Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Zmiania stylu

24.04.10, 21:19
    Witam. Niedługo wybieram się na duże zakupy. Chciałabym zmienić swój styl na
    bardziej kobiecy
    , ponieważ znudziły mi się już sportowe ciuchy. Mam 19 lat
    i czuje się w nich coraz gorzej. Nie byłoby problemu gdybym nie była chuda i
    wysoka ;) Jak się odpowiednio ubiorę to szczupła ;) Niby wiem czego mam nie
    nosić, a na co mogę sobie pozwolić, ale strasznie trudno mi jest cokolwiek do
    siebie dopasować. Jeśli chodzi o sportowe ciuchy to okej, ale z tymi drugimi
    to nie bardzo. O rurkach mogę zapomnieć: tyłek fajny( jedyna cześć mojego ciała
    z której jestem zadowolona:d) nogi patyczki. O szpilkach też mogę zapomnieć.
    Nawet niski obcas mi nie pasuje, dziwie się czuje.
    Piersi też mam małe. Proporcjonalna jestem, wcięcia i wycięcia mam. Nie jestem
    takim typowym ogórkiem. No ale jestem chuda. Przytyć nie mogę, taka już moja
    natura. Akceptuje siebie i chce coś zmienić ;) , bo ile można chodzić ubranym
    na sportowo. Prosiłabym o pomoc, jakieś propozycje zestawów, fasonów cokolwiek
    co pomogłoby mi w mojej "metamorfozie". Zdjęcia nie dodam bo owego nie
    posiadam ;) Dziękuję i pozdrawiam.
    Obserwuj wątek
      • ciuszek15 Re: Zmiania stylu 24.04.10, 21:46
        - bluzki z marszczeniem na środku,
        - długie sznury subtelnych korali - duże będą chyba za ciężkie
        - mnóstwo dodatków do wyboru - szale, apaszki, biżuteria, może być
        nawet trochę ekstrawagancka, rozmaite kapelusze.
        - łódkowaty dekolt
        - spódnice: ołówkowa, rozsczerzana dołem, różnej długości.
        - eleganckie spodnie mogą być np. z prostymi nogawkami
        - skoro nie czujesz się dobrze ani na obcasie ani na płasko, to
        wybierz coś pośredniego

No oczywiście, trzeba dobrać odpowiednie rzeczy z odpowiednimi, ale
        to wiesz. ;)

- unikaj raczej dużych dekoltów i kopertowych bluzek

jak znajdę ciekawe linki, to podeślę
        • chomsterek Re: Zmiania stylu 24.04.10, 22:05
          Ja bym jeszcze dodała duże wzory, poprzeczne paski, falbanki, drapowania. We
          wzorzystych rajstopach i legginsach nogi przestaną wyglądać jak patyczki :-)
        • ella.87 Re: Zmiania stylu 28.04.10, 00:15
          pamiętaj o jednym, kobiece jest wszystko to, co w żadnym wypadku nie jest męskie;)

a więc:
          koronki w każdym wydaniu i53.photobucket.com/albums/g50/G-PuNk/2-7.jpg chce.to/content/tygjik/big.230290.BD035FB1-6A6A-4C0A-8A5F-D088E71669BF.jpeg
          jedwab i wzory w kwiaty (tutaj ostrożnie, bo różne rzeczy sprzedają;p) e.snobka.pl/sn943/e3fe4010001eaf1e4649a066
          biżuteryjny zegarek (robi robotę;) www.zegarki.com.pl/es1512-fossil-p-7934.html ; j.luxlux.pl/l1439/0b5652bd002902894a4928be/224901.jpg
          pasek z ozdobną klamerką (też do jeansów) e.snobka.pl/sn165/380bf38f0004343347619dd6 ;
          zrobione/zadbane paznokcie (!!!) www.aquapark.lodz.pl/popup.php?plik=img/fc58ad28_large.jpg
          drobne elementy typu perłowe guziki
          wszystko co się świeci np. cyrkonie, lakierowana skóra (tutaj baardzoo ostrożnie, bo łatwo pomylić kobiecość z kiczem)www.puellanova.pl/1487,0,-Wygraj-portfel-Konkurs-z-Babskim-Okiem-i-firma-Franco-Bellucci.html ; galeriajubilerska.eu/product_info.php?products_id=3915
          delikatne obuwie (!!) czyli tak www.lacosteshoes.us/images/lacosteshoes/94.jpg zamiast tak www.etrampki.pl/files/foto/2010/adidas/stella/p23_running-buty-damskie-Adidas-2010-.jpg
      • marrgaretta Re: Zmiania stylu 28.04.10, 11:43
        Ja bym polecała (sama mam taką figurę i jakiś czas temu przerabiałam
        ten temat)na:
        - marszczenia, drapowania, zakładki, najlepiej w okolicach biustu lub
        bioder, np.
        [url=https://avanti24.pl/moda/p/Spodnie_Zara/141012951/10499]
        - spódniczki mini (są stworzone dla szczupłych kobiet),
        - tkaniny w drobne kwiatki (na początek, żeby się oswoić ;) ),
        - marynarki/żakiety z "dresowego" materiału (genialny wynalazek)
        - itp. itd.
        • r.o.b.a.cz.e.k Re: Zmiania stylu 28.04.10, 13:08
          tak, tak! zgadzam się z marrgarettą:) Ja też jako osoba chuda i wysoka ratuję się: drapowaniami, marszczeniami, asymetrią, warstwami, nietypowymi krojami.
          Staram się nie łączyć obcisłej góry i dołu: jeśli rurki - to obfitsza góra, jeśli obcisły top to np. szerokie szwedy.
          Uwielbiam paski i z przyjemnością wykorzystuję ich dobroczyne działanie poszerzające.
          • superbb [...] 28.04.10, 20:06
            Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
            • malwina79 ... 28.04.10, 21:00
              A czy spódnica ołówkowa, o której ktoś wspomniał nie podekreśli jeszcze
              bardziej chudości? Ja postawiłabym raczej na jakieś rozkloszowane,
              poszerzane, falbaniaste, typu bombka niż proste ołówkowe.
              • ciuszek15 Re: ... 29.04.10, 23:09
                falbaniaste jak najbardziej. jakieś 3 lata temu były modne spódnice
                w kształcie A złożone z kilku poziomych falban - idealne na szczupłe
                sylwetki.
                ołówkowa nie musi podkreślać chudości, choć oczywiście te wymienione
                są świetne na osobach chudych.
              • marrgaretta Re: ... 30.04.10, 12:02
                Ja też jeszcze nie rozgryzłam ołówkowej. Niby fajna, prosta, pasująca
                do wszystkiego, ale na moich mega szczupłych biodrach wygląda jak
                worek. Może bandażowa ołówkowa? heh
                Świetne są spódnice z zakładkami w okolicach bioder i zwężające się ku
                dołowi (tulip skirt bodajże...)
                • aliganza_fashion_lover Re: ... 01.05.10, 13:20
                  Tez mam podobna figure, wiec na pewno
                  -duze wzory(tall weijl)
                  ZDJECIE
                  1

-tshirty z duzymi motywami(tally weijl)
                  ZDJECIE
                  2

-szersze dzinsy(tally weijl)
                  ZDJECIE
                  3