Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Wytrzymała torba do pracy

03.07.15, 12:39
    Jakie torby zabieracie ze sobą do pracy? Bierzecie małą plus jakąś lnianą/płócienną, czy większą torbę? Niedługo zaczynam pracę w szkole podstawowej, jako nauczycielka. Będzie się to wiązało z ciągłym noszeniem uczniowskich zeszytów. Chciałabym kupić jakąś większą, skórzaną torbę, ale boję się, że wydam na nią dużo pieniędzy, a torba po krótkim czasie nie wytrzyma ciężarów.
    Obserwuj wątek
      • nostress.ka21 Re: Wytrzymała torba do pracy 03.07.15, 13:00
        Ja często do pracy noszę spore ilości rzeczy i wypróbowałam już chyba wszystko oprócz taczki :D

Kupuję po prostu pojemną, uniwersalną skórzaną torebkę - taką w którą zmieści się laptop i podstawowe rzeczy, ważne żeby miała zarówno "rączki", jak i długi pasek. Dodatkowo mam kilka tekstylnych toreb, do których wkładam to co nie mieści się do torebki. Ja jestem zadowolona, nic od dźwigania mnie nie boli, a finansowo też nie szaleję.

Aktualną torebkę (chyba nie do zdarcia) kupiłam prawie dwa lata temu, za 200 zł (bez kilku złotych) i jest w użyciu prawie codziennie.

Zaznaczam, że do pracy jeżdżę komunikacją miejską + jakieś 1200 metrów na pieszo.
      • rock-1 Re: Wytrzymała torba do pracy 03.07.15, 13:24
        A po co drugi raz zakładać ten sam wątek? Chwali się, że w tym nowym poprawiłaś błędy.
        • taki-sobie-nick A można zapytać 03.07.15, 17:52
          jaki jest program nauczania? Zważywszy język, jakim mówią młodzi ludzie, ciekawa jestem, czego się obecnie uczą.
        • taki-sobie-nick Rock, coś dla ciebie 03.07.15, 17:54
          Zajrzyj w link ze spamem.

"Producent Vera Pelle" - importer albo nie wie, co pisze, albo liczy na niewiedzę klienta.

Nie znam włoskiego producenta, który nazywałby się Prawdziwa Skóra (chyba że taki istnieje).

Notabebe pytałam w sklepie sprzedającym torebki z tajemniczym napisem "Vera Pelle", czy są ze skóry licowej, czy z dwoiny, i pani bardzo opryskliwie odpowiedziała, że nie wie.
          • mocnazosia Re: Rock, coś dla ciebie 15.07.15, 14:47
            Tu to się trochę nie zgodzę. Długo szukałam ładnej torebki i przeglądałam te z napisem Vera Pelle na żywo i w sklepie internetowym. Vera Pelle oznacza "prawdziwa skóra" ale można wyróżnić grupę torebek które mają ten napis zawsze taką samą czcionką i z reguły mają logo. Czy firma w jakimś tam włoskim urzędzie faktycznie się nazywa "Vera Pelle" czy się nazywa "Antonio Extra Torebki" to mi to lotto, przecież widać, że to ten sam producent. Czcionek są setki, choćby w wordzie 2013, więc jak widzę ten towar to od razu wiem, ze to to samo. Ogólnie torebka dobra. Ładna i solidna, rzuca się w oczy - dlatego kupiłam.
      • daaga838 Re: Wytrzymała torba do pracy 04.06.19, 13:15
        Może shopperka ?? bonafora.pl/Damska-shopperka
        • daaga838 Re: Wytrzymała torba do pracy 04.06.19, 13:15
          bonafora.pl/Damska-shopperka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka