Gość: dagny IP: 62.181.175.* 19.05.05, 16:48 Co teraz piją trendne laski? Kolorowe drinki, tymbark śliwka węgierka, fantę buachacha czy herbatę pu-cośtam? Czy też może - nie daj Boże - Dog in the Fog ;-)? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Mena Re: modne napoje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.05, 17:33 Mountain Dew oczywiście ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niunia Re: modne napoje IP: *.leon.com.pl 19.05.05, 17:40 niegazowaną wodę mineralną, wodę witaminową , mrożoną herbatę :P Odpowiedz Link Zgłoś
kingakunowska Re: modne napoje 20.05.05, 01:03 Co to jest woda witaminowa? Czy to taka woda, w ktorej plywaja witaminy? Widac je, czy oszukuja? No i jak one wygladaja? Maja ogonki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sola Re: modne napoje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.05, 17:48 woda mineralna to podstawa, wysokogatunkowe herbatki ziołowe, naturalne soki owocowe i warzywne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sola Re: modne napoje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.05, 17:49 nie zważam na to czy jestem trendi, ale ja to piję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania KAWOWE KARMI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.05, 17:53 Psa z mgły - a jakkk,bardzo mi podeszło to piwko, dobry stary Jacek Daniels- Danielewski, likier z liczi z tooranku :-) Odpowiedz Link Zgłoś
vanillaice Re: KAWOWE KARMI 19.05.05, 17:57 Soki różnego rodzaju, kawę Nescafe 3 w 1 i Gingersa. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fifka Re: KAWOWE KARMI IP: *.telsten.com / *.telsten.com 19.05.05, 18:10 jasneee,ze doga in the foga. do tej pory mieszalam pivo z soien , a teraz ten lightowy smak... i nic juz nie musze... Odpowiedz Link Zgłoś
bez_mapy Re: modne napoje 19.05.05, 18:18 W zeszłe wakacje pijałam w pewnym klubie odlotowe drinki: "sex on the beach" -jaskrawo różowy kolor, sok poziomkowy+różne alkohole "kiss me" - kwristo-jaskrawa czerwień, sok truskawkowy+tequilla "summer breeze" - kolor jaskrawy turkus -sok limetkowy + jakś niebieska wódka i inne bajery Wszystkie przepyszne, polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
ludzka_budowla Re: modne napoje 19.05.05, 21:58 > "sex on the beach" malibu melon liq peach schnaps truskawkowy liq i troche soku pomaranczowego, zurawinowego i ananasowego > "summer breeze" to wodka i sok ananasowy i zurawinowy > "kiss me" wodka (najlepiej zurawinowa) likier jablkowy tonik sok jablkowy ot i cala filozofia drinkow takich nie polecam, w wiekszych ilosciach, bo po tych slodkich likierach kac ogromny doskwiera Odpowiedz Link Zgłoś
ludzka_budowla Re: modne napoje 19.05.05, 22:02 ludzka_budowla napisała: > > "sex on the beach" > > malibu > melon liq > peach schnaps > truskawkowy liq > i troche soku pomaranczowego, zurawinowego i ananasowego o wodce zapomnialam - tez ma byc oczywiscie Odpowiedz Link Zgłoś
bez_mapy Re: modne napoje 19.05.05, 22:03 Prawda jest taka, że każdy barman sam sobie nazywa swoje drinki jak chce. Aha, a tych powszechnie znanych i w miarę ustandaryzowanych lubię Long Island - świetnie kopie. Odpowiedz Link Zgłoś
ludzka_budowla Re: modne napoje 19.05.05, 22:08 long island - ale tylko pod warunkiem ze ci barman dobry alkohol leje. bo czesto sie w roznych knajpach zdarza ze mieszane drinki sie robi z najgorszych alkoholi. poza tym na drinki sa przepisy zupelnie jak na jedzenie. jeden barman sobie cos doda - drugi odejmnie ale mniej wiecej sie to samo leje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NADOBNA Re: modne napoje IP: *.aster.pl 19.05.05, 22:35 Ja niezmiennie Finlandia Crandberry z pomaranczowym-swierzym(jestem juz po 4 wieccc nie jestem puewna czy swierzym czy swiezym) Odpowiedz Link Zgłoś
zettrzy Re: modne napoje 19.05.05, 22:41 ja od lat ten sam local special, robi sie go tak: random mix of everything on the second shelf from the barman to the far left niepowtarzalny, sila rzeczy, nawet jesli barman zlosliwie uplasuje sie pod ostatnia butelka na polce Odpowiedz Link Zgłoś
jaleo Re: modne napoje 19.05.05, 23:24 zettrzy napisała: > ja od lat ten sam local special, robi sie go tak: > random mix of everything on the second shelf from the barman to the far left To jest tez moj ulubiony drink, zwlaszcza w stanie juz niespelna ;-) A poza tym, nie pogardze (choc czy modne to inna sprawa): - Bombay Sapphire (najlepiej z tonikiem i plasterkiem limonki) - kto raz sprobowal, juz nigdy nie tknie innej marki ginu - gwarantuje to Wam glowa - Crema Catalana - moglabym pic litrami - Zubrowka z sokiem z zurawin (taki patriotyczny Sea Breeze) - Wino z rejonu Valdepenas (cheap & cheerful, ale nawet jesli ktos nienawidzi czerwonego wina, to to mu bedzie smakowalo, obiecuje) A dla rownowagi, zeby nie bylo, ze jestem moczymorda, kacik bezalkoholowy: - Fentimans Ginger Beer - nie wiesz, co to piwo imbirowe, dopoki nie sprobujesz tego "zrywajacego glowe" specyfiku (obawiam sie, ze do dostania tylko w UK niestety) - Sok z czerwonego grejfruta - Woda Highland Spring - najlepsza na swiecie woda mineralna Odpowiedz Link Zgłoś
zettrzy Re: modne napoje 19.05.05, 23:34 wina, o dziwo, lubie australijskie, najlepiej Yellow Tail, oraz odkrylam kiedys przypadkiem w abisynskiej knajpie Steena z Poludniowej Afryki, skarb nie wino, nawet czilijskie jakos tak przybladly od tego czasu chociaz fakt bija na kazdy dystans wina europejskie dzin jednak wole Tanqueray, od lat i nie moge sie przekonac do innych Odpowiedz Link Zgłoś
jaleo Zapomnialam o... 19.05.05, 23:38 herbacie Lapsang Souchong. Ostrzegam, ze niektorych odrzuca i na sam zapach zbiera im sie na wymioty (w koncu herbata pachnaca kielbasa wedzona nie jest w kazdego guscie), ale ja uwielbiam. Z plasterkiem cytryny po smacznym posilku. Nic mnie tak nie relaksuje. Odpowiedz Link Zgłoś
zettrzy Re: Zapomnialam o... 19.05.05, 23:41 tak to prawda, nie lubie tej wedzonej herbaty, mimo iz codziennie wypijam herbaty ze trzy litry Odpowiedz Link Zgłoś
klarak Re: Zapomnialam o... 19.05.05, 23:48 o tak lapsang i wina chilijskie! kurcze, dluga cos ta moja lista... Odpowiedz Link Zgłoś
zettrzy Re: Zapomnialam o... 19.05.05, 23:56 o wlasnie, herbata z winem czilijskim, to dopiero wrzuci faze Odpowiedz Link Zgłoś
klarak Re: modne napoje 19.05.05, 23:33 napoje bogow wg mnie ;) - woda mineralna z lodowki - zielona herbata - muszynianka - sok z grejpfruta - coca-cola (wiem, wiem) - biale wino (renskie - jedyne na jakie nie mam uczulenia, jakims cudem) - piwo gingers - herbata z massalą - "tizanes libanaise" - nie pytajcie co to - jedyna rzecz, jaka moja rodzina na wyrazne zadanie przywozi mi z paryza - kawa z cynamonem - świeża mięta z cytryną - sangria własnej roboty - własnej roboty nalewka kawowo-pomarańczowa - mniej wiecej raz do roku zimne odtłuszczone mleko - rowniez raz do roku 5-6 kamikadze gdzies w krakowie - aha, no i w tym zestawieniu aspiryna rozpuszczalna bayera (naprawde uwielbiam) a teraz ide do kuchni plawic sie jednej z w/w rozkoszy Odpowiedz Link Zgłoś
marmelada Re: modne napoje 20.05.05, 09:14 Caffe macchiato. Wymowa na różne sposoby ;). Już sama nie wiem jak to powiedzieć, bo jak już się naucze poprawiona przez baramana z poprzedniego lokalu "prawidłowej" wymowy, to w kolejnym znów kulinarne faux pas strzelam ;). Ogranicze się do "Kjafkę s pjankom, proszem" ;)). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: modne napoje IP: 193.111.166.* 20.05.05, 09:20 wymowa może być tylko jedna : [kafe makiato] Odpowiedz Link Zgłoś
marmelada Re: modne napoje 20.05.05, 14:47 zapamiętam :) dziękuję makiato, makiato, makiato... ponoć gdy powtórzy się 15 razy... samo wejdzie do głowy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kowosz Re: modne napoje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.05, 11:30 Caffee Macchiato - mniam mniam, Caffee Latte z odrobiną smakowego likieru - pychotka (mleczko obowiązkowo podgrzane do tem 140 stopni i "pozbawione" powietrza... słowem przepyszna, niemal perłowa pianka :) :) Odpowiedz Link Zgłoś
papryczka_ag Re: modne napoje 20.05.05, 11:55 Kawę z dużą ilością mleka i syropami smakowymi, red bulla, red bulla z wódką, tequilę z sokiem z limonki, czerwoną herbate i piwo Żywiec Odpowiedz Link Zgłoś
b_bb Re: modne napoje 20.05.05, 12:03 Nikt nie wymienił kwasu chlebowego. Znacie? Kiedyś pojawił się w sklepach napój pod tą nazwą , ale bardziej przypominał colę i szybko zniknął z półek, na szczęście. A prawdziwy kwas chlebowy uwielbiam, choć chyba nigdy nie był modny. Odpowiedz Link Zgłoś
papryczka_ag Re: modne napoje 20.05.05, 12:13 Prawdziwy lubię, ale tych nowych popłuczyn sklepowych nie znoszę. Raz się nabrałam. Odpowiedz Link Zgłoś
krowa_w_kropki Re: modne napoje 20.05.05, 12:13 No właśnie, co jest z tgym kwasem chlebowym? W zaprzyjaźnionym barze latem idzie jak woda, jak mnie właścicielka poinfromowała. To jest dobre? Ja lubię: mineralną gazowaną, miętową herbatę, czerwone wytrawne wino, najchętniej hiszpańskie, choć swego czasu przywykłam do "Bycza krew" (Egri niepamiętamjaktosiępisze) jak mi lekarz na anemię zalecił, piwo, najchętniej Heineken, ale tego doga z mgły chętnie spróbuję. A czy to modne? Pies to drapał. Odpowiedz Link Zgłoś
bez_mapy Re: modne napoje 20.05.05, 14:11 Jeśli o mnie chodzi, to na codzień piję wyłącznie niegazowaną niskozmineralizowaną, a ostatnio przeczytałam, że naukowcy odkryli iż herbata z cytryną ma właściwości antyrakowe, więc też zaczełam pić na śniadanko. Odpowiedz Link Zgłoś
jonnas Re: modne napoje 20.05.05, 14:37 a ja uwielbiam tquille sunrise, zawsze, zawsze:) czerwona herbata, juz mi smakuje;) woda bez gazu winko czerwone lubie; chianti mniam mleko prosto od krowy, ma tyle zwolennikow ilu przeciwnikow, czesc zaraz napisze, ze bleee, ohyda i niehigieniczne, ale ja kocham:) Odpowiedz Link Zgłoś
ludzka_budowla Re: modne napoje 20.05.05, 15:41 bez_mapy napisała: > Jeśli o mnie chodzi, to na codzień piję wyłącznie niegazowaną > niskozmineralizowaną, a ostatnio przeczytałam, że naukowcy odkryli iż herbata z > > cytryną ma właściwości antyrakowe o ile sie nie myle (a jest to mozliwe) to zabobiega rakowi skory. kobiety powinny jesc jeszcze oliwki zeby nie miec ty problemow w sferach kobiecych. herbate z cytryna uwielbiam natomiast oliwek nie znosze (a fe!) Odpowiedz Link Zgłoś
krowa_w_kropki Re: modne napoje 20.05.05, 15:50 Oliwki uwielbiam. Ale co mi z tego, skoro innego raka hoduję: wypijam dziennie hektolitry czarnej kawy w mikroskopijnych filiżankach (no takie idiotyczne w biurze mamy) a do kawy obowiązkowo papieros. Odpowiedz Link Zgłoś
ludzka_budowla Re: modne napoje 20.05.05, 15:53 krowa_w_kropki napisała: > Ale co mi z tego, skoro innego raka hoduję: wypijam dziennie > hektolitry czarnej kawy w mikroskopijnych filiżankach (no takie idiotyczne w > biurze mamy) a do kawy obowiązkowo papieros. to tak jak i ja. Odpowiedz Link Zgłoś
bez_mapy Re: modne napoje 20.05.05, 15:54 No zapalić papieroska (i nie tylko) to ja też niestety sobie lubię... Ale źle mi z tym, czyli już połowa sukcesu. Odpowiedz Link Zgłoś
krowa_w_kropki Re: modne napoje 20.05.05, 15:57 A mnie z tym dobrze. I to jest, obiektywnie patrząc, niedobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: era Re: modne napoje IP: *.dip.t-dialin.net 20.05.05, 16:03 A ja juz nie pale 3 tygodnie ! Co do moich napoji to pije wode nie gazowana duzo kawki, a z uzywek to lubie wino czerwone , piwko z soczkiem zielonym , no i czasami dobrego koniaczka. Odpowiedz Link Zgłoś
easier_to_fly Re: modne napoje 20.05.05, 16:44 Gość portalu: dagny napisał(a): > Co teraz piją trendne laski? NO COMMENT <hahaha> Odpowiedz Link Zgłoś
vic_vic Re: modne napoje 20.05.05, 22:06 wybitnie modny kiedyś był absynt, w pewnych miejscach modny nadal - chyba ulubiony trunek Amerykanów, którym udało sie na chwilę wyrwać do bardziej liberalnej w tym względzie Europy :) Choć trudno zakwalifikować absynt do grupy drinków, a napój to tym bardziej nie jest ;) mimo wszystko spróbowac polecam :p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kajasia Re: modne napoje IP: 5.3.* / *.proxy.aol.com 21.05.05, 04:31 ja tam lubie sok marchwiowy i buraczany, mmmmmmmm, (ale nie jednoczesnie!) a z alkoholi to czysta wyborowa ona zawsze bedzie trendy Odpowiedz Link Zgłoś
abracadabra1 Re: modne napoje 21.05.05, 04:36 O rany to i na drinki jest moda ? Ja pije w domu kawe i herbate na miescie piwo w ogrodku lub w srodku Odpowiedz Link Zgłoś