Gość: RED Koniec mody na autogaz IP: *.geofizyka.pl 24.12.08, 09:03 A co to za gazeta Metro? A kto to jest Pani Dargiewicz, żeby wypowiadać się na temat cen autogazu. O modzie to można pisać w tematech związanych z ciuchami. LPG po prostu się opłaca, może teraz trochę mniej ale takich końców "mody" już kilka było. Teraz cena LPG też spada i w zasadzie cały czas trzyma się w okolicach połowy ceny benzyny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WaceX Audi S6 LPG IP: *.era.pl 24.12.08, 10:06 A ja założyłem w sierpniu do Audi S6 i jestem bardzo zadowolony. Już mi się ponad połowa ceny instalacji zwróciła i póki co nie widzę tańszej alternatywy dla LPG. Auto pali 15-25l LPG/100km w zależności od stylu jazdy. Wychodzi max. 50gr/km przy 340KM i 1,8tony. Spradek mocy praktycznie nieodczuwalny. W linku film z porównaniem LPGvsPB98 www.youtube.com/watch?v=7cmhqVBTd9A Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Nowa Toyota Camry 2.4 L automat IP: *.chello.pl 24.12.08, 10:28 Ponad rok jeżdżę na gazie. Mam bezpieczny, komfortowy samochód. Samochód sprowadziłem z USA. Jedyne osobowe Diesle sprzedawane w Stanach to VW. W Niemczech na niemieckim gazie jadę szybciej i spalam mniej. Poza tym tam tankuje się gaz samoobsługowo. Większość stacji ma dwie końcówki: polską (czyli włoską) i niemiecką ale lepiej kupić w Polsce niemiecką przejściówkę (20-30 PLN) Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur A teraz pozostaje skalkulować, czy 24.12.08, 10:48 warto trzymać instalację w samochodzie i płacić za dodatkowe przeglądy czy lepiej wymontować w PiS... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kier owca Koniec mody na autogaz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.08, 10:59 To nie moda tylko konieczność,poza tym montuje się całą instalację na LPG a nie tylko zbiornik na gaz.Jeśli ropa tanieje to gaz też. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stanley Koniec mody na autogaz IP: *.cable.ubr05.enfi.blueyonder.co.uk 24.12.08, 11:19 BMW 4.2 na gazie; oryginalny nike; zajebista lala i posuwam do zakopca; niech mi ktorys leszcz podskoczy, miazdze go wzrokiem i fura; Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: T Nareszcie IP: *.acn.waw.pl 24.12.08, 12:18 Skończy się robienie bomb na kółkach, jadąc za takim wynalazkiem czuję smrd spalonego gazu, jak parkjuję koło takiego to się boję że jak jego samochód spłonie to mój zapali się od niego. Jak kogoś nie staćc na paliwo niech nie kupuje samochodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cinson@poczta.fm Temat z wczoraj a ceny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.12.08, 13:07 sprzed 3miesiecy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: necsafe Koniec mody na autogaz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.08, 13:19 Nie wiem jaka matematyka kierowal sie piszacy artykul, ale mi sekwencja do 6 cyl zwroci sie po gora roku przy obecnych cenach Pb i LPG. Miesiecznie oszczedzam prawie 300 pln jezdzac na gazie. Dla mnie jest to duza roznica. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Litości!!! Koniec mody na autogaz IP: *.resetnet.pl 24.12.08, 13:58 "Założenie zbiornika na gaz to koszt - w zależności od samochodu - od 1,7 do nawet 6 tys. zł" Pani Redaktor, litości! Zamiast o sensacyjną konwencję materiałów, apeluję o większą precyzję. 1,7 do 6 tys. zł to koszt całej instalacji gazowej, w której zbiornik jest tylko jednym z elementów. W mojej ocenie to zbyt duży skrót myślowy. Pozdrawiam Stary Wyjadacz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenus Koniec mody na autogaz IP: 193.108.73.* 24.12.08, 15:09 Infografika z cenami z 2005, to sie nazywa byc na czasie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jatoja Koniec mody na autogaz IP: 85.219.234.* 25.12.08, 01:16 "to dlatego, że cena ropy na rynkach światowych w ubiegłym tygodniu była najniższa od czterech lat" Hmmm... dopiero co czytałem ma tym portalu, że aktualna sytuacja na rynkach światowych nie ma znaczenia, bo kontrakty zawiera się z półrocznym wyprzedzeniem. Oto, jak można dowolną podwyżkę/obniżkę udowodnić w dowolny sposób - a ciemny lud i tak to kupi.. Odpowiedz Link Zgłoś
j-50 Koniec mody na autogaz 25.12.08, 15:53 Zarzucano komunie, że zakłady nie potrafiły wtedy szybko reagować na sytuację rynkową. Ja tu widzę to samo - ale już w "świętym" kapitalizmie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Koniec mody na autogaz IP: *.gdynia.mm.pl 25.12.08, 17:13 Kolejny artykuł sponsorowany przez lobby benzynowe... Autor zapomniał dodać, że gaz LPG jako produkt uboczny rafinacji ropy naftowej jeśli chodzi o cenę - idzie za benzyną. Zmiana ceny następuje zwykle z ok. 3-miesięcznym opóźnieniem LPG w stosunku o benzyny. I tak cena LPG jest jeszcze pod wpływem zwyżki na benzynie, ale już spada i za jakieś 3 miesiące powinna osiągnąć taki poziom, że montaż instalacji znów będzie opłacalny. I do prawdy nie wiem skąd ta grafika po lewej dot. powdyżki akcyzy na LPG do której NIE DOJDZIE!!! (rząd się wycofał). I ŻADEN rząd nie zrobi tej podwyżki, podobnie jak żaden rząd nie zreformuje KRUS, bo kierowcy LPG to 2 mln wyborców :-P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rtm Koniec mody na autogaz - dresy na LPG ? IP: *.limes.com.pl 25.12.08, 21:42 Jak ktoś pisze o dresach tankujących LPG do swoich aut, to sam się ośmiesza. Jest opóźniony o jakieś 6 lat. Ja akurat widzę dresów jeżdzących golfami, pasatami, borą - głównie niemieckimi samochodami w większości na TDI z chip tuningami. Na LPG jeżdzą albo dużo starsze auta, albo część aut flotowych, choć te wypierane są przez diesle. Sami naściągaliście osrane i opierdziane przez niemców złomy i jaracie się 150 koniami TDI. (to do dresów) Warsztaty i złomowiska przeżyją wielki boom za 2-3 lata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dynika TO NIE prawda.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.08, 20:30 Zajezdzilem juz 5 aut na LPG Poloneza 330 tys km oszczedzilem 22tys zl Matiza 180 tys km oszczedzilem 12 tys zl (na koniec ukradli) Lanosa 220 tys zl Octavia od nowosci LPG sprzedalem jak miala 320 tys oszczednosc okolo 16 tys zl Wszystko policzone..... moge przeslac kalkulacje w exelu... Teraz zalozylem LPG do Focusa 1.6 przez 4 miesiace przejechalem 30 tys km juz mam zaoszczedzone 1800 zl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kierowca_bombowca Koniec mody na autogaz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.08, 16:22 Gaz przestaje się opłacać. A poza tym budzi negatywne odczucia, czy chcielibyście widzieć takiego Maybacha www.rafiner.pl/?v=447#v na gazie?? ciekawe czy by szybko jeździł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klucha Koniec mody na autogaz IP: *.aster.pl 01.01.09, 17:41 A jeżeli cena gazu, spadnie w takiej proporcji? Odpowiedz Link Zgłoś
a_weasley Gaz po 1,69 08.01.09, 09:41 Gość portalu: futszak napisał(a): > ...tylko ze cena litra autogazu u nas przynajmiej wynosi 1.79... Ja w Trzech Króli widziałem w Krakowie po 1,69. OIP przy Matecznym. Odpowiedz Link Zgłoś