kacperka-mama 04.09.05, 19:58 czy ktoś zna i coś może powiedzieć o żłobku Michałki w Poznaniu?może któraś mama prowadza tam swoją pociechę? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamaluna Re: żłobek Michałki-Poznań 05.09.05, 22:41 ja tzn prowadzalam 2 lata skonczyla juz Odpowiedz Link Zgłoś
morenaa Re: żłobek Michałki-Poznań 06.09.05, 10:39 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=646&w=23059547 Tu było o tym żłobku. On jest na Czecha. Po przeczytaniu tego wątku, sama postanowiłam, że właśnie tam będzie chodziło od grudnia moje dziecko, choć mieszkamy w Swarzędzu. 15-09 jest spotkanie informacyjne rodzice + cały personel. Przyjdziesz? Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
kacperka-mama Re: żłobek Michałki-Poznań 06.09.05, 21:23 witam morenee jasne że przyjdę, już mam zapisane w kalendarzu. hmmm, to daleko masz , ze Swarzedza aż. a jak z odbieraniem? ja mieszkam praktycznie pod żłobkiem. ile ma Twój maluszek?, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mysza781 Re: żłobek Michałki-Poznań 09.09.05, 15:10 Moja córka tez tam chodziła, teraz od września jest juz w przedszkolu. II grupa była super, ciocie naprawdę zajmowały się dziećmi. Gorzej było w III grupie - mała wychodziła z brudną buzią, rozczochrana...raz wróciła z krwiakiem na uszku to "opiekunki" nawet nie wiedziały kiedy to się stało a w lipcu poszła na dyżur do żłobka na rzeczypospolitej i wszystko było ok (odbierałam zadbane dziecko) Odpowiedz Link Zgłoś
morenaa do kacperka-mamy :o) 10.09.05, 10:33 cześć! w czwartek zebranie jest o 18:00 (ale to pewnie już wiesz :o). Zjawimy się całą 3-os. rodzinką, więc pewnie łatwo nas poznasz. moje maleństwo to Jagoda, obecnie 10,5 m-ca. a w jakim wieku jest... hmmm... Kacperek (chyba...)? od stycznia muszę wrócić do pracy na cały etat, ale Jagę zapisałam od grudnia żebyśmy się obie przyzwyczaiły i pochodziły sobie "na pół etatu". odbierać małą będę ja, autobusem w drodze z pracy, lub mąż samochodem kiedy ja będę na popołudnie. jakoś musimy to wymyślić i rozplanować.... DO ZOBACZENIA ZATEM!!! hania Odpowiedz Link Zgłoś
kacperka-mama Re: do hani :o) 10.09.05, 14:30 witaj, fajnie,że się odezwałaś 10,5 miesięczna Ola powiadasz........ hmmm mój Kacperek za 5 dni skończy 14 m-cy !! i coś czuję,że nasze maluchy już się poznały, więc nie bedziemy musiały ich zapoznawać ze sobą) ładnie ładnie.ale tak na serio--my też chyba przyjdziemy razem, mąż zastanawiał się właśnie czy jeden rodzic czy razem, ale nie mamy co zrobić z kacperkiem, więc przyjdziemy w trójkę również. oj, jeszcze raz przeczytałam teraz Twój list, i dopiero załapałam,że chyba Twoja pociecha jeszcze tam nie chodzi, bo piszesz,że od grudnia,a wydawało mi się wcześniej,że już. ale namieszałam na pewno sobie poradzicie,ale podziwiam i tak,że oddajesz małą tu i bedziesz jeździć, bo pewnie w Swarzędzu też są żłobki. ale powiem Ci ze ja jak na razie z tego jestem zadowolona. do zobaczenia Renata Odpowiedz Link Zgłoś
kacperka-mama Re: do hani :o) 10.09.05, 14:32 no, już wszystko wiem, myślałam,ze od tamtego grudnia prowadzasz małą, bo poza tym wiesz już o spotkaniu.....roztropna mama no to pa Odpowiedz Link Zgłoś
kacperka-mama Re: do Hani :o) 10.09.05, 14:34 przepraszam, za chwilke mnie przeczytasz, nie wiem czemu napisałam Ola zamiast Jagoda, coś mi się pomyliło, moje koleżanki (aż 3) mają córki, i to 3 Ole, może dlatego) Odpowiedz Link Zgłoś
mamaluna Re: żłobek Michałki-Poznań 10.09.05, 20:38 mysza a mi w 3 grupie nigdy sie nie zdarzylo, zeby corka wyszla zaniedbana a z tych trzech grup, wlasnie w 3 spedzila najwiecej czasu, bo 9 miesiecy (w poprzednich odpowiednio 4 i 6 miesiecy) Odpowiedz Link Zgłoś
mysza781 Re: żłobek Michałki-Poznań 12.09.05, 11:25 To niestety nie była tylko moja opinia, inne mamy tez narzekały.Nawet moja córka cały czas chciała spowrotem do II grupy do pani Lidki Odpowiedz Link Zgłoś
morenaa do Renaty 11.09.05, 19:03 hej! tą "Olą" się nie przejmuj - tak ma na imię koleżanka Jagi, taka pierwsza prawdziwa, Jaga nawet reaguje na imię Ola i zaraz rozgląda się gdzie ta jej Ola jest. W Swarzędzu jest owszem żłobek, CAŁY JEDEN!!!, mama naszej Oli chciała ją zapisać, zapisała od marca 2006 i jest... 7. na liście rezerwowej bez większych szans na przyjęcie, co pani kierownik bez ogrudek jej uświadomiła. no i rewelacyjnych opinii ten żłobek nie ma... do zobaczenia w czwartek!!! Hania Odpowiedz Link Zgłoś
kacperka-mama Re: do Hani 12.09.05, 17:50 ok, rozumiem, no to w takim razie będziesz wpadać do mnie na kawę przed jazdą dalej do zobaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś