Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Wreszcie kupilam wymarzona torebke. Do oceny :)

04.05.10, 00:10
    Oto ten moj lancelowy Graal ;)) Ciesze sie jak nie wiem, bo chorowalam na nia
    strasznie od miesiaca, jak na zadna inna torebke dotad :)
    www.lancel.com/#/fr/Collections/Maroquinerie/Femme?id=Premier-flirt-1
    Ta moja nowo nabyta jest identyczna jak ta czarna na zdjeciu, tylko elementy
    metalowe ma z takiego bardziej przydymionego metalu w kolorze czarno-srebrnym,
    czyli bardziej dyskretne, oraz okragly (a nie lezkowaty) medalion.
    Wysprzedalam nawet wiekszosc swoich torebek, bo stwierdzilam, ze i tak bede
    teraz nosila tylko TA przez najblizszy rok co najmniej ;)
    Co sadzicie? Warta grzechu Waszym zdaniem ? :)
    Obserwuj wątek
      • hotally Re: Wreszcie kupilam wymarzona torebke. Do oceny 04.05.10, 00:35
        bardziej podoba Mi się ten model w jakims zywym kolorze, ale niech sie dobrze
        nosi :))))
        • cherry-cherry Re: Wreszcie kupilam wymarzona torebke. Do oceny 04.05.10, 09:03
          hotally napisała:

> ale niech sie dobrze nosi :))))

Dzieki!:)
          Mam aktualnie przesyt zywych kolorow jesli chodzi o torebki, ostatnio wlasnie
          sprzedalam czerwona, niebieska i musztardowa. Mam teraz ochote na klasyke i na
          cos co nie znudzi mi sie nawet za 5 lat. Oby! :)
      • ewagrab39 Re: Wreszcie kupilam wymarzona torebke. Do oceny 04.05.10, 09:31
        BOOOOOOSKA :) A ze tak zapytam prosto z mostu... gdzie kupilas i ile
        kosztowala? :)
        • cherry-cherry Re: Wreszcie kupilam wymarzona torebke. Do oceny 04.05.10, 09:36
          ewagrab39 napisała:

> BOOOOOOSKA :) A ze tak zapytam prosto z mostu... gdzie kupilas i ile
          > kosztowala? :)

W paryskich Galeriach Lafayette. A co do ceny to hmmm... mam z jej powodu
          lekkiego moralnego kaca ;)
          • ewagrab39 Re: Wreszcie kupilam wymarzona torebke. Do oceny 04.05.10, 10:40
            Dziewczyny, powiem tak... Jezeli chodzi o te torebki inspirowane
            oryginalami... Pokusilam sie o taka ''inspiracje'' torebki miu miu.
            Zamowilam przez interent, zaplacilam (troche ponad $200), dostalam
            ja... I powiem tak- tandeta jakich malo! Mam wrazenie, ze te
            wszystkie torebki sprzedawane na stadionie 10-lecia sa duzo lepszej
            jakosci. NIGDY WIECEJ! :)
        • myszmusia ? 04.05.10, 09:40
          tu?
          www.handbagcom.com/hand-bags-totes-c-33_34.html

a swoja droga nie sadziłam,że tak łątwo i jawnie mozna znalesc "inspiracje";-)
          www.tradekey.com/product_view/id/1347583.htm
          nie sugeruje ,ze autorka watku ma torebke "prawie jak";-) tak po prostu wpisałam w google i wyszły mi te co zalinkowałam. Sklepu on netowego orginałów nie wypatrzyłam.
          • cherry-cherry Re: ? 04.05.10, 10:10
            No coz, za torebkami tej klasy i z tej cenowej polki zawsze ciagnie sie ogon
            roznych imitacji Made in China. Jednak jezeli ktos sie zna, to wystarczy rzut
            oka i widac, ze z tymi zalinkowanymi przez Ciebie torebkami jest cos nie halo.
            Tu na przyklad www.handbagcom.com/-p-4109.html pasek na kieszonce jest za
            dlugi i za cienki, a medalion jest "pusty" (taki tylko skorkowy platek) oraz
            uwieszony na jakims lichawym sznurku, nie na porzadnym, skorzanym paseczku z
            odpinanym karabinczykiem jak to ma miejsce w przypadku oryginalu. Jestem pewna
            ze takich "bugow" te podroby maja jeszcze ze 20 jakby sie lepiej przyjrzec, o
            wnetrzu torebki juz nawet nie wspomne. Coz, diabel tkwi w szczegole, a Chinczycy
            chocby nie wiem jak sie starali, to nie podrobia perfekcyjnego kaletniczego
            szycia dobrej marki ze stutrzydziestoletnia tradycja.
            Lancel nie posiada firmowego sklepu on-linowego. Aczkolwiek sa strony na ktorych
            mozna kupic niektore oryginalne modele, za cene niestety ustalona z gory przez
            producenta i nie rozniaca sie od tej z firmowych butikow. Poza tym kupowanie w
            necie za taka cene to straszne ryzyko. Dlatego ja wolalam w firmowym stoisku
            zeby miec gwarancje ze nikt mi nie wcisnie zadnej chinszczyzny.
            • myszmusia Re: ? 04.05.10, 19:04
              . Dlatego ja wolalam w firmowym stoisku
              > zeby miec gwarancje ze nikt mi nie wcisnie zadnej chinszczyzny.

ajsne ze tak jest najlepiej:-) ale jak napisałam z ciekawosci chciałam zobaczyc czy to sie w necie da kupic - no i nie da sie:-(

A podróbkom tez jestem zdecydowanie przeciwna
          • superbb [...] 04.05.10, 13:56
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
            • cherry-cherry Re: ? 04.05.10, 14:13
              uperbb napisała:

> hmm nei wszystkim zalezy tylko na firmie, ale moze na typie torby?
              > chociaz jak dla mnie te torby takie sobie sa...w sumie zwykle worki

To niekoniecznie chodzi o szpanowanie firma - w koncu ta torebka nie ma
              widocznego z daleka, bijacego po oczach logo jak Chanel czy LV. Ale na pewno
              niektorym zalezy na nienagannej jakosci, ktorej te plasticzki z Chin juz
              niestety nie zapewnia.
      • sabriel Re: Wreszcie kupilam wymarzona torebke. Do oceny 04.05.10, 19:33
        Bardzo ładna, ale mnie się spodobała ta w kolorze różowym,śliczna.
        Możesz wyjawić jaki jest koszt takiej torebki?
        • cherry-cherry Re: Wreszcie kupilam wymarzona torebke. Do oceny 04.05.10, 20:21
          Cena zalezy od koloru oraz paru innych rzeczy, choc pozornie to ten sam model
          czyli Premier Flirt. Generalnie od 600 euro w gore tak mniej wiecej do 1200 €, w
          zaleznosci od stopnia "wypasienia" ;-).
      • black-emissary Re: Wreszcie kupilam wymarzona torebke. Do oceny 04.05.10, 19:46
        Mnie się zupełnie nie podoba, ale gratuluję spełnienia marzeń :).
      • siog Re: Wreszcie kupilam wymarzona torebke. Do oceny 04.05.10, 20:07
        piekna jest ta torebka
        • musam Re: Wreszcie kupilam wymarzona torebke. Do oceny 05.05.10, 00:49
          klasyczna, fajna

a propo, wiele tych ponoc francuskich czy wloskich Produktow
          wyprodukowane jest w Chinach, podejzewam 90 %....w tej samej fabryce
          produkuja tez ze slabszych materialow i bez emblematu te same wyroby
          i sprzedaja za pol darmo..
          • vincentyna Re: Wreszcie kupilam wymarzona torebke. Do oceny 05.05.10, 14:16
            nie lubie takich workow, ale niech sie dobrze nosi!

musam, podejzewac to sobie mozesz, jak Cie szczescie w zyciu spotka i podotykasz
            sobie kiedys oryginalna torebke za wiecej niz 1000 euro, to bedziesz wiedziec, o
            czym rozmawiamy ;)
            • dorottiss Re: Wreszcie kupilam wymarzona torebke. Do oceny 05.05.10, 14:41
              to rzeczywiscie szyt szczescia - dotknac torebki za 1000 euro.
            • musam Re: Wreszcie kupilam wymarzona torebke. Do oceny 07.05.10, 12:47
              tja, mieszkam juz 25 lat w szwajcarii i torebki tej ceny sa u nas
              codzinnoscia....
              nie mniej wiecej, nie zmieni to faktu, ze wiele znanych i drogich
              marek produkowanych jest w chinach, trudno w to uwierzyc nie prada?
              • cherry-cherry Re: Wreszcie kupilam wymarzona torebke. Do oceny 07.05.10, 20:56
                > wiele znanych i drogich
                > marek produkowanych jest w chinach, trudno w to uwierzyc nie prada?

"NIE PRADA", nomen-omen ;)
                Piekny lapsus Ci sie udal :)))))
                • musam Re: Wreszcie kupilam wymarzona torebke. Do oceny 09.05.10, 17:40
                  fakt :)

co do chin, dziwie sie niektorym pania z kad ta aversja do chin, w
                  sumie tani rynek sil roboczych, podobnie jak polska ,wiec firmy
                  korzystaja, nie swiadczy to jednak jest tam produkowany tylko kicz i
                  zla jakosc.
                  Znam rowniez super fabryke w kroacji ktora szyje m. innymi dla
                  Gucci...tja, nazywa sie "Galko" szyja dla kilku znanych designerow
                  wedlug szablonow, podobne torebki bez oznaczki "g" itp. mozna
                  rowniez kupic za pod darmo, jakosc jest super.

Znajomi ktorzy maja Boutique w Bern sprzedaja te Torebki, sliczne i
                  nie drogie za 600-800 CHF kupisz torebke ktora "prawie" (tylko
                  drobne zmiany ze wzgledu copyright) niczym sie nie rozni od torebki
                  za 3000 CHF :) (ach i to szczescie je podotykac tez mialam :):):)

• musam Re: Wreszcie kupilam wymarzona torebke. Do oceny 07.05.10, 12:53
              dotknelo mnie szczescie, bo mam zdrowe i szcczesliwe dzieciaki i
              kochnego meza..., torebki itp. to dobra materialne i ze szcesciem
              nie maja nic wspolnego...
          • gabrielafrancuz Re: Wreszcie kupilam wymarzona torebke. Do oceny 05.05.10, 17:50
            Odkryłaś przed wszystkimi trzecią Amerykę, brawo.
            • gabrielafrancuz Re: Wreszcie kupilam wymarzona torebke. Do oceny 05.05.10, 17:50
              @Musam
      • pompeli Re: Wreszcie kupilam wymarzona torebke. Do oceny 05.05.10, 17:43
        Gratuluję spełnionego marzenia i niech się dobrze nosi!

Ja mam torebkę tej firmy, dostałam ją jakieś 5 lat temu i jest to moja jedyna
        tej klasy torebka (choć dopiero jakieś dwa lata temu, jak odwiedziłam ich sklep,
        to się zorientowałam w jej prawdziwej wartości). Ale do tej pory jak ją noszę,
        to się jakoś dziwnie czuję, na zasadzie torebka warta więcej niż jej zawartość :)
        • cherry-cherry Re: Wreszcie kupilam wymarzona torebke. Do oceny 05.05.10, 19:05
          pompeli napisała:

Ale do tej pory jak ją noszę,
          > to się jakoś dziwnie czuję, na zasadzie torebka warta więcej niż jej zawartość
          > :)

Hehe, tez mam takie wrazenie i poki co mam tendencje do obchodzenia sie z ta
          torebka jak z jajkiem ;))
          • tysia77 Re: Wreszcie kupilam wymarzona torebke. Do oceny 05.05.10, 19:21
            Śliczna:-)
      • betsy1977 Re: Wreszcie kupilam wymarzona torebke. Do oceny 06.05.10, 08:33
        Następna co to "kupiła" ;) i tylko link ze strony internetowej wkleja hahahahahaha.
        Nikt kto kupił porzadnej klasy torebke nie pokazał tutaj nigdy zdjęcia zrobionego przez siebie .
        • cherry-cherry Re: Wreszcie kupilam wymarzona torebke. Do oceny 06.05.10, 09:38
          betsy1977 napisała:

> Następna co to "kupiła" ;) i tylko link ze strony internetowej wkleja
          hahahahahaha.
          > Nikt kto kupił porzadnej klasy torebke nie pokazał tutaj nigdy zdjęcia zrobione
          > go przez siebie .

Widze, ze zawisc az sie wylewa z tego tryumfalnego smieszku ;)
          Ale nic, rozczaruje Cie ;) prosze bardzo, wklejam zdjecie :
          fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2252646,2,1,IMG-5975.html
          Pewnie teraz powiesz, ze sciagnelam z netu, prawda? Hehehe ;))))
          • littlefrog Re: Wreszcie kupilam wymarzona torebke. Do oceny 06.05.10, 10:19
            bardzo fajna :)
      • nissa.fr Re: Wreszcie kupilam wymarzona torebke. Do oceny 07.05.10, 00:37
        Widze, ze bardzo udany zakup, wiec "niech sie nosi". Mam czerwona, grzechu warta bez dwoch zdan!
      • takajataka1 Re: Wreszcie kupilam wymarzona torebke. Do oceny 09.05.10, 22:36
        bardzo fajny model. wygodny i praktyczny. a co do kolorów, to nie mogę się
        zdecydować, który podoba mi się najbardziej. chyba różowy :D
        dobry zakup
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka