Gość: melakser Re: Koniec z chudzielcami w reklamach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.08, 19:17 Uwielbiam szczupłe, wysportowane dziewczyny, na które aż miło popatrzeć i wkurza mnie to wmawianie że to geje lansują model chudych lasek, nie jestem gejem, lubię szczupłe, zgrabne kobiety, a nie wielkie baby z wylewającymi się z bluzek cycami, oponami na brzuchu i grubymi, galaretowymi udami. Nic ładnego w prezentowanych tu modelkach nie widzę. Odpowiedz Link Zgłoś
veruschka2 Koniec z chudzielcami w reklamach? 12.02.08, 19:32 juz po pierwszym artykule mialam pani autorki serdecznie dość a w tym utwierdzam sie w przekonaniu ze ma ona slabe zrozumienie tego do czego sluży reklama.. i ze epatowanie stereotypami, czy szowinizmem nie musi byc jej funkcją.. szowinizm w reklamie jakikolwiek wynika raczej z tego kto jest jej tworca niz czegos innego chodzi bowiem o zaprezentowanie jakiegos produktu i zachęcenie do kupna i tak jak w przypadku mody jest to jeszcze zrozumiale.. - sukienka pinko wyglada rewelacyjnie na naomi campbell, to w przypadku telefonu jest juz inaczej.. play moze pokazac grubasa bo jest smieszny i odlotowy.. w USA gdzie jest wielu grubasow i moze nie wierza w siebie moga wlasnie do nich kierowac reklamy z podtekstem uwierz w siebie (firma daje do zrozumienia ze interesuja ja takie kwestie), ale to sa wlasnie przypadki na sile lamiace stereotyp a pani autorrka jest za glupia zeby sie do tego odniesc w taki sposob.. natomiast po prostu reklama w udzialem grubasa moze byc fajna albo smieszna (do fajowych grubasow mozemy zaliczyc manna, benny hilla, zona saatchiego nigella jest chyba grubawa, m monroe, sa znane piosenkarki - wszyscy sa gwiazdami wzbudzajacymi bardzo pozytywne emocje i moga bez problemu wystapic w reklamie).. a jeszcze jedna kwestia - czesc kobiet ma rozmiar L i są ladne i maja ten rozmiar naturalnie, czemu wiec nie patrzec na to zwyczajnie?? = = = ad:"Gusta mężczyzn są ukształtowane przez ewolucję. Psychologowie twierdzą, że mężczyźni podświadomie poszukują zdrowych matek dla swoich dzieci, a otyła kobieta zasadniczo nią nie będzie. - Nie będzie nią też nadmiernie szczupła dziewczyna - reklamowy ideał. Na tym tle ..." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wolverine Re: Koniec z chudzielcami w reklamach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.08, 20:36 veruschka2 napisała: > zona saatchiego nigella jest chyba grubawa Ło matko. "żona saatchiego"? Słynna Nigella Lawson, "Domowa Bogini", autorka programów TV i książek o jedzeniu, której połowa sukcesu leży w jej urodzie i ponętnych, pełnych kształtach, którymi wszyscy się zachwycają od lat. Odpowiedz Link Zgłoś
ar11 Re: Koniec z chudzielcami w reklamach? 13.02.08, 13:35 Nigella ma przepiękną twarz, ale jest koszmarnie gruba, niestety. Chociaz od dekoltu w górę - piękna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Koniec z chudzielcami w reklamach? IP: 81.15.213.* 12.02.08, 19:34 Mam pytanie do internautów nazywających "grubaski'' Świnką- czy nikt z Twojej rodziny lub znajomych nie był leczony w chorobie nowotworowej sterydami - to dziękuj Panu Bogu Odpowiedz Link Zgłoś
veruschka2 Koniec z chudzielcami w reklamach? 12.02.08, 19:38 jak ktoś ma licznik kalorii cały czas włączony to juz jest upośledzenie.. ludzie pracujacy w sektorze mody moga byc tak upośledzeni albo celebrities. normalnym ludziom życzymy dużo zdrowia i zycia wolnego od eating disorders.. jest cały przedział wagi gdzie sa oni jeszcze normalni i nie ma co się ślepo trzymać dolnego końca.. = = = = = "Dziś Sophie Dahl nosi przepisową "36", a Ford, wyrzucony z Gucci, mówi: - Wygląd to dar i trzeba go szanować. Ja na przykład nie jem, a w głowie mam ciągły licznik kalorii." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pro-ana faceci wolą chude... IP: *.r.kbt.pl 12.02.08, 19:44 ...i żeby nie wiem jak skomplikowaną pseudo-naukową paplaninę wyartykułowali ze swoich tłustawych gardeł obrońcy praw człowieka i inni "psychologowie"-nic tego nie zmieni. Na 100 facetów,99 wskaże jako atrakcyjną szesnastolatkę o wzroście 180 cm. i wadze 50 kg. A ten jeden,który tego nie zrobi,przyzna się,że jest niewidomy. Tak już jest i kropka. Pozdrowienia dla chudych i tych-które-nie-marzą-o-niczym-innym-niż- żeby-chudymi-stać-się-jak-najszybciej-za-wszelką-cenę. Obecności innych kategorii kobiet nie stwierdzłam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: markus dobre :))). IP: 91.64.94.* 12.02.08, 20:27 images.google.de/images?hl=de&q=anoreksja&um=1&ie=UTF-8&sa=N&tab=wi Podziwiam gust :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: faceci wolą chude... IP: *.acn.waw.pl 12.02.08, 21:42 Ani ty, ani autorka artykułu nie macie do końca racji. Mężczyzni wybierają kobiety które wyglądają na: płodne, zdrowe, nie będące w ciąży czyli młode, ładne i o odpowiedniej proporcji talii do bioder, ani za chude, ani za grube. 16 latka o podanych przez ciebie proporcjach jest atrakcyjna ze względu na wiek (choć nie jest to wiek w którym kobiety przeciętnie są najbardziej płode, a i szansa doniesienia ciąży jest mniejsza niż u kobiet trochę starszych), ale wagę ma zdecydowanie za niską - wskazującą na stan chorobowy, co zdecydowanie zmniejsza atrakcyjność. Nie zapominajmy o wzroście - mężczyźni wybierają partnerki niższe od nich samych, przeciętnego wzrostu, 180 cm to trochę dużo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek Masz rację, ale ona i tak "wie lepiej"! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.08, 23:39 Może dla niej faktycznie takie chude gidyje są najbardziej atrakcyjne, cholera wie. :D Zawsze mnie zastanawiały kobiety, które wiedzą lepiej niż sami faceci, co się facetom podoba. I potem się dziwią, ze nikt takiego "ideła" nie chce :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: facet 180 i 50 kg to chodząca anoreksja... wypad z taką! IP: 213.172.177.* 12.02.08, 23:59 Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Re: faceci wolą chude... 12.02.08, 23:49 Gość portalu: pro-ana napisał(a): > Na 100 facetów, 99 wskaże jako atrakcyjną > szesnastolatkę o wzroście 180 cm. i wadze 50 kg. BMI 15.4, czyli w dolnej granicy wychudzenia, niżej jest już tylko wygłodzenie. Zaawansowana anorektyczka. Twój nick zresztą mówi sam za siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normalny Chyba tylko zboczeńcowi mogłaby się taka podobać! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.08, 23:51 > BMI 15.4, czyli w dolnej granicy wychudzenia, niżej jest już tylko wygłodzenie. > Zaawansowana anorektyczka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wysoka Re: faceci wolą chude... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.08, 14:20 Bzdety, swego czasu przy wzroście właśnie 180, ważyłam 62 kilo i _lekarz_ kazał mi przytyć. I co ty na to? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: faceci wolą chude... IP: *.nat.tvk.wroc.pl 13.02.08, 20:14 popatrz na nick. "pro-ana". dla niej pieknosc to 190cm wzrostu i 30kg wagi. Odpowiedz Link Zgłoś
33qq Re: Koniec z chudzielcami w reklamach? 12.02.08, 19:51 To cenna inicjatywa, reklama w której występuje hipopotam albo wieloryb ma swój urok. Odpowiedz Link Zgłoś
veruschka2 Koniec z chudzielcami w reklamach? 12.02.08, 19:52 jeszcze reklame sektora fashion pokazujaca topmodel w rozmiarze 36- z lekko zarzyganą brodą mogliby pokazać.. mowi ona ze zbliża się już do xxs i czuje sie naprawdę świetnie.. laski utrzymujące forme dzieki rzyganiu muszą każdorazowe wymioty zapijać woda nigazowaną zeby im kwas żołądkowy nie wyżarł tkanki Odpowiedz Link Zgłoś
veruschka2 Koniec z chudzielcami w reklamach? 12.02.08, 19:58 albo reklama "trzymamy linię".. np. impreza italian vogue magazine.. i pokazać zarzygane kible po modelkach bulimiczkach, ktore zjadly 2 ciastka za dużo, albo odkrylu ze w liściach salaty jakimi sie zapychaly była oliwa. "osiągamy rozmiar idealny", jestesmy juz blisko ideału to mogloby pokazac ze oszukują nieco Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arosa Re: Koniec z chudzielcami w reklamach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.08, 22:07 Padłam ze śmiechu pod stół (pijąc co prawda lampkę wina, ale to naprawde ze śmiechu)...No świetne spostrzeżenia, ciente riporty, trafne porównania - jednym słowem - AMEN. Zgadzam się z wypowiedziami Twoimi i nie będę wyrażać swojego zdania bo Ty już to za mnie zrobiłaś/eś :). Pozdrawiam. Arosa. veruschka2 - brawka!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tersta Dzisiejsze małolaty maja cychy jak michy i głowy.. 12.02.08, 19:58 jak pudło po telewizorze. Duże, grube, tyłki jak szafa. Zaludniają codziennie Galerie Mokotów oraz inne centra handlowe. Żywy marketing. Zwłaszcza te schaby na plecach wyłazące spod wżynajacych sie w te plery staniorów. no i spodnie biodrówy, a z nich wylewające się bebechy niczym ciasto z dzieży. HORROR!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Abaco Re: Dzisiejsze małolaty maja cychy jak michy i gł IP: 91.64.94.* 12.02.08, 20:29 Idzie nowe . Wysuszone piszczele to historia . I bardzo dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realista Zazdrościsz, bo nie masz pieniędzy na jedzenie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.08, 23:42 Hahahaha! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Koniec z chudzielcami w reklamach? IP: *.aster.pl 12.02.08, 20:17 Sophie Dahl była twarzą Opium ale dla YSL, a nie Gucciego Odpowiedz Link Zgłoś
c43 Koniec z chudzielcami w reklamach? 12.02.08, 20:17 Nie ma to jak prawdziwa kobieta z piersiami i tyłkiem a nie jakiś chudzielec co to za przyjemnoś spac z gnatami Odpowiedz Link Zgłoś
zeberdee24 Re: Koniec z chudzielcami w reklamach? 12.02.08, 22:24 Negowanie szczupłości... Tłuste Niemry, Angolki, Dunki i reszta wieprzowinowego świata, jako że mają większą siłę nabywczą niż szczupłe Słowianki są dosłownie 'tłustym' kąskiem dla producentów 'lifestylu'. Więc każdy producent mazideł i ciuchów patrzy jakby tu oszukać przy użyciu presji 'mody' to co naturalne czyli SZCZUPŁOŚĆ i upiec dwie pieczenie, czyli roztyć nieco wschodzącą Europę, coby opylić więcej swojego szajsu szybko bogacącym się klientkom z 'emerging markets', zapatrzonym na zachód. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 42 Koniec z chudzielcami w reklamach? IP: *.aster.pl 12.02.08, 20:31 rozmiar 42 to grubaska??? pogieło was? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zibi Re: Koniec z chudzielcami w reklamach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.08, 20:53 Może nie grubaska, jak proporcjonalnie zbudowana. Ale duża kobieta to pewne. Ja akurat zdecydowanie lubię zgrabne, szczupłe i raczej filigranowe, dziewczęce, takich w rozmiarze 42 nie uświadczysz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natas Re: Koniec z chudzielcami w reklamach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.08, 23:54 Wiesz, jakby ci to powiedzieć... nie każdy ma skłonność do dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zibi Re: Koniec z chudzielcami w reklamach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.08, 09:07 Zauważam, że zwolennicy, a szczególnie zwolenniczki gubasek czyli "prawdziwych kobiet" lubią nazywać tych którym się podobają zgrabne szczupłe babki gejami. Teraz pojawia sie sugestia, że interesują ich dzieci, czyli co geje i pedofile? Przyjrzyj się, czy tak wygladają dzieci? O takich właśnie kobietach piszę, i 90% moich kumpli o takich właśnie marzy: www.2flashgames.com/2fgkjn134kjlh1cfn81vc34/flash/f-Jessica-Alba-3-3753.jpg www.dancewithshadows.com/movies/images/priyanka-chopra-photo.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
edyta4god Koniec z chudzielcami w reklamach? 12.02.08, 20:34 W sumie dobrze jeśli przekaz tych reklam to to,że każda kobieta jeśli jest zadbana wygląda ładnie. Ale jeśli się z kobiet zbytnio otyłych wyśmiewa to już jest okrutne, to tak jakby robić sobie żarty z ludzi chorych na raka reklamując trumny i domy pogrzebowe! Wysyłanie anorektyczek na wybiegi też jest nieetyczne. Najlepiej gdyby zaczęto pokazywać kobiety o zdrowej, normalnej wadze w stosunku do ich wzrostu, takie pomiędzy BMI 22 a 26, z talią pomiędzy 70 cm a 80, bo prawda jest taka,że jeśli jest zdrowie to i uroda będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monica45 Koniec z chudzielcami w reklamach? IP: *.3.pl 12.02.08, 20:36 nie bylam latem w Polsce, ale oczywiscie NIE BEDE JUZ NIC KUPOWALA W MEDIA MARKT. apeluje o to samo do wszytskich okraglutkich pan. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: markus Re: Koniec z chudzielcami w reklamach? IP: 91.64.94.* 12.02.08, 20:50 Zadna "okraglutka" pani nie mysli ze jest az tak okragla i na przekor bedzie tam kupowac . Podobnie jak z reklama "nie dla blondynek" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: Koniec z chudzielcami w reklamach? IP: *.fbx.proxad.net 13.02.08, 00:12 Tez od dluzszego czasu swiadomie bojkotuje niemiecka siec dla idiotow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM Koniec z chudzielcami w reklamach? IP: *.toya.net.pl 12.02.08, 21:01 Nie to ladne co ladne, ale co sie komu podoba. W krajach poludniowej Europy czy w Afryce albo Ameryce Poludniowej kobiety tezsze maja wieksze powodzenie, przetestowalam to osobiscie! Wiec naprawde nie ma co dyskutowac z ludzmi ktorzy twierdza, ze grubsze kobiety to grube swinie bo swiadczy to tylko zle o tych ludziach i marnej zasobnosci slow do wykorzystania. Aha a co do obzerania sie, lenistwa, niedbania o siebie itp. to chcialabym jeszcze napisac, ze niektore osoby jedza zeby zapelnic pustke emocjonalna wokol siebie albo zagluszyc jakies niechciane uczucia, to nie jest lenistwo czy slaba wola tylko narkotyk, dzieki jedzeniu zapelniaja te braki w taki sposob i zadna rada typu jedz mniej czy ruszaj sie wiecej nic nie da. Jak ktos jest zainteresowany prosze sobie w wyszukiwarke wstukac emotional eating, binge eating disorder, food addiction, food addict. Niestety po polsku prawie nic nie ma, psycholodzy w Polsce nie znaja tego tematu albo udaja ze nie istnieje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slim Koniec z chudzielcami w reklamach? IP: *.range86-143.btcentralplus.com 12.02.08, 21:06 Akurat w reklamie dove wystapily tylko pulchne kobiety, a kampania zatytulowana byla: 'prawdziwe piekno'. ja tez jestem jestem prawdziwa kobieta, mimo ze jestem szczupla i wysportowana. bez sensu, wszedzie tylko bronia puszystych i uzalaja sie nad ich losem, a do tego wyzywaja szczuple dziewczyny od wieszakow! dlaczego puszystych nie mozna nazywac pasztetami a szczuple mozna wieszakami?? to tez nie jest mile!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zibi Re: Koniec z chudzielcami w reklamach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.08, 21:15 Bo szczupłych i zgrabnych jest zdecydowanie mniej od tych pulchnych i niezgrabnych, wystarczy się rozejrzeć. Nikt nie chce się czuć gorszym, więc poprawiają sobie grubsze panie humor, wyzywając te szczupłe od kościotrupów, same czując się obrazone gdy ktoś nazwie je np. spaślaczkami. Oczywiście wszystkie są grube bo są chore, żadna za dużo nie je. Zobacz na panie facetów z 1 stron gazet, praktycznie żaden nie żeni się czy spotyka z grubaskami, każdy ma szczupła, wysportowaną laskę (szczupła nie znaczy anorektyczka!) z ładnym biustem. Oni mogliby pozwolić sobie na każdą laskę, ilu wybiera grubaski? Praktycznie niewiele, czemu, bo to szczupłe i zgrabne kobiety budzą męskie pożadanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZaradnaJolanta Re: Koniec z chudzielcami w reklamach? IP: *.aster.pl 12.02.08, 21:50 "Zobacz na panie facetów z 1 stron gazet, praktycznie żaden nie żeni się czy spotyka z grubaskami," Kammmmmel sie z grubą spotyka :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz Re: Koniec z chudzielcami w reklamach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.08, 23:53 A Camel to nie pedał czasem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Koniec z chudzielcami w reklamach? IP: *.fbx.proxad.net 13.02.08, 00:15 Jest tez cos takiego jak PRESJA, szczegolnie silna w Polsce. Tu po prostu nie mozna miec grubej kobety, bo cie zadziobia (dobrym przykladem jest wlasnie Kammel). Widuje na Zachodzie grube dziewczyny i kobiety z bardzo bogatymi i przystojnymi(!) facetami. W Polsce nie do pomyslenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ameba Re: Koniec z chudzielcami w reklamach? IP: 212.76.37.* 13.02.08, 00:41 widujesz? to daj przyklady, zdjecia , nazwiska chcemy aby przyklad z gory szedl no ja kojarze Pierce Brosnan z jego mega rozlazla zona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pi Re: Koniec z chudzielcami w reklamach? IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.02.08, 18:01 szczupły nie znaczy wysportowany czy zgrabny.Znam szczupłe osoby z okrągłymi plecami ,obwisłymi ramionami i pałąkowatymi ,koślawymi nogami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tay A ja lubie pełne kobitki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.08, 21:19 Nie tam jakieś grubaski, ale żeby było ciałka trochę, tyłek, pierś, uda... :). Chodzi o taki typ sylwetki, jaki był popularny powiedzmy w latach 60-70. Takie dziewczyny nie mają poza tym przerostu ego i nie czują sie księżniczkami, są jakieś weselsze i bardziej wyluzowane. Mam nadzieje, że moda na szkieletory zniknie szybko, bo dziewczyny robią sobie czasem krzywdę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek I o to chodzi- charakter najważniejszy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.08, 23:47 A wiesz, dlaczego są weselsze i bardziej wyluzowane? Bo nie chodzą non-stop GŁODNE! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michał Koniec z chudzielcami w reklamach? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.08, 21:59 ja wole szczuple obrzydza mnie tluszcz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guuo Zla wiadomosc, slonina nigdy nie bedzie w cenie IP: 217.116.102.* 12.02.08, 22:00 ...tak mi przykro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MEN Najlepsza to tak 48-55 kg IP: *.kolornet.pl 12.02.08, 22:02 przy wzroscie od 160 do 170, wieksze dziewczyny sa dla facetów po prostu nie atrakcyjne i ich nie pociągają seksualnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Plomba Re: Najlepsza to tak 48-55 kg IP: *.aster.pl 12.02.08, 22:11 kochany liczy się sylwetka i proporcje a nie kilogramy kilogramy są mylące Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Najlepsza to tak 48-55 kg IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.08, 22:14 Nie zawsze. Co jak co, ale najważniejszy jest umiar we wszystkim. Po ziemi nie chodzą same szkielety ani same "spasione świnie". Minie dużo czasu, zanim naprawdę wychudzone dziewczęta na dobre zejdą z afiszów i reklam. Trzeba jednak zauważyc, że kobieta pulchna powinna miec swój rozum i wiedziec, że ideały z reklam są mocno przesadzone. Osobiście nie mam nic przeciwko kobietom pulchnym czy grubym. Jeśli ich budowa nie wynika z obżarstwa, tylko z genów, to grunt by była zadbana i zadowolona :) A jeśli otyłośc nie ma podłoża genetycznego, to ktoś jest sam sobie winien. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MENiS Najlepsza to tak 48-55 kg przy wzroście 157cm. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.08, 23:44 Chudsze dziewczyny dziewczyny są dla facetów po prostu nieatrakcyjne i ich nie pociągają seksualnie. P.S. Pasjonujące i konstruktywne są dyskusje o gustach, no nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do debila debilu IP: *.kolornet.pl 13.02.08, 00:58 otwórz jakikolwiek magazyn, dla wiekszosci jest to co mówię. Odpowiedz Link Zgłoś
kretynofil Kretynie skonczony! 13.02.08, 16:03 Jakby przez pomylke wszystkie magazyny "dla panow" przez jeden miesiac drukowaly wylacznie zdjecia klaczy, to co drugi debil na ulicy mialby na mordzie odcisk podkowy :) Prawda jest taka, ze wiekszosc ludzi nie ma wlasnego gustu, tylko przejmuje go wlasnie z magazynow, telewizji, Internetu... Inna rzecz, ze Tobie tego, osle dardanelski, nie wytlumacze - bo sam jestes zaprogramowany na cacy :) ---------------------------------------------- Dla inteligentnych inaczej, czyli dla wiekszosci piszacych na forach internetowych: KRETYNOFIL to nie rodzaj kretyna, tylko osoba czerpiaca perwersyjna, niemal ekstatyczna przyjemnosc z obcowania z kretynami. Milej lektury :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rekinek Re: Koniec z chudzielcami w reklamach? IP: *.aster.pl 12.02.08, 22:10 szczególnie winni są ci którzy muszą leczyć się sterydami lub hormonami. Wiesz, że jesteś idiotą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzych007 Koniec z chudzielcami w reklamach? IP: *.dsl.opol.bdi.inetia.pl 12.02.08, 22:56 może nareszcie kobiet staną sie kobietami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: renata Koniec z chudzielcami w reklamach? IP: 89.100.239.* 12.02.08, 23:03 a ja jestem wasnie w irlandii i jak widze "laski" w rozmiarze 42/44, paradujące w krótkich sukienkach bez zadnych kompleksów, to jak Boga kocham, jestem dumna ze jestem Polką, mam rozmiar 36 i co jakis czas jestem na diecie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Koniec z chudzielcami w reklamach? IP: *.fbx.proxad.net 13.02.08, 00:18 Tak, te w rozmiarze 44 powinny popelnic samobojstwo, albo sie zakutac od stop do glow. Swiat jest tylko dla dumnych Polek w rozmiarze 36 (o braku mozgu nic nie bylo). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pleban Re: Koniec z chudzielcami w reklamach? IP: *.dsl.bell.ca 12.02.08, 23:34 Z wyboru... od razu mozna wywnioskowac, ze nigdy gruby nie byles. Odpowiedz Link Zgłoś