Gość: marioka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.04, 18:57 Mam pytanie: ostatnio coraz częściej czytam, że bardzo modne są błyszczące broszki. Zastanawiam się do czego je przypinać - marynarki? swetra? płaszcza? nosicie broszki??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ludzka_budowla Re: broszki ? 20.10.04, 19:02 broszek nie nosze, wiec moge sie mylic, ale wydaje mi sie zo do marnyarki chyba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lola Re: broszki ? IP: 213.25.22.* 20.10.04, 19:22 Mam zamiar nosić, tylko najpierw musze w moich skarbach zbałaganionych znaleźć jedną śliczną, którą dostałam od Babci. Podobają mi się broszki na żakietach i swetrach. Wydaje mi się, że pasują raczej do rzeczy jednokolorowych. Ładne są też kwiatki z tweedu przypinane do płaszcza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marioka Re: broszki ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.04, 19:43 Hmm... a czy można do grafitowego jednobarwnego płaszcza dopiąć "diamentową" broszkę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lulu Re: broszki ? IP: *.janet.waw.pl 20.10.04, 21:34 nie ,broszka powinna być dopasowana do odzienia - chodzi o materiał i formę z którego jest wykonana,żeby nie było "kwiatka do kożucha' Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lola Re: broszki ? IP: 213.25.22.* 20.10.04, 20:03 Bardzo trudno coś ocenić nie widząc tego ale chyba będzie w porządku. Na pewno bardziej oryginalnie niż z tweedową, które robią się coraz popularniejsze (choć gównie na zdjęciach w gazetach) :). Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
grochalska Re: broszki ? 20.10.04, 20:06 Ano owszem, są niby modne. Ładnie wyglądają z jakimś żakiecikiem albo przy płaszczyku [ ach, to szalone zdrabnianie]. Odpowiedz Link Zgłoś
aniabe13 Re: broszki ? 20.10.04, 20:20 Nie noszę broszek, nie lubię ich jakoś. Jeśli już miałabym przypiąć to chyba do żakietu, swetra, a może końce apaszki spiąć broszką. A do czapki lub kapelusza ? Chyba trzeba by peksperymentować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sineira Re: broszki ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.04, 20:28 Noszę, chociaż nie za często. Najczęściej srebrne i pokręcone. Przypinam różnie - klapa marynarki (bardzo rzadko, bo nie noszę marynarek), brzeg szerokiego golfiska, sweter, kapelusz (taki miękki, przypinam rondo do "korpusu"). Broszkę możesz umieścić w wielu miejscach, eksperymentuj śmiało, tylko uważaj, żeby się nie gryzła z wisiorem - co za dużo, to niezdrowo. Zazwyczaj broszka nie lubi towarzystwa. Chyba, że b. skromna broszka w rodzaju prostej srebrnej rurki + drobny wisiorek na cienkim łańcuszku lub rzemyku. Odpowiedz Link Zgłoś
kct Re: broszki ? 21.10.04, 02:23 nosze, do wszystkiego - swetrow, plaszca, sukienki itd Odpowiedz Link Zgłoś
zettrzy Re: broszki ? 21.10.04, 03:22 ja mam duzo kamizelek ktore nie maja zadnych guzikow ani innych zapiec i zapinam je wlasnie broszka. Skutkiem tego zgromadzilam cala kolekcje broszek, bo co kamizelka to inny styl/kolor/nastroj/imadz. Broszki sa fajne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: puma Re: broszki ? IP: *.chorzow.um.gov.pl / *.chorzow.um.gov.pl 21.10.04, 07:37 Mam cztery srebrne broszki różnego kształtu. Kiedyś nosiłam je częściej niż teraz, zazwyczaj do grubszego swetra lub marynarki. Teraz mam zamiar kupić czarny kwiat z materiału do mojej grafitowej marynarki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: go Re: broszki ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.04, 08:15 należę do osób, które nie noszą prawie żadnych dodatków i ozdób - nie lubię Odpowiedz Link Zgłoś
papryczka_ag Re: broszki ? 21.10.04, 09:11 Mam dwie broszki - każda z czarnymi kamieniami. Stylizowane trochę na barok a trochę na gotyk. Używam ich wyłącznie do spinania kołnierzyka w koszulach. Jak na starych portretach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: broszki ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.10.04, 09:43 Ja strasznie lubię, ale na razie żadnej nie mam... W Monnari widziałam piękne, w stylu retro - po 69 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
keepersmaid Re: broszki ? 21.10.04, 12:32 Normalnie nie uzywam, ale te nowe pomysly bardzo mi sie spodobaly i wykopalam rozne rzeczy, miedzy innymi broszke z wielka "perla" na srodku otoczona szkielkami (ma z 50 lat) i kupilam 2 nowe... 1 pociagla niebiesko-szafirkowa jakby skladajaca sie z niewielkich kwiatkow i drugo w ksztalcie pokreconego liscia ze szkielek w kolorze starego zlota. Wiem, ze to srednio brzmi, ale za to dobrze wyglada. Poniewaz wogole lubie vintage i style pomieszane nie mam problemu z przypieciem blyszczacej broszki do plaszcza czy dzinsowej kurtki, ze juz o szalach nie wspomne. Minimalizm potrafi byc piekny, ale po jakims czasie sama prosta srebrna bizuteria po prostu sie nudzi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ida Re: broszki ? IP: *.net.wlnet.com.pl / 80.72.34.* 21.10.04, 21:12 Uwielbiam broszki i cieszę się,że są modne,bo mam piękną jaszczurkę srebrną z cyrkoniami(po babuni)i wreszcie będę mogła ją założyć.Ale,oczywiście,nie przypnę jej do klapy marynarki,tylko do sportowo-eleganckiego czarnego kapelusika.A co mi tam...:))))POzdrawim.Ida Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agn Re: broszki ? IP: *.chello.pl 24.10.04, 21:42 fajnie wygladaja na czarnym gladkim golfie - tu prawie kazda pasuje :) ja mam duzego pająka po babci i nosze go do czarnego golfa przypinajac na sercu Odpowiedz Link Zgłoś
pout Re: "NO TO PIĘKNIE" - TVN Style 21.10.04, 21:51 mi sie podoba, to jeden z ciekawszych programow w tvn style.prowadzaca mi nie przeszkadza, a katarzyna miller jest interesujaca osoba i lubie sluchac tego, co mowi. pout Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pout Re: "NO TO PIĘKNIE" - TVN Style IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.10.04, 21:57 sorry, ale to forum zwariowalo, wysyslalam dwa posty na raz i ten nagle "sam" zmienil miejsce i watek, nie wiem jak to sie stalo, ale odpowiadalam na pytanie w innym watku... a co do broszek: nosze w klapie marynarki, przypieta do kieszeni tez marynarki choc ostatnio maialam tez z tylu na spodniach, mam tez kolnierz z krotkiego, sztucznego, futerka i spinam go broszka, czesto przypinam kwiatki do plaszcza czy sweterka, a nawet torebki. pout Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lorianne Re: broszki ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.04, 22:38 mam sporo broszek, ale noszę tylko ważkę z różowych i fioletowych szkiełek. Spinam nią szal, przypinam do marynarki, koszuli... albo do torebki =) Odpowiedz Link Zgłoś