Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

buty dla tipsiary

IP: 82.160.57.* 02.07.05, 22:37
    czy prawdziwa, rasowa tipsiara powinna zaopatrzyć się w takie piękne, białe
    kozaki? i co do nich powinna założyć?

www.allegro.pl/show_item.php?item=56475649
    Obserwuj wątek
      • ziyi Re: buty dla tipsiary 02.07.05, 22:42
        O tak! Dla tipsiary to buty w sam raz na gorace lato! Do tego jakas mini szersza niz dluzsza by pasowala.
      • mankencja Re: buty dla tipsiary 02.07.05, 23:52
        brakuje różowego 69 z boku
      • kochanica-francuza Re: buty dla tipsiary 03.07.05, 00:54
        Nie.St5anowczo za szerokie w udach.;-)))))))))))))))))))
      • marvellous Re: buty dla tipsiary 03.07.05, 18:12
        Tak tak tak!!
        prawie idealne, ale te klamry mogłyby
        być troche większe i z diamencikami..
        • fantagiro30 Re: buty dla tipsiary 03.07.05, 22:15
          Jeeee!
          Jaka ja zacofana jestem :(
          Jak wygląda "rasowa tipsiara"?
          Matko kochana, kto to taki?

• Gość: pump_it_up Re: buty dla tipsiary IP: *.broker.com.pl 05.07.05, 20:40
            Ojej Fantagiro.....:) To jedna z moich ulubionych basni z dziecinstwa. Sliczna
            byla aktorka grajaca glowna role.
      • Gość: tipsiara Re: buty dla tipsiary IP: 212.160.114.* 05.07.05, 10:58
        Świetne buty, naprawdę!Kto Ci dał prawo krytykować te dziewczyny - w czym
        jesteś od nich lepsza, panno idealna - wydaje Ci się, że masz gust??? Tylko tym
        się potrafisz popisać, krytyką i to na tak oczywisty i trywialny temat?
        żałosne, a nie błyskotliwe...
        Pozdrawiam,
        • martika19873 Re: buty dla tipsiary 05.07.05, 17:08
          Zgadzam sie! Mnie rowniez te buty bardzo sie podobaja.A ta panna,ktora napisala
          tego posta jest po prostu ograniczona kobieta. Nie podoba sie- nie
          patrzec,takie mam zalozenie.
          • n_nicky Re: buty dla tipsiary 05.07.05, 17:22
            Autorka wątku jest ograniczona,bo ośmieliła się skrytykować jakieś buty na
            forum?Ograniczony jest ten,kto tak sądzi
            • Gość: Ja Re: buty dla tipsiary IP: *.pl / *.elektrosat.pl 05.07.05, 18:10
              Tipsiara i Martika...w koncu jakies normalne kobiety na tym forum... Tu nie
              można ubierać różowych ubrań albo kozaków na szpilkach, tutaj władze maja glany
              i trampki:) Nicky... wysmiewanie konkretnej grupy osób za to, że idą z modą (o
              tym jest to forum prawda, a moda ta jest taka, a nie inna, ale jest) nie
              swiadczy o ograniczeniu osoby wypowiadającej się, ale jest także żałosne.
              • Gość: deva Re: buty dla tipsiary IP: *.aster.pl / *.aster.pl 05.07.05, 18:40
                Hmm, nie sadzę aby było cos złego w takiej zabawie, bo to forma rozrywki, taka
                stylizacja w wyobraźni. Nie ma sie o co obrażać, wielbicielek takich butów i
                tipsów nie brakuje. Pomieszkaj trochę poza warszawa a przekonasz sie jak wiele
                jest młodych kobiet, które uwazaja, ze plastikowe buciki z czubkami, na
                metalowej szpilce to szczyt dobrego smaku. A tipsy i blond trwała oraz tona
                tapety na twarzy czynia z nich ósmy cud swiata. Takie drobiazgi jak higiena
                osobista, minimum ogłady i dobrych manier to już dla nich za wiele. To jest dla
                mnie ideał tipsiary, a nie fashion victim, która podąża za modą.
                • Gość: Ja Re: buty dla tipsiary IP: *.pl / *.elektrosat.pl 05.07.05, 19:13
                  Mieszkam poza Warszawą... Akuratnie, jeśli dziewczyna jest czysta schludna i
                  dobrze wychowana, to nie przeszkadza mi w niej różowa część garderoby,
                  diamenciki, buty w szpic czy makijarz(no cóz tutaj trzeba ustalić złoty
                  środek). Jedyne co tutaj trzeba to umiar, samokrytycyzm i umiejetność doboru
                  tych elementów... nawet wszystkich jednocześnie... mógłbym pisać jeszcze na
                  temat "tipsiar"(jak wy to mówicie), ale meritum sprawy jest to, że nie powinno
                  się wyśmiewać ludzi, którzy właściwie nikomu nei szkodzą.
            • Gość: tipsiara Re: buty dla tipsiary IP: 212.160.114.* 06.07.05, 10:16
              autorka wątku nie jest ograniczona dlatego że poruszyła ten temat. Jest
              nietolerancyjna i to mi się nie podoba - ale najeżdzać na tipsiary na tym forum
              to najłatwiejszy sposób na bycie popularnym (uprzedzę odpowiedzi
              : oczywiście nikomu nie chodzi o to, żeby być tu popularnym). Dlaczego tak na
              nie najeżdzacie? Noszę białe buty z czubami, mam tipsy (czasami długie ,
              czasami krótkie, mam rude włosy, a miałam też blond, chodzę w jasnych dzinsach
              biodrówkach) i wcale nie przeszkadza mi to w znalezieniu faceta, dobrej pracy i
              byciu szczęśliwą. Nikogo nie krytykuję, nawet wtedy, kiedy widzę niezgrabną
              laskę w balerinach i modnej spódnicy zgodnej z obowiązującymi trendami. Ja się
              nie czepiam i Wy się też moje drogie tez nie czepiajcie.
              Pozdrawiam wszystkich
              • martika19873 Re: buty dla tipsiary 06.07.05, 11:57
                Racja:))
        • piaget11 Re: buty dla tipsiary 08.07.05, 13:59
          kiedyś mówiło się fajansiara, potem festyniara, a teraz są tipsiary... na jedno
          wychodzi
      • Gość: deva Re: buty dla tipsiary IP: *.aster.pl / *.aster.pl 05.07.05, 18:28
        krótką mini z falbankami, koronkowy topik o dwa numery za mały, żeby było widać
        solarkę i kolczyk w brzuchu, koronkowe rękawiczki bez palców, żeby udawać
        damę...a i pieska na smych najlepiej takigo Yorka albo chichuacha.

• Gość: Dagny Re: buty dla tipsiary IP: 82.160.57.* 05.07.05, 18:45
          nie uważam, żeby te buty były złe, podobają mi się, zwęziłabym tylko cholewki
          ja założyłabym do nich białe kabaretki, białą skórzaną mini, czarną, prostą
          bluzkę koszulową i czarną małą torebkę na krótkim pasku
          • so-crazy Re: buty dla tipsiary 05.07.05, 20:06
            "do nich białe kabaretki, białą skórzaną mini"

Boże, co za gust
        • Gość: Magda Re: buty dla tipsiary IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.07.05, 16:05
          Proszę nie mieszać do tego psów!!!!
          Do "tipsiary" mi daleko, a posiadam Yorkshire Terriera i traktuję go jak psa,
          nie zabawkę!
      • kate-gun Re: buty dla tipsiary 05.07.05, 19:10
        Wiecie do jakiego wniosku doszłam? To wspaniale, ze na ulicach jest tyle
        tipsiar-klonów :D
        Przeciez to dzieki nim my - nie-tipsiaro-dresiary wyróżniamy sie oryginalnościa
        i wlasnym stylem :D
        I coz to za uczta dla oka, kiedy z tłumu mikrotorebeczek wyłania sie nagle duza
        fajna torebka, z tlumu bialych szpilek z czubem - okragle noski, z tłumu blond
        balejaży - ruda dziewczyna [żeby nie było - sama ruda nie jestem] i tak mozna
        wymieniac i wymieniac....
        Fajnie tez, kiedy w tym ogólnym przeroście formy nad treścią od kogoś emanuje
        właśnie treść :] [czyt. niby skromne ciuchy, ale nie można wzroku oderwać od
        tej osoby]
        • Gość: Dagny Re: buty dla tipsiary IP: 82.160.57.* 05.07.05, 19:58
          te mi się bardzo podobają:
          www.allegro.pl/show_item.php?item=56349734
          te też są niezłe:
          www.allegro.pl/show_item.php?item=56312062
          • estimee Re: buty dla tipsiary 05.07.05, 21:07
            oooo co ja widze, martika przemowila, ze jej sie "buciki" podobaja - a nie
            dalej jak wczoraj czytalam przezabawnego posta, w ktorym pytala, czy do hot-
            pantsow mozna zalozyc szpile na dyskoteke...
            martiko, takie buciki kupuj, moze jeszcze oferta sie nie skonczyla...
            • kate-gun Re: buty dla tipsiary 05.07.05, 21:18
              ....i pamietajcie dziewczyny - koniecznie do tych butów szorciki i
              czarne/czerwone kabaretki z mega dziurami :D
              • zettrzy Re: buty dla tipsiary 05.07.05, 21:20
                > czarne/czerwone kabaretki z mega dziurami :D

co poniektore dziury powinny byc porozrywane, zeby to wygladalo jak po
                wyjatkowo ostrym zajsciu
                • Gość: fiju Re: buty dla tipsiary IP: *.devs.futuro.pl 05.07.05, 21:24
                  Czy sam fakt ze mam tipsy czyni ze mnie tipsiare? :/
                  • kate-gun Re: buty dla tipsiary 05.07.05, 21:29
                    alez nie traktujmy tego tak doslownie :)
                    to nazwa ogolnie przyjeta na tym forum dla pewnej grupy dziewczat, a tipsy sa
                    tylko JEDNĄ z przeslanek zaliczenia kogos do ich grona
                  • lunalovelight Re: buty dla tipsiary 05.07.05, 21:31
                    nie :)
                    • Gość: fiju Re: buty dla tipsiary IP: *.devs.futuro.pl 05.07.05, 21:44
                      uff...:)
                      • Gość: Kasika Re: buty dla tipsiary IP: 80.48.96.* 05.07.05, 22:08
                        jestem pod wrazeniem tych >lakierkowych< kozaczkow, szczegolnie bialych i-
                        naturalnie- czerwonych;);););)
            • martika19873 Re: buty dla tipsiary 06.07.05, 12:03
              a zebys wiedziala,ze jakbym miala kase,to bym sobie je kupila:) poczekam z tym
              do jesieni:P
        • martika19873 Re: buty dla tipsiary 06.07.05, 12:01
          pochlebiasz sobie,moja droga,zwyczajnie sobie pochlebiasz. Pewnie nikt na
          ciebie nie patrzy dlatego pocieszasz sie piszac takie rzeczy na forum.
          • kate-gun Re: buty dla tipsiary 06.07.05, 13:40
            no pewnie tak ;D
            • Gość: tipsiara Re: buty dla tipsiary IP: 212.160.114.* 06.07.05, 15:18
              czytając ten wątek, tak się zastanawiam, można meć inne zdanie niż Wy, czy nie?
              • martika19873 Re: buty dla tipsiary 06.07.05, 16:10
                No wlasnie...zauwazylam ze forum dzieli sie na dwa typy: ten przewazajacy to
                panie,ktore neguja wszelkiego rodzaju szpice,mini,kolor rozowy itp. Drugi typ
                (mniej tu spotykany) to kobitki ktore nie boja sie przyznac ze lubia takie
                rzeczy. I ja jestem jedna z nich. Nie czyni mnie to wcale glupszej,gorszej od
                tej wiekszosci,ktora lubi klasyke,hippie czy rockowy styl. Rozumiem ze te buty
                moga sie komus nie podobac,tak jak mnie moga sie nie podobac buty z okraglymi
                noskami,ale jest tu takze wiele babek ktore boja sie przyznac ze buty sa
                fajne,bo zaraz reszta skoczylaby im do oczu.
        • piaget11 Re: buty dla tipsiary 08.07.05, 14:02
          aaaaaa, właśnie, jeszcze o dresiarach zapomniałam, bo tipsiary to taka
          ewolucja...
      • e_katt ależ 06.07.05, 13:51
        rasowe buty wynalazłaś!
        i te klamry.. a otoczenie jakie (leżak jest, więc zapewne i basen niedaleko)
      • Gość: selena Re: buty dla tipsiary IP: *.kom / *.kom-net.pl 06.07.05, 16:29
        podstawowy blad wszystkich tipsiar-myla seksownosc z wulgarnoscia[vide szpile
        do hotpantsow].mysla ze mniej w ubiorze a wiecej w makijazu znaczy lepiej.
        no i nic dziwnego ze podobaja sie wylacznie okreslonym grupom spolecznym,
        [przerozne blokersy,gimnazjalisci z burza hormonow,robotnicy ect].rasowy facet
        na taka nie spojrzy bo moze miec lepsze.
        btw te buty sa fajne,a krociutkie mini i solarium tez lubie:DD
        • martika19873 Re: buty dla tipsiary 06.07.05, 19:09
          Nie generalizuj,moja droga. Nie lubie sie malowac,co najwyzej uzyje tuszu do
          rzes i korektora,nie mam tlenionych wlosow ani tipsow,obracam sie w
          inteligentnym towarzystwie. Wiec o kim ty piszesz ? Stereotypy...
          • charade Re: buty dla tipsiary 06.07.05, 22:47
            Cóż ja poradzę, mnie styl tipsiar (włączając w to takie bucięta) kojarzy się z
            panną, która stoi na poboczu autostrady w wiadomym celu. Dodam, że nie jestem
            jedyna.
            • mankencja Re: buty dla tipsiary 06.07.05, 23:14
              znaczy jagody sprzedaje, względnie grzyby albo maliny?
              • e_katt mogą też 07.07.05, 10:03
                sprzedawać: wisienki, jabłuszka, melony.. różnie się to nazywa
                dla każdego coś miłego!
              • piaget11 Re: buty dla tipsiary 08.07.05, 14:06
                taaaaak, szczególnie w tych butach, bo to są najwygodniejsze buty do handlu,
                hahahahhaa
      • motylek_xxxx Re: buty dla tipsiary 07.07.05, 09:58
        Charade i tu sie myslisz!Dla Ciebie zwykłego, szarego człowieka (który jak
        sadze po wypowiedziach rzadko gdziekolwiek bywa)panna na usługach kojarzy sie
        tylko z brzydka, mocno wymalowana osoba z takimi własnie butami, solarem itd. A
        tak nie jest.Jakbys była w burdelach gdzie taka pani na wynajecie kosztuje ok.7
        tys za noc, zna 3 jezyki i ma do dyspozycji przez 24h kosmetyczke, fryzjera,
        stylistke i tysiace innych rzeczy to moze bys zmieniła zdanie.Szkoda że tyle
        ludzi jest jeszcze u nas zacofanych!A tak przy okazji skoro tak krytykujesz te
        tzw. "tipsiary" (które maja ładne ,zadbane, paznokcie, które chodza do fryzjera
        przynajmniej raz na miesiac ( a nie raz na rok jak ty)) to ciekawa jestem jak
        ty wygladasz)Pewnie nosisz suknie do kostek szaro-zielone, bluzki nieciekawe
        buty na płaskiej podeszwie (bo grozi płaskostopie) i grube pantalony bo lubisz
        zwracac uwage oryginalnoscia!Pewnie sama jestes nudna i brzydka jak mops
        dlatego wszystkich innych krytykujesz!!Szkoda mi Ciebie, wyrazy wspołczucia!
        • charade Re: buty dla tipsiary 07.07.05, 10:40

Miły Motylku ;P

Proszę, jeśli czytasz, to czytaj ze zrozumieniem. Ja nie pisałam o burdelu, a o
          poboczach autostrady. Chyba, że pobocze autostrady jest dla Ciebie tożsame z
          burdelem.

Poza tym powiedz proszę, skąd czerpiesz te sensacyjne informacje na mój
          temat ? :)))) Wiesz, te o spódnicy do kostek, płaskich buciorach, pantalonach
          (widzę, że czytasz literaturę, bo pantalony to raczej melodia XIX wieku. Chwali
          się jednak, że znasz takie słowa), nudzie i brzydocie ? Masz bujną fantazję,
          czy może opisujesz swoją osobę ?
        • kraxa czyzby Motylek byla pracownica jednej z agentur 07.07.05, 10:53
          W obskurnym bloku? I podczas obrabiania starego, smierdzacego dziada marzy
          sobie o burdelach, gdzie pracownice rzekomo znaja trzy jezyki, maja kosmetyczke
          na podoredziu i wyciagaja 7 tysiaków za noc. Dream on, baby. Ku.. z jezykami
          czy bez pozostaje ku.., wiec moze zamiast frzyjera dostpenego 24 h przydaloby
          sie pogotowie W???
          • charade Re: czyzby Motylek byla pracownica jednej z agent 07.07.05, 11:32
            Cóż tu się oszukiwać, tak to Motylkowi wyszło, jak wyszło ;)
        • Gość: Ania Re: buty dla tipsiary IP: *.chello.pl 08.07.05, 14:12
          sluchaj motylku... nie obrazaj ludzi bez powodu - nie widzisz zadnej z nas i nie
          wiesz jak wygladamy. Ja dresiarsko nie wygladam, tipsow nie mam ale do fryzjera
          chodze rowno co miesiac bo bez tego czuje ise zaniedbana, nie nosze
          szarozielonych sukien do kostek i nieciekawych ubran. Wrecz przeciwnie. typem
          panny z agencji nie jestem, bo nie uznaje wystawania na pokaz tego co moze
          ogladac moj partner lub maz. Sa pewne granice, a dla mnie pokazywanie tylka,
          wulgarny makijaz, wulgarne zachowanie sie nie podoba. I nie wkladaj wsyztskich
          do jednego worka (mam na mysli stereotypowe myslenie) czyli super laska to dziwa
          z wypalonymi wlosami, pomaranczowa od solara, sunaca w centrum miasta w
          krociutkich spodenkach z dekoltem do pepka i spogladajaca na jurnych wypasionych
          chloptasiow z zelem na wlosach, a z drugiej strony dziewczyna w stylu oaza - z
          calym szacunkiem dla osob tam bywajacych, bez makijazu, w nieksztaltnym worzei z
          szarymi wlosami. Swiat jest troche bardziej zroznicowany niz ci sie wydaje - ale
          zeby to zauwazyc to trzeba troche ruszyc glowa a ty najwidoczniej tego nie
          lubisz robic.
      • motylek_xxxx Re: buty dla tipsiary 07.07.05, 09:59
        Mnie osobiście te buty także sie nie podobaja, ale to nie znaczy że mam sie
        wysmiewac z innych osób którym to odpowiada!
        • Gość: malina Re: buty dla tipsiary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.05, 14:49
          taa, buty dla panienek z gatunku dody elektrody, ha ha!
          pasują idealnie do tipsiar strzaskanych mocno na solarce,w obcisłych dżinach
          ledwo trzymających się na wzgórku łonowym a'la Britney oczywiście z
          obowiązkowym różowym, tudzież białym paskiem nabijanym "brylancikami", do tego
          przykrótka bluzeczka odsłaniająca brzuch z mega dekoltem, to wszystko
          przykraszone mocnym, a jakże! wieczorowym (a nie dziennym) makijażem z toną
          podkładu...a fe!
          no i tipsiara jak talala!

:))))
      • dies_lacrimarum Re: buty dla tipsiary 08.07.05, 14:55
        bardzo mi przykro ale te buty sa dla mnie dziwkarskie i tyle

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka