dordulka 12.06.04, 22:54 Czesc. Co sadzicie o butach na koturnach? Ja je lubie, niezaleznie od mody, ale to, co chce Wam pokazac, to juz chyba "przegiecie": www.allegro.pl/show_item.php?item=26808662 Co wy na to??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
blinski Re: Koturny 12.06.04, 23:01 buty na koturnach to jedno z największych paskudztw, jakie wymyślono (pomijając ich przydatność w antycznym teatrze:)).. a to to nie tylko paskudztwo, to jest niebezpieczne dla życia i zdrowia:) weź się w tym potknij;) a poza tym dla niektórych - to jest TEN koturn, nie TA koturna:) Odpowiedz Link Zgłoś
dordulka Re: Koturny 12.06.04, 23:07 Koturn koturnowi nierówny! Co do tworu "koturna" - bleee. Podobnie jak "dekold". Odpowiedz Link Zgłoś
blinski Re: Koturny 12.06.04, 23:32 no i 'kontrol' albo 'stanart'.. 'dzisiejsze standarty', 'w standarcie'.. buu:) a co do koturnów - nie cierpię nawet butów na obcasie, które mają podeszwę grubszą niż ok. 1 cm, a co dopiero koturny;) Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica.francuza Re: Koturny 12.06.04, 23:43 blinski napisał: > buty na koturnach to jedno z największych paskudztw, jakie wymyślono (pomijając > > ich przydatność w antycznym teatrze:)).. > a to to nie tylko paskudztwo, to jest niebezpieczne dla życia i zdrowia:) a mnie na widok tegoż przypomnialy się dawne Chinki,które chodziły na koturnach...mających przekrój kowadła(tzn.z przewężeniem w kierunku pionowym coś jak litera T z podstawą)...dawało to do zrozumienia,że dama wiele chodzić nie musi.,gdyż jest noszona(w lektyce) rozumiem,że właścicielka tychże noszona nie była i stąd pojawienie się butów na allegro;-) > > Odpowiedz Link Zgłoś
eirenne Re: Koturny 12.06.04, 23:07 Kiedyś Spice Girls takie cuda nosiły, a potem zaczęła je papugować ulica, co nie wyszło ulicy na dobre, bo co przystoi ekscentrycznej gwieździe na scenie nie zawsze przystoi Joli z sąsiedztwa. PS. Wybór imienia przypadkowy:-) Odpowiedz Link Zgłoś
sorbet Re: Koturny 12.06.04, 23:40 Nie. VW pokazała je dawno przed SG. Naomi Campbel się przewróciła i chyba CNN nawet ten moment pokazała. O ile dobrze pamiętam, takie cuda były także pokazane przez CdG w latach 80tych. W Empiku kiedyś była książka z butami, b. fajna :-) Odpowiedz Link Zgłoś
klara-klara Re: Koturny 13.06.04, 00:42 Nie mój stajl:) W tym chyba nie można chodzić...a poza tym wyglądają obleśnie i kojarzą mi się z tirówkami. Odpowiedz Link Zgłoś
astoreth13 Re: Koturny 13.06.04, 11:05 No te koturny to rzeczywiście przesada. Ja mam dwie pary bucików na koturnie, ale o wiele niższych. Podobają mi się, jestem przez nie trochę wyższa a jednocześnie nie bola nogi jak przy butach na obcasie, w których nie zabardzo umiem chodzić (jakiś miesiąc temu kupiłam sobie dopiero 1 parę;). Odpowiedz Link Zgłoś
dordulka Re: Koturny 13.06.04, 11:29 Ja tez lubie koturny ( takie max 5-6 cm, w miare cienka podeszwa z przodu), bo poruszam sie na nich sprawnie, w przeciwienstwie do obcasow o takiej wysokosci. A ze jestem mala, to wzrostu musze sobie dodawac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inezja Re: Koturny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.04, 17:18 noga w bucie na koturnie oczywiście nie wygląda tak zgrabnie jak w bucie na obcasie, ale koturn koturnowi nierówny, to co tu pokazano, jest nielekką przesadą i podobnie jak blinski nie wyobrażam sobie upadku w takim bucie... Odpowiedz Link Zgłoś
miska_malcova Re: Koturny 13.06.04, 19:00 O Bożesz ja napewno bym sie wypierniczyła w takich buciorach :-)))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś