Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Buty-prośba o poradę

10.03.10, 09:59
    Mam drobną,wąską stopę,rozmiar 36,ale w wielu sklepach muszę brać 35.Od
    różnych dajśmanowych szajsów(głównie chodzi o materiał)mam odciski na
    palcach.Postanowiłam się szarpnąć i kupić jedne porządne,dobre dla stóp
    buty.Bardzo dużo chodzę, biegam,jestem w ciągłym ruchu.Chciałabym buty,które
    będą pasować i do rurek i do krótkiej spódniczki zestawionej z grubymi
    rajstopami.Wpadły mi w oko pewne z ecco,są superwygodne,ale nie
    najładniejsze.A ja bym chciała i wygodne i ładne,takie przejściowe..
    Obserwuj wątek
      • taka_jedna_ewka Re: Buty-prośba o poradę 10.03.10, 10:39
        Jeśli piszesz, że dużo chodzisz i biegasz to może jakieś sportowe buty za kostkę
        np. Coutree Mid rbk? One fajnie wyglądają zarówno z jeansową spódniczką jak i
        rurkami.
      • nessie-jp Re: Buty-prośba o poradę 10.03.10, 14:23
        > .Postanowiłam się szarpnąć i kupić jedne porządne,dobre dla stóp
        > buty

Też kiedyś tak postanowiłam. Guzik z tego wyszło. Wydałam tylko mnóstwo
        pieniędzy na najróżniejsze buty "dobrej jakości", które po pół godzinie
        chodzenia obcierały mi stopy do krwi dokładnie tak samo jak tanie buty... :(
        Stoją teraz w szafie.

A już do szału doprowadziła mnie sytuacja, gdy w "świetnych jakościowo"
        czółenkach pojechałam do z Warszawy do Krakowa i natychmiast po wyjściu z
        pociągu (czyli po 3h właściwie siedzenia, nie chodzenia) musiałam kupić sobie ze
        straganu sportowe baleriny z syntetyku za 30 zł. Zwiedziłam w tych niesłychanie
        kosztownych i jakościowo świetnych :)))) balerinach cały stary Kraków i nic mnie
        nie obtarło.

Zamiast patrzeć na cenę i się szarpać :) patrz na wzornictwo. Gdzie cię buty
        zazwyczaj cisną i obcierają? Czy mają dość miejsca "na wysokość" w palcach? Czy
        zapiętek nie jest zbyt wysoko? Czy coś trzyma stopę w bucie tak, żeby nie
        wysuwała się przy chodzeniu? Czy palce nie są ściśnięte w czubku? Itp. itd.
        • lola.b Re: Buty-prośba o poradę 10.03.10, 16:15
          Buty całkiem fajnie,ale do moich spódniczek to nie za bardzo będą pasować,bo ja
          noszę raczej takie zwiewne,delikatne.
          Generalnie to buty albo obcierają mnie nad piętą,ale to się baaardzo rzadko
          zdarza-najczęściej jest po prostu tak,że buty są za luźne(za szerokie i za
          długie) i stopa zsuwa się w nich do przodu i palce od góry trą o but i właśnie
          tam mam odciski.
          • lonely.stoner Re: Buty-prośba o poradę 10.03.10, 20:50
            zdarza-najczęściej jest po prostu tak,że buty są za luźne(za szerokie i za
            > długie) i stopa zsuwa się w nich do przodu i palce od góry trą o but i właśnie
            > tam mam odciski.

to kupuj moze buty ciut za male?? kazdy but sie rozchodzi przy chodzeniu. Ja mam
            iles tam par tanich butow -takich balerin z new looka- do chodzenia i jak sie
            ktores rozlatuja to wyrzucam bez zalu, kupuje nowe. Moze zrob tak??
          • nessie-jp Re: Buty-prośba o poradę 10.03.10, 21:05
            > zdarza-najczęściej jest po prostu tak,że buty są za luźne(za szerokie i za
            > długie) i stopa zsuwa się w nich do przodu i palce od góry trą o but

Wiem, że to mało zachwycające rozwiązanie, ale na twoim miejscu zaczęłabym od
            sklepów z obuwiem dla dzieci. Jasne, że wzornictwo będzie w większości
            infantylne, ale nawet wśród bucików dla dziewczynek zdarzają się bardzo ładne,
            kobiece modele
            • postponed Re: Buty-prośba o poradę 11.03.10, 09:12
              te zalinkowane mają się nadawać dla dorosłej kobiety i na dodatek do zwiewnej
              spódnicy? kurczę, nie lubię oceniać cudzego gustu, ale wydaje mi się, że nie o
              takie buty chodziło autorce....
              zgadzam się z opinią, że drogie nie znaczy wygodne. każdy ma inną stopę i inny
              chód i nigdy nie wiadomo co kogo będzie obcierać a co nie
              całkiem wygodne płaskie botki są marki oxys- raczej klasyczne, w kilku kolorach
              i modelach. mają zaniżoną numerację więc 36 powinno być na Ciebie dobre
              (kosztują mniej niż 100zł)
              jeśli chodzi o buty wiosenne to w zeszłym sezonie kupiłam balerinki w tesco i są
              fantastyczne- może znajdziesz tam coś w swoim rozmiarze.

dodatkowo dla komfortu często wkładam do buta żelowe poduszeczki (nawet do
              płaskich butów) albo miękką wkładkę. jak but zsuwa się z pięty można kupić
              samoprzylepne zapiętki
              • nessie-jp Re: Buty-prośba o poradę 11.03.10, 15:23
                postponed napisała:

> te zalinkowane mają się nadawać dla dorosłej kobiety

A przeczytałaś post, czy tylko poklikałaś sobie?

Piszę chyba wyraźnie, że zachwycające nie są, ale dla dobra stóp przynajmniej
                jedne sportowe i wygodne buciki powinna sobie kupić. Na przykład na dziale
                dziecięcym.

Czy to było zrozumiałe, czy mam tłumaczyć dalej?
                • postponed Re: Buty-prośba o poradę 11.03.10, 21:48
                  przeczytałam post owszem, co nie zmienia faktu, że zalinkowane buty są brzydkie
                  i nie nadają się dla dorosłej kobiety. na dziale dziecięcym można znaleźć o
                  wiele ładniejsze modele, nawet buty ortopedyczne scholla są ładniejsze niż te z
                  linka....
                  sorry jeśli uraziłam Cie moim postem, nie wypowiadam się z Tobie tylko o butach.
                  • nessie-jp Re: Buty-prośba o poradę 11.03.10, 22:09
                    > na dziale dziecięcym można znaleźć o
                    > wiele ładniejsze modele, n

O jeżu malusieńki, przecież tak napisałam... Wrzuciłam pierwsze lepsze odsyłacze
                    do sklepu z butami
                    • postponed Re: Buty-prośba o poradę 11.03.10, 22:16
                      to fakt, że dziecięce jednak są przede wszystkim wygodne. ale scholl też wygodne
                      ma, niezbyt dla mnie urodziwe, ale czasami wygoda przede wszystkim ;)
                      • nessie-jp Re: Buty-prośba o poradę 11.03.10, 22:37
                        Scholle są ohydniejsze niż dziecinne :) Załuję, że mam zbyt wielką płetwę, żeby
                        sobie kupić np. sportowe sandałki Bartka... Niech sobie będą średnio piękne, ale
                        w przeciwieństwie do Scholli chociaż ładne kolory miewają.
      • anetakret Re: Buty-prośba o poradę 11.03.10, 14:16
        Ja jestem bardzo zadowolona z tych butów:
        www.cozabuty.pl/p,pl,1736,polbuty+nessi+18009+granat.html
        zakupilam je ostatnio. Tez duzo chodze i biegam i do tego sa w sam raz. Do rurek
        pasuja ale czy do spodniczki.... nie wiem :) To juz sama musisz ocenic
        • dagusia333 Re: Buty-prośba o poradę 13.03.10, 12:17
          Ja tez mam wąską, drobną i dość długą stopę (rozmiar 38, czasem nawet 39)i
          mocniej wycięte czółenka muszę kupować z paskiem na zapięcie, bo bez
          (szczególnie skórzane) spadają mi, albo wyskakują.Większe pole manewru i wybór
          mam w fasonach bardziej zabudowanych i typu mokasyny.Za to prawie nigdy nie mogę
          kupić sandałów, albo klapek, chyba, że takie z duża ilością paseczków, ale nie
          zawsze takie fasony są modne i tym samym dostępne i prawie zawsze gdzieś mi
          odstają co przy sandałach jest bardzo widoczne.Myśle, ze typu z paskiem
          pasowałyby do rurek( z jakimś szerszym, masywniejszym) i do spódnicy.
          • lola.b Re: Buty-prośba o poradę 13.03.10, 12:53
            Kupiłam rewelacyjne buty w małym rozmiarze 36,na 6cm obcasie,wiązane,są super
            wygodne,przed przeceną kosztowały 400zł ale zapłąciałm za nie 199zł,są
            super,fioletowo,brązowo,granatowo-szare i bardzo,bardzo,bardzo wygodne!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka