gmdm 27.12.05, 14:59 witam, moze czyjaś pociecha spędza czas w żłobku na wapowskiego W-wa Ursus Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ulenk1 Re: wapowskiego 04.01.06, 10:33 Moja córeczka jest w grupie Biedroneczek. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaigorka1 Re: wapowskiego 04.01.06, 23:24 ulenk1, długo już jesteście w tej grupie? Jak Wam idzie? Odpowiedz Link Zgłoś
ulenk1 Re: wapowskiego 05.01.06, 10:14 Moja córeczka chodzi do żłobka od września. Ma co kilka dni przerwy kilkudniowe, a to biegunka, a to kaszelek, gorączka bez konkretnej przyczyny, a to znowu kaszelek, a ostatnio wymioty. Na szczęście ani razu nie było to nic poważniejszego według pani doktor i mała bardzo dobrze się trzyma. Dwa dni w domu na syropkach i jej przechodzi, zostaje na wszelki wypadek jeszcze trochę w domu, wraca do żłobka i po 2-3 dniach zaczyna się coś od nowa. Mamy problem z pupcią. Po 2 dniach w żłobku ma lekko zaczerwienioną, potem bardziej, a jeśli chodzi cały tydzień to ma po prostu czerwoną, że płakać się chce. Poza problemami natury zdrowotnej jest jej tam chyba dobrze. Nie płacze kiedy ją zostawiam, a jak po nią przychodzę to nie zawsze chce do mnie przyjść. Niestety zostawiam ja na bardzo długo od 7.30 do 16.30 i wieczorem widać, że jest po całym dniu zmęczona. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaigorka1 Re: wapowskiego 05.01.06, 10:55 Igorek również zaczął chodzić do żłoba od września U nas ze zdrówkiem było troszkę gorzej, dwa razy zapalenie oskrzeli i antybiotyk. Częściej był w domu niz w żłobku. Od stycznia zaczynamy od nowa, Igorek ponownie musi się przyzwyczaić do Cioć, płacze jak Go zostawiamy... ale z pupką nigdy nie mieliśmy problemów...Próbujesz używać Sudocremu albo Pentacremu? Igorek także spędza w żłobku cały dzień. Mąż zaprowadza Go około 7:00 a ja odbieram po 16:00... Odpowiedz Link Zgłoś
ulenk1 Re: wapowskiego 20.01.06, 10:48 Moja córeczka znowu miała przerwę tym razem 2 tygodniową. Nie wiem jak tam jej dzisiaj będzie po tak długiej przerwie. Miała chore gardło i tym razem był Bactrim. Bardzo podoba mi się stosunek lekarzy pediatrów do złobka i teksty typu: "żłobek to siedlisko chorób i bakterii", "biedne żłobkowe dziecko", "żłobkowe choroby", "czy naprawdę musi pani iść do pracy?" itp. Zanim mała poszła we wrześniu rozmawiałam z Panią doktor i pani nie odradzała mi w żaden sposób żłobka, jedynie powiedziała, "pewnie będzie na początku chorować" i tyle, a teraz czuję się jak wyrodna matka, która na dodatek przychodzi wyłudzić zaświadczenie, że dziecko jest już zdrowe. Odpowiedz Link Zgłoś
doris991 Re: wapowskiego 05.01.06, 13:37 Moja Nadusia jest w IV grupie ale to też jej pierwszy sezon na początku było ciężko oj tak... teraz jest zadowolona i ona i My bo przynajmniej jest wśród dzieci i uczy się co do chorób myślałam że będzie gorzej, nie ma tragedii ale wszystko zależy od maleńkiego oragnizmu, fakt jest taki że cały czas prawie chodzi z katarem ale to chyba normalne, idzie do żłobka bez a wraca już z cieknącym noskiem. Ciocie bardzo fajne polecam szczerze Odpowiedz Link Zgłoś
bszela Re: wapowskiego 05.01.06, 16:15 moja Wiki chodzila do biedronek od wrzesnia do konca listopada niestety przenieslismy sie do pruszkowa i musialam zmienic zlobek czego strasznie zaluje ZLOBEK NA WAPOWSKIEGO moim zdaniem WSPANIALY!!!!! ciocie na grupie na najmlodszych wspaniale mile zawsze!!! usmiechniete Wiki miala na te 3 miesiace lekka infekcje gardziolka ale to nic powaznego w pruszkowie zupelnie inny klimat na wapowskiego bylo tak przytulnie rodzinnie przynajmniej ja tak to odbieralam wiki rano z radoscia i przyjemnoscia szla do cioc a jak ja odbieralam to robila mine jakby chciala powiedziec "co juz do domu ja nie chce po co przyszlas mama" przykro mi sie robilo ale z drugiej strony przepelniala mnie radosc bo to byl znak ze jest jej tam dobrze Wiki zaczela tam chodzic jak zaczela 6 miesiac super super nawet zastanawiamy sie nad kupnem samochodu zeby Wiki teraz tam dowozic bo widzimy po malej ze w pruszkowie cosik jej nie pasi ale sie rozpisalam ale to dlatego ze bylo nam tam dobrze pozdrawiam i polecam Odpowiedz Link Zgłoś
malanat Re: wapowskiego 23.01.06, 13:47 Moja córeczka jest w najmłodszej grupie. Żłobek super, panie przemiłe. Jestem bardzo zadowolon, a widac, ze ona tez bardzo lubi zlobek. Problemy zdrowotne jak u innych niestety. Odpowiedz Link Zgłoś