Dodaj do ulubionych

co się mogło stać?????? :(((((((((((((

10.11.06, 10:44
Zapisałam moją Julię do żłobka, jak miała 10 miesięcy. Od samego początku
chodziła bardzo chętnie, nie płakała. Rano zaraz jak wstała wolała ciocia i
dzidzia.
Od dwóch dni wstaje dalej chętnie, ale jak tylko wejdziemy do żłobka i chce
ją rozebrać, to już widzę łzy w oczach, a za chwilę zaczyna się płacz i
wołanie mama.
Nie wiem co się dzieje, może to wina że w żlobka są teraz starsze
wychowawczynie, które nie bawią się tak z dziećmi, jak te młodsze zaraz po
studiach.

W domu jest uśmiechnięta i chętnie się bawi.
pomóżcie, co zrobić
Obserwuj wątek
    • sweet.joan Re: co się mogło stać?????? :((((((((((((( 10.11.06, 11:03
      Obserwuj, popytaj innych rodziców, czy widzą zmianę w zachowaniu swoich pociech.
      Podziel się z paniami swoimi uwagami, zapytaj je, czy nie wiedzą, jakie mogą być
      powody zmiany zachowania Twojej córki. MOże coś się wyjaśni. Ile córka ma teraz?
      Czy możesz się z nią porozumieć, mówi coś, opowiada?
      Mam nadzieję, że sytuacja się wyjaśni i wszystko wróci do normy. Życzę powodzenia!
      • mmala6 Re: co się mogło stać?????? :((((((((((((( 10.11.06, 11:43
        kurcze, nic nie poradze bo u nas jest podobnie.Mateusz juz chetnie chodzil,
        cieszyl sie i sam biegl do sali.Ten tydzien jednak byl taki jak niemal na samym
        poczatku, plakal w szatni i przy oddawaniu go do pani.Nie wiem czy to wplyw
        dlugiego weekendu, ktory u nas trwal od wtorku do niedzieli, czy cos sie stalo.
        Mateusz jest co prawda duzy ale nie mowi, wiec od niego sie nie dowiem niczego.
    • aleksandras01 Re: co się mogło stać?????? :((((((((((((( 10.11.06, 12:28
      jak pytam czy idziemy do cioci, jak już jesteśmy w przebieralni, to mówi nie,nie
    • mimimo Re: co się mogło stać?????? :((((((((((((( 10.11.06, 13:32
      Nasz młody bardzi chetnie biegł na sale, nawet ze mna nie zdążał się pożegnać.
      Ale dwa tygodnie temu, jakiś metr przed dzrzwiami: "Nie" i obrót o 180 stopni.
      Nie wiedzieliśmy co się dzieje, tym bardziej, że sytuacja sie powtarzała
      codziennie.
      Okazało się, że przyszła nowa opiekunka. I część dzieci tak samo reaguje jak
      nasz synek.
      Może i u Was nastąpiła jakaś zmiana w personelu?
      Warto popytac innych rodziców, czy ich pociechy zachowuja się i naczej, no i
      trzreba zapytać cioć.
    • taja11 Re: co się mogło stać?????? :((((((((((((( 10.11.06, 17:33
      W pewnym okresie moja mała również miała taki okres że nie chciała się ze mną
      rozstać.Ale było to w okresie kiedy bardzo późno ją odbierałam.Kiedy wróciła na
      swoją "zmianę" i nie szła do domu ostatnia wtedy wszystko wróciło do normy.
      • zamszowa Re: co się mogło stać?????? :((((((((((((( 12.11.06, 21:03
        zmiana opiekunki to powazne przezycie dla dziecka, nie rozumie co sie stało
        z "fajnymi ciociami". Dalczego tak nagle zmienili opiekunki z młodszych na
        starsze? poza tym moze cos jednak sie stało, opiekunka nakrzyczała na twoją
        małą, mnie bardzo by to zaniepokoiło, dzieci nie zmieniają zachowania bez
        przyczyny, jak są prztwiązane do kogos to nie ma bata zeby tak nagle sie
        obraziły. porozmawiaj z innymi mamami w zlobku, jesli inne dzieci reaguja
        podobnie, ja rozwazalabym nawet zabranie dziecka z takieog zlobka.
    • aleksandras01 Re: co się mogło stać?????? :((((((((((((( 13.11.06, 09:01
      Dziś też nie było najlepiej, łzy w oczkach i tak mocno się do mnie przytuliła,
      że najchętniej to zabrałabym ją do pracy ze sobą sad((((

Nie wiem, co się dzieje. Ciocie są te same. Może, ktoraś na nią nakrzyczała,
      choć podobno należy do tych grzeczniejszych dzieci.
      • sweet.joan Re: co się mogło stać?????? :((((((((((((( 13.11.06, 09:04
        Powiedz paniom wprost, że zauważyłaś zmianę w zachowaniu córki, że zaczęła
        niechętnie chodzić do żłobka. Zapytaj, czy mają pojęcie, co mogło na nią tak
        wpłynąć. Może im się coś "przypomni", może poobserwują, zwrócą uwagę.
        Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka