Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    IP: *.aster.pl 27.05.05, 19:42
    co waszym zdaniem jest kiczem i co powinno wyjsc z mody .szybko wyjsc z mody.
    moje typy:
    1.spodnie rozszerzane na dole
    2.buty w szpic
    3.podroby LV
    4.bluzeczki z cekinami z nadrukami LV,GUCCI itp.
    5.krata burberry ostatnio rozsprzedawana przy jakims czasopismie,.
    Obserwuj wątek
      • tralalumpek Re: kicz 27.05.05, 19:45
        twoja gusta - twoja sprawa
        • Gość: <MAGDA> Re: kicz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.05, 15:16
          Co do spodni... to rozszerzane wychodzą z mody, nie nosi się już popularnych,
          modnych, ale 10 lat temu dzwonów...
          Kicz to np. zielono-zółte bluzki z napisem Brazil. Totalny obciach! nie wiem
          dlaczego tak wiele -nastek i dojrzałych kobiet podchwyciło tą bazarkową modę.
          Ogólnie wg mnie połączenie kolorów ma bardzo duże znaczenie w całokształcie
          naszej kreacji. Tak więc róż-czerwień, Zółty-zielony, róż-fiolet... to POWINNO
          być zakazane;)
          • Gość: Powiedłko Re: kicz IP: *.ib.tcz.pl / *.tcz.pl 28.05.05, 17:19
            No właśnie, może coś doradzicie, jak łączyć kolory, żeby nie wyglądać
            tandetnie?? Ja uwielbiam kolorowe ubrania, zwłaszcza teraz, gdy jest ciepło,
            ale chyba nie zawsze potrafię połączyć kolory-łączyć je odcieniami, czy jak??
            Proszę Was bardzo o radę ;-) P.S. Chodzi mi głównie o słoneczne kolory ;-)
          • Gość: joujou Re: kicz IP: *.3.pl 28.05.05, 20:01
            zgadzam się ze wszystkim z wyjątkiem punktu pierwszego - ja po prostu lepiej
            wyglądam w spodniach o takim kroju (nie noszę jakiś wieeelkich dzwonów), poza
            tym jestem nastolatką, gdybym miała lat 50 to może wtedy byłby to obciach . Do
            mojej sylwetki nie pasuje prosta nogawka ani tym bardziej zwężana ;)
            (na paryskich wybiegach i pokazach mody typu haute couture może i nie są już
            modne, ale dla mnie liczy się w czym ja dobrze wyglądam...)
      • gosiaqus Re: kicz 27.05.05, 19:55
        jak dla mnie kiczem, zgodnie z jego słownikową definicją są podróby LV i bluzeczki z cekinami, reszta może być obciachowa/passe/itp
      • popea1 Re: kicz 27.05.05, 20:17
        Gość portalu: kanye napisał(a):

> co waszym zdaniem jest kiczem i co powinno wyjsc z mody .szybko wyjsc z mody.
        > moje typy:
        > 1.spodnie rozszerzane na dole
        > 2.buty w szpic

Buty owszem, ale spodnie rozszerzane? Ja wolę rozrzeżane, niż tkz.
        marchweki(czyli zwężające się ku dołowi)
        • vanillaice Re: kicz 27.05.05, 20:22
          Jeansy z cekinami, koralikami itp.
          Nadruki na koszulkach sexy, star, angel...itp.
          • Gość: m Re: kicz IP: *.saska.krakow.pl 27.05.05, 21:42
            na koszulkach pół biedy. gorzej na tyłku, różowym gotykiem zwłaszcza
            • vanillaice Re: kicz 27.05.05, 21:55
              hihihihihi, dzisiaj widziałam taką laseczkę na jej kościstym tyłku widniał
              napis "I'm sexy!"
              • Gość: m Re: kicz IP: *.saska.krakow.pl 27.05.05, 21:58
                też taką widziałam niedawno - lat na oko dziesięć. serio.
                • vanillaice Re: kicz 27.05.05, 22:01
                  No ta już była w wieku licealnym....;)
      • Gość: werka Re: kicz IP: 137.122.26.* 27.05.05, 20:24
        buty w szpic??? why?
      • Gość: marvellous Re: kicz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.05, 20:43
        Wyobraź sobie, że ludzie różne maja figury i na niektórych TYLKO ROZSZERZANE na dole spodnie ładnie leżą.
        • beata_blue Re: kicz 27.05.05, 20:47
          A niby w czym mam chodzic, jak nie w rozszerzanych? W MARCHEWACH? To ze Ty
          Kanye jestes facetem i w takich chodzisz, to nie znaczy, ze my laski tez
          musimy!!! Nie?
          • orzechowe-oczy Re: kicz 27.05.05, 20:51
            Dla mnie kiczem są różowe, sztruksowe spodnie jakie oferuje Terranova. Te
            nadruki na koszulkach też się już przejadły...
      • Gość: m Re: kicz IP: *.saska.krakow.pl 27.05.05, 21:44
        i spodnie orz spodnice niby "przecierane", ale wyglądające jak solidnie
        pociągnięte wapnem
        • llora Re: kicz 27.05.05, 22:25
          nie zgadzam sie co do butów i spodni(miałyby być zwężane?Beznadzieja totalna i
          dopiero obciach.
          zwężane mogą nosić faceci,kobiety w większości żle w takich wyglądają...
          • Gość: Martak Re: kicz IP: *.aster.pl 27.05.05, 22:31
            Istnieją spodnie ani zwężane ani rozszerzane.
            • llora Re: kicz 27.05.05, 22:33
              naaaaprawde???
              O rany,nie wiedziałam;)
              • charade Re: kicz 27.05.05, 22:43
                Zgadzam się ze wszystkimi punktami, z wyjątkiem spodni rozszerzanych na dole.
                Oczywiście nie mówimy tu o ekstremalnych dzwonach, ale minimalnie rozszerzane
                musza być, bo w wąskich nogawkach nawet największa laska wygląda jak pokraka.
                • llora Re: kicz 27.05.05, 22:53
                  dokładnie
                  mi też o to chodziło
      • zettrzy Re: kicz 27.05.05, 23:27
        kicz chyba nie polega na tym CO sie nosi tylko JAK
        • Gość: dagny Re: kicz IP: *.devs.futuro.pl 28.05.05, 10:46
          Nie zawsze. Są rzeczy kiczowate same w sobie. JAK można nosić bluzkę z cekinami
          I'm sexy doll, żeby nie było kiczu?
          • Gość: m Re: kicz IP: *.saska.krakow.pl 28.05.05, 16:30
            schowaną głęboko w torebce?
          • zettrzy Re: kicz 28.05.05, 20:05
            Gość portalu: dagny napisał(a):

> Nie zawsze. Są rzeczy kiczowate same w sobie. JAK można nosić bluzkę z cekinami
            >
            > I'm sexy doll, żeby nie było kiczu?

tego to kompletnie nie rozumiem - nie masz poczucia humoru?
            • dagny1001 Re: kicz 30.05.05, 11:46
              A co miało być śmieszne, bo nie załapałam dowcipu? Chyba przez ten upał... :-)
      • agata781 Re: kicz 28.05.05, 17:37
        Nie zgadzam się ztym że spodnie z poszerzanymi nogawkami są kiczowate.Ja sama
        mam nadwagę i niestety nie mieszczę się(z moim tyłkiem i udami)w rozmiar
        38.Moją smieszną sylwetkę z szeroką d...ą, wielkimi udami i szczupłymi nogami
        od kolana do kostki ratują wlaśnie spodnie z poszerzanymi nogawkami.Nosiłam
        kiedyś zwężane ku dołowito wyglądałam jak kula armatnia na patyczkach.Sama z
        siebie miałam ubaw po pachy.
        Dla mnie osobiście największym kiczem są tak maźymalne biodrówki(spódniczki i
        spodnie)że jak dziewczyna by nie goliła się"na dole"(a przysięgam że znam takie)
        to by "futerkiem"świeciła na wszystkie strony świata!
      • bez_mapy Re: kicz 28.05.05, 17:47
        Buty w szpic np. klasyczne szpilki są piekne -nie kiczowate. Co za brednia! To
        już barzdiej kiczowate są te balerinki wyglądające jak dla małej dziewczynki.
        • daino Re: kicz 28.05.05, 17:48
          tez nie wiem co sie tak czepiaja normalnych trojkatnych noskow.przeciez to
          ponadczasowe.
          • bez_mapy Re: kicz 28.05.05, 17:55
            Wydaje mi sie, że te czepiające się noszą po prostu wielki rozmiar buta i
            zamiast przyznać, że te buty źle na nich wyglądają, wolą uznać je za kicz.
      • mroova2002 Re: kicz 28.05.05, 20:20
        Buty w szpic kiczowate? Pierwszy raz spotykam sie z taka opinia. Predzej buty
        na koturnach, jak kto woli zelazka. To dopiero kicz. I plastikowa bizuteria tak
        modna bardzo w zeszlym sezonie, to tez wielki kicz. Racja, te wszystkie napisy
        typu: I'm sexy smierdza tandeta...Cekiny i aplikacje? Nie wydaja mi sie
        kiczowane, no chyba ze grubo przesadzone. A najwiekszym kiczem jest dla mnie
        Kelly Osebourne w kazdym wydaniu.
        Pozdrawiam ALL.
        Joanna
      • bez_mapy Re: kicz 30.05.05, 12:31
        Po co tak szastacie słowem "kicz"? Nazywanie nim każdej rzaczy, która się nie
        podoba świadczy wg mnie o ubogim słownictwie. A może niektóre po prostu nie
        znają znaczenia tego słowa? Jak można kiczem nazwać spodnie rozrzeszane na dole
        czy buty w szpic? Nauczcie się wreszcie używać słów w poprawnym kontekście.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka