Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Czy ta pościel jest modna i pasujedo modnego domu?

07.01.10, 06:58
    Witam,
    Dziewczyny chcę kupić dla nas piękną, modną pościel do domu. Coś, co jeśli przykryję to nie muszę ścielić (pokazując wnętrza gościom).
    Chodzi mi o coś takiego: Pościel komplet ekskluzywna

Co sądzicie? Warto taką kasę dawać za to? Drogie, ale wydaje mi się że do nowoczesnych wnętrz pasuje.
    Obserwuj wątek
      • nothing.at.all Re: Czy ta pościel jest modna i pasujedo modnego 07.01.10, 08:37
        Nawet jakby kosztowała 100 zł nie kupiłabym - nie podoba mi sie. Ale
        to kwestia gustu!
      • ding_yun Re: Czy ta pościel jest modna i pasujedo modnego 07.01.10, 08:38
        Trudno powiedzieć czy pasuje do wnętrza Twojego domu bo niby skąd mamy
        wiedzieć jak ono wygląda. Mnie taki wzór się podoba. Natomiast dałabym
        za nią tyle kasy tylko gdybym wiedziała, że jest wykonana z dobrej
        jakości materiału, który jest przyjemny w dotyku.
      • mechantloup Re: Czy ta pościel jest modna i pasujedo modnego 07.01.10, 08:41
        Taka naiwnie-słitaśna, że aż brzydka.
        Poza tym, kupując pościel przede wszystkim trzeba sprawdzić, w jakiej
        temperaturze można ją prać. 30-40 stopni nic nie da, powinno być 60 jak nic.
        Dostałam w ramach parapetówki pościel z satyny bawełnianej i kicha, bo prać
        teoretycznie można w max.40C. Higienicznie to tak lekko kiepsko.

A swoją drogą zawsze uważałam, że pokazywanie ludziom barłogu, niezależnie od
        jego stanu, jest strasznym faux pas.
        • malwina79 Re: Czy ta pościel jest modna i pasujedo modnego 07.01.10, 09:18
          Nie podoba mi się. Nie wiedziałam, że moda dotyczy też pościeli, bez
          urazy, ale skojarzyło mi się to pytanie z pytaniem z innego forum:
          " Czym zastąpić rukolę bo ta jest już niemodna" :))))))))))
          • gabrielafrancuz Re: Czy ta pościel jest modna i pasujedo modnego 07.01.10, 09:34
            ;DDD
        • mala_mee Re: Czy ta pościel jest modna i pasujedo modnego 07.01.10, 09:59
          Powiem Ci, że też mam taką pościel i ostatnio puściłam na 90 stpni
          bo tak mam wbite do łba i już. Nic się nie stało.
        • marripossa Re: Czy ta pościel jest modna i pasujedo modnego 07.01.10, 21:02
          Taka naiwnie-słitaśna, że aż brzydka.
          > Poza tym, kupując pościel przede wszystkim trzeba sprawdzić, w jakiej
          > temperaturze można ją prać. 30-40 stopni nic nie da, powinno być 60 jak nic.

A ja od lat WSZYSTKO piore w zimnej wodzie i jeszcze skóra mi nie zeszła :)
      • laracroft82 Re: Czy ta pościel jest modna i pasujedo modnego 07.01.10, 10:44
        miracle_eve napisała:

> Witam,
        > Dziewczyny chcę kupić dla nas piękną, modną pościel do domu. Coś, co jeśli przy
        > kryję to nie muszę ścielić (pokazując wnętrza gościom).
        > Chodzi mi o coś takiego: Pościel komp
        > let ekskluzywna

>
        > Co sądzicie? Warto taką kasę dawać za to? Drogie, ale wydaje mi się że do nowoc
        > zesnych wnętrz pasuje.

dżizas, modna posciel :/ proponuje jeszcze sprawic modna deche klozetową i modne
        gary no bo przeciez tez beda kuchnie i łazienke ogladac..a posciel wyjatkowo
        brzydka, ale to kwestia gustu..
        • maglow1 Re: Czy ta pościel jest modna i pasujedo modnego 07.01.10, 11:31
          Widziałam tysiące innych ładniejszych pościeli-za 100 zł (i równie dobrych
          gatunkowo).Nie kupuj tej, myślę,ze nie zachwyca i jest za droga.
      • tralalumpek Re: Czy ta pościel jest modna i pasujedo modnego 07.01.10, 12:43
        posciel ta ktora pokazalas z pieknem nie ma nic wspolnego
        ale moze w penych kregach jest modna
        w opisie jest ze to ekskluzywna! posciel, no tak to ja juz wiem
        wszystko o tym jakie ma pojecie o ekskluzywnej posciel ten kto ja
        sprzedaje

• pe.de.ka Re: Czy ta pościel jest modna i pasujedo modnego 07.01.10, 12:49
          Jak dla mnie okropna i zupelnie "nie ekskluzywna"
      • kreatorka83 Re: Czy ta pościel jest modna i pasujedo modnego 07.01.10, 13:05
        generalnie całkiem ładna, ale ja bym sobie takiej nie kupiła. Jak dla mnie te
        pastelowe kolory są zbyt mdłe. Ale każdy ma swoje upodobania, ja lubię pościel w
        ciemnych kolorach - dobrze mi się śpi w fioletach i czerwieniach, więc to
        zupełnie inna bajka ;)
        Ale jak dla mnie ta pościel nie jest za bardzo nowoczesna... Czasem fajne wzory
        (i gatunkowo bardzo dobre) są w Ikei - tylko mam na myśli te trochę droższe
        komplety.
        • candy24 Re: Czy ta pościel jest modna i pasujedo modnego 07.01.10, 13:40
          podobnie jak moim poprzedniczkom-mnie tez sie nie podoba. Osobiscie
          wole bardziej zdecydowane kolory jesli chodzi o posciel( czerwien,
          czern, czekoladowy braz itp.)
          • bambzgrozja Re: Czy ta pościel jest modna i pasujedo modnego 07.01.10, 13:52
            Pościel ma wieśniacki wzór(ptaszki?).Spróbuj poszukać pościeli
            Andropol-mają dobrą gatunkowo(myśle o bawełnie satynowej a nie o
            korze)i ciekawe "modne" wzory geometryczne i organiczne. Ja mam w
            odcieniach fioletu i super.
            ps. A czemu nie wystarczy prać pościeli w 40 stopniach? Co wy w niej
            robićie, że wymaga aż prania w 90 , ale to tematy pewnie na inne
            forum..
            • batutka Re: Czy ta pościel jest modna i pasujedo modnego 07.01.10, 14:31
              rozbawłaś mne tym pytaniem
              co to znaczy modny dom? jak według Ciebie wygląda modny dom?
              poza tym nikt nie widział Twojego domu, wiec jak można pomóc Ci dobrać pościel
              do sypialni, której nie widzieliśmy ani nie wiemy w jakim jest stylu
              dla mnie oobiście coś takiego jak modna pościel czy modny dom nie istnieje -
              każdy dom jest indywidualny, potrzebuje indywidulanych dodatków, które nadadzą
              mu charakteru i wcale nie muszą to być "modne" dodatki, żeby to wnetrze było ciekawe
              • batutka Re: Czy ta pościel jest modna i pasujedo modnego 07.01.10, 14:35
                a pościel z linka zupełnie przeciętna
                • maja9622 Re: Czy ta pościel jest modna i pasujedo modnego 07.01.10, 14:51
                  a mnie się po prostu wydaje, że chodziło tylko o zareklamowanie tej badziewnej
                  strony
              • gabrielafrancuz Re: Czy ta pościel jest modna i pasujedo modnego 07.01.10, 16:01
                A może autorka co pół roku zmienia wystrój? ;-)
      • oposka Re: Czy ta pościel jest modna i pasujedo modnego 07.01.10, 22:29
        w życiu tym bardziej za ta cenę . Jak dla mnie jest strasznie monotonna i nudna taka nijaka ale to rzecz gustu nie podoba mi się
      • miracle_eve [...] 08.01.10, 07:44
        Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
        • kadfael Re: Czy ta pościel jest modna i pasujedo modnego 08.01.10, 10:32
          Pościel, jak pościel.
          Ale nie bardzo rozumiem dlaczego Ty chcesz tę pościel pokazywać
          gościom? To jakaś nowa moda?
      • venettina Re: Czy ta pościel jest modna i pasujedo modnego 08.01.10, 11:21
        To jest modna posciel? Wyglada na calkowicie przestarzala i niemodna!
        ;)
        Sluchajcie to juz jakies szalenstwo, zeby posciel byla "modna".
        Konsumpcjonizm posuniety do granic absurdu!
      • cafem Re: Czy ta pościel jest modna i pasujedo modnego 08.01.10, 11:29
        A mi sie posciel ekskluzywna kojarzy tylko i wylacznie z biela. Np.
        www.thewhitecompany.com/category.aspx?id=1000794
        • kadfael Re: Czy ta pościel jest modna i pasujedo modnego 08.01.10, 12:00
          No! Biała i ręcznie wyszywana ;)
          • maglow1 Do Miracle 08.01.10, 12:07
            Myślę,że znam rozwiązanie Twojego problemu.Jeżeli nie chcesz chować poscieli i
            składać łózka- to po prostu kup jakąś gustowną w kolorze pasującym do wnętrza
            pokoju narzutę na łózko.Przykryjesz nią pościel, na to poduchy....i już pokój
            wygląda elegancko
            np:www.euromat.com.pl/img_euromat/gig_coimbra_-_yd123-2.jpg
            lub
            www.perfekcyjnydom.pl/narzuta-na-lozko-niveau-220x220cm-kolorze-zielonym-p-213.html
            • cafem Re: Do Miracle 08.01.10, 12:14
              O mamo! Te zalinkowane chyba nie naleza do gustownych?
              • maglow1 Re: Do Miracle 08.01.10, 14:26
                to tylko przykład...
                • miracle_eve Re: Do Miracle 11.01.10, 06:46
                  Wyszło na to, że nie mam gustu:D Tego się spodziewałam ;)
                  Może podpowiecie jaką kolorystykę pasuje dobrać do zielonego pokoju, urządzonego w stylu modern (dużo srebrnych wykończeń).
                  Chyba to w ogóle zrezygnuje z tej pościeli i będę ścielić jak przyjdą goście:D
                  • batutka Re: Do Miracle 11.01.10, 14:33

miracle_eve napisała:

> Wyszło na to, że nie mam gustu:D Tego się spodziewałam ;)
                    > Może podpowiecie jaką kolorystykę pasuje dobrać do zielonego pokoju, urządzoneg
                    > o w stylu modern (dużo srebrnych wykończeń).
                    > Chyba to w ogóle zrezygnuje z tej pościeli i będę ścielić jak przyjdą goście:D

ja mysle, ze najlepiej jak zrobisz kilka zdjec pokoju i pokazesz je na tym
                    forum: tam Ci najlpiej podpowiedza:
                    fotoforum.gazeta.pl/71,1,35.html
                    nawet jak napisalas, ze pokoj jest w stulu modern, to i tak nic nam to nie da -
                    zeby DOBRZE podpowiedziec, trzeba zobaczyc wnetrze, nie ma innej rady :-)
                    w przeciwnym wypadku mozemy tylko zaszkodzic
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka