Dodaj do ulubionych

Studenci do koszar

• Gość: MERCOR Studenci do koszar IP: 212.160.168.* 13.06.07, 11:39
      ja tez zostałem automatycznie przeniesiony do rezerwy oczywiście po ukończeniu
      ale nie studiów tylko rocznej służby
    • Gość: kijanka a co zludzmi z rocznika 82 IP: *.as.kn.pl 13.06.07, 11:39
      Jestem urodzony w 1982 roku studia zaraz po liceum studiowalem prawo rzucilem
      po pol roku i nastepnie studiowałem administracje ktora ukonczyłem teraz.
      ciekawe co ze mna zrobia???
    • Gość: Butthead malkontenci... IP: *.rzeczpospolita.pl 13.06.07, 11:47
      e tam.. ja jestem studentem (ostatni rok) , mam nieuregulowany stosunek do
      służby wojskowej, i bez problemu dostałem umowę o prace na czas nieokreślony, na
      warunkach które mnie satysfakcjonują ..

moja rada : nie marudzić tylko szukać pracy :)
    • Gość: pffffffffff Re: Studenci do koszar IP: *.aster.pl 13.06.07, 11:48
      Cały ten szum jest bez sensu. Te przepisy nie są żadną nowością, nikt ich w
      tajemnicy nie trzymał. Z tego co pamiętam takie rozwiązanie było zapowiadane od
      wielu lat, i nie jest to czysty wymysł obecnego ministra obrony narodowej. A
      nieznajomość prawa nie zwalnia z jego przestrzegania. Dziwię się tylko, że
      uczelniom i samorządom studenckim nie chciało się studentów poinformować. Bo
      wiedzieć o tym musiały. I tak mają lżej niż inni, bo tylko 3 miesiące w
      najgorszym wypadku. Jak ktoś się na studia nie dostanie to musi odsłużyć 9. Ale
      jak studentom dopiekło to jest wielka tragedia.

Przy skróconej służbie oddziały będą musiały być uformowane właśnie z byłych
      studentów, więc powinno odsiać większość idiotów i sadystów. A na takich
      ludziach opiera się fala. Więc i tak mają lepiej niż normalni poborowi.

Głupotą było automatyczne przenoszenie do rezerwy kogoś kto o wojsku nie ma
      zielonego pojęcia. W wypadku wojny byłby bezużyteczny, a mimo to musiałby ozstać
      powołany. Co mogłoby się szybko skończyć zgonem. Zaraz ktoś powie, że żadna
      wojna nam nie grozi, ale jak patrzę na postawę Rosji i Białorusi to zaczynam
      wątpić. Lepiej chuchać na zimne. Za rok Putin zamierza odejść z urzędu i pytanie
      jaki imperialistyczny oszołom sie dorwie do władzy.

Czy się popiera PiS czy nie, to w konstytucji jest czarno na białym(lub dla
      zwolenników koalicji biało na białym i czarno na czarnym) napisane że
      obowiązkiem obywatela jest służba wojskowa. Taki dodatek do podatków i innych
      takich. Olewanie tego zapisu byłoby jak PiSowe olewanie zapisów o tym, że
      żyjemy w państwie demokratycznym i wszyscy obywatele są równi przy pianiu swoich
      ustaw. Więc nie zniżajcie sie do rządowego poziomu.
    • Gość: heh Studenci do koszar IP: *.komtech.com.pl 13.06.07, 12:03
      Zrobię, co będzie trzeba. Uciekać i lawirować nie mam zamiaru.

Inna sprawa, że mam centralnie w d... cały ten system. Nie mówię o Polsce ani o polskiej armii. Mówię o tym zafajdanym świecie, który ludzie urządzili tak, by się nawzajem krzywdzić.

Broń wezmę do ręki z obrzydzeniem i nie pokocham swojej ojczyzny za to, że każe mi nosić narzędzie przemocy. Ale i nie potępię jej. To cała durna ludzkość zmusza swoje narody do utrzymywania armii, babrania się z bronią i hołdowania zadawaniu cierpienia i zabijaniu.

Jesteśmy wszyscy niewolnikami posranych ludzkich umysłów, chorych ambicji i nienawiści. I na zawsze nimi pozostaniemy.
      • s0ber Re: Studenci do koszar 13.06.07, 12:20
        Gość portalu: heh napisał(a):

> Jesteśmy wszyscy niewolnikami posranych ludzkich umysłów, chorych ambicji i nie
        > nawiści. I na zawsze nimi pozostaniemy.

Jeśli się na to godzisz, to Ty pozostaniesz, ja nie mam zamiaru.
    • Gość: żaku Studenci do koszar IP: 195.28.182.* 13.06.07, 12:04
      do jasnej cholery nie po to sie czlowiek uczy 5 lat w odroznieniu do burakow z bramy co to nawet sie wyslowic nie potrafią zeby teraz biegac po poligonie tyle co oni. ludzie są stworzeni do roznych rzeczy...
    • Gość: student Brońmy Ojczyznę... IP: 89.174.255.* 13.06.07, 12:05
      ... przed takimi politykami, najlepiej w najbliższych wyborach.
    • Gość: afore obowiązek obrony ojczyzny?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.07, 12:14
      Taaaaa... trzy miesiące ćpania i chlania???
      No tak, ten kraj inaczej bronić się nie da, tylko po pijaku.
      W dup*e mam wojsko.
    • mielis Słusznie ! 13.06.07, 12:16
      Najpierw wysłać ich na rok do Afganistanu niech nawracają
      talibów na jedynie słuszną wiarę a potem mogą zajmować
      stanowiska pracy!
      teraz lukratywne posady powinny być tylko dla prawdziwych
      polaków z PiS i satelitów a do czarnej roboty można wziąć
      opozycję bo tylko do tego się nadaje !
      Jest dostateczna ilość obecnych kombatantów z jedynie słusznych
      partii do zajmowania stołków przez najbliższe 3 lata.
      Obecni absolwenci po wyjściu z wojska będą mogli zdobywać kwalifikacje
      i po następnych wyborach może do czego się przydadzą !
    • dobroslawa4 sluzba dla wszystkich 13.06.07, 12:28
      a moze lepiej zastosowac takie rozwizanie. Wszyscy zdatni do woja, ale jeszcze
      przed podjeciem np. studiow. Chyba sprawiedliwe
      • s0ber Re: sluzba dla wszystkich 13.06.07, 12:33
        dobroslawa4 napisała:

> a moze lepiej zastosowac takie rozwizanie. Wszyscy zdatni do woja, ale jeszcze
        > przed podjeciem np. studiow. Chyba sprawiedliwe

O ile zmuszanie kogokolwiek do czegokolwiek jest sprawiedliwe, to OK. Jasne, już
        biegnę.
    • Gość: borsuk Studenci do koszar IP: 151.100.70.* 13.06.07, 12:43
      Na drugim roku mogłem pójść na 6tygodniowe szkolenie wojskowe i nie poszedłem.
      Pan porucznik w WKU powiedział: "Jak pan złoży te papiery to pana weźmiemy, a
      jak nie, to minister przepisze pana do rezerwy z chwilą ukończenia studiów.
      Niech się pan jeszcze zastanowi." Zastanowiłem się. Teraz zaczynam żałować.
      • s0ber Re: Studenci do koszar 13.06.07, 12:47
        Gość portalu: borsuk napisał(a):

> Na drugim roku mogłem pójść na 6tygodniowe szkolenie wojskowe i nie poszedłem.
        > Pan porucznik w WKU powiedział: "Jak pan złoży te papiery to pana weźmiemy, a
        > jak nie, to minister przepisze pana do rezerwy z chwilą ukończenia studiów.
        > Niech się pan jeszcze zastanowi." Zastanowiłem się. Teraz zaczynam żałować.

Zaprawdę powiadam Ci! Kto szczerze nie chce, ten do wojska nie pójdzie! Jest
        wiele legalnych sposobów na poradzenie sobie z zagrożeniem zniewolenia.
        Poszukaj, pomyśl...
    • Gość: lemur1 Re: Studenci do koszar IP: *.wroc.zigzag.pl 13.06.07, 12:48
      pie**o*e "ojczyznę". Nie ma żadnego obowiązku wobec zielonych generałów i
      innych buców w mundurach.
    • Gość: nelson Re: Studenci do koszar IP: *.pcz.pl 13.06.07, 12:54
      no to zapłać za studia cwaniaku
    • Gość: Nieudacznik-Dublin Studenci do koszar IP: *.b-ras1.cld.dublin.eircom.net 13.06.07, 13:03
      Dziekuje bardzo w imieniu wszystkich mlodych z V roku na emigracji.
      O Polske trzeba teraz wlaczyc nie na poligonie, ale na gieldzie, we fabrykach i
      biurach. Jakbym chcial pobawic sie starym ruskim sprzetem, to poszedlbym na WAT.
      Proponuje nabor ze szeregow Mlodziezy Wszechpolskiej - to zazwyczaj dobrze
      zbudowani, wysportowani i wysoce kulturalni mlodzi ludzie, ktorzy zazwyczaj nie
      studiuja, ktorzy za Ojczyne oddaliby zycie i potrafia nawet przekroczyc swoje
      wlasne sumenie w obronie WielkoscI Wybranego Narodu Polskiego i Boga (w tej
      kolenosci).
      Wiec niech Pan General przez slomke pije zupe i ...
      • Gość: kakonek1 Re: Studenci do koszar IP: *.dsl.bell.ca 13.06.07, 13:24
        o to wzor wspolczesnego polaka .
        Nic dziwnego dni tego kraju policzone
        Rozdac sprzdac podzielic midzy sasiadow
        i bedzie cacy. Oni zalatwia wszystkim bezproblemowe
        zycie. Tak trzyma rodacy
    • Gość: gen. TWinnky Re: Studenci do koszar IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.07, 13:05
      Jak nie twoja ojczyzna to co ty tutaj robisz? Sądzę że jak zabierasz głos w tej
      dyskusji to raczej student jesteś, jeśli obcokrajowiec to cię to nie dotyczy,
      więc co ci się nie podoba? No tak...tchórzliwi pozerzy zawsze krytykują zza
      biurka...
      • s0ber Re: Studenci do koszar 13.06.07, 13:11
        Gość portalu: gen. TWinnky napisał(a):

> Jak nie twoja ojczyzna to co ty tutaj robisz? Sądzę że jak zabierasz głos w tej
        > dyskusji to raczej student jesteś, jeśli obcokrajowiec to cię to nie dotyczy,
        > więc co ci się nie podoba? No tak...tchórzliwi pozerzy zawsze krytykują zza
        > biurka...

Wolę być tchórzliwym pozerem niż militarną pacynką.

"It's your freedom of choice..."
    • wenussa Re: Studenci do koszar 13.06.07, 13:13
      Nie dość,że zakuwaja ludziska 5 lat zeby troche lepiej życ(co i tak jest trudne)
      to jeszcze im noz w plecy.
    • Gość: Kakonek1 Re: Studenci do koszar IP: *.dsl.bell.ca 13.06.07, 13:14
      To nie twoja ojczyzna to cos robil tutaj na studiach.
      Zaplac kase za wyksztalcenie i spadaj z tego kraju
      Kak
    • Gość: dlugi biedni ci studenci:(((( IP: *.dip.t-dialin.net 13.06.07, 13:28
      no tak, mają chłopaki pecha:
      1.mało kto chce im dać na początek z 5 tys.zetów na początku
      2.muszą czekać co wymyśli armia
      3.ew.wyemigrują sobie
      4.i jeszcze będą służyć aż kilka miechów
      Toż to zgroza.Więc chciałem wam powiedzieć,że za czasó dobrej komuny:
      a)brało się do woja każdego absolwenta,chyba że załatwił sobie odroczkę
      b)w pracy też nas niechętnie widzieli dopóki nie odsłużymy
      c)służyło się nie parę miesięcy ale 12
      d)zarabiało się rónowartość kilkunastu dolarów
      e)wyjechać za granicę zwykle nie było jak.Sam nie dostałem paszportu.

Tak więc nie płaczcie,bo życie to nie bajka.
      Lepiej by było co prawda,żeby przyjęto jeden z wariantów:
      -armia zawodowa
      -służą wszscy bez wyjątku
    • mat99 A studentki? Przecież mamy równouprawnienie 13.06.07, 13:38
      Powinni to podzielić po połowie: 1950 studentów + 1950 studentek:)
      Poza tym może armia byłaby bardziej ludzka z większą ilością kobiet - mniej
      chamstwa i głupoty.
      • mat99 Re: A studentki? Przecież mamy równouprawnienie 13.06.07, 13:44
        A w ogóle to faceci nie nadaja się do wojska:)

Wojsko z poboru to takie drugie przedszkole w życiu faceta. Dopiero co mieliśmy
        aferę w wojsku - zabawy w egzekucje. Siedzą tam i się nudzą.

Podobno to kobiety są silniejsze psychicznie, a żołnierz raczej nie może być
        mamisynkiem:)

PS. Liczę na wypowiedzi feministek:)
    • Gość: aha Studenci do koszar IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.07, 14:13
      Pułkowniku Ozga studenci protestują bo nie po to się uczą zeby jak jakieś głąby
      po zawodówkach biegać po poligonie, wiec owy argument jest skrajnie idiotyczny.
      Natomiast jeżeli któryś z tych wykształconych ludzi ma ochotę na mundur wojskowy
      to się tam sam zgłasza. Więc czasami warto pomyśleć nim sie dokona tak
      niemądrych porównań.
    • Gość: radek Do Trybunału Konstytucyjnego z tym IP: *.heuthes.pl 13.06.07, 15:39
      MON obecnie w sposób oczywisty łamie Konstytucję, obywatele nie są bowiem
      traktowani w sposób równy. Z wielkiej grupy młodych ludzi powołuje się tylko
      garstkę nieszczęśników, z których jednych więzi się przez 3 mies., innych przez
      1 mies. Niech ktoś z zainteresowanych zgłosi to do TK i jest praktycznie pewne,
      że taki stan rzeczy zostanie uznany za niezgodny z ustawą zasadniczą.
      Ja byłem, właśnie po studiach, i niedobrze mi się robi na samo wspomnienie.
      Naprawdę nie warto.
      Poza tym dzisiaj niewolnicza służba z przymusu służy tylko i wyłącznie wojskowym
      - potrzebują oni ludzi z łapanki do utrzymywania mienia wojskowego, do wspinania
      się na kolejne szczeble kariery i po prostu do zarabiania pieniędzy. Dla Polski
      korzystniejsza byłaby mała ale dobrze wyposażona armia zawodowa. Na pewno lepsza
      od dzisiejszej armii miśków kanapowych z których 3/4 nie zaliczy nawet
      podstawowych testów sprawnościowych, nie wspominając już o morale, które u
      żołnierzy-niewolników jest po prostu bliskie zeru.
      • Gość: pyz Re: Do Trybunału Konstytucyjnego z tym IP: *.mbi-berlin.de 13.06.07, 17:00
        > Z wielkiej grupy młodych ludzi powołuje się tylko
        > garstkę nieszczęśników, z których jednych więzi się przez 3 mies., innych przez
        > 1 mies.
        Hmm, tak, z tym, ze ja bym jeszcze nie zapominal o pozostalych (tez nie
        wszystkich), wiezionych przez 9 miesiecy...

> podstawowych testów sprawnościowych, nie wspominając już o morale, które u
        > żołnierzy-niewolników jest po prostu bliskie zeru.
        Jakby to powiedziec... Jezeli dadza mi karabin, to zeby byla jasnosc, strzelac
        to ja bede, ale DO KOGO... to zostawmy otwarte.
    • Gość: student Studenci do koszar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.07, 16:17
      Serce sie kroi widzac co sie dzieje z nasza Ojczyzna, inni maja gorzej ... ale
      ilu ma lepiej. Moze by tak rzadowcy wyslali swoje dzieci do wojska, oni maja
      dobrze wiec niechaj tego bronia, ja nie mam powodow, rzad i tak robi wszystko
      zebym stad uciekal.
    • Gość: opin Konstytucyjny obowiązek obrony synczyzny IP: *.adsl.inetia.pl 13.06.07, 19:26
      Wszystkie ojczyzny na śmietnik!
    • tapirrex pułkownik Ozga niech lepiej przestanie pieprzyć... 14.06.07, 03:11
      ...na temat konstytucji, bo chyba na oczy jej nie widział. Powoływanie do armii
      nie odbywa się na podstawie ustawy zasadniczej, tylko pochodzącej z czasów
      głębokiej komuny (1967 rok!!!) ustawy o powszechnym obowiązku obrony.
    • Gość: chief Studenci do koszar IP: *.adsl.inetia.pl 14.06.07, 16:41
      hehe zastanawialem sie czy wyjechac po skonczeniu studiow (PŚ) teraz juz wiem ze wyjade hehe a te buraki niech same bronia ojczyzny!!! mi to lata kolo du**
      • Gość: Przeciw Przemocy ! Marsz Antywojenny IP: *.aster.pl 15.06.07, 02:20
        Zacznijmy robić pikiety i marsze antywojenne przed WKU.
        Moim zdaniem będziemy tylko mięsem armatnim.
        Pacyfistyczna Komenda Uzupełnień
        www.pku-media.jawsieci.pl/
        Po co mamy iść do wojska skoro i tak będzie armia zawodowa ?
        Uciekajcie za granicę bo was tutaj zamęczą na śmierć
        Zobaczycie jeśli Kaczyński będzie taki nieugięty to wyrzucą Polske z UE , uciekajcie póki możecie.
        Chętnie wyraże swoje zdanie i zaczne demonstrować przed WKU , co powiecie na 1 października (poniedziałek) a może wcześniej ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka