nimeska 04.06.12, 21:06 15tego tak ? jak dobrze kojarzę ogłoszenie wyników z listą przyszłych żłobkowiczów ,,, jakoś sie specjalnie nie nastawiam by sie nie rozczarować .... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mama_jaska_2007 Re: i za chwilę chwila prawdy .. ( Warszawa) 04.06.12, 21:44 Dokładnie. Ja też czekam z niecierpliwością na wyniki.... Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: i za chwilę chwila prawdy .. ( Warszawa) 05.06.12, 09:18 Trzymam kciuki Nie musi być koniecznie źle, bo jak kiedyś pisałam, np. w naszym żłobku odchodzą do przedszkola prawie 3 grupy na 4. Odpowiedz Link Zgłoś
nauboczu Re: i za chwilę chwila prawdy .. ( Warszawa) 05.06.12, 09:51 Spokojnie, moja córka też nie dostała się w pierwszej turze. Byłam zła. A tu nagle telefon w lipcu ze żłobka, że jest miejsce. I tak chodzimy na Wiolinową i jesteśmy bardzo zadowolone. Sporo ludzi rezygnuje więc głowa do góry. Odpowiedz Link Zgłoś
nimeska Re: i za chwilę chwila prawdy .. ( Warszawa) 05.06.12, 10:06 no tylko ja wiem ze moje dziecko jest jednym ze 160. dzieci na liscie mało optymistycznie ale gdzies tam jestem dobrej mysli Odpowiedz Link Zgłoś
malmoni20 Re: i za chwilę chwila prawdy .. ( Warszawa) 08.06.12, 09:57 a skąd wiesz ile dzieci do żłobka twojego startuje?ciekawe ile do mojego w tym roku, moja młoda ma 87 punktów ze względu na brata, który obecnie do żłobka chodzi, więc ma spore szanse, ale wraz się denerwujemy czy się gdzieś dostanie Odpowiedz Link Zgłoś
nimeska Re: i za chwilę chwila prawdy .. ( Warszawa) 08.06.12, 18:16 od Pani Dyrektor zapytałam ile ma chętnych i wcale nie ta widza optymizmem nie na stawia Odpowiedz Link Zgłoś
szlendak24.waw Re: i za chwilę chwila prawdy .. ( Warszawa) 11.06.12, 21:12 W temacie 15 czerwca - Czy wiadomo jak będą publikowane wyniki rekrutacji? Czy będą dostępne poprzez strone internetową czy raczej tradycyjnie zostaną wywieszone w żłobkach? Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: i za chwilę chwila prawdy .. ( Warszawa) 12.06.12, 09:10 Podobno i tak, i tak. Odpowiedz Link Zgłoś
szlendak24.waw Re: i za chwilę chwila prawdy .. ( Warszawa) 12.06.12, 09:30 Dziękuję bardzo. Ze stronu internetowej żłobków tak jasno to nie wynika. W odpowiedzi na maila zostałem odesłany do niejasnej informacji na stronie internetowej złobków i koło się zamknęło Odpowiedz Link Zgłoś
51wojtas Re: i za chwilę chwila prawdy .. ( Warszawa) 12.06.12, 12:24 Uwaga wszyszy rodzice, system rejestracji do żłobków jest lipą!!! Po to stworzyli ten system żeby wszyscy mieli równe szanse a nie jak do tej pory, że trzeba było stać w kolejkach w nocy żeby zapisać dziecko do żłobka. Sytem rekrutacji polega na tym że do danej grupy jest 25 miejsc a podań 100 i wszyscy mają tą samą liczbę punktów - zastanawiałem się jak oni to ocenią kto ma się dostać a kto nie? I wyszło szydło z worka - największe szanse mają dzieci zarejstrowane w momencie uruchomienia rekrutacji - czyli kto pierwszy ten lepszy. Czyli wielka ściema że termin składania podań nie ma wpływu na rekrutację. A to co mnie najbardziej zdenerwowało to że takiej infoormacji nie ma w żadnych regulaminach!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
szlendak24.waw Re: i za chwilę chwila prawdy .. ( Warszawa) 12.06.12, 15:46 Cóż, to było oczywiste. Choć w regulaminie napisano kilkukrotnie o tym, ze kolejność zgłoszeń jest nieważna to sam sposób przyznawania punktów (mało zmiennych) oznaczał, że będzie wiele osób o tej samej liczbie punktów. Wtedy kolejność rejestracji jest decydująca. Oczywista oczywistość Trzeba umieć czytać między wierszami. To co zapisano w regulaminie rekrutacji i wszystkich oficjalnych pismach to jedna wielka lipa albo raczej PR stwarzający tylko pozory równości w dostępie do dobra reglamentowanego jakim są żłobki. To w wydaniu obecnie nam panujących jest zasadą raczej, niż odstępstwem od normy. Paskudną manipulacją jest podkreślanie oczywistej nieprawdy w oficjalnych dokumentach, występowanie z fałszywym przekazem w mediach. To nic innego jak bezczelne manifestowanie pogardy dla ludzi. Do mas wyborców poszedł przekaz, ze jest lepiej, bardziej demokratycznie i nowocześnie (internetowy system). Tylko my rodzice dzieci żłobkowych wiemy jaka jest prawda. Tylko w skali kraju to nic, więc można nas lekceważyć. Jedynym plusem tego systemu jest to, że nie staliśmy po nocach w kolejce)) Nic więcej się nie zmieniło. Odpowiedz Link Zgłoś
justcedr84 Re: i za chwilę chwila prawdy .. ( Warszawa) 12.06.12, 19:38 Z tego co mi wiadomo to w poprzednim systemie ważna była kolejność zgłoszeń i nie było dnia od którego te zgłoszenia przyjmowano przyjmowane były cały rok w styczniu się tylko odnawiano ale nie brano pod uwagę godziny/daty odnowienia tylko pierwszego zgłoszenia więc stania po nocach nie było, przynajmniej w Warszawie. Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: i za chwilę chwila prawdy .. ( Warszawa) 13.06.12, 10:06 Było, było! Przykładem żłobki na Targówku. Piersi ustawiali się w kolejce nocą, albo jeszcze poprzedniego dnia. Tylko, że tam rekrutacja zaczynała się jednego, określonego dnia i liczyła się kolejność zgłoszeń. Odpowiedz Link Zgłoś
nansiija Re: i za chwilę chwila prawdy .. ( Warszawa) 12.06.12, 22:56 Oczywiscie ze jest informacja o kolejnosci zgloszen. Sprawdz prosze ustawe www.zlobki.waw.pl/pliki/uchwala382_2011.pdf (rozdzial 3, paragraf 11, punkt 4) - "O kolejności przyjęć do Żłobka – w przypadku, gdy taką samą liczbę punktów ustalono dla więcej niż jednego wniosku – decyduje kolejność złożenia wniosku." Nie znajomosc prawa nie zwalnia z jego stosowania. Odpowiedz Link Zgłoś
olgaaa1 Re: i za chwilę chwila prawdy .. ( Warszawa) 13.06.12, 14:53 iOczywiście, że było napisane. Tyle, że w telewizji trobili, że kolejność się nie liczy tylko punkty uzyskane i żeby się wszyscy nie logowali o 9ej tylko stopniowo ale w regulaminie jest napisane, że owszem kolejność nie liczy się jeśli ma się różną ilość punktów, ale już jak ma się tą samą a raczej 2/3 warszawy zapisująca dzieci do żlobka miało tyle samo punktów, to już się liczy numer który się uzyskało podczas rejestracji. Mój tata akurat w dniu rejestracji do żłobków trafił pilnie na operację, więc zapomniąłam o tej rejestracji, zadzwoniłam do męża aby się rejestrował i to pędem, a on: spokojnie nie liczy się kolejność zgłoszenia i tym sposobem mamy numer 2093, dziecko idące do drugiej grupy, która jest najbardziej oblegana i jeszcze najbardziej oblegany żłobek w-wie nr 40 nie nastawiam się zupełnie i szukam prywatnego Odpowiedz Link Zgłoś
nimeska Re: i za chwilę chwila prawdy .. ( Warszawa) 13.06.12, 16:26 olgaaa1 napisała: > iOczywiście, że było napisane. Tyle, że w telewizji trobili co robili ?? Odpowiedz Link Zgłoś
ann.k Re: i za chwilę chwila prawdy .. ( Warszawa) 16.06.12, 16:51 > olgaaa1 napisała: > > > iOczywiście, że było napisane. Tyle, że w telewizji trobili > > co robili ?? T-robili Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: i za chwilę chwila prawdy .. ( Warszawa) 13.06.12, 15:35 Ciekawe, czy system się znowu zawiesi na pół dnia? Jutro jak zaprowadzę dziecko do żłobka na 7:15, to rzucę okiem, czy listy już wiszą Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: i za chwilę chwila prawdy .. ( Warszawa) 13.06.12, 15:36 Errata - pojutrze Odpowiedz Link Zgłoś
nimeska Re: i za chwilę chwila prawdy .. ( Warszawa) 13.06.12, 16:24 w "moim" żłobku mają powiesić listę o 9tej zamierzam wyjątkowo wcześnie tego dnia iśc na spacer z dziećmi ale nie widzę info w regulaminie o której beda dostepne wyniki w wersji elektronicznej w piątek tj 15tego na bank znów sie serwer zawiesi Odpowiedz Link Zgłoś
jagnaborynowa Re: i za chwilę chwila prawdy .. ( Warszawa) 14.06.12, 10:45 Ja mam numer ponad 8 tys. czyli, szans żadnych. A wkurza mnie to, że od stycznia następnego roku trzeba się znowu zapisać i nie ma znaczenia, że się poprzedni rok stało "w kolejce"... To jest dla mnie chore. Odpowiedz Link Zgłoś
tula1402 Re: i za chwilę chwila prawdy .. ( Warszawa) 14.06.12, 22:16 A tu muszę Cię pocieszyć, bo w przyszłym roku nie będziesz musiała składać podania, gdyż obecne zostanie po prostu przedłużone. Odpowiedz Link Zgłoś
peggy1 Re: i za chwilę chwila prawdy .. ( Warszawa) 14.06.12, 23:54 Jak to ? Czyli jak zarejestruje dziecko teraz (jest z marca wiec i tak szans nie mialam ZADNYCH), to jego zgłoszenie "przefrunie" na nastepny rok ? Odpowiedz Link Zgłoś
malmoni20 Re: i za chwilę chwila prawdy .. ( Warszawa) 15.06.12, 08:16 z tego co kojarzę, co roku ma być nowa rekrutacja, oczywiście dzieci już przyjęte tylko potwierdzają wolę kontynuacji, ale to się jeszcze może zmienić wszystko do przyszłego roku, wie już ktoś coś może? jakieś przecieki?, w necie na razie nic się nie zmieniło mój wniosek ciągle ma status oczekujący Odpowiedz Link Zgłoś
agata_mama_olafka Re: i za chwilę chwila prawdy .. ( Warszawa) 15.06.12, 08:31 U mnie juz się zmieniło-na liscie do przyjęcia Tak sie ciesze. Odpowiedz Link Zgłoś
malmoni20 Re: i za chwilę chwila prawdy .. ( Warszawa) 15.06.12, 08:37 u mnie też na liście do przyjęcia, tylko nie ma informacji do którego żłobka, niby zatwierdziła kierowniczka żłobka pierwszego wyboru, czy to znaczy że na liście do złobka pierwszego wyboru? Odpowiedz Link Zgłoś
smadzi Re: i za chwilę chwila prawdy .. ( Warszawa) 15.06.12, 08:44 u mnie nic się nie zmieniło... czyli co - nie przyjęli nas?? 81 punktów i nr 203 Odpowiedz Link Zgłoś
olgaaa1 Re: i za chwilę chwila prawdy .. ( Warszawa) 15.06.12, 08:54 Masz już wyniki w necie? U mnie też nadal oczekujący Bo to niestety jest tak, że pierwszeństwo mają dzieci już chodzące, później te xo mają rodzeństwo itd. Więc szans praktycznie nie ma. I jak tu rodzić dzieci, przy naszych pensjach i pomocy państwa? żeby np na bemowie w dużej dzielnicy, gdzie młodych rodzin z dziećmi jest multum i co dwa żłobki. Odpowiedz Link Zgłoś
peggy1 Re: i za chwilę chwila prawdy .. ( Warszawa) 15.06.12, 09:02 Ja tez mam oczekujacy ale ja niestety na żłobek nie liczyłam Chociażby z racji urodzenia w marcu zarejestrowałam go duuuuuzo pozniej. Szkoda Odpowiedz Link Zgłoś
malmoni20 Re: i za chwilę chwila prawdy .. ( Warszawa) 15.06.12, 09:14 moja córka się w lutym urodziła, ale punkty za brata chodzącego do żłobka ma, tak pewnie tez by się nie dostała Odpowiedz Link Zgłoś
peggy1 Re: i za chwilę chwila prawdy .. ( Warszawa) 15.06.12, 09:25 Ja stwierdzam ze czesciej dzieci trzeba robic, bo moj posiada za stare rodzenstwo ;p Zaraz sie wybieram do kolezanki zapytac czy sie opieki jeszcze jednego dziecka nie podejmie ;p Niby taki dramat demograficzny a dla polowy zabraklo miejsc z żlobkach ;p Odpowiedz Link Zgłoś
nimeska Re: i za chwilę chwila prawdy .. ( Warszawa) 15.06.12, 08:47 szczęściara my mamy ciagle status oczekujący, wysłałam meża pod złobek własnie by sprawdzil na liscie papierowej Odpowiedz Link Zgłoś
mama_jaska_2007 Re: i za chwilę chwila prawdy .. ( Warszawa) 15.06.12, 09:14 dziewczyny, dzwońcie do tych żłobków, do których aplikowałyście i się pytajcie. My mamy nadal status oczekujący, a dostaliśmy się do żłobka - jesteśmy na liście. Na moje pytanie czy wyniki są już w necie, babeczka ze zlobka powiedziala "Broń Boże, mogę Pani przez telefon sprawdzić", więc dzwońcie i się pytajcie Odpowiedz Link Zgłoś
smadzi Re: i za chwilę chwila prawdy .. ( Warszawa) 15.06.12, 09:22 tak, tak, tak... dzwoncie. Pomimo że Panie kierowniczki nie mogą podawać przez telefon... Jeszcze nie wysztkie Panie Kierowniczki zmieniły statusów w systemie. Więc bądźcie dobrej myśli!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mama_jaska_2007 Re: i za chwilę chwila prawdy .. ( Warszawa) 15.06.12, 09:26 ok, w kazdym razie chodzi mi o to, ze niekoniecznie tak jest, ze jesli jest status oczekujący, to dziecko nie zostalo przyjete do zlobka. W moim przypadku,synek sie dostał, a w systemie nic sie nie zmienilo. Odpowiedz Link Zgłoś
misia_zdzisia Re: i za chwilę chwila prawdy .. ( Warszawa) 15.06.12, 09:12 My tez w systemie mamy dalej oczekujacy. Zaraz dowiem sie, co jest na liscie papierowej. Ale pewnie jak mamy oczekujacy, to jestesmy w kolejce oczekujacych tak na chlopski rozum... A mialo byc tak kolorowo! Bylysmy w systemie w pierwszej 500. Odpowiedz Link Zgłoś
my-lola Re: i za chwilę chwila prawdy .. ( Warszawa) 15.06.12, 09:13 he, he, he. Właśnie strona się zawiesiła. Ja zdążyłam sprawdzić parę minut przed dziewiątą "na liście do przyjęcia", a teraz padło. Miałam nr wniosku 2038 i standartową ilość punktów 81. Odpowiedz Link Zgłoś
olgaaa1 Re: i za chwilę chwila prawdy .. ( Warszawa) 15.06.12, 09:20 o jakiej liście przyjęcia mówisz? możesz podać link? Odpowiedz Link Zgłoś
malmoni20 Re: i za chwilę chwila prawdy .. ( Warszawa) 15.06.12, 09:27 listy dzieci zakwalifikowanych są w żłobku, w necie status podania się zmienia, zamiast "oczekujący" robi się "na liście do przyjęcia" Odpowiedz Link Zgłoś
peggy1 Re: i za chwilę chwila prawdy .. ( Warszawa) 15.06.12, 09:27 Status jej sie zmienil z "oczekujacy" na "na liscie do przyjecia" Odpowiedz Link Zgłoś
malmoni20 Re: i za chwilę chwila prawdy .. ( Warszawa) 15.06.12, 09:32 no to gratulacje, dostała się , teraz tylko potwierdzić deklarację trzeba Odpowiedz Link Zgłoś
misia_zdzisia Re: i za chwilę chwila prawdy .. ( Warszawa) 15.06.12, 09:27 W systemie status dalej oczekujacy. Ale na miejscu okazalo sie, ze sie dostalismy, wiec mozemy swietowac. Odpowiedz Link Zgłoś
olgaaa1 Re: i za chwilę chwila prawdy .. ( Warszawa) 15.06.12, 09:36 ale sprawdzacie w żłobku pierwszego wyboru? a w drugiego i 3go nie? Odpowiedz Link Zgłoś
1uleczka7 Re: i za chwilę chwila prawdy .. ( Warszawa) 15.06.12, 09:42 Dziewczyny,jak sprawdzić w necie czy dziecko jest na liście? Nie mogę nigdzie tego znaleźć. Odpowiedz Link Zgłoś
nezu-chan Re: i za chwilę chwila prawdy .. ( Warszawa) 15.06.12, 09:49 www.zlobki.waw.pl/rekrutacja2012. musisz miec pesel i pin z maila ktory przyslali Odpowiedz Link Zgłoś
1uleczka7 Re: i za chwilę chwila prawdy .. ( Warszawa) 15.06.12, 09:56 Dzięki Zaraz sprawdzę czy mój mały się dostał. Odpowiedz Link Zgłoś
nimeska Re: i za chwilę chwila prawdy .. ( Warszawa) 15.06.12, 09:46 jestem po rozmowie telefonicznej i nie chciano mi przez tel powiedziec czy sie syn dostał natomiast koleżanka mi sprawdziła i nie ma Go na liscie powieszonej powiedziano mi ze w internecie i tak ich nie bedzie, nie kumam nic z tego ... potem sie osobiscie przejde i dopytam jeszcze Odpowiedz Link Zgłoś
nezu-chan Re: i za chwilę chwila prawdy .. ( Warszawa) 15.06.12, 09:42 Może to zależy od żłobka, w jednych szybciej aktualizują w innych później? My też dalej oczekujący, ale numerek mamy w 9 setce Odpowiedz Link Zgłoś
bathilda Re: i za chwilę chwila prawdy .. ( Warszawa) 15.06.12, 09:46 Czy ktoś widzi swoje dziecko jako przyjęte na Wiktorską? Bo teraz to nie wiem czy jeszcze nie ma wyników czy moja się nie zmieściła . Mamy numer 600+ Odpowiedz Link Zgłoś
olgaaa1 Re: i za chwilę chwila prawdy .. ( Warszawa) 15.06.12, 10:00 my na klemensiewicz i nadal oczekujący i nie wiem, czy kierowniczka nie zmieniła, czy oczekujący bo się nie dostała Odpowiedz Link Zgłoś
1uleczka7 Re: i za chwilę chwila prawdy .. ( Warszawa) 15.06.12, 10:17 U też oczekujący,na dąbrowskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
racuch76 Re: i za chwilę chwila prawdy .. ( Warszawa) 15.06.12, 10:23 ja też mam OCZEKUJĄCY ale ostatnie zmiany z 02.01.2012 więc pewnie wtedy wprowadzili taki status i dzisiaj nie zmienili. Odpowiedz Link Zgłoś
1uleczka7 Re: i za chwilę chwila prawdy .. ( Warszawa) 15.06.12, 10:25 Pewnie tak. Zastanawiam sie czy nie zadzwonić do żłobka, może udzielą telefonicznie informacji. Odpowiedz Link Zgłoś
olgaaa1 Re: i za chwilę chwila prawdy .. ( Warszawa) 15.06.12, 10:31 Zgodnie z prawem, nie można udzielać informacji telefonicznie, więc ja nawet nie dzwonie. Nie rozumiem co za problem wrzucić wyniki do sieci Odpowiedz Link Zgłoś
1uleczka7 Re: i za chwilę chwila prawdy .. ( Warszawa) 15.06.12, 10:33 Dokładnie! Powinni jakoś szybciej to ogarnąć. Odpowiedz Link Zgłoś
titti_pecci_scialoja Re: i za chwilę chwila prawdy .. ( Warszawa) 15.06.12, 10:35 U nas status 'na liście do przyjęcia' (żłobek w Śródmieściu) Odpowiedz Link Zgłoś
smadzi Re: i za chwilę chwila prawdy .. ( Warszawa) 15.06.12, 10:40 Może dlatego jest to problem, bo rodzice co 5 min. sprawdzają, bo system się wiesza. Więc cierpliwości - bo jeśli Tobie się wiesza system, to tak samo wiesza się Pani Kierowniczce, która próbuje zmienić statusy. Odpowiedz Link Zgłoś
irka15 Re: i za chwilę chwila prawdy .. ( Warszawa) 15.06.12, 10:41 My mamy 86 pkt. i cały czas status oczekujący... Ale cierpliwie czekam. Nie dzwonię do żłobka. Choć w sumie dobrze byłoby wiedzieć przed jutrzejszym dniem, bo są dni adaptacyjne... Odpowiedz Link Zgłoś
nezu-chan Re: i za chwilę chwila prawdy .. ( Warszawa) 15.06.12, 10:55 A wie ktoś może jak wyglądają takie dni otwarte? Czy trzeba być punkt 9 czy po prostu o dowolnej porze i można pochodzić po żłobku i pogadać z paniami? Odpowiedz Link Zgłoś
nimeska Re: i za chwilę chwila prawdy .. ( Warszawa) 15.06.12, 11:09 nie wiem jak złobkach to wyglada ale w p-olu byly u nas 2 dni w godzichac 10-11na spotkanie i zabawe z rodzicami na sali i w ogrodzie na logike to penwie sa okreslone godizny bo przeciez te panie sa tam w pracy i wyznaczaja konkretne godz spotkania z nowymi rodzicami by moc wykonywac swoja prace i zajmowac sie dziecmi najlepiej bedzie jak przedzwonisz do placowki i sie dowiesz Odpowiedz Link Zgłoś
bathilda Re: i za chwilę chwila prawdy .. ( Warszawa) 15.06.12, 11:13 My byliśmy na dniach otwartych 2 razy w poprzednich latach. To zawsze jest tak, że w tych godzinach panie są w grupach, mozna pochodzić, popytać, obejrzeć salę, ogródek, bawialnie itp. Odpowiedz Link Zgłoś
bathilda Re: i za chwilę chwila prawdy .. ( Warszawa) 15.06.12, 11:11 Wiktorska zaktualizowana. udało się Odpowiedz Link Zgłoś
1uleczka7 Re: i za chwilę chwila prawdy .. ( Warszawa) 15.06.12, 11:13 A jaki byłby komunikat jeśli dziecko by sie nie dostało? Odpowiedz Link Zgłoś
nimeska Re: i za chwilę chwila prawdy .. ( Warszawa) 15.06.12, 11:02 wiadomosci na stronie forum zlobki warszawa "Przepraszamy Forum dyskusyjne tymczasowo zawieszone, trwa modernizacja oprogramowania. Przepraszamy za niedogodności. Pozdrawiamy, Zespół Żłobków m.st. Warszawy " BUHAHA pewnie wyłączyli by wściekłe mamy pytań nie zadawały o przyjecie oich dziecka do zlobka Odpowiedz Link Zgłoś
1uleczka7 Re: i za chwilę chwila prawdy .. ( Warszawa) 15.06.12, 11:03 Taka informacja jest już od kilku dni. Odpowiedz Link Zgłoś
asiaiwona_1 Re: i za chwilę chwila prawdy .. ( Warszawa) 15.06.12, 14:42 1uleczka7 napisał(a): > Taka informacja jest już od kilku dni. od kilku tygodni co najmniej... Odpowiedz Link Zgłoś
nimeska Re: i za chwilę chwila prawdy .. ( Warszawa) 15.06.12, 11:06 a czy ktos wie ze sie dostał/ jest na liscie powieszonej z zlobku a w necie ma nadal status oczekujacy ? na kiego ta cała zabawa w rejestracje internetową jak nie ma wiarygodnje info ? mnie kazda mama moze uda sie o 9 tej rano do zlobka by sprawdzic czy jej dziecko jest na liscie przyjetych przeciez .. wiec zostaje nam tylko internet Odpowiedz Link Zgłoś
nezu-chan Re: i za chwilę chwila prawdy .. ( Warszawa) 15.06.12, 11:14 U nas przed chwilą zmienił się status! Na liście do przyjęcia. Żłobek na Ursynowie, 81 punktów zgłoszenie z 9 setki. Ale się nadenerwowwałam Odpowiedz Link Zgłoś
olafasola2009 Re: i za chwilę chwila prawdy .. ( Warszawa) 15.06.12, 11:38 Nezu-chan powiedz mi proszę który żłobek ursynowski? wiolinowa, warchałowskiego czy mandarynki? dziecko siostry miało też 81 punktów, było na 240 miejscu i się nie dostało? jak to więc kurcze możliwe? Odpowiedz Link Zgłoś
nezu-chan Re: i za chwilę chwila prawdy .. ( Warszawa) 15.06.12, 11:59 Nie jest powiedziane który z tych trzech (a wybraliśmy je wszystkie, nawet nie pamiętam już w jakiej kolejności). Ale dopiero co się pojawiło w systemie, przedtem cały czas był "oczekujący", więc może niech też sprawdzi jeszcze raz. Odpowiedz Link Zgłoś
1uleczka7 Re: i za chwilę chwila prawdy .. ( Warszawa) 15.06.12, 12:02 U mnie cały czas oczekujący. Kurcze, długo to trwa... Odpowiedz Link Zgłoś
olgaaa1 Re: i za chwilę chwila prawdy .. ( Warszawa) 15.06.12, 11:15 do osób którym się udało, tak mnie ciekawi ile miałyście punktów i jaki numer (tak mniej więcej) Odpowiedz Link Zgłoś
bathilda Re: i za chwilę chwila prawdy .. ( Warszawa) 15.06.12, 11:22 My też 81 punktów i miejsce w 7 setce. Odpowiedz Link Zgłoś
smadzi Re: i za chwilę chwila prawdy .. ( Warszawa) 15.06.12, 11:32 81 punktów i na początku 2 setki DOSTALIŚMY SIĘ!!! Odpowiedz Link Zgłoś
nimeska Re: i za chwilę chwila prawdy .. ( Warszawa) 15.06.12, 11:58 81 pkt i tysiąc pięćset cos miejsce zgloszenia Odpowiedz Link Zgłoś
patagarza Re: i za chwilę chwila prawdy .. ( Warszawa) 16.06.12, 18:02 81 punktów, miejsce 1300 któreś, żłobek pierwszego wyboru Odpowiedz Link Zgłoś
nimeska aaaaaaaaaa 15.06.12, 11:55 u mnie sie własnie status zmienił i mój synek jest "na liście do przyjęcia" po nazwisku osoby wprowadzającej status doszłam do wniosku ze to zlobek 3ciego wyboru )) huura! Odpowiedz Link Zgłoś
irka15 Re: aaaaaaaaaa 15.06.12, 12:26 Czyli do którego żłobka się dostaliście? U nas cały czas status oczekujący. Zaczynam się denerwować... Odpowiedz Link Zgłoś
nimeska Re: aaaaaaaaaa 15.06.12, 12:39 do nr 4ry ale powiem ci ze juz mialam dzownic do pozostalych 2óch jak mi w zlobku pierwszego wyboru nie chciano info udzielić Odpowiedz Link Zgłoś
mistelle Re: aaaaaaaaaa 15.06.12, 12:40 Zazdroszczę, my się nie dostaliśmy ( w systemie cały czas oczekujące), telefon w żłobku padł Trochę jestem rozczarowana, bo 2 stycznia próbowaliśmy się zapisać przez pół dnia i cały czas nas wywalało więc z naszym dalekim miejscem kompletnie nie mieliśmy szans Odpowiedz Link Zgłoś
1uleczka7 Re: aaaaaaaaaa 15.06.12, 13:58 u nas nadal status oczekujący. Czy to oznacza, że syn nie został przyjęty? Czy nadal nie zmienili w systemie? Odpowiedz Link Zgłoś
e-kasia1 Re: aaaaaaaaaa 15.06.12, 14:16 nr 9tys costam....oczywiscienie dostliśy sie Odpowiedz Link Zgłoś
mistelle Re: aaaaaaaaaa 15.06.12, 15:03 Odszczekuje, dostaliśmy się!! Własnie zmienił się nasz status na stronie ) Odpowiedz Link Zgłoś
racuch76 Re: aaaaaaaaaa 15.06.12, 15:21 czy można dostać się do więcej niż 1 żłobka? Odpowiedz Link Zgłoś
malmoni20 Re: aaaaaaaaaa 15.06.12, 15:25 my jesteśmy na liście zakwalifikowanych, żłobek 1 wyboru nr 26 na Wapowskiego, 87 punktów Odpowiedz Link Zgłoś
pani.pusia pytanie praktyczne 15.06.12, 15:40 hej dowiedzialam sie, ze moj syn nie dostal sie do zadnego z trzech wybranych zlobkow ma 81 pkt i miejsce na poczatku piatego tysiaca zakladajac, ze nie dostanie sie do zadnego z tych zlobkow z listy rezerwowej to co wtedy? nigdzie juz nie ma szans, czy moze beda jeszcze jakies listy wolnych miejsc w innych zlobkach? Odpowiedz Link Zgłoś
malmoni20 Re: pytanie praktyczne 15.06.12, 15:45 mogę się jutro na dniach otwartych spytać, ale wątpię żeby coś takiego było, raczej trzeba pewnie będzie dzwonić do interesujących Cię żłobków i się pytać o wolne miejsca, ciekawi mnie jakie kryteria by wtedy były?bo rozumiem że najpierw dzieci które dany żłobek wybrały, a potem reszta? i co brane pod uwagę? ilość punktów? Odpowiedz Link Zgłoś
mistelle Re: pytanie praktyczne 15.06.12, 15:47 Ciągle wtedy czeka się aż się miejsca zwolnią a w kolejnym roku trzeba składać podanie jeszcze raz. Liczą punktacje a potem z tego co było napisane godzina zgłoszenia. Odpowiedz Link Zgłoś
patagarza Re: i za chwilę chwila prawdy .. ( Warszawa) 15.06.12, 20:53 my byliśmy jakos zaraz po 1000 numerze, liczby punktów nie pamiętam, chyba 75-80, córka dostała się do żłobka pierwszego wyboru na Pradze Pld. Wyniki sprawdzałam osobiście i od razu wypełniłam deklaracje. Odpowiedz Link Zgłoś
diana2003 Re: i za chwilę chwila prawdy .. ( Warszawa) 15.06.12, 21:53 Cora się dostała do żłobka 1 wyboru tzn. Przy ul. Bonifacego, a w szczegółach: 81 pkt, 560 według systemu; do środy mam przedstawić potwierdzenia zatrudnienia i pit; życzę powodzenia, którym się nie udało w 1 turze; Odpowiedz Link Zgłoś
a_mi_me_g_usta Re: i za chwilę chwila prawdy .. ( Warszawa) 15.06.12, 23:45 jak myslicie, do jakiego max. numeru na liscie zarejestrowanych mozna bylo liczyc na przyjecie do zlobka ? Zakladajac, ze sie miale te standardowe 81 punktow? Odpowiedz Link Zgłoś
patagarza Re: i za chwilę chwila prawdy .. ( Warszawa) 16.06.12, 03:25 z tego artykulu wynika, ze ok 2,7 tys miejsc m.warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,106541,11559893,Wiecej_miejsc_w_zlobkach__Prywatne_placowki_jak_miejskie.html sprawdziłam,ze punktów mieliśmy 81, a numer rejestracji ponad 1300. Odpowiedz Link Zgłoś
nezu-chan Re: i za chwilę chwila prawdy .. ( Warszawa) 17.06.12, 20:23 Z tego co mówiła pani w żłobku ważny jest też wiek dziecka. Łatwiej się dostać do pierwszej grupy, bo ona jest cała nowa, a w starszych grupach było tylko po kilka wolnych miejsc. Odpowiedz Link Zgłoś
nansiija Re: i za chwilę chwila prawdy .. ( Warszawa) 18.06.12, 11:08 I tutaj ciebie zaskocze to nie do konca prawda Owsze w I grupa jest calutka nowa, ale... ze zlobka odchodza 2 grupy starszakow po 35 osob kazda, w II grupie jest 25 dzieci. Z tego wynika, ze w tym roku przyjmą: 15 dzieci do grupy I 10 dzieci do grupy II (pozostale 15 miejsc zostanie zajetych przez dzieci z poprzedniej grupy I) i 45 dzieci do grupy III i IV ( w wieku powyzej 2 lat). Odpowiedz Link Zgłoś
rudamarta4 Re: i za chwilę chwila prawdy .. ( Warszawa) 20.06.12, 16:54 nansiija napisała: > I tutaj ciebie zaskocze to nie do konca prawda > Owsze w I grupa jest calutka nowa, ale... ze zlobka odchodza 2 grupy starszakow > po 35 osob kazda, w II grupie jest 25 dzieci. Z tego wynika, ze w tym roku prz > yjmą: > 15 dzieci do grupy I > 10 dzieci do grupy II (pozostale 15 miejsc zostanie zajetych przez dzieci z pop > rzedniej grupy I) > i 45 dzieci do grupy III i IV ( w wieku powyzej 2 lat). Na trzy żłobki do których składaliśmy podania- w jednym przyjęto sześcioro dzieci powyżej 2-óch lat, w drugim WCALE, w trzecim już byłam tak wkurzona, że nawet nie spytałam. Moja córka nie dostała się nigdzie. Do przedszkola jest za mała, a ja już 2 i pół roku nie pracuję... Odpowiedz Link Zgłoś
clio1979 Re: i za chwilę chwila prawdy .. ( Warszawa) 16.06.12, 11:42 Czyli jeżeli moja córka ma status "oczekujący" to nie dostała się do żadnego z 5 żłobków? Jestem załamana, nie stać mnie na prywatny żłob za 1500 PLN, ani tymbardziej na nianię, a do pracy muszę wrócić, bo sytuacja finansowa na wychowawczym jest beznadziejna. Złości mnie to strasznie. Urodziłam się w W-wie, tu płacę podatki, mieszkam obok żłobka, jestem uczciwą obywatelką i wyć mi się chce, po prostu wyć. Bo nie opłaca się być uczciwym Odpowiedz Link Zgłoś
nimeska Re: i za chwilę chwila prawdy .. ( Warszawa) 16.06.12, 12:43 jak to do jednego z pięciu ? jak sie TYLKO 3 placówki wybierało ?? to, że ma status oczekujący nie oznacza, że sie nie dostała na Twoim miejscu udałabym sie osobiscie do każdego z zlobków ( a na pewno do zlobka ierwszego wyboru) i sie dowiedziała osobiście nie wierzyłabym systemowi internetowemu jesli chodzi o liczbe zgłoszen i ich wysokie pozycje to nie sa one miarodajne bo niektore osoby sie zapisywaly po kilka razu ( ja np zapisalam synka dwa razy bo za pierwszym razem pomylilam sie w numerze PESEL wiec zarejestrowalam Go drugi raz, ale potem tez drugi raz "przepradł " po dwóch tygodniach od momentu rejestracji bo tylko ten pierwszy zostal potwierdzony zatem ilosc rejestracji nie jest miara ile osob chciało zapisac dziecko do zlobka Odpowiedz Link Zgłoś
clio1979 Re: i za chwilę chwila prawdy .. ( Warszawa) 17.06.12, 15:39 5 - 3 żłobki na karcie plus miasto oferowało 2 dodatkowe (prywatne, płatne jak państwowe) Odpowiedz Link Zgłoś
brzuszeknatalia Re: i za chwilę chwila prawdy .. ( Warszawa) 18.06.12, 08:52 moje dziecko dostało się do żłobka 1go wyboru. do 2 grupy. Numer w pierwszej setce, bo udało mi sie zalogowac o 9:30. Odpowiedz Link Zgłoś
1abw Re: i za chwilę chwila prawdy .. ( Warszawa) 18.06.12, 10:02 Mam pytanie do osób rozumiejących funkcjonowanie systemu. Jeśli status dziecka się nie zmienił to czy jest na to jeszcze szansa? Jeśli tak to kiedy? Czy po rozpoczęciu roku we wrześniu jest jeszcze informacja o ewentualnych zwalniających się miejscach? Odpowiedz Link Zgłoś
zuzula85 Re: i za chwilę chwila prawdy .. ( Warszawa) 18.06.12, 21:32 Spędziłam dzisiaj pół godziny w żłobku żeby zrozumieć cały ten galimatias. Mój syn mimo że ma te podstawowe 81 punktów był na tzw wstępnej liście zakwalifikowanych do wybranego przeze mnie żłobka ale zrzuciły go z listy dzieci które wybrały "nasz" żłobek jako 2-go lub 3-go wyboru i mają więcej punktów niż mój synek. Żłobek który wybrałam jest mało oblegany. Nie dostaliśmy się do żłobka 2-go i 3-go wyboru. Teraz kiedy prawdopodobnie około 5 osób nie potwierdzi chęci korzystania ze żłobka jest szansa że znowu wskoczy na listę. Może to się okazać już w przyszłym tygodniu, albo we wrześniu/październiku jeśli jakieś dzieci nie będą się nadawać i rodzice zrezygnują. A teraz najciekawsze. Jeśli komuś zależy wyłącznie na żłobku 1 wyboru, a dostanie się do żłobka 2-go lub 3-go wyboru MUSI potwierdzić chęć skorzystania ze żłobka ale jednocześnie traci możliwość w danym roku szkolnym na powrót do żłobka pierwszego wyboru. Tzn. albo wybierasz to co dają albo nic. Paradoksalnie jeśli mi zależy wyłącznie na żłobku pierwszego wyboru (do 2-go i 3-go wyboru musiałabym jeździć z przesiadką) to powinnam złożyć tylko wniosek to jednego żłobka. Dla mnie to dobrze że nie dostaliśmy się do żłobka 2-go czy 3-go wyboru bo mam nadal szanse na żłobek 1-go wyboru. Gdybyśmy się dostali do 2-go lub 3-go to musiałabym pójść tam albo nigdzie. Tak mi to dzisiaj wytłumaczono. No cóż logiki brak ale co można z tym zrobić... Odpowiedz Link Zgłoś
sunrajzzz Re: i za chwilę chwila prawdy .. ( Warszawa) 18.06.12, 22:12 ja mam inną dziwną sytuację; standardowe 81 punktów i 21 miejsce wśród wniosków w styczniowej aplikacji; syn się dostał do żłobka pierwszego wyboru, do pierwszej grupy, na przedostatnim miejscu; czy to oznacza, że wszystkie dzieci przed nami (15) miały albo więcej punktów, albo, w przypadku tej samej liczby punktów, zarejestrowały się przed nami? ps. oczywiście się cieszymy jak nie wiem co Odpowiedz Link Zgłoś