Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.04, 18:57
    Mam pytanie: ostatnio coraz częściej czytam, że bardzo modne są błyszczące
    broszki. Zastanawiam się do czego je przypinać - marynarki? swetra? płaszcza?
    nosicie broszki???
    Obserwuj wątek
      • ludzka_budowla Re: broszki ? 20.10.04, 19:02
        broszek nie nosze, wiec moge sie mylic, ale wydaje mi sie zo do marnyarki chyba
      • Gość: lola Re: broszki ? IP: 213.25.22.* 20.10.04, 19:22
        Mam zamiar nosić, tylko najpierw musze w moich skarbach zbałaganionych znaleźć
        jedną śliczną, którą dostałam od Babci. Podobają mi się broszki na żakietach i
        swetrach. Wydaje mi się, że pasują raczej do rzeczy jednokolorowych. Ładne są
        też kwiatki z tweedu przypinane do płaszcza.
        • Gość: marioka Re: broszki ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.04, 19:43
          Hmm... a czy można do grafitowego jednobarwnego płaszcza dopiąć "diamentową"
          broszkę?
          • Gość: lulu Re: broszki ? IP: *.janet.waw.pl 20.10.04, 21:34
            nie ,broszka powinna być dopasowana do odzienia - chodzi o materiał i formę z
            którego jest wykonana,żeby nie było "kwiatka do kożucha'
      • Gość: lola Re: broszki ? IP: 213.25.22.* 20.10.04, 20:03
        Bardzo trudno coś ocenić nie widząc tego ale chyba będzie w porządku. Na pewno
        bardziej oryginalnie niż z tweedową, które robią się coraz popularniejsze (choć
        gównie na zdjęciach w gazetach) :). Pozdrawiam.
        • grochalska Re: broszki ? 20.10.04, 20:06
          Ano owszem, są niby modne. Ładnie wyglądają z jakimś żakiecikiem albo przy
          płaszczyku [ ach, to szalone zdrabnianie].
      • aniabe13 Re: broszki ? 20.10.04, 20:20
        Nie noszę broszek, nie lubię ich jakoś. Jeśli już miałabym przypiąć to chyba do
        żakietu, swetra, a może końce apaszki spiąć broszką. A do czapki lub
        kapelusza ? Chyba trzeba by peksperymentować.
        • miska_malcova Re: broszki ? 20.10.04, 20:21
          mam, ale nie noszę
      • Gość: Sineira Re: broszki ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.04, 20:28
        Noszę, chociaż nie za często. Najczęściej srebrne i pokręcone. Przypinam
        różnie - klapa marynarki (bardzo rzadko, bo nie noszę marynarek), brzeg
        szerokiego golfiska, sweter, kapelusz (taki miękki, przypinam rondo
        do "korpusu"). Broszkę możesz umieścić w wielu miejscach, eksperymentuj śmiało,
        tylko uważaj, żeby się nie gryzła z wisiorem - co za dużo, to niezdrowo.
        Zazwyczaj broszka nie lubi towarzystwa. Chyba, że b. skromna broszka w rodzaju
        prostej srebrnej rurki + drobny wisiorek na cienkim łańcuszku lub rzemyku.
      • kct Re: broszki ? 21.10.04, 02:23
        nosze, do wszystkiego - swetrow, plaszca, sukienki itd
      • zettrzy Re: broszki ? 21.10.04, 03:22
        ja mam duzo kamizelek ktore nie maja zadnych guzikow ani innych zapiec i zapinam
        je wlasnie broszka. Skutkiem tego zgromadzilam cala kolekcje broszek, bo co
        kamizelka to inny styl/kolor/nastroj/imadz. Broszki sa fajne.
      • Gość: puma Re: broszki ? IP: *.chorzow.um.gov.pl / *.chorzow.um.gov.pl 21.10.04, 07:37
        Mam cztery srebrne broszki różnego kształtu. Kiedyś nosiłam je częściej niż
        teraz, zazwyczaj do grubszego swetra lub marynarki. Teraz mam zamiar kupić
        czarny kwiat z materiału do mojej grafitowej marynarki.
        • Gość: go Re: broszki ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.04, 08:15
          należę do osób, które nie noszą prawie żadnych dodatków i ozdób - nie lubię
      • papryczka_ag Re: broszki ? 21.10.04, 09:11
        Mam dwie broszki - każda z czarnymi kamieniami. Stylizowane trochę na barok a
        trochę na gotyk. Używam ich wyłącznie do spinania kołnierzyka w koszulach. Jak
        na starych portretach.
        • laurka-1 Re: broszki ? 21.10.04, 09:26
          ja nie mam żadnej i chyba ich nie lubię
          • Gość: Anka Re: broszki ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.10.04, 09:43
            Ja strasznie lubię, ale na razie żadnej nie mam... W Monnari widziałam piękne,
            w stylu retro - po 69 zł.
      • keepersmaid Re: broszki ? 21.10.04, 12:32
        Normalnie nie uzywam, ale te nowe pomysly bardzo mi sie spodobaly i wykopalam
        rozne rzeczy, miedzy innymi broszke z wielka "perla" na srodku otoczona
        szkielkami (ma z 50 lat) i kupilam 2 nowe... 1 pociagla niebiesko-szafirkowa
        jakby skladajaca sie z niewielkich kwiatkow i drugo w ksztalcie pokreconego
        liscia ze szkielek w kolorze starego zlota. Wiem, ze to srednio brzmi, ale za to
        dobrze wyglada.
        Poniewaz wogole lubie vintage i style pomieszane nie mam problemu z przypieciem
        blyszczacej broszki do plaszcza czy dzinsowej kurtki, ze juz o szalach nie wspomne.
        Minimalizm potrafi byc piekny, ale po jakims czasie sama prosta srebrna
        bizuteria po prostu sie nudzi!
        • Gość: Ida Re: broszki ? IP: *.net.wlnet.com.pl / 80.72.34.* 21.10.04, 21:12
          Uwielbiam broszki i cieszę się,że są modne,bo mam piękną jaszczurkę srebrną z
          cyrkoniami(po babuni)i wreszcie będę mogła ją założyć.Ale,oczywiście,nie
          przypnę jej do klapy marynarki,tylko do sportowo-eleganckiego czarnego
          kapelusika.A co mi tam...:))))POzdrawim.Ida
          • Gość: agn Re: broszki ? IP: *.chello.pl 24.10.04, 21:42
            fajnie wygladaja na czarnym gladkim golfie - tu prawie kazda pasuje :)
            ja mam duzego pająka po babci i nosze go do czarnego golfa przypinajac na sercu
      • pout Re: "NO TO PIĘKNIE" - TVN Style 21.10.04, 21:51
        mi sie podoba, to jeden z ciekawszych programow w tvn style.prowadzaca mi nie
        przeszkadza, a katarzyna miller jest interesujaca osoba i lubie sluchac tego,
        co mowi.
        pout
        • Gość: pout Re: "NO TO PIĘKNIE" - TVN Style IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.10.04, 21:57
          sorry, ale to forum zwariowalo, wysyslalam dwa posty na raz i ten nagle "sam"
          zmienil miejsce i watek, nie wiem jak to sie stalo, ale odpowiadalam na pytanie
          w innym watku...
          a co do broszek: nosze w klapie marynarki, przypieta do kieszeni tez marynarki
          choc ostatnio maialam tez z tylu na spodniach, mam tez kolnierz z krotkiego,
          sztucznego, futerka i spinam go broszka, czesto przypinam kwiatki do plaszcza
          czy sweterka, a nawet torebki.
          pout
      • Gość: lorianne Re: broszki ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.04, 22:38
        mam sporo broszek, ale noszę tylko ważkę z różowych i fioletowych szkiełek.
        Spinam nią szal, przypinam do marynarki, koszuli... albo do torebki =)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka