Gość: Dagny IP: 82.160.57.* 02.07.05, 22:37 czy prawdziwa, rasowa tipsiara powinna zaopatrzyć się w takie piękne, białe kozaki? i co do nich powinna założyć? www.allegro.pl/show_item.php?item=56475649 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ziyi Re: buty dla tipsiary 02.07.05, 22:42 O tak! Dla tipsiary to buty w sam raz na gorace lato! Do tego jakas mini szersza niz dluzsza by pasowala. Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: buty dla tipsiary 03.07.05, 00:54 Nie.St5anowczo za szerokie w udach.;-))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
marvellous Re: buty dla tipsiary 03.07.05, 18:12 Tak tak tak!! prawie idealne, ale te klamry mogłyby być troche większe i z diamencikami.. Odpowiedz Link Zgłoś
fantagiro30 Re: buty dla tipsiary 03.07.05, 22:15 Jeeee! Jaka ja zacofana jestem :( Jak wygląda "rasowa tipsiara"? Matko kochana, kto to taki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pump_it_up Re: buty dla tipsiary IP: *.broker.com.pl 05.07.05, 20:40 Ojej Fantagiro.....:) To jedna z moich ulubionych basni z dziecinstwa. Sliczna byla aktorka grajaca glowna role. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tipsiara Re: buty dla tipsiary IP: 212.160.114.* 05.07.05, 10:58 Świetne buty, naprawdę!Kto Ci dał prawo krytykować te dziewczyny - w czym jesteś od nich lepsza, panno idealna - wydaje Ci się, że masz gust??? Tylko tym się potrafisz popisać, krytyką i to na tak oczywisty i trywialny temat? żałosne, a nie błyskotliwe... Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
martika19873 Re: buty dla tipsiary 05.07.05, 17:08 Zgadzam sie! Mnie rowniez te buty bardzo sie podobaja.A ta panna,ktora napisala tego posta jest po prostu ograniczona kobieta. Nie podoba sie- nie patrzec,takie mam zalozenie. Odpowiedz Link Zgłoś
n_nicky Re: buty dla tipsiary 05.07.05, 17:22 Autorka wątku jest ograniczona,bo ośmieliła się skrytykować jakieś buty na forum?Ograniczony jest ten,kto tak sądzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: buty dla tipsiary IP: *.pl / *.elektrosat.pl 05.07.05, 18:10 Tipsiara i Martika...w koncu jakies normalne kobiety na tym forum... Tu nie można ubierać różowych ubrań albo kozaków na szpilkach, tutaj władze maja glany i trampki:) Nicky... wysmiewanie konkretnej grupy osób za to, że idą z modą (o tym jest to forum prawda, a moda ta jest taka, a nie inna, ale jest) nie swiadczy o ograniczeniu osoby wypowiadającej się, ale jest także żałosne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: deva Re: buty dla tipsiary IP: *.aster.pl / *.aster.pl 05.07.05, 18:40 Hmm, nie sadzę aby było cos złego w takiej zabawie, bo to forma rozrywki, taka stylizacja w wyobraźni. Nie ma sie o co obrażać, wielbicielek takich butów i tipsów nie brakuje. Pomieszkaj trochę poza warszawa a przekonasz sie jak wiele jest młodych kobiet, które uwazaja, ze plastikowe buciki z czubkami, na metalowej szpilce to szczyt dobrego smaku. A tipsy i blond trwała oraz tona tapety na twarzy czynia z nich ósmy cud swiata. Takie drobiazgi jak higiena osobista, minimum ogłady i dobrych manier to już dla nich za wiele. To jest dla mnie ideał tipsiary, a nie fashion victim, która podąża za modą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: buty dla tipsiary IP: *.pl / *.elektrosat.pl 05.07.05, 19:13 Mieszkam poza Warszawą... Akuratnie, jeśli dziewczyna jest czysta schludna i dobrze wychowana, to nie przeszkadza mi w niej różowa część garderoby, diamenciki, buty w szpic czy makijarz(no cóz tutaj trzeba ustalić złoty środek). Jedyne co tutaj trzeba to umiar, samokrytycyzm i umiejetność doboru tych elementów... nawet wszystkich jednocześnie... mógłbym pisać jeszcze na temat "tipsiar"(jak wy to mówicie), ale meritum sprawy jest to, że nie powinno się wyśmiewać ludzi, którzy właściwie nikomu nei szkodzą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tipsiara Re: buty dla tipsiary IP: 212.160.114.* 06.07.05, 10:16 autorka wątku nie jest ograniczona dlatego że poruszyła ten temat. Jest nietolerancyjna i to mi się nie podoba - ale najeżdzać na tipsiary na tym forum to najłatwiejszy sposób na bycie popularnym (uprzedzę odpowiedzi : oczywiście nikomu nie chodzi o to, żeby być tu popularnym). Dlaczego tak na nie najeżdzacie? Noszę białe buty z czubami, mam tipsy (czasami długie , czasami krótkie, mam rude włosy, a miałam też blond, chodzę w jasnych dzinsach biodrówkach) i wcale nie przeszkadza mi to w znalezieniu faceta, dobrej pracy i byciu szczęśliwą. Nikogo nie krytykuję, nawet wtedy, kiedy widzę niezgrabną laskę w balerinach i modnej spódnicy zgodnej z obowiązującymi trendami. Ja się nie czepiam i Wy się też moje drogie tez nie czepiajcie. Pozdrawiam wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
piaget11 Re: buty dla tipsiary 08.07.05, 13:59 kiedyś mówiło się fajansiara, potem festyniara, a teraz są tipsiary... na jedno wychodzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: deva Re: buty dla tipsiary IP: *.aster.pl / *.aster.pl 05.07.05, 18:28 krótką mini z falbankami, koronkowy topik o dwa numery za mały, żeby było widać solarkę i kolczyk w brzuchu, koronkowe rękawiczki bez palców, żeby udawać damę...a i pieska na smych najlepiej takigo Yorka albo chichuacha. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dagny Re: buty dla tipsiary IP: 82.160.57.* 05.07.05, 18:45 nie uważam, żeby te buty były złe, podobają mi się, zwęziłabym tylko cholewki ja założyłabym do nich białe kabaretki, białą skórzaną mini, czarną, prostą bluzkę koszulową i czarną małą torebkę na krótkim pasku Odpowiedz Link Zgłoś
so-crazy Re: buty dla tipsiary 05.07.05, 20:06 "do nich białe kabaretki, białą skórzaną mini" Boże, co za gust Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: buty dla tipsiary IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.07.05, 16:05 Proszę nie mieszać do tego psów!!!! Do "tipsiary" mi daleko, a posiadam Yorkshire Terriera i traktuję go jak psa, nie zabawkę! Odpowiedz Link Zgłoś
kate-gun Re: buty dla tipsiary 05.07.05, 19:10 Wiecie do jakiego wniosku doszłam? To wspaniale, ze na ulicach jest tyle tipsiar-klonów :D Przeciez to dzieki nim my - nie-tipsiaro-dresiary wyróżniamy sie oryginalnościa i wlasnym stylem :D I coz to za uczta dla oka, kiedy z tłumu mikrotorebeczek wyłania sie nagle duza fajna torebka, z tlumu bialych szpilek z czubem - okragle noski, z tłumu blond balejaży - ruda dziewczyna [żeby nie było - sama ruda nie jestem] i tak mozna wymieniac i wymieniac.... Fajnie tez, kiedy w tym ogólnym przeroście formy nad treścią od kogoś emanuje właśnie treść :] [czyt. niby skromne ciuchy, ale nie można wzroku oderwać od tej osoby] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dagny Re: buty dla tipsiary IP: 82.160.57.* 05.07.05, 19:58 te mi się bardzo podobają: www.allegro.pl/show_item.php?item=56349734 te też są niezłe: www.allegro.pl/show_item.php?item=56312062 Odpowiedz Link Zgłoś
estimee Re: buty dla tipsiary 05.07.05, 21:07 oooo co ja widze, martika przemowila, ze jej sie "buciki" podobaja - a nie dalej jak wczoraj czytalam przezabawnego posta, w ktorym pytala, czy do hot- pantsow mozna zalozyc szpile na dyskoteke... martiko, takie buciki kupuj, moze jeszcze oferta sie nie skonczyla... Odpowiedz Link Zgłoś
kate-gun Re: buty dla tipsiary 05.07.05, 21:18 ....i pamietajcie dziewczyny - koniecznie do tych butów szorciki i czarne/czerwone kabaretki z mega dziurami :D Odpowiedz Link Zgłoś
zettrzy Re: buty dla tipsiary 05.07.05, 21:20 > czarne/czerwone kabaretki z mega dziurami :D co poniektore dziury powinny byc porozrywane, zeby to wygladalo jak po wyjatkowo ostrym zajsciu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fiju Re: buty dla tipsiary IP: *.devs.futuro.pl 05.07.05, 21:24 Czy sam fakt ze mam tipsy czyni ze mnie tipsiare? :/ Odpowiedz Link Zgłoś
kate-gun Re: buty dla tipsiary 05.07.05, 21:29 alez nie traktujmy tego tak doslownie :) to nazwa ogolnie przyjeta na tym forum dla pewnej grupy dziewczat, a tipsy sa tylko JEDNĄ z przeslanek zaliczenia kogos do ich grona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasika Re: buty dla tipsiary IP: 80.48.96.* 05.07.05, 22:08 jestem pod wrazeniem tych >lakierkowych< kozaczkow, szczegolnie bialych i- naturalnie- czerwonych;);););) Odpowiedz Link Zgłoś
martika19873 Re: buty dla tipsiary 06.07.05, 12:03 a zebys wiedziala,ze jakbym miala kase,to bym sobie je kupila:) poczekam z tym do jesieni:P Odpowiedz Link Zgłoś
martika19873 Re: buty dla tipsiary 06.07.05, 12:01 pochlebiasz sobie,moja droga,zwyczajnie sobie pochlebiasz. Pewnie nikt na ciebie nie patrzy dlatego pocieszasz sie piszac takie rzeczy na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tipsiara Re: buty dla tipsiary IP: 212.160.114.* 06.07.05, 15:18 czytając ten wątek, tak się zastanawiam, można meć inne zdanie niż Wy, czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
martika19873 Re: buty dla tipsiary 06.07.05, 16:10 No wlasnie...zauwazylam ze forum dzieli sie na dwa typy: ten przewazajacy to panie,ktore neguja wszelkiego rodzaju szpice,mini,kolor rozowy itp. Drugi typ (mniej tu spotykany) to kobitki ktore nie boja sie przyznac ze lubia takie rzeczy. I ja jestem jedna z nich. Nie czyni mnie to wcale glupszej,gorszej od tej wiekszosci,ktora lubi klasyke,hippie czy rockowy styl. Rozumiem ze te buty moga sie komus nie podobac,tak jak mnie moga sie nie podobac buty z okraglymi noskami,ale jest tu takze wiele babek ktore boja sie przyznac ze buty sa fajne,bo zaraz reszta skoczylaby im do oczu. Odpowiedz Link Zgłoś
piaget11 Re: buty dla tipsiary 08.07.05, 14:02 aaaaaa, właśnie, jeszcze o dresiarach zapomniałam, bo tipsiary to taka ewolucja... Odpowiedz Link Zgłoś
e_katt ależ 06.07.05, 13:51 rasowe buty wynalazłaś! i te klamry.. a otoczenie jakie (leżak jest, więc zapewne i basen niedaleko) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: selena Re: buty dla tipsiary IP: *.kom / *.kom-net.pl 06.07.05, 16:29 podstawowy blad wszystkich tipsiar-myla seksownosc z wulgarnoscia[vide szpile do hotpantsow].mysla ze mniej w ubiorze a wiecej w makijazu znaczy lepiej. no i nic dziwnego ze podobaja sie wylacznie okreslonym grupom spolecznym, [przerozne blokersy,gimnazjalisci z burza hormonow,robotnicy ect].rasowy facet na taka nie spojrzy bo moze miec lepsze. btw te buty sa fajne,a krociutkie mini i solarium tez lubie:DD Odpowiedz Link Zgłoś
martika19873 Re: buty dla tipsiary 06.07.05, 19:09 Nie generalizuj,moja droga. Nie lubie sie malowac,co najwyzej uzyje tuszu do rzes i korektora,nie mam tlenionych wlosow ani tipsow,obracam sie w inteligentnym towarzystwie. Wiec o kim ty piszesz ? Stereotypy... Odpowiedz Link Zgłoś
charade Re: buty dla tipsiary 06.07.05, 22:47 Cóż ja poradzę, mnie styl tipsiar (włączając w to takie bucięta) kojarzy się z panną, która stoi na poboczu autostrady w wiadomym celu. Dodam, że nie jestem jedyna. Odpowiedz Link Zgłoś
mankencja Re: buty dla tipsiary 06.07.05, 23:14 znaczy jagody sprzedaje, względnie grzyby albo maliny? Odpowiedz Link Zgłoś
e_katt mogą też 07.07.05, 10:03 sprzedawać: wisienki, jabłuszka, melony.. różnie się to nazywa dla każdego coś miłego! Odpowiedz Link Zgłoś
piaget11 Re: buty dla tipsiary 08.07.05, 14:06 taaaaak, szczególnie w tych butach, bo to są najwygodniejsze buty do handlu, hahahahhaa Odpowiedz Link Zgłoś
motylek_xxxx Re: buty dla tipsiary 07.07.05, 09:58 Charade i tu sie myslisz!Dla Ciebie zwykłego, szarego człowieka (który jak sadze po wypowiedziach rzadko gdziekolwiek bywa)panna na usługach kojarzy sie tylko z brzydka, mocno wymalowana osoba z takimi własnie butami, solarem itd. A tak nie jest.Jakbys była w burdelach gdzie taka pani na wynajecie kosztuje ok.7 tys za noc, zna 3 jezyki i ma do dyspozycji przez 24h kosmetyczke, fryzjera, stylistke i tysiace innych rzeczy to moze bys zmieniła zdanie.Szkoda że tyle ludzi jest jeszcze u nas zacofanych!A tak przy okazji skoro tak krytykujesz te tzw. "tipsiary" (które maja ładne ,zadbane, paznokcie, które chodza do fryzjera przynajmniej raz na miesiac ( a nie raz na rok jak ty)) to ciekawa jestem jak ty wygladasz)Pewnie nosisz suknie do kostek szaro-zielone, bluzki nieciekawe buty na płaskiej podeszwie (bo grozi płaskostopie) i grube pantalony bo lubisz zwracac uwage oryginalnoscia!Pewnie sama jestes nudna i brzydka jak mops dlatego wszystkich innych krytykujesz!!Szkoda mi Ciebie, wyrazy wspołczucia! Odpowiedz Link Zgłoś
charade Re: buty dla tipsiary 07.07.05, 10:40 Miły Motylku ;P Proszę, jeśli czytasz, to czytaj ze zrozumieniem. Ja nie pisałam o burdelu, a o poboczach autostrady. Chyba, że pobocze autostrady jest dla Ciebie tożsame z burdelem. Poza tym powiedz proszę, skąd czerpiesz te sensacyjne informacje na mój temat ? :)))) Wiesz, te o spódnicy do kostek, płaskich buciorach, pantalonach (widzę, że czytasz literaturę, bo pantalony to raczej melodia XIX wieku. Chwali się jednak, że znasz takie słowa), nudzie i brzydocie ? Masz bujną fantazję, czy może opisujesz swoją osobę ? Odpowiedz Link Zgłoś
kraxa czyzby Motylek byla pracownica jednej z agentur 07.07.05, 10:53 W obskurnym bloku? I podczas obrabiania starego, smierdzacego dziada marzy sobie o burdelach, gdzie pracownice rzekomo znaja trzy jezyki, maja kosmetyczke na podoredziu i wyciagaja 7 tysiaków za noc. Dream on, baby. Ku.. z jezykami czy bez pozostaje ku.., wiec moze zamiast frzyjera dostpenego 24 h przydaloby sie pogotowie W??? Odpowiedz Link Zgłoś
charade Re: czyzby Motylek byla pracownica jednej z agent 07.07.05, 11:32 Cóż tu się oszukiwać, tak to Motylkowi wyszło, jak wyszło ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: buty dla tipsiary IP: *.chello.pl 08.07.05, 14:12 sluchaj motylku... nie obrazaj ludzi bez powodu - nie widzisz zadnej z nas i nie wiesz jak wygladamy. Ja dresiarsko nie wygladam, tipsow nie mam ale do fryzjera chodze rowno co miesiac bo bez tego czuje ise zaniedbana, nie nosze szarozielonych sukien do kostek i nieciekawych ubran. Wrecz przeciwnie. typem panny z agencji nie jestem, bo nie uznaje wystawania na pokaz tego co moze ogladac moj partner lub maz. Sa pewne granice, a dla mnie pokazywanie tylka, wulgarny makijaz, wulgarne zachowanie sie nie podoba. I nie wkladaj wsyztskich do jednego worka (mam na mysli stereotypowe myslenie) czyli super laska to dziwa z wypalonymi wlosami, pomaranczowa od solara, sunaca w centrum miasta w krociutkich spodenkach z dekoltem do pepka i spogladajaca na jurnych wypasionych chloptasiow z zelem na wlosach, a z drugiej strony dziewczyna w stylu oaza - z calym szacunkiem dla osob tam bywajacych, bez makijazu, w nieksztaltnym worzei z szarymi wlosami. Swiat jest troche bardziej zroznicowany niz ci sie wydaje - ale zeby to zauwazyc to trzeba troche ruszyc glowa a ty najwidoczniej tego nie lubisz robic. Odpowiedz Link Zgłoś
motylek_xxxx Re: buty dla tipsiary 07.07.05, 09:59 Mnie osobiście te buty także sie nie podobaja, ale to nie znaczy że mam sie wysmiewac z innych osób którym to odpowiada! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malina Re: buty dla tipsiary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.05, 14:49 taa, buty dla panienek z gatunku dody elektrody, ha ha! pasują idealnie do tipsiar strzaskanych mocno na solarce,w obcisłych dżinach ledwo trzymających się na wzgórku łonowym a'la Britney oczywiście z obowiązkowym różowym, tudzież białym paskiem nabijanym "brylancikami", do tego przykrótka bluzeczka odsłaniająca brzuch z mega dekoltem, to wszystko przykraszone mocnym, a jakże! wieczorowym (a nie dziennym) makijażem z toną podkładu...a fe! no i tipsiara jak talala! :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
dies_lacrimarum Re: buty dla tipsiary 08.07.05, 14:55 bardzo mi przykro ale te buty sa dla mnie dziwkarskie i tyle Odpowiedz Link Zgłoś