atomowy 15.05.03, 14:31 Kto według Was jest najlepszym dziennikarzem w Polsce? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
danio22 Re: NAJlepszy dziennikarz? 15.05.03, 14:36 Monika Olejnik, Ewa Milewicz. Odpowiedz Link Zgłoś
roody102 Re: NAJlepszy dziennikarz? 15.05.03, 18:00 Olejnik? Nieobietywna, nierzadko bezczelna, z politykami zna się tak dobrze, że gdy pyta, nie jest wiarygodna. W dodatku sama ma duż udział w wypromowaniu Leppera a po jego wejściu do parlamentu chciała być sumieniem wszyustkich i ostentacyjnie przestała zapraszać, pouczając innych. Rychło w czas. Niestety, popularność Monice nie posłużyła, kiedyś było lepiej. Roody _______ ... nie martw sie chuopaku, dostaniesz dziauke w iraku... PVEK.blog.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
atomowy Re: NAJlepszy dziennikarz? 15.05.03, 18:07 roody102 napisał: > Olejnik? > Nieobiektywna, nierzadko bezczelna, z politykami zna się tak dobrze, że gdy > pyta, nie jest wiarygodna. W dodatku sama ma duż udział w wypromowaniu > Leppera a po jego wejściu do parlamentu chciała być sumieniem wszyustkich i > ostentacyjnie przestała zapraszać, pouczając innych. Rychło w czas. Zgadzam się. Monika Oljnik (z całym szacunkiem) się po prostu wypaliła, popsuła. Zgadzam się z Roody`m jest bezczelna i nieobiektywna. > Niestety, popularność Monice nie posłużyła, kiedyś było lepiej. Dokładnie. Odpowiedz Link Zgłoś
danio22 Re: NAJlepszy dziennikarz? 15.05.03, 18:21 Ty sobie lub Pochanke, a ja wole Olejnik. Ja przynajmniej nie będe dziecinnie przedstawiała argumentów przeciw ulubionym dziennikarzom innych. Chyba, że tego chcesz bardzo. Zresztą lubie Justynę. Ale Monikę wolę bardziej. I tak już od 5 lat. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
atomowy Re: NAJlepszy dziennikarz? 15.05.03, 19:55 danio22 napisała: > Ty sobie lub Pochanke, a ja wole Olejnik. Ja przynajmniej nie będe dziecinnie > przedstawiała argumentów przeciw ulubionym dziennikarzom innych. Chyba, że > tego chcesz bardzo. Zresztą lubie Justynę. Ale Monikę wolę bardziej. I tak już > od 5 lat. > Pozdr. I ja Twoją decyzje szanuje. W końcu każdy ma prawo mieć swoje zdanie... Odpowiedz Link Zgłoś
atomowy Re: NAJlepszy dziennikarz? 15.05.03, 18:09 No dobra. To ja podam swoje typy: Justyna Pochanke Bogdan Rymanowski Krzysztof Ziemiec Piotr Marciniak Dziękuję... Odpowiedz Link Zgłoś
tuhanka Re: NAJlepszy dziennikarz? 15.05.03, 19:00 Rzadko się z Tobą zgadzam, Atomowy, ale podpisuję się pod co najmniej trzema z Twoich typów (Pochanke zbyt rzadko miałam okazję słyszeć/widzieć, więc trudno mi ją oceniać). Dla mnie świetny jest też Tomasz Sianecki, Marcin Pawłowski, Maria Wiernikowska, z muzycznych dziennikarzy Piotr Kaczkowski i Piotr Kosiński. _______ Pozdrawiam Maria Tuhan Odpowiedz Link Zgłoś
atomowy Re: NAJlepszy dziennikarz? 15.05.03, 19:54 tuhanka napisała: > Rzadko się z Tobą zgadzam, Atomowy, ale podpisuję się pod... Bardzo mi miło ;-). > Dla mnie świetny jest też Tomasz Sianecki, Marcin Pawłowski, > Maria Wiernikowska, z muzycznych dziennikarzy Piotr Kaczkowski i Piotr > Kosiński. Jeśli chodzi o Tomka Sieneckiego i Marcina Pawłowskiego to zgadzam się z Tobą w tych sprawach. Odpowiedz Link Zgłoś
jackie_brown TVN cię opłaca czy co? 30.06.05, 19:42 A dziennikarze prasowi? A reporteży? Jacek Hugo-Bader, Mariusz Szczygieł, Anna Fostakowska, Irena Morawska? Odpowiedz Link Zgłoś
josteine Mariusz Szczygieł i Wojtek Tochman 01.07.05, 20:56 Wg mnie najlepsi. Najwieksza odpowiedzialnosc za slowo wsrod reporterow, Jagielski jest na przyklad przegadany. Kapuscinski jest niedoscigniony, ale od lat to juz artysta, nie dziennikarz. A wywiady? Kto robi dobre wywiady? W Wyborczej podobaja mi sie najbardziej dwie KatarzynY: Bielas i Surmiak- Domanska. Odpowiedz Link Zgłoś
sylwiaxxx Re: Mariusz Szczygieł i Wojtek Tochman 25.09.05, 22:08 Wojtek Tochman tak, ale Mariusz Szczygieł? On jest coraz gorszy! Kiedyś fajnie pisał, ale teraz jego teksty coraz bardziej przypominają szkolne wypracowania. Do Tochmana już mu coraz dalej i coraz bardziej pod górkę. Odpowiedz Link Zgłoś
rasta69 Re: NAJlepszy dziennikarz? 03.07.05, 13:56 Maria Wiernikowska?? kiedys publicznie przyznala, ze jadac do innego kraju zazwyczaj nie wie nic o jego historii, kulturze i polityce. Co to za dziennikarz? Co to za korespondent? Pani wiernikowska przyznala, ze podziwia Wojciecha Jagielskiego. Rzeczywiscie, roznica kilku klas... Odpowiedz Link Zgłoś
roody102 Re: NAJlepszy dziennikarz? 16.05.03, 02:09 O, to tak, tu sie zgadzam, tez mam coraz wiekszy szacunek dla niej. Odpowiedz Link Zgłoś
atomowy Re: NAJlepszy dziennikarz? 16.05.03, 07:45 oryginal napisała: > Janina Paradowska Zgadzam sie... też lubie jej wypowiedzi w "Loży prasowej" na TVN24. Odpowiedz Link Zgłoś
lia Re: NAJlepszy dziennikarz? 17.05.03, 12:20 nie ma czegoś takiego jak najlepszy dziennikarzr RP. Bo jak chcecie porównać Tochmana z Pochanke??? Odpowiedz Link Zgłoś
chrumfe Re: NAJlepszy dziennikarz? 17.06.03, 15:07 mylicie dziennikarzy z prezenterami. Bez przesady. Odpowiedz Link Zgłoś
wielbladka Re: NAJlepszy dziennikarz? 19.07.05, 12:30 Tomasz Lis jest bezczelny, klnie jak szewc. Bierze ofa i go krytykuje, ale nie potrafi powiedziec co zmienic by był lepszy. Moze w niektórych dziedzinach jest dobry jednak nie darze sympatia ludzi ktorzy sa prawdziwymi chmami i nie szanują innych! To ma być dziennikarz?! Odpowiedz Link Zgłoś
blue_valentine1 Re: NAJlepszy dziennikarz? 25.06.03, 14:49 Jerzy Urban, Piotr Gadzinowski (NIE, Trybuna, Przeglad) i Przemek Szubartowicz (swietne felietony w Trybunie) Odpowiedz Link Zgłoś
tribeca Re: NAJlepszy dziennikarz? 25.06.03, 15:12 wg mnie Jacek Żakowski i Janina Paradowska bardzo też lubię Agnieszkę Niezgodę z Polityki Odpowiedz Link Zgłoś
mafik Re: NAJlepszy dziennikarz? 28.06.03, 21:37 Mam kilka typów: - Krzysztof Różycki ("Angora") - Zbyszek Pendel ("GW") - Przemysław Orcholski (TVP) - Krystyna Bochenek (PR Katowice) Odpowiedz Link Zgłoś
confi Re: NAJlepszy dziennikarz? 02.07.03, 15:01 Cześć Wszystkim! Moje typy na NAJlepszego dziennikarza: 1. Justyna Pochanke: za całokształt, a w szczególności za "Nie do zobaczenia" w Radiu ZET i za Magazyn 24 w TVN 24. Zawsze dobrze przygotowana, genialnie rozmawiająca z gośćmi i mnie przekonująca do tego, co ma do powiedzenia. 2. Bogdan Rymanowski: za rozmowy w TVN 24 i w Radiu RMF FM. 3. Tomek Skory: za całokształt, czyli za dziennikarstwo w RMF-ie. Pozdrawiam Wszystkich! Odpowiedz Link Zgłoś
login.jak.login.normalny Coś się wam pomyliło 05.07.03, 00:35 Przecież wyście nie wymienili chyba ani jednego rasowego dziennikarza! Te nazwiska, które się tu pojawiają, to prezenterzy, spikerzy, komentatorzy, publicyści i kto tam jeszcze... Odpowiedz Link Zgłoś
windyga Re: Coś się wam pomyliło 06.07.03, 12:17 login.jak.login.normalny napisała: > Przecież wyście nie wymienili chyba ani jednego rasowego dziennikarza! Te > nazwiska, które się tu pojawiają, to prezenterzy, spikerzy, komentatorzy, > publicyści i kto tam jeszcze... Po pierwsze - okazuje sie ze "beeing there" - nadal dziala - dziennikarzem jest ten, kto sie pojawia w tv - wedlug Was, wedlug opinii publicznej, a tymczasem prawdziwi dziennikarze s w prasie... Po drugie - publicysta nie jest dziennikarzem?!!! A co to znowu za rewolucyjna teoria? Po trzecie glosuje na Anne Marszalek, Jerzego Rybinskiego i Juliusza Majcherka - wszystkich z Rzepy - kazdy w swoim rodzaju super!!! dziennikarstwo sledcze, komentator - felietonista i publicysta polityczny. No boscy sa i juz. Idzcie mlodzi ich tropem, daleko zajdziecie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gf-h Re: Coś się wam pomyliło 06.07.03, 12:47 windyga napisała: > Po pierwsze - okazuje sie ze "beeing there" - nadal dziala - dziennikarzem jest > > ten, kto sie pojawia w tv - wedlug Was, wedlug opinii publicznej, a tymczasem > prawdziwi dziennikarze s w prasie... a w radiu i tv to są już nieprawdziwi? Odpowiedz Link Zgłoś
pigua Re: NAJlepszy dziennikarz? 23.01.05, 13:32 zdecydowanie Ryszard Kapuściński. bardziej reportażysta, ale też dziennikarz!! Jego książki powinny(i czasami są) być podręcznikami dziennikarstwa na studiach. respect richard!! Odpowiedz Link Zgłoś
tycia.tycia Re: NAJlepszy dziennikarz? 30.01.05, 17:25 Kapuscinski owszem, ale o nim własnie mowi sie, ze juz nawet nie reportazysta a pisarz. A moj typ? Wojtek Jagielski za reportaze. Wojtek Tochman za reportaze. Kamil Durczok za calokształt. Anna Marszałek za profesjonalizm. Odpowiedz Link Zgłoś
rasta69 Re: NAJlepszy dziennikarz? 03.07.05, 14:29 Moje typy: Wojciech Jagielski - jest wszedzie, tak jak kiedys Kapuscinski. Jacek Hugo-Bader - pokazuje nam, bliski i daleki, swiat za Bugiem. (mistrz Kapuscinski poza wszelka klasyfikacja) Janina Paradowska - ma nosa, potrafi tez sie przyznac do bledow, poprostu klasa Kamil Durczok - ma wlasny styl, unika gwiazdorstwa Lisa. Marek Ostrowski- spec od salonow swiata, Anna Marszalek- wizytowka Rzepy Piotr Kaczkowski- ekspert muzyczny Zdzislaw Pietrasik- niepokorny filmozerca Roman Kołtoń- pierwszy od bardzo dawna profesjonalny dziennikarz sportowy. Dziennikarz a nie statystyk czy papuga typu dwoch panow Sz. z TVP. Dal mnie najepszy w PL jest Jacek Zakowski, dla ktorego nie ma zbyt trudnych tematow, czy zbyt wymagajacych rozowcow. Odpowiedz Link Zgłoś
robertmar1 Re: NAJlepszy dziennikarz? 06.07.05, 11:49 > Janina Paradowska - ma nosa, potrafi tez sie przyznac do bledow, poprostu klasa A kiedyż to ta pani się przyznała do błędu? > Roman Kołtoń- pierwszy od bardzo dawna profesjonalny dziennikarz sportowy. No wiesz... Ja akurat zauważam stopniowy upadek "PS" za jego szefostwa... Odpowiedz Link Zgłoś
bopin Kryteria 07.07.05, 10:37 > Kto według Was jest najlepszym dziennikarzem w Polsce? Nie sposób odpowiedziec na to pytanie, jakie kryteria oceny? To tak jakby spytać jaki samochód osobowy jest najlepszy? Golf? Ferrari? Lexus? Odpowiedz Link Zgłoś