Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Problem z gęstymi włosami

15.05.05, 21:25
    Witam ! Mam bardzo gęste, włosy, które mnie denerwują. Jak można sprawić, aby
    było ich mniej ?? Pomóżcie
    Obserwuj wątek
      • pepeluka Re: Problem z gęstymi włosami 17.05.05, 06:42
        Oooo ja też mam ten problem, a na dodatek mam włosy kręcone i sianowate. Robię
        jedynie tyle, że związuję je w kitkę.
        • martita392 Re: Problem z gęstymi włosami 23.05.05, 10:25
          oooo czemu nikt nie odpowie ja mam ten sam problem jak ja marze zeby mi
          zaczely wypadac .............
      • jonama Re: Problem z gęstymi włosami 24.05.05, 12:25
        Witam w Klubie Gęstych Włosów!!! Może ktoś już taki załozył?? hehehe
        Ja po wysuszeniu suszarką wyglądam jak LEW. Jedyny ratunek to odpowiednie
        ścięcie i wymodelowanie.
        Innego nie znam - no chyba, że na jeża lub łyso!!!
        • pepeluka Re: Problem z gęstymi włosami 24.05.05, 23:09
          Ja nie potrzebuję do tego celu suszarki... Jak używam suszarki to mam włosy
          sterczące dookoła głowy. Robi mi się takie maksymalne afro. Aureolka z
          włosów.... Masakra...
      • kochanica-francuza Odpowiednio ściąć u dobrego fryzjera 24.05.05, 20:23
        nie po długości,tylko po gęstości niejako
        • pepeluka Re: Odpowiednio ściąć u dobrego fryzjera 24.05.05, 23:08
          Owszem, dużo daje odpowiednie wycieniowanie. Z drugiej strony dobry pomysł to
          obcieńcie się na łyso (obawiam się, że kiedyś w przypływie negatywnych emocji
          obetnę je sobie....), albo dready (chciałabym, ale mam nie chce mieć "czegoś co
          sięzaraz zacznie ruszać" w domu). Och no i jeszcze można perukę kupić ;) Też
          jakieś rozwiazanie :]
      • kaduss Re: Problem z gęstymi włosami 27.05.05, 15:54
        Też tak mam, noszę najczęściej spięte lub związane. Kiedyś jedna fryzjerka
        mówiła mi że najważniejszy jest szampon, chciała mi sprzedać taki za 50 zł do
        gestych włosow. Nie kupiłam, ale uzywam tanszych też do niesfornych, suchych
        włosów - jest
        niezgorzej choć do ideału daleko.
      • andemia Re: Problem z gęstymi włosami 28.05.05, 14:01
        A mi fryzjerka wycieniowała dość mocno i wydegażowała włosy, dobrze sie układają
        i jest ich o wiele mniej.
        Pozdrawiam
      • paninocy Re: Problem z gęstymi włosami 29.05.05, 23:41
        Ja także mam dość gęste włosy. Wydaje mi się, że głównym problemem, zwykle,
        jest ich 'sianowatość'. A zatem najskuteczniejsze jest...ograniczenie używania
        suszarki do włosów, ktora wysusza (przesusza!) włosy. Suszarka strasznie
        niszczy włosy. A więc to polecam jako krok pierwszy. Drugi krok to 'zbadanie'
        włosów. Jeśli się kręcą...nie powinno się je za bardzo rozczesywać...bo zamiast
        ładnych loków...będzie istne siano na głowie. Włosy kręcące się można ujarzmić
        specjalnymi środkami (np. woskiem do loków). Proste włosy natomiast proponuję
        ściąć troszeczkę (tu już fryzjer będzie wiedział ile), bo jeśli włosy już są
        sianowate i pozbawione zdrowego wyglądu...cóż jedynym wyjściem jest...ich
        podcięcie.

pozdrawiam :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka