monika121975 17.05.05, 11:28 Czy któraś z Was dowozi dziecko do żłobka komunikacją miejską? Jak długo trwa podróż i jak ją dziecko znosi? CZeka mnie to od września i czekam na jakieś wskazówki od Was, drogie Mamy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bea.075 Re: Dojazd do żłobka 17.05.05, 14:33 Na szczęście już dojeżdżam samochodem... ale wiem co to jest bo w zimie przy śniegach nie raz brnęłam wózkiem do żłobka. Sam dojazd zajmował nam ok. 40-50 minut z przesiadką. Na pewno weź zawsze dziecku albo zabawkę, albo coś do przegryzienia, bo rano to jeszcze ok, ale po wyjściu ze żłobka ok. 17-tej, gdy ostatni posiłek jest o 14.30, maluch chciał zjeść cokolwiek, a poza tym miał się czym zająć w autobusie. I najlepszy zawsze jest wózek! Zawsze możesz zapakować do niego malucha i inne niezbędne drobiazgi, to jeszcze nie można zapomnieć o donoszeniu pieluszek, czystych ubranek na zmianę (chyba że żłobek ma swoje), podusi (tej ulubionej do spania ), piżamki. A do tego po pracy czasem są jeszcze zakupy... I pomimo iż czasem z wózkiem ciężko wsiąść w godzinach szczytu do zatłoczonej komunikacji miejskiej, to polecam. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś