choć rzadko). Żaden rozsądny komentarz na blogu nie pozostaje bez odpowiedzi. To rzadkość. Odpowiedz Link Zgłoś