kurzofretka 06.11.11, 23:18 Witam mamy, które mają doświadczenie ze żłobko-przedszkolem Mini Mini przy ul. Porannej we Wrocławiu. Będę wdzięczna za opinie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ladymantis Re: Mini Mini ul.Poranna Wrocław 07.11.11, 15:59 A ktoś wie jakie są tam opłaty dla dzieci żłobkowych? Z tego co wiem mają dofinansowanie od miasta i jestem ciekawa czy opłata jest jakaś sensowna. Odpowiedz Link Zgłoś
kurzofretka Re: Mini Mini ul.Poranna Wrocław 07.11.11, 17:03 Z tego, co wiem opłata to 420 zł plus wyżywienie (11 zł dziennie) Odpowiedz Link Zgłoś
kathreen28 Re: Mini Mini ul.Poranna Wrocław 17.04.12, 13:56 Odradzam to przedszkole. Dziecko chodziło tam 3 tygodnie i podziękowaliśmy. Odpowiedz Link Zgłoś
kathreen28 Re: Mini Mini ul.Poranna Wrocław 18.04.12, 10:31 Dziecko przez ten czas nie zostało 2 raz w ogóle przewinięte, pieluszkę miało do kolan... Niewystarczająca ilość Pań - za mało na konkretne grupy. Grupy były łączone (biegające i rozpychające się 4 latki z maluszkami po 1,5-2). Panie nie radziły sobie z dokarmianiem, dziecko przychodziło głodne do domu. Było mnóstwo "drobiazgów" o których nie chciałabym pisać. Odpowiedz Link Zgłoś
aniacilka1 Re: Mini Mini ul.Poranna Wrocław 15.05.14, 10:51 Do której placówki chodziło Pani dziecko ? Przyjaźni czy Poranna? i w jakim wieku było? Może ktoś ma inną opinie o tym miejscu ? Proszę o info? Odpowiedz Link Zgłoś
maminka2000 Re: Mini Mini ul.Poranna Wrocław 25.04.14, 18:26 ODRADZAM! Punkt przy ulicy Porannej jak i przy ul. Przyjaźni - Parkowe Ludki - porażka. Sam złobek i przedszkole, jezeli chodzi o wystroj i wyposażenie w porzadku..jednak kadra pozostawia wiele do zyczenia! Dzieci chodzą zasmarkane, kurteczki niedopięte..Panie zajmują się głównie rozmową z koleżankami, popijając kawke w termicznych kubeczkach nie maja nawet wolnej reki by zajac sie wiszącym na drabinkach dzieckiem! Widząc takie sceny mam ochote odnalezc matki tych dzieci i uswiadomic im co tam sie dzieje. Niestety nie jest to jedynie moja obserwacja.. wiele kobiet widuje grupe w parku, rozmowy trwają.. Odpowiedz Link Zgłoś
aniacilka1 Re: Mini Mini ul.Poranna Wrocław 15.05.14, 10:48 czy obie placówki Mini Mini są takie złe ? (Poranna, Przyjaźni) chodzi mi o żłobek? W jakim wieku było Pani dziecko i do której placówki chodziło? Bardzo proszę o odp. zastanawiam się nad złożeniem tam papierów, ale trochę mnie Pani nastraszyła Czy może ktoś ma inne opinie albo uwagi do tego miejsca?? Proszę eo informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
jagusia04 Re: Mini Mini ul.Poranna Wrocław 15.05.14, 12:29 Witam, Ja nie dałam tam dziecka. Moja mama nie raz widziała rozmamrane dzieci w lodowaty dzień i sama poprawiała dzieciom czapki i szaliki bo jej szkoda było tych dzieci idących i nie raz płaczących. Ale słyszałam że naprzeciwko kwiaciarni jest bardzo fajny żłobek nazywa się chyba dziecięce horyzonty. Jak się rozmawia z rodzicami posyłającymi tam swoje dzieci to mają bardzo pochlebne opinie, nie słyszałam jakiejś większej krytyki na ich temat. Mówią że dzieci są zadbane i dopilnowane i opiekunki mocno zaangażowane w opiekę. Mam nadz że pomogłam. Odpowiedz Link Zgłoś
7mamunia Re: Mini Mini ul.Poranna Wrocław 26.08.14, 18:28 Witam. Jestem mamą 3-letniej dziewczynki która właśnie pożegnała się z Parkowymi Ludkami czyli żłobkiem na ul. Przyjażni jestem zaskoczona bardzo wpisem jaki przeczytałam i stwierdziłam że to głęboko krzywdzące dla tej placówki ponieważ nie zasłużyła sobie na taką opinie. byliśmy tam rok czasu i jesteśmy bardzo zadowoleni. panie czułe,bardzo profesjonalne i odpowiedzialne. Bardzo dużo wspaniałych imprez,wycieczek a nawet odbył się piknik rodzinny na którym byliśmy i świetnie się bawiliśmy . dużo gości ,np.policjant,strażacy i wiele innych ,juz nie pamiętam ale jest strona na FB gdzie są zdjęcia i wspaniale opisywana każda impreza. jestem w drugiej ciąży i na pewno oddam tam moje drugie szczęście .POLECAM BARDZO ! Odpowiedz Link Zgłoś
barbarakra Re: Mini Mini ul.Poranna Wrocław 26.08.14, 22:55 Witam serdecznie, Moja córeczka skończyła trzy latka i jej przygoda w przedszkolu mini mini przy ulicy Porannej, dobiegła końca. Już bardzo tęskni za swoimi Paniami i koleżankami.Przez ostatni rok w którym uczęszczała do żłobka nabrała odwagi , pewności, bardzo się rozwinęła i pokochała przedszkole, za co bardzo dziękuję wszystkim Paniom. Ja również jestem zaskoczona negatywnym opiniom jakie przeczytałam, to że dzieciaczki wychodzą na spacerki nawet w troszkę gorszą pogodę, jest myślę zdrowsze niż przebywanie cały dzień w pomieszczeniu.Nawet pediatrzy polecają spacery w każdą pogodę. My jesteśmy bardzo zadowolone z opieki jaką otrzymała nasza córeczka w żłobku.Dzieci miały również dużo atrakcji, z tego co pamiętam było spotkanie w bibliotece, u weterynarza, w żłobku gościł Pan policjant, były teatrzyki.Wspaniale przygotowany dzień babci i dziadka oraz mamy i taty. Nigdy nie widziałam Pań pijących kawę i rozmawiających a nie zajmujących się dziećmi, a odbierałam córkę o różnych porach,a poza tym Paniom też należy się krótka przerwa, a jestem pewna że w tym czasie nie spuszczają dzieci z oczu. Zaufałam Panią oddając córeczkę pod ich opiekę i nigdy nas nie zawiodły, a uśmiech na buzi dziecka i to jak tęskni za żłobkiem jest tego wystarczającym dowodem. Odpowiedz Link Zgłoś
kam.xt Re: Mini Mini ul.Poranna Wrocław 03.06.15, 13:02 Złożyłam podanie o przyjècie na Porannà. To co przeczytałam w tym wàtku pomogło mi w wyborze tego żłobka np to że dzieci wychodzà w każdà pogodè i nie sà na siłe karmione. Odpowiedz Link Zgłoś
moniastewka Re: Mini Mini ul.Poranna Wrocław 08.11.15, 01:12 moje dziecko przez pół roku chodzenia na przyjaźni codziennie mnie błagało żebym go tam nie zostawiała. Z miesiąca na miesiąc było coraz gorzej zamiast coraz lepiej. Żałuję, że dałam się omamić tłumaczeniami dyrektorki, że tak jest zawsze i że wcześniej czy później dziecko przyzwyczai się. Po pól roku stwierdziłam, że jednak coś musi być tam nie tak. Zawsze jak szłam po dziecko - żłobek - dzieci same bawił się na dywanie a Panie sobie siedziały na krzesełkach i gadały. Z pewnością dzieci się tam nudzą. Obecnie synek swój nowy żłobek uwielbia. Jak po niego przychodzę to marudzi, że chce jeszcze tam zostać. Z mini mini na przyjaźni jak mnie zobaczył to uciekał jak opętany.. Szkoda, że dopiero teraz wiem, że coś tam jednak było nie tak skoro w obecnym miejscu tak ładnie się dziecko odnalazło. Nie oskarżam nikogo o nic, ale wiem, że dziś dziecka już bym tam nie posłała.. Dodam, że po dwóch tygodniach nowego żłobka dziecko już śpiewało dwie piosenki. Po pół roku w minimini nie znało ani jednej.. Różnice w zaangażowaniu opiekunek widzę teraz jak na dłoni.. Odpowiedz Link Zgłoś
ewka-1978 Re: Mini Mini ul.Poranna Wrocław 07.01.16, 20:34 A gdzie synek teraz chodzi do żlobka? Zaczynam poszukiwania bo od września chcę posłać córkę Odpowiedz Link Zgłoś