Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Co blogerki wypisują na swoich Fan Page'ach?

17.04.12, 13:01
    ostatnio zauważyłam, że na Facebookowych Fan Page'ach coraz mniej mody, a coraz więcej zdjęć ekskluzywnych obiadów i zdjęć wnętrzarskich.... lubię oglądać takie zdjęcia, ale czasem jest ich do przesady za dużo, ciekawa jestem co myślicie?

www.musthavefashion.pl/co-blogerki-publikuja-na-swoich-fan-pageach/
    Obserwuj wątek
      • xo_xoxo Re: Co blogerki wypisują na swoich Fan Page'ach? 17.04.12, 15:38
        zdjęć wnętrz nie widziałam, za to jedzenia owszem. Ogólnie bardzo szybko odlajkowałam większość blogów modowych z rożnych innych powodów. Co do fot jedzenia wydaje mi się,że chodzi właśnie o pokazanie stylu życia. Tylko kurczę, wchodzę na bloga o ciuchach, żeby popatrzeć na stylizacje a (bez obrazy) w nosie mam to co blogerka jadła na śniadanie, obiad, czy w jakiej kawiarni kawę piła. Czasami odnoszę wrażenie, że jest to lekkie chwalenie się (za taką opinię zostałabym zjedzona przez blogerkę i jej wierne fanki ;))... Nie wiem. Albo są takie otwarte, że chcą się ze swoimi fankami dzielić wszystkim ? Dużo poczyniań blogerek nie mogę zrozumieć :D
      • grzanka94 BLOG 17.04.12, 20:52
        Ja od niedawna jestem posiadaczką Bloga Modowego i bardzo zainteresował mnie ten temat ponieważ chciałabym wiedzieć co lubcie oglądać żeby nie było szmiry liczę na jakieś ciekawe rady ;D a tu link do Bloga foreveryoung-mz.blogspot.com/
        • xo_xoxo Re: BLOG 17.04.12, 21:30
          na blogu o modzie chcemy czytać o modzie :) nazwa zobowiązuje ;)
          • grzanka94 BLOG 17.04.12, 22:40
            haah Fakt :D a co z innymi postami dla urozmaicenia ;D
      • steffka Re: Co blogerki wypisują na swoich Fan Page'ach? 17.04.12, 21:39
        nie da się ukryć, że prowadzenie bloga dla niektórych to biznes. parę blogerek (bez wymieniania) trochę popłynęło w tym temacie.
        • musthavefashion Re: Co blogerki wypisują na swoich Fan Page'ach? 17.04.12, 22:56
          to, że prowadzenie bloga to biznes nie jest żadną tajemnicą, moim zdaniem absolutnie nie ma w tym nic złego

mi nie przeszkadza to, że blogerki zarabiają, ale przeszkadza mi to, jeśli ktoś traktuje bloga czy Fan Page tylko jako platformę do nabijania wejść i postów, na takie blogi i Fan Page mam jedno - ban
          • xo_xoxo Re: Co blogerki wypisują na swoich Fan Page'ach? 18.04.12, 00:39
            no zgadzam się, że zarabianie na blogu to nic złego. To chyba marzenie każdego - robić to co się kocha i dostawać za to pieniądze. Są jednak jakieś granice. Niestety odnoszę wrażenie, że niektóre dziewczyny się najnormalniej w świecie 'sprzedały' :| a w połączeniu z brakiem kultury i opryskliwością stawia je to w bardzo złym świetle. I to częściej za to banuję a nie za to czy codziennie wstawia foto swojego obiadu (choć przyznaję jest to wkurzające)
            • paniaga Re: Co blogerki wypisują na swoich Fan Page'ach? 18.04.12, 08:38
              Zarabianie na blogu to faktycznie nic złego, ale chałturzenie w tematach niezwiązanych z modą byle przysporzyć sobie jak najwięcej lików to już słabo.
              Blog to budowanie relacji ze swoimi obserwatorami, a kiedy się zacznie im dostarczać papkę zamiast tego po co faktycznie lajkują bloga natychmiast uciekną i nigdy nie wrócą. A jeśli autor bloga sądzi, że jest tak zajebisty, że cokolwiek pokaże to i tak wszyscy będą sikać ze szczęścia to niestety może skończyć jak reżyser filmu "kac wawa" nikt więcej na jego film nie pójdzie :)

Pozdrawia szczęśliwa posiadaczka bloga o modzie :)
              www.paniaga.blogspot.com
      • aof Co blogerki wypisują na swoich Fan Page'ach? 18.04.12, 10:51
        Obiady, wyjazdy, wnętrza.. nie tylko moda... Wszystko to bierze się z tąd, że coraz bardziej społeczeństwo zaczynają interesować tematy livestylove, ludzie są bardziej świadomi estetyki i możliwości kreowania stylu życia i wyrażania siebie nie tylko poprzez modę...osobiście bardzo lubię takie blogi.

Zapraszam na mojego bloga:
        architecture-of-fashion.blogspot.com
        • xo_xoxo Re: Co blogerki wypisują na swoich Fan Page'ach? 19.04.12, 10:58
          wyrażanie siebie? Bo wkleja zdjęcia naleśników, które jadła na śniadanie? A wszystkie fanki robią 'wow' i 'mniam' ? Kurczę, nie rozumiem tego, oglądam blogi by znaleźć jakieś inspiracje - stylizacyjne inspiracje. A nie codziennie oglądać owoce, makarony czy łososie na jej talerzu. Bo mnie najzwyczajniej w świecie nie obchodzi co ona je. Nie jest moim guru. Jak szukam pomysłu na obiad idę na poważne strony o gotowaniu, jak chcę obejrzeć ładne wnętrza idę na portal wnętrzarski.
          Ale właśnie może dla fanek one są takimi guru? I naprawdę je to wszystko interesuje ?
      • dziadova Re: Co blogerki wypisują na swoich Fan Page'ach? 18.04.12, 12:18
        Mnie także ta ilość jedzenia przyprawia o przesyt. Efekt spotęgowany do absurdu przez to, o czym również wspominasz (większość jest szalenie wtórna (no choćby osławione kubeczki kawy okraszone komentarzem ,,dzień dooobry" lub informacją jak to ciężko wstać )). Mimo zapędów do robienia livestyle'owych wpisów należałoby wziąć pod uwagę ich jakość, ilośc i rzeczywiste umiejętności w tym temacie.
        Ja tam przekornie mam niepoprawną słabość do:
        -szafiarek pozostających przy temacie szafy
        -szafiarek pedantycznie porządkujących tego typu treści
        -ludzi, którzy chwaląc się swym stylem życia potrafią z przymrużeniem oka stwierdzić, że wstawanie o piątej i pospieszne jedzenie kanapki z kiełbasą też ma swój życiowy urok ;)
      • preta Re: Co blogerki wypisują na swoich Fan Page'ach? 18.04.12, 18:12
        ja wieksza wage przywiazuje do tekstow pisanych na blogu niz do tresci na fan page mojego bloga.
        www.pretacoture.com
        www.facebook.com/PretaCoture
        • laskotka Re: Co blogerki wypisują na swoich Fan Page'ach? 20.04.12, 01:28
          Mnie ostatnio te kosmetyczne przestają przekonywać, szczególnie te nowe - mam wrażenie, że zakładają bloga, tylko w celach - najpierw złapania mnóstwa obserwatorów, by potem być atrakcyjne dla firm kosmetycznych i załapywać się na darmowe kosmetyki. Większość wpisów jest dla mnie w związku z tym mało wiarygodna
          • musthavefashion Re: Co blogerki wypisują na swoich Fan Page'ach? 22.04.12, 10:13
            dokładnie, poza tym dosyć łatwo wyczuć, które blogi są wiarygodne, a które są tylko pustymi platformami reklamowymi
      • fat_mononoke Re: Co blogerki wypisują na swoich Fan Page'ach? 23.04.12, 16:18
        może czas przypomnieć blogerkom o czym pierwotnie miały pisać? ja jako obserwator zwykle przewijam zdjęć jedzenia bo co mam z nim zrobić? zacząć zgadywać co zawiera? ale właśnie - może czas im wypomnieć te okropne błędy. dość kibicowania burżuazji! przecież jest wiele blogów gdzie blogerki zaczynały biednie - od własnoręcznego przerabiania ciuchów a teraz pokazują się w najlepszych markach. więcej mody, mniej żarcia czy cholernych zdjęć kaw!
        • xo_xoxo Re: Co blogerki wypisują na swoich Fan Page'ach? 24.04.12, 21:30
          spróbuj im cokolwiek wypomnieć a zostaniesz żywcem zjedzona przez fanki, wytkną ci zazdrość i obowiązkowo 'polaczkowatość' ;)

nie uważam, żeby to było coś złego, że stać je teraz na lepsze marki (lub że dostają prezenty), zapracowały na to w pewien sposób. ale faktycznie odnoszę wrażenie, że w tym całym szumie 'wielkiego świata' przestały robić to co najważniejsze dla takiego bloga - czyli tworzyć ekstra stylizacje, które mogą zainspirować innych.
      • anianiania dobry blog 01.05.12, 21:56
        keiradelfosse.blogspot.com/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka