Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

co sadzicie o Zarze

IP: *.narwik.waw.pl / *.narwik.waw.pl 08.04.05, 00:01
    co sadzicie o zarze?
    Obserwuj wątek
      • kochanica-francuza Re: co sadzicie o Zarze 08.04.05, 19:01
        Do dupy.
      • daino Re: co sadzicie o Zarze 08.04.05, 19:06
        nigdy nic tam nie kupilam.
        • Gość: jaktalala Re: co sadzicie o Zarze IP: *.narwik.waw.pl / *.narwik.waw.pl 08.04.05, 19:08
          dlaczego kochanico ci sie nie podobaja?
          • kochanica-francuza Re: co sadzicie o Zarze 08.04.05, 19:20
            Gość portalu: jaktalala napisał(a):

> dlaczego kochanico ci sie nie podobaja?
            dziwaczne wzornictwo i tandetne materiały
        • Gość: funghettino Re: co sadzicie o Zarze IP: *.pool82190.interbusiness.it 08.04.05, 19:15
          a ja wlasnie wrecz przeciwnie-bardzo lubie zare!
          • Gość: jaktalala Re: co sadzicie o Zarze IP: *.narwik.waw.pl / *.narwik.waw.pl 08.04.05, 19:24
            ja tez lubie zare.kochanico jaka wg ciebie firma ma dobra jakosc materialow i
            ciekawe wzornictwo?
            • kochanica-francuza Re: co sadzicie o Zarze 08.04.05, 19:40
              Gość portalu: jaktalala napisał(a):

> ja tez lubie zare.kochanico jaka wg ciebie firma ma dobra jakosc materialow i
              > ciekawe wzornictwo?
              zależy w jakim stylu

Molton,Monnari...

a poza tym to nie wiem,bo ja się ubieram w stylu "można pomylić z chłopem"
      • zettrzy Re: co sadzicie o Zarze 08.04.05, 19:34
        tandeta typu Canal Street, tyle ze stylowo "sekretarska"
      • umaa Re: co sadzicie o Zarze 08.04.05, 19:53
        podoba mi sie wzornictwo, lae jakos niebardzo mi odpowiada
      • bonzee Re: co sadzicie o Zarze 08.04.05, 19:59
        Mam troche calkiem fajnych ciuchow z Zary. W UK to taka typowa srednia polka i
        moim zdaniem przebija Morgana, Jane Norman, FCUK, Benettona, Dorothy Perkins,
        Mango czy H&M.
        • Gość: mimi Re: co sadzicie o Zarze IP: *.toya.net.pl 08.04.05, 21:31
          Zakupy w tym sklepie to prazka...Bardziej sklep do zwiedzania a nie na
          zakupy.Moze dlatego ,ze nie lubie olbrzymich sklepow i jeszcze dziwnie
          porozwieszonych ubran np.gdzie prawie ze pod sufitem.A ogolnie to
          przereklamowana w Polsce sie zachwycaja jakby nie wiadomo jaki luksus
          kupowali...zagranica to przecietna firma dla kazdego.Rzadko dokonuje tam
          zakupow a juz napewno nie po tych kosmicznych cenach ,ktore u nas narzucaja.
      • lwica.salonowa Re: co sadzicie o Zarze 08.04.05, 21:31
        Przyznaję się bez bicia, że nie mam nic z tego sklepu. Sporo słyszałam o
        podobno dobrej jakości tamtejszych ubrań. Trochę się to nie zgadza z moimi
        obserwacjami - jakieś 2 lata temu mierzyłam tam kurtkę kożuchopodobną, której
        zaczepy po prostu... odpadały przy zapinaniu jej! A nie wyżywałam się na
        nich :), więc chyba po prostu były fatalnie przyszyte.
        • Gość: jaktalala Re: co sadzicie o Zarze IP: *.narwik.waw.pl / *.narwik.waw.pl 08.04.05, 22:01
          akurat w zarze do ktorej ja chodze nie ma ubran dziwnie rozwieszonych.co do
          jakosci to nie wydaje mi sie taka zla choc nie jest adekwatna do wysokich cen
          niektorych ubran.fajne maja tam buty a wzornictwo tez jest ciekawe
          • Gość: Nicky Re: co sadzicie o Zarze IP: *.org 08.04.05, 22:12
            Nie lubię Zary i dziwi mnie jej popularność w Polsce jako marki
            "luksusowej"-gdzie na zachodzie Europy uchodzi za średnią półkę,jak ktoś wyżej
            już napisał.
            • Gość: Nadia Re: co sadzicie o Zarze IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.04.05, 22:51
              Ja mam bardzo duzo ubran z Zary i chwale sobie.
              • Gość: plum1000 Re: co sadzicie o Zarze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.05, 23:25
                ja mam parę rzeczy z tej firmy alenie jestem znich zadowolona.
              • Gość: Majka Re: co sadzicie o Zarze IP: *.net176.adsl.community.co.uk 09.04.05, 20:17
                wchodze... i zara wychodze
          • umaa co do butow 09.04.05, 09:08
            za kazdym razem obiecuje soebie ze juz wiecj nie kupie tam butow, ale coz
            wzornictwo maja niezle, i ceny niewysokie, ale jakosc do kitu! ale pewnie juz
            niedlugo tam zawedrujr i kupie kolejne buty na dwa tygodnie, bo niestety po
            taim czasie wymagaja naprawy
            • charade Zara 09.04.05, 12:41
              Mam stamtąd bardzo oryginalną bluzeczkę bez rękawów na lato. Kupiłam ja jednak
              jakieś dwa, trzy lata temu i od tej pory co tam wejdę, to nic dla siebie nie
              znajduję.
      • ladyblue Re: co sadzicie o Zarze 09.04.05, 14:28
        podkoszulki są fajne :)
        dużo kolorów, kilka wzorów, wytrzymałe i niezłe jakościowo, no i tanie.

mam też kilka koszul - ładne, pod warunkiem że komuś chce się je prasować.

większość rzeczy za droga w stosunku do swojej wartości, ale można czasem
        znaleźć coś ciekawego. no i niestety rozmiarówka zaczyna się od 34 :(
      • Gość: liska Re: co sadzicie o Zarze IP: *.stusta.mhn.de / *.lrz-muenchen.de 09.04.05, 21:13
        jakość materiałów do niczego, koszulki po praniu szybko płowieją i traca fason.
        Kupilam kiedyś sportowe bawełniane spodnie, po pierwszym praniu jedna nogawka
        była krótsza o ok 3 cm. Zdecydowanie najbardziej lubie PROMOD.
      • Gość: deczko Re: co sadzicie o Zarze IP: *.chello.pl 10.04.05, 12:02
        Lubie Zare i mam troche ciuchow z tej firmy. Jednak coraz rzadziej tam kupuje.
        Ostatnio kupilam sobie kurtke pikowana podczas przecen. I bardzo dobrze, bo w
        lutym i marcu byla jeszcze sroga zima;)

Buty maja fajne, ale nigdy nie kupilam, bo one sie w oczach rozlatuja.

Czasami mozna tam naprawde kupic dobry, trwaly ciuch. Jednak tak ogolnie, to
        wykonczenia maja fatalne i duzo rzeczy z bliska wyglada zupelnie inaczej niz z
        daleka.

A spodnie szyja dla anorektyczek.
        • ladyblue Re: co sadzicie o Zarze 10.04.05, 16:15
          Gość portalu: deczko napisał(a):
          > A spodnie szyja dla anorektyczek.

jasne :/ gratuluję wyjatkowo inteligentnej i na poziomie uwagi.

jesli na mnie spodnie z zary są za duze to kto ja jestem? kościotrup może?
        • Gość: anka Re: co sadzicie o Zarze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.05, 16:17
          Nie dla anorektyczek - dla szczupłych. W każdym razie na pewno nie dla
          grubasów, przykro mi.
          • deczko Re: co sadzicie o Zarze 10.04.05, 16:21
            Mozesz sobie o mnie myslec co chcesz, ja siebie widze w lustrze i jestem
            zadowolona. 36 w zarze robia naprawde dla bardzo, bardzo szczuplych i wysokich,
            bo nogawki sa dlugie. Gdzie indziej ten sam rozmiar jest normalny, np. w h$m,
            morgan, mango.
            • Gość: taramtaramtaram Re: co sadzicie o Zarze IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.04.05, 19:50
              Cos z tymi spodniami jest nie tak! Ja noszę ciuchy rozmiaru 36/38, przy czym
              36 - bluzki, 38 - spodnie (mam kobiecą figurę). Z Zary mam kilka bluzek,
              wszystkie rozmiar S, czyli 36 i wszystkie świetnie leżą. Ostatnio chodziłam za
              dżinsami, weszłam też do Zary. Przymierzyłam kilka par i po pierwsze - lubię
              biodrówki, ale te w Zarze nie zakrywały mi nawet 1/3 bioder, po drugie zaś -
              rozmiar 40 był na mnie za mały! A 42 nie dość ze za długie, to obcisłe w udach
              i spadające mi z tyłka... Porażka... Zaś w innym sklepie kupiłam bardzo zgrabne
              dżinsy, rozmiar M i jestem z nich bardzo zadowolona...
      • Gość: leeloo2002 Re: co sadzicie o Zarze IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.04.05, 22:48
        Zara kopiuje ciuchy z wybiegow znanych projektantow. Sama kiedys kupilam
        princeske z tweedu z postrzepionymi brzegami i pozniej znalazlam zdjecie w
        gazecie prawie identycznej sukienki PRADY.
        Pamietam jak 7-8 lat temu bylam w Hiszpanii i w tym kraju byla to marka
        niemalze kultowa. Masowo widzialo sie ludzi z papierowymi czarnymi torbami ZARY
        na kazdym kroku. Sama wtedy kupilam sobie mala czarna, b.klasyczna w stylu
        Jacke O. Jest porzadnie uszyta i sluzy mi do tej pory.
        Co do cen, to uwazam ze sa w Polsce przesadzone (w stosunku do naszych zarobkow)
        Rzadko tam kupuje, choc mozna fajne rzeczy upolowac.
        Ostatnio kupilam: "cekinowy" pasek (to nie sa prawdziwe cekiny tylko blyszczce
        blaszki), kurtke dla dziecka (fajne wzornictwo na tle innch firm), zima, na
        przecenie tweedowe spodnie za 83 zl - b. fajne, bo troche zakrecone.
        Zdarzaja sie rzeczy wybitne, ale wiekszosc to b. przecietne.
        Maja fajne akcesoria, mozna upolowac b. fajne torebki.
        • greglis Re: co sadzicie o Zarze 18.04.05, 09:21
          Lubię Zarę,ale niestety ostatnia kolekcja nie przypadła mi do gustu.Nie czuję
          się dobrze w indyjskich lub hipisowskich modelach.Ale zawsze będę kupowała tam
          spodnia.Jestem wysoka i kupienie spodni które nie są do kostek to dla mnie
          wyzwanie.Spodnie z Zary mogę kupić bez przymierzenia i zawsze będą super
          leżały.I te rewelacyjne długie nogawki.Mąż się śmieje że wyglądam jakbym miała
          ponad metrowej długości nogi :)))
          • titerlitury Re: co sadzicie o Zarze 18.04.05, 10:11
            greglis napisała:
            Mąż się śmieje że wyglądam jakbym miała
            > ponad metrowej długości nogi :)))
            Nie wiem ile masz wzrostu, ale przy pow. 160 co jesli Twoje nogi nie maja metra
            to jest nienajlepiej...

A Zara jest bardzo tandetna. Wiekszość rzeczy przypomina mi sprane stare
            ciuchy, które ktos powyciagał ze strychu. Cikawe, że tak wiele nad nią słów
            zachwytu, a tak pogardza się hm, przeciez to podobna jakośc, tyle, że H&m
            tańsze.
            • greglis Re: co sadzicie o Zarze 18.04.05, 12:02
              Wzrostu to ja mam 178 cm i pisałam raczej o wymiarze od strony wewnętrznej a
              nie od biodra
              • titerlitury Re: co sadzicie o Zarze 18.04.05, 12:07
                to ja mam od wewnetrznej 120 przy 178, i nie wyglądam jak struś...
                • Gość: strus? Re: co sadzicie o Zarze IP: 156.37.253.* 18.04.05, 12:39
                  od krocza do czubka glowy masz 58 cm???
                  jezeli liczyc na glowe i szyje ok 35 cm to na caly tulow zostaje ci az 22 cm:-
                  )))

Gratuluje! To juz nawet nie jest strus:-)

• titerlitury Re: co sadzicie o Zarze 18.04.05, 12:59
                    racja, przesadziłam z 120, ale 105 mam i nie wyglądam ani jak strus ani inne
                    przesadnie długonogie zwierze:) A głowa z szyja 35 to chyba u zyrafy :)
                    • Gość: olga Re: co sadzicie o Zarze IP: 62.233.167.* 18.04.05, 15:31
                      oj coś szalejesz z tymi wymiarami,105 cm gratulacje,ale przy wzroście 178
                      musisz wyglądać komicznie.Weź miarkę kochana i zobacz ile to 105 cm,a jeśli nie
                      masz to powiem Ci że typowy blat kuchenny ma 85 cm ,a Twoje nogi wg tego co
                      piszesz kończą się 20 cm wyżej
      • Gość: zu Re: co sadzicie o Zarze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.05, 12:22
        mam sporo rzeczy, zarówno z tych tańszych basicowych jak i z droższych kolekcji.
        wszystkie lubię, choc nie wszystkie są najlepszej jakości.
        ale mam rzeczy kupione w zarze 5-6 lat temu, które nadal noszę - bo klasyczne w
        kroju i z dobrych materiałów.
        generalnie: mi tam zara leży ;)))
        • kaajaa Re: co sadzicie o Zarze 18.04.05, 16:51
          mam 2 bluzeczki z Zary z ktorych jest bardzo zadowolona - ale to pewnie ze sa w
          90% z polamidu, wiec raczej nie ma sie co z nimi stac:]
          ale ogolnie to nie kupuje w Zarze, juz wole 100 tansza Terranove - przynajmniej
          pozniej nie szkoda wyrzucac szmat:)
      • Gość: ada Re: co sadzicie o Zarze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.05, 16:59
        gdyby te ciuchy byly o polowe tansze z pewnoscia kupowalabym tam czesciej.nie
        sa warte swojej ceny.sweter,ktory kupilam zima,po pierwszym praniu( recznym!)
        strasznie sie skudlil.fuj:(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka