Dodaj do ulubionych

żłobki we wrocławiu

07.05.06, 16:01
witajcie drogie mamy.od września oddaję moją córeczkę do żłobka. w sobotę był
dzień otwarty więc poszłam tam z mężem i córcią.wszystko było
wporządku ,panie wspaniałe ,żłobek kolorowy córka była zachwycona ,ale byłam
przerażona gdy na sypialni zobaczyłam 32 łóżeczka ,proszę powiedzcie mi ile w
żłobku powinno być dzieci na jednej grupie ile powinno przypadać dzieci na
jedną panią,bo z tego co się dowiedziałam jest 3 opiekunki i jedna pomoc.
Obserwuj wątek
    • mstawarz Re: żłobki we wrocławiu 09.05.06, 13:06
      Napisz ktory to zlobek, moze ktoras mama ma dokladne informacje o nim. W naszym
      zlobku na Sądowej w grupie nigdy nie ma wiecej niz 20 dzieci, a panie sa 3 i
      jedna do pomocy.
      • osa98765 Re: żłobki we wrocławiu 09.05.06, 22:19
        Zapisałam dziecko do żłobka na Dokerską, może napisze mi ktoś opinię na temat
        tego żłobka byłabym wdzięczna.Przerażona mama.
    • enja11 Re: żłobki we wrocławiu 09.05.06, 15:09
      Witam, byłaś może na Kłodnickiej? Ja właśnie trochęsię tam przeraziłam ilością
      tych łóżeczek, ale pani dyrektor się zaklinała, że wszystko jest jak ma być.
      Mówiła, że na jedną panią przypada 5-6 dzieci, i że zawsze jast mniej dzieci w
      grupie niż jest zapisane (a jak kiedyś przyjdą wszystkie?).
    • szarlota123 Re: żłobki we wrocławiu 11.05.06, 15:39
      Witam
      ja jeszcze nie urodziłam, ale termin mam na koniec maja. Ale powiedzcie mi,
      kiedy trzeba załatwiać żłobek. Po urodzeniu tylko macierzyński+ urlop wiec do
      pracy w listopadzie. Chyba już teraz
      Pozdr

• mstawarz Re: żłobki we wrocławiu 12.05.06, 09:53
        Mozesz juz sie zainteresowac, obejrzec sobie zlobki, tym bardziej ze jeszcze nie
        jestes zabiegana mamusiasmile) Pani dyrektor kazdej placowki poinformuje Cie o
        ilosci chetnych, ewentualnych listach dzieci i pewnie zaraz po urodzeniu poleci
        zglosic sie zeby wpisac na liste. A moze tez byc tak, ze zlobek zalatwisz z dnia
        na dzien, jak to bylo w naszym przypadku, bo akurat beda wolne miejsca.
        Pozdrawiam i zycze spokojnego rozwiązania i udanego wyboru zlobkasmile)
    • babsee Re: Dokerska 12.05.06, 11:48
      Tak myślałam ze byłaś w "naszym" żłobku bo wiem ze były "drzwi otwarte"
      Mija rok i 1 miesiac jak moja córa tam chodzi.Pocażtkowo była w 1 grupie i
      powiem tak:najlepsza grupa pod słoncem,panie...CUDOWNE!!!,czasem miałam
      wrażenie ze traktują dzieci jak swoje.Teraz Mała jest w 2 grupie i jest troszke
      inaczej.Ale tez ok.za bardzo nas panie rozpuscily w 1 grupiesmile
      Dzieci mają dużo zabaw, sa codziennie (!!!)na podwórku, jedzenie jest
      rewelacyjne, moja jest alergiczka i nie ma problemu ze spacjalna dieta, pani
      kierownik tego żłobka to złota kobieta.Zna imiona wszystkich dzieciaczków!!!a
      to bedzie ponad 80 dzieci...
      dzieci mają organizowane imprezy,wyjazdy(z 3 grupy), czesto jest fotograf, no,
      ogolnie jest po prostu super!
      Nie bój sie.jeśli panie wiedzą ze dziecko jest nowe, ale ma po prostu gorszy
      dzień, to traktuja je super-nosza na rekach,zabawiaja, rozśmieszaja.
      moja córa po weekendzie, już po wieczornej kapieli pyta " jutlo do zlobka?do
      pani?bawic?tanczyc z pania?"jest absolutnie zachwycona.I ja też.To najlepszy
      chyba żlobek jak może być.
      • babsee Re: Dokerska 12.05.06, 11:51
        I jeszcze dodam: panie uczą dzieci wszystkeigo;moja niespełna 2 latka
        samodzielnie je widelcem i łyżką, rozbeira sie sama, próbuje ubierać, jest
        b.sprawna manualnie, mówi wierszyki,śpiewa piosenki,tańczy jakieś żłobkowe
        tańce, postępy w mowie są oszałamaijące!!!!
        • szarlota123 Re: Dokerska 12.05.06, 15:14
          Może nie zabiegana ale juz cięzkasmile)
          A gdzie twoje dziecko chodzi do żłobka, bo z tego co piszesz to jest super
          Pozd
          • mstawarz Re: Dokerska 12.05.06, 20:12
            Mlody chodzi na Sądowa i rzeczywiscie jest super, choc Panie najlepsze w 2 i 3
            grupie.
      • jooska2 Re: Dokerska do babsee 16.05.06, 11:01
        Witaj !!
        Orientujesz sie jak jest z wyprowadzaniem na powietrze młodszych dzieci, takich
        które jeszcze nie chodzą ?? Czy takie maleńkie dzieci sa w ogole na powietrzu w
        ciągu dnia czy niestety skazane na koczowanie w łożeczkach ?? moje dziecie
        bedzie mialo 5 m-cy jak bedzie musialo "pojść" do żłoba. zastanaiwma sie jak te
        maleństwa tam sa traktowane.
        80 dzieci powiadasz ??? to ile tam jest opiekunek ??

niestety przegapiłam "dzwi otwarte"... czesto organizuja takie akcje ??
        • igajos Re: Dokerska do babsee 21.06.06, 15:25
          cześć jooska2
          mój synek też poszedł do żłobka gdy miał skończone 5 miesięcy. Chodzi na
          Białowieską. Dzieci z 1 grupy wychodzą na werandę. Są cały czas w cieniu i mają
          tam zabawki. Z tego co wiem, to są tam przez 1,5 godziny przed obiadem. Ale jak
          dziecko jest w tym czasie śpiące, to jest zanoszone do sypialni i tam sobie
          odpoczywa.
          No i nie ma mowy o koczowaniu w łóżeczkach. Są maty edukacyjne, leżaczki. Jak
          dziecko samodzielnie siedzi to są dla niego już inne atrakcje.
          Pozdrawiam
          Iza
    • czastor Re: żłobki we wrocławiu 16.05.06, 14:47
      hejka
      ja również zapisałam mojego synka na Dokerską, będzie mieć 12 miesięcy we
      wrześniu, szwagierka miała dwójkę dzieci w tym żłobku i jest zachwycona,
      właśnie szczególnie pierwszą grupą, gdzie sa najmłodsze dzieciaczki. Nie mogę
      się doczekać, kiedy mój Maksiu pójdzie do złobkawink). Słyszałam same najlepsze
      opinie o tym żłobku. A łóżeczek jest 25, tyle jest dzieci w grupie, a pań 5,
      ale standardowo i dzieci i pań jest mniej.
      • malutka.j.g Re: żłobki we wrocławiu 17.05.06, 13:22
        a czy ktoś coś wie o żłobku na krowiej???
        • babsee Re: Dokerska 17.05.06, 14:53
          I grupa jest najlepsza!!!panie sa cudowne-traktuja dzieci jak swoje.Widząc ich
          zaangazowanie,bez zadnego stresu zostawialam tam dziecko.Jest tam na stale
          pielegniarka-ktora szybciej wychwytywala symptomy zbliżajacej sie choroby niż
          ja.Dziecko wygladalo na zdrowe- a ona ze cos jest nie tak.I po 24 h moje
          dziecko bylo chore....
          Panie noszą maluszki na rekach,bujają w wozkach, zabawiają, śpiewaja im.Sa po
          prostu extra!!!
          Maluchy rzadko wychodzą na dwór-wyobraż sobie ubranie 25 dzieci-jedne chodzą,
          inne raczkują ,inne pełzają, a jeszcze inne- w ogole nie chodzą.
          poelcam ten żłobek z czystm sumieniem-jest naprawdę super a dzieki
          zaangażowaniu pani kieronik i genialnej indendentce(pycha zarcie) można tam ze
          spokojem zostawić dzieciatka.
          • osa98765 Re: Dokerska 17.05.06, 19:19
            Dziękuję wszystkim za opinię na temat złobka na Dokerskiej z tego co się
            dowiedziałam naprawdę jest tożłobek najlepszy we Wrocławiu moja córcia będzie
            chyba na 2 grupie. Pozdrawiam.
        • malutka.j.g Re: żłobki ul.Krowia 18.05.06, 09:03
          czy ktos wie coś na temat tego żłobka????
          • aspinia Re: żłobki ul.Krowia 21.06.06, 21:00
            moj maly chodzi na krowia od pazdziernika i jestesmy (ja i on) zadowoleni. nie
            placze przy zostawianiu panie sa ok i juz smile wczesniej jakis czas chodzil do
            innego zlobka i tam plakal. wiec albo dojrzal (w co watpie) albo tutaj bardziej
            mu sie podoba.
    • mama.pawla Re: a Drukarska ??? 19.05.06, 10:27
      Proszę napiszcie coś na temat Drukarskiej ???
      Dziś ostatni dzień na składanie podań.

Mama Pawełka
      • renar78 Re: a Drukarska ??? 19.05.06, 12:48
        Z tego co się dowiedziałam ten żłobek ma dobrą opinię i byłam tam złożyć
        podanie. Niestety dowiedziałam się że już nie ma szans tam się dostać, no chyba
        że jestem samotną matka..
      • yoka1 Re: a Drukarska ??? 29.05.06, 21:13
        Mój synek 3,5 letni chodzi tam już drugi rok i żałuję, że nie ma tam przedszkola, bo chętnie bym go zostawiła tam nadal! Żłobek jest super!! Polecam! Panie bardzo dużo pracują z dziećmi, mój mały zrobił duże postępy w różnych dziedzinach. Jest organizowanych mnóstwo imprez, w których także mogą uczestniczyć rodzice, teatrzyków, bali, itp.
    • malutka.j.g Re: żłobki we wrocławiu 24.05.06, 18:37
      czy nikt nie korzysta ze żłobka na ul. Krowiej????....proszę o opinię....mój
      maluszek będzie tam chodziłLsmile
      • dukacik Re: żłobki we wrocławiu 26.06.06, 11:29
        odpowiedziałem na innym topiku
    • mamaola7 Re: żłobki we wrocławiu 28.05.06, 22:50
      Mam zamiar oddac synka do żłobka na ul. Hubską.Bardzo prosze mamy, ktorych
      dzieci tam chodzą o opinię.
    • szarlota123 Re: żłobki we wrocławiu 28.06.06, 16:14
      A ktos może się podzielic opinią o żłobku na zemskiej.
      pozdrawiam
      • mmala6 Szarlota 30.06.06, 09:07
        zapisalam na Zemska Mateusza od wrzesnia, nie mam pojecia jak tam jest a byl to
        jedyny zlobek w okolicy, w ktorym byly jeszcze miejsca.Ty juz tam zapisalas
        dziecko? ile ma Twoj maluch? Mateusz bedzie mial 19 m-cy jak pojdzie do
        zloba....
        • szarlota123 Re: Szarlota 30.06.06, 21:38
          Ja zapisałam swoja mała od listopada, może troche pożniej. Mała bedzie miała z
          6 miesiecy. troszkę mało ale inaczej sie nie da.
          Pozd
    • kamdam Re: żłobki we wrocławiu 30.06.06, 15:15
      ja mam pytanie do mam dzieci ktore chodza na hubska we wroclawiu moj synek
      idzie tam od wrzesnia bedzie mial wtedy 2l i 2 miesiace jak wyglada tam rozklad
      dnia i jak sie dzieci tam klimatyzuja bardzo mi zalezy nz szybkiej odpowiedzi
      dziekuje.
    • virllana1 Re: żłobki we wrocławiu 18.08.06, 20:01
      witam,
      mam pytanie o żłobek na ul. hoene-wrońskiego. jaki jest, czy trudno dostać w
      nim miejsce i ile kosztuje utrzymanie miejsca w żłobku we wrocławiu
      miesięcznie?
      pozdrawiam- mama studentka
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka