Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

odzież z drugiej ręki - prośba

21.11.04, 12:34
    mam taką małą prośbę do pań piszących na forum na temat swojej miłości do
    sklepów z używaną odzieżą
    załóżcie sobie swoje własne forum np o nazwie: ciucholand wszechczasów i tam
    podpierajcie się nawzajem w najnowszych pomysłach, gdzie, jaki , z czym , w
    jakim mieście , itd itp

robi mi sie powoli niedobrze na widok wątków na ten temat i zaczynam również
    wyrabiać sobie zdanie na temat polek, czyżby w polsce było szczytem mody
    ubieranie się w szmaciarniach? czy może tylko dostęp do internetu mają te,
    dla których szczytem mody jest używany ciuch

co za dużo to ..... wraca otworem gębowym
    Obserwuj wątek
      • inezja21 Re: odzież z drugiej ręki - prośba 21.11.04, 13:24
        Nie martw się tralalumpek,nie wszyscy kochają ciucholandy.
        Ja nie założyłabym używanej rzeczy i to wcale nie dlatego,że jestem snobką,bo
        nie jestem ale dlatego,że mierzi mnie myśl o włożeniu czegoś,co miał przedtem
        na sobie nie-wiadomo-kto.
        Tak samo jak nie lubię psów i nie będe się tłumaczyć dlaczego,bo mam do tego
        prawo.
        • miska_malcova Re: odzież z drugiej ręki - prośba 21.11.04, 13:46
          ja powiem tak: lubię szmateksy, choć tylko na placu zydowskim udało mi sie cos
          fajnego kupić, a w szmatekach zwykle są rzeczy przebrane, więc mało
          mam "zdobyczy", ale też drażnią mnie wątki typu: "gdzie ciucholand w
          Bydgoszczy, Kraśniku czy Nysie". :-)))
          • anula36 Re: odzież z drugiej ręki - prośba 21.11.04, 14:17
            moze to i dobry pomysl? Osobne forum.
            Mnie do ciucholandow najbardziej przyciaga fakt,ze to co w normalnym sklepie za
            300zl w moim ulubionym ciuchaczu za 70.
            Po prostu nei czuje potrzeby ograniczania sie w roznych rzeczach po to zeby
            kupic modne ciuchy z pierwszej reki.
            Macie racje czas to rozdzeilic.
        • Gość: joha IDIOTKA IP: *.net 27.11.04, 23:38
          Szkoda gadać, pewnie pozjadałyście wszystkie rozumy, jesteście durne - mam
          prawo tak o was pisać i nie będę tłumaczyć dlaczego............
      • Gość: hiii Re: odzież z drugiej ręki - prośba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.04, 17:29
        o tak!!! zdecydowanie za dużo jest już tych "używanych" wątków. z drugiej
        strony mam wrażenie, że według wielu osób w dobrym tonie jest opowiadać o
        róznych lumpeksowych (albo wypatrzonych na targu) zdobyczach. sama czasem
        zaglądam do sklepów z używaną odzieżą, ale wg mnie nie jest to ani powód do
        wstydu ani do szczególnej chwały - ot, po prostu miejsce, w którym można kupić
        ciuchy.
        jednak chyba (czego przesłanką jest ogromna ilość lumpeksowych wątków na
        forum "moda") kupowanie w secondhandach staje się powoli czymś, co należy
        robić, żeby "nie wypaść z obiegu".
      • magdzie Re: odzież z drugiej ręki - prośba 21.11.04, 17:55
        kolejny beznadziejny wątek...
        kazdy niech pisze co mu sie podoba, byle zwiazanego z tematem: MODA.
        ja omijam niektore watki i to dla mnie zaden problem, no chyba, ze ktos ma
        delirium, w ktorejs z łapek i bez przerwy klika na kazdy mozliwy link etc...

tolerancji, cierpliwosci...dzizyz...
        • lunalovelight Re: odzież z drugiej ręki - prośba 21.11.04, 18:58
          wszystko sie zgadza, ale tralalumpek ma racje bo naprawde ostatnimi czasy tutaj
          co drugi watek jest o tych calych szmateksach... co za duzo, to niezdrowo :).
      • Gość: Aga Re: odzież z drugiej ręki - prośba IP: *.tvgawex.pl 21.11.04, 22:09
        Jasne lepiej rozmawiać o butikach i galeriach, które znajdują się w Warszawie
        tak jak by to forum było zarezerwowane dla panienek tylko z tego miasta !!!
        • miska_malcova Re: odzież z drugiej ręki - prośba 21.11.04, 22:11
          naprawdę sądzisz, że wszyscy tutaj są z Warszawy??? :-D
          • Gość: Aga Re: odzież z drugiej ręki - prośba IP: *.tvgawex.pl 21.11.04, 22:38
            Nie mówię, że wszyscy ale ci którzy są zachowują się tak jak by to forum
            należało do nich.
            • tralalumpek Re: odzież z drugiej ręki - prośba 21.11.04, 23:33
              Gość portalu: Aga napisał(a):

> Nie mówię, że wszyscy ale ci którzy są zachowują się tak jak by to forum
              > należało do nich.

nie zachowuję się jakby forum do mnie należało
              wątki które mi nie leżą pomijam, zrób tak z moim i problem ci się rozwiąże
              • Gość: kk kobieto, ty naprawde nie widzisz IP: *.jci.com 23.11.04, 19:25
                ze czepiasz sie innych a nie stosujesz swoich wlasnych rad do siebie????

> nie zachowuję się jakby forum do mnie należało
                > wątki które mi nie leżą pomijam, zrób tak z moim i problem ci się rozwiąże

przeciez wlasnie zwrocilas sie na forum ze zgryzliwa prosba zeby nie pisac na o
                lumpeksach bo Ci sie od tego robi niedobrze - zamiast pomijac te watki tak jak
                radzisz innym

a co do zawlaszczania forum to pamietam jak zawracalas ludziom glowy
                swoim 'adoratorem' ktory jakies tam maile do Ciebie pisze. hmmm. chyba ze to
                teraz taka MODA wkurzac ludzi (juz sporo osob ma tu Ciebie dosc) a potem robic
                zdziwiona mine.
            • kochanica.francuza Re: odzież z drugiej ręki - prośba 22.11.04, 15:27
              Gość portalu: Aga napisał(a):

> Nie mówię, że wszyscy ale ci którzy są zachowują się tak jak by to forum
              > należało do nich.
              o,to ja też!
              co mianowicie masz mi do zarzucenia w kwestii zachowania,jakby to forum należało
              do mnie?
      • Gość: Bak Re: odzież z drugiej ręki - prośba IP: 194.223.152.* 21.11.04, 22:37
        Kazdy Ozzie i Kiwi by w tym momencie karpia strzelil i zapytal:
        What are talking about?
        • Gość: Bak what are you talking about, man? (n/txt) IP: 194.223.152.* 21.11.04, 22:39
          • Gość: zulu Re: what are you talking about, man? (n/txt) IP: *.proxy.aol.com 22.11.04, 01:28
            pasta Kiwi but ożywi
      • Gość: kk kolejny z serii? IP: *.jci.com 22.11.04, 17:19
        "wprawdzie osobistych watkow na forum nie lubie ale to watek z humorem i o mnie
        samej" (to Twoje slowa, tralalumpku. konsekwentna jestes.)
      • Gość: kk ja tez mam mala prosbe IP: *.jci.com 22.11.04, 17:28
        Drogie forumowiczki,

Prosze wezcie sie w garsc i nie piszcie o szmateksach, o przepraszam, o
        szmaciarniach. Nie jestescie chyba takie badziewiary zeby kupowac uzywanie
        rzeczy, *po kims*. To byloby straszne.

Wspolnym wysilkiem i odrobina klasy mozemy pomoc tralalumpkowi opanowac jej
        odruchy wymiotne. Kto wie, moze uda sie na nawet podniesc jej opinie o Polkach
        tudziez szczytach mody w Polsce. Chyba nie prosze o zbyt wiele?
        • tralalumpek Re: ja tez mam mala prosbe 22.11.04, 23:41
          Gość portalu: kk napisał(a):

> Drogie forumowiczki,
          >
          > Prosze wezcie sie w garsc i nie piszcie o szmateksach, o przepraszam, o
          > szmaciarniach. Nie jestescie chyba takie badziewiary zeby kupowac uzywanie
          > rzeczy, *po kims*. To byloby straszne.
          >
          > Wspolnym wysilkiem i odrobina klasy mozemy pomoc tralalumpkowi opanowac jej
          > odruchy wymiotne. Kto wie, moze uda sie na nawet podniesc jej opinie o
          Polkach
          > tudziez szczytach mody w Polsce. Chyba nie prosze o zbyt wiele?

a poza tym wszyscy w domu zdrowi ?
          • krysia_laska Re: ja tez mam mala prosbe 23.11.04, 08:14
            Mnie tam pisanie o szmateksach nie przeszkadza, chociaż sama w nich nic nie
            kupuję. Na tym forum jest dużo aktywnych wątków i każdy znajdzie coś dla siebie.
            Natomiast drażnią mnie tu tytuły wątków, które niczego nie mówią o ich treści
            typu: "Co sądzicie o..." albo "Mam problem". Nie jestem nałogową forumowiczką,
            ale lubię sobie to i owo poczytać i zabrać tu głos w interesującej mnie sprawie,
            ale takie wątki mnie irytują.
            • tralalumpek Re: ja tez mam mala prosbe 23.11.04, 08:37
              a ja sie ciesze ze "lumpeksowe dziewczyny" stworzyly sobie wlasne forum i
              calkiem dobrze sie bawia
              "ciucholandy i komisy" - pozdrawiam
              • Gość: bleee Re: ja tez mam mala prosbe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.04, 09:08
                A ja mam dosyć ciągłych zgryźliwych wypowiedzi taralumpka i miski_malcova!
                Szkoda, że nie można metodą demkratyczną zrobić głosowania i wywalić te wielkie
                damy z forum Moda. Ale kto jest "za" może się pod tym podpisać!
                • tralalumpek Re: ja tez mam mala prosbe 23.11.04, 11:09
                  dzidzia ja sie podpisze pod twoim wpisem
                  jest taka opcja dzieki ktorej mozesz nas wylaczyc z kregu tych ktorych wpisy
                  pokazuja sie tobie na ekranie, skorzystaj prosze
                • lunalovelight Re: ja tez mam mala prosbe 23.11.04, 12:19
                  o kochana / kochany. odczep sie od miski i tralalumpka...
      • Gość: sara Re: odzież z drugiej ręki - prośba IP: *.gdynia.mm.pl 23.11.04, 12:10
        Przepraszam, kim ty jesteś żeby decydować o tym kto i o czym pisze na tym forum?
        Watki lumpeksowe są jak najbardziej o modzie i nie widzę przyczyny dlaczego te
        tematy nie miałyby być tu poruszane.
        • lunalovelight Re: odzież z drugiej ręki - prośba 23.11.04, 12:20
          bo juz jest nowe forum o szmateksach i komisach, na przyklad...
        • b_bb Re: odzież z drugiej ręki - prośba 23.11.04, 12:47
          Gość portalu: sara napisał(a):

> Przepraszam, kim ty jesteś żeby decydować o tym kto i o czym pisze na tym forum
          > ?
          > Watki lumpeksowe są jak najbardziej o modzie i nie widzę przyczyny dlaczego te
          > tematy nie miałyby być tu poruszane.

Zauważ, saro, że w wątku jest wyraz "prośba". Znaczy on co innego, niż decyzja,
          rozkaz, nakaz, polecenie. Wątki lumpeksowe zdominowały całe forum i nie miałabym
          nic przeciwko nim, gdyby nie to, że są powielane, w każdym z nich jest to samo.
          Zastanawiam się, czy nie jest to prowokacja, gdyż w tych wątkach nie chodzi o
          jakość, lecz ich ilość. W pewnym momencie było chyba z pięć czynnych wątków
          lumpeksowych, w których były niemal kopiowane te same posty tych samych autorek.
          Jeśli widzisz w tym sens, wytłumacz mi to.
      • czarnybehemot tralalumpek i zaawansowana wscieklizna macicy 23.11.04, 18:56
        Prawdę mówiąć to zastanawiam się czy jednak nie wykazać się zrozumieniem w obec
        trapiącej cię choroby, jednak tym razem jeszcze będę mało wyrozumiały. Kim
        wydaje cisię, że jesteś żeby pisać jakie tematy mają być poruszane na forum?
        Jeśli jakiś wątek cię nie interesuje najprosciej chyba nie czytać. Podobną radę
        dałaś komuś kto napisał, że nie lubi czytać twoich wypowiedzi. Ja proponuję i
        mam naprawde wielką prośbe, żebyś stworzyla sobie swoje forum gdzie będziesz
        mogła do woli poruszać interesujące cię tematy, wypowiadać własne zdanie na
        temat polek (o ile kogoś będzie to interesować). Ja w lumpeksach nie bywam, ale
        nie wnikam w upodobania innych i tobie radzę to samo. Może to uleczyłoby nieco
        twoje zszargane nerwy i trapiącą cię wsciekliznę macicy?
        Ale to twoje zwracanie sie do innych per dzidziu, goguś..., to że opieprzasz
        kogoś na forum jakoby siedząc na nudnym zebraniu rozbawia mnie do łez... więc
        może jednak trochę byłoby szkoda...
        • tralalumpek Re: tralalumpek i zaawansowana wscieklizna macicy 23.11.04, 20:50
          czarnybehemot napisał:

> Prawdę mówiąć to zastanawiam się czy jednak nie wykazać się zrozumieniem w
          obec
          >
          > trapiącej cię choroby, jednak tym razem jeszcze będę mało wyrozumiały. Kim
          > wydaje cisię, że jesteś żeby pisać jakie tematy mają być poruszane na forum?
          > Jeśli jakiś wątek cię nie interesuje najprosciej chyba nie czytać. Podobną
          radę
          >
          > dałaś komuś kto napisał, że nie lubi czytać twoich wypowiedzi. Ja proponuję i
          > mam naprawde wielką prośbe, żebyś stworzyla sobie swoje forum gdzie będziesz
          > mogła do woli poruszać interesujące cię tematy, wypowiadać własne zdanie na
          > temat polek (o ile kogoś będzie to interesować). Ja w lumpeksach nie bywam,
          ale
          >
          > nie wnikam w upodobania innych i tobie radzę to samo. Może to uleczyłoby
          nieco
          > twoje zszargane nerwy i trapiącą cię wsciekliznę macicy?
          > Ale to twoje zwracanie sie do innych per dzidziu, goguś..., to że opieprzasz
          > kogoś na forum jakoby siedząc na nudnym zebraniu rozbawia mnie do łez... więc
          > może jednak trochę byłoby szkoda...

jak juz kiedys napisalam idz sobie na fora gdzie sie udzielasz i rozpisuj sie
          na znane ci tematy a na moj nick wrzuc ignor i problem ci sie rozwiaze
          pozwol ze zaoszczedze sobie mojego zdania na twoj temat,ok?
          • czarnybehemot Re: tralalumpek i zaawansowana wscieklizna macicy 23.11.04, 21:04
            Nie do mnie to napisałaś dzidziuś:D
            Tobie radze to samo onośnie mojego nicka...
            • tralalumpek Re: tralalumpek i zaawansowana wscieklizna macicy 23.11.04, 21:47
              czarnybehemot napisał:

> Nie do mnie to napisałaś dzidziuś:D
              > Tobie radze to samo onośnie mojego nicka...

dzidzius spoadja na drzewo jak tez juz kiedys proponowalam
              ale ulej sobie z oczu tego bialego koloru zebys wcieku jader nie dostawal na
              forum moda piszac o modzie
              • czarnybehemot Re: tralalumpek i zaawansowana wscieklizna macicy 23.11.04, 23:38
                Że co? Może by tak po polsku i logicznie?
                Takie wsciekłe na świat babsztyle juz tak mają, nienawidzą mężczyzn...
                Skończ już z tym drzewem bo nudna jesteś lumpku.
                • tralalumpek Re: tralalumpek i zaawansowana wscieklizna macicy 24.11.04, 00:37
                  czarnybehemot napisał:

.....
                  > Takie wsciekłe na świat babsztyle juz tak mają, nienawidzą mężczyzn...
                  ...

mężczyzn uwielbiam, nie wyobrażam sobie świata bez nich
                  nie znoszę natomiast dupków

• Gość: eliza Re: tralalumpek i zaawansowana wscieklizna macicy IP: *.ct.com.pl 24.11.04, 09:55
                    O tak uwielbiasz... tylko pewnie tak sie składa nieszczęśliwie i pechowo, że
                    wszędzie same dupki. To jednak ukryta nienawiśc do mężczyzn i świata...
          • Gość: eliza do sraralumpka IP: *.rene.com.pl 23.11.04, 21:08
            Ty tak lubisz komuś mówić co ma robić i na jakich forach się udzielać.
            Więc ja mówię ci won na forum dla zakompleksionych wrzaskunów:)
            • ciekawostka1 Re: do sraralumpka 23.11.04, 21:32
              Tralacośtam może menopauze przechodzi ;)
              Wypowiedzi jak widzę jadowito-sarkastyczne. Nuda, nuda, nuda.
              • zettrzy Re: do sraralumpka 24.11.04, 19:28
                ciekawostka1 napisała:

> Tralacośtam może menopauze przechodzi ;)
                > Wypowiedzi jak widzę jadowito-sarkastyczne. Nuda, nuda, nuda.

o, kolejna hipoteza ... mysmy tu juz zgadywali takie przyczyny:
                1) nienawisc do Slowian i Polakow spowodowana folksdojczowskim pochodzeniem
                2) frustracja gastarbajtera ktory przekazuje innym pogarde doswiadczana od
                narodu prawdziwych panow (Austriakow)
                3) frustracja seksualna - jaka normalna kobieta, zyjaca z normalnym mezczyzna,
                moze siedziec w internecie od 9 rano do 00.23 w nocy, i to prawie codziennie?
                4) brak wychowania w domu rodzinnym, a raczej wychowanie w atmosferze agresji,
                pogardy i nienawisci
                5) dolegliwosci fizyczne - jak cos boli trzeba sie wyladowac werbalnie.

Zawsze mozemy dodac menopauze. Wydaje mi sie jednak ze trampek to czysty blad
                genetyczny - raz na jakis czas ewolucja popelnia pomylke i wtedy mamy takie cos.
                Raczej nalezy sie cieszyc ze to konkretne cos ma bardzo mala skale, i ze
                spotykamy toto tylko w sieci a nie w zyciu. Pomyslcie jak cierpia ci wszyscy
                ludzie ktorzy maja do czynienia z trampkiem w realu.
            • b_bb Re: do sraralumpka 23.11.04, 23:46
              Gość portalu: eliza napisał(a):

> Ty tak lubisz komuś mówić co ma robić i na jakich forach się udzielać.
              > Więc ja mówię ci won na forum dla zakompleksionych wrzaskunów:)

Zadałam sobie trud i obejrzałam, w jakich wątkach się udzielasz. Zauważyłam, że
              dominujesz w ustawianiu aktywnych forumowiczów (blinski, inezja, teraz
              tralalumpek). Widzisz drzazgę w cudzym oku, ale nie dostrzegasz belki w swoim...
              • Gość: Richelieu* Re: do sraralumpka IP: 195.117.90.* 24.11.04, 00:51
                a to się nazywa troll i się omija. Niech zdechnie bez podkarmiania
              • Gość: eliza Re: do sraralumpka IP: *.ct.com.pl 24.11.04, 09:43
                i tu się mylisz... ale w wypowiedziach trala... widze ją nie tylko ja, a skoro
                wydaje jej się, że może krytykować każdy wątek który jej się nie podoba, ja
                mogę krytykować jej bezczelne wypowiedzi i proponować to co z taką lubością ona
                propponuje innym. Wszystko na ten temat.
                • Gość: yasminnee Re: do sraralumpka IP: *.aporia.pl / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.04, 19:33
                  jesteś normalna????raczej chyba nie bardzo.daj najpierw tym biednym kobietom po
                  500 zł misiecznie na ciuchy, a potem je wysmiewaj..........
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka