Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

STRINGI_ NIE!

06.07.05, 21:30
    oj jak ja nie lubie stringow...czy jeszcze ktos nie nosi tegoczegos?
    Obserwuj wątek
      • myszka_333 Re: STRINGI_ NIE! 06.07.05, 21:33
        też nie lubię.
        • muchospatatos poszukuje eleganckich barchanow 25.11.05, 21:37
          Poszukuje eleganckich barchanow...maly rozmiar...m-ka...
          Nie wiem gdzie szukac...poradzicie mi???
          dlaczego szukam...zaklad honorowy!
          jak masz namiary na producenta/dystrybutora/sklep pisz na
          muchospatatos@gazeta.pl
      • Gość: babajaga Re: STRINGI_ NIE! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 21:34
        przyłączam się do głosu rozsądku.Też serdecznie nie znoszę.Mam ze 2
        pary,kupilam tak na próbę,myślałam co się przyzwyczaję ale nici z tego.No i
        leżą w szufladzie.
      • kalinakalina Re: STRINGI_ NIE! 06.07.05, 21:43
        nawet njladniejsza dupa( mam na mysli ta czesc ciala) nie wyglada w tym ladnie,
        a juz tymbardziej europejskie plaskie dupy
        • butik_hexe_batorego25_krakow Re: STRINGI_ NIE! 06.07.05, 21:44
          taaak, europejska dupa najleplepiej wygląda w barchanach
          • kalinakalina prosze o moze jalis link barchanowy 06.07.05, 21:57
            przysiagam nie znam tych majtow, mialam na mysli plaske dupy..zdarzaja sie tez
            piekne ale zadko wiec w majtkach wygladaja lepiej
            • frigg Re: prosze o moze jalis link barchanowy 07.07.05, 12:42
              www.medievaldesign.com/camicie_e_braghe/braghe1200big.jpg
              www.skilletlicker.com/revwar/rw/smallclothes/diderotbreeches.jpg
              Mam jeszcze zdjęcie w albumie, mogę Ci przyłożyć do monitora
              • Gość: Blanka Re: prosze o moze jalis link barchanowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.05, 12:18
                chcialam tylko zwrócić uwagę, że prezentowane tu majtasy to sredniowieczna
                bielizna ... męska, drogie panie
                • Gość: oj Średniowieczna?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.05, 09:24
                  Za wyjątkiem kobiet podczas kilku "tych" dni nikt nie nosił wtedy żadnej
                  bielizny.
                  • Gość: kasica Re: Średniowieczna?! IP: 81.15.176.* 09.07.05, 11:08
                    i tu się mylisz.
                    mężczyźni nosili.przy nogawicach było to konieczne ponieważ nogawice były to
                    nogawki nie zszyste ze sobą,przywiązywane sznurkami do górnej części odzieży.
          • charade barchany 06.07.05, 22:44
            Ja także poproszę o link do barchanów. Jak żyję, nie widziałam czegoś takiego,
            a często jest tu wspominane, stąd moja ciekawość.
            • zettrzy Re: barchany 06.07.05, 22:47
              charade napisała:

> Ja także poproszę o link do barchanów.

linku niestety nie, ale sluze odnosnikiem literackim:

wiec przepijmy naszej babci majtki w krate
              takie wielkie, barchanowe i wlochate
              • charade Re: barchany 06.07.05, 22:49
                Rozumiem, zatem barchany funkcjonują już wyłącznie jako relikt literacki. Czemu
                więc się tu na tym forum tylu ludzi nań powołuje ? ...
                • zettrzy Re: barchany 06.07.05, 22:50
                  nie mam pojecia, ja o barchanach pisze tutaj pierwszy raz
                  • charade Re: barchany 06.07.05, 22:53
                    Barchany są zawsze stawiane w opozycji do stringów, ot co. Uściślając, bardzo
                    wiele osób twierdzi, że jeśli ktoś nie nosi stringów, to nosi barchany.
                    • zettrzy Re: barchany 06.07.05, 23:05
                      Barchany są zawsze stawiane w opozycji do stringów, ot co. Uściślając, bardzo
                      > wiele osób twierdzi, że jeśli ktoś nie nosi stringów, to nosi barchany.
                      >
                      hmm, masz racje - istotnie na tym forum tematyka mody zadziwiajaco czesto
                      ogranicza sie do majtek

byc moze to jest jedyna czesc garderoby znana wiekszosci forumek z osobistego
                      doswiadczenia - majtki w koncu nosi kazdy, a czy kazdy nosi np. futro?

stad tyle watkow majtczanych, a ze jest to temat ograniczony, postawienie
                      sprawy jako "stringi contra barchany" wprowadza nieco zycia do dyskusji

zwlaszcza ze, jak slusznie zauwazylas, nikt wlasciwie nie wie co to sa barchany
                      • Gość: zuzaba Re: barchany IP: *.softlab.gda.pl / *.softlab.gda.pl 07.07.05, 15:42
                        > byc moze to jest jedyna czesc garderoby znana wiekszosci forumek z osobistego
                        > doswiadczenia - majtki w koncu nosi kazdy, a czy kazdy nosi np. futro?

Nie pisz głupot.
                        Futrem chciałaś się pochwalić?
                        Chyba nie ma czym za bardzo.
                        • zettrzy Re: barchany 07.07.05, 20:15
                          Gość portalu: zuzaba napisał(a):

> > byc moze to jest jedyna czesc garderoby znana wiekszosci forumek z osobis
                          > tego
                          > > doswiadczenia - majtki w koncu nosi kazdy, a czy kazdy nosi np. futro?
                          >
                          >
                          > Nie pisz głupot.
                          > Futrem chciałaś się pochwalić?
                          > Chyba nie ma czym za bardzo.

logika powala na podloge - jak napisze np. ze mamy pelnie ksiezyca to znaczy ze
                          chce sie pochwalic ksiezycem, i to do tego w pelni?
              • Gość: kasia Re: barchany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.05, 08:46
                super, usmialam sie :-). pozdrawiam.
          • Gość: Krzysztof, Wawa żadna atrakcja! IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 09.07.05, 11:02
            wielu kobietom się wydaje, że jak wiecej pokażą, to są atrakcyjniejsze. ale to
            nie na tym polega. jest cienka granica miedzy tym, co ładne i seksowne, a tym,
            co wulgarne, zbyt bezpośrednie. stringi należą wg mnie do tej drugiej grupy.
            • Gość: Karolina Re: żadna atrakcja! IP: *.kom / *.kom-net.pl 09.07.05, 11:38
              Rety, wreszcie jakiś męski głos rozsądku!
            • kerebron A już myślałem, żem jedyny 09.07.05, 12:12
              A już myślałem, że jestem jedynym facetem, co stringów nie lubi.
              • Gość: yls Re: A już myślałem, żem jedyny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.05, 15:23
                kerebron napisał:

> A już myślałem, że jestem jedynym facetem, co stringów nie lubi.

nie no co ty, ja zdecydowanie preferuje szorty, bokserki czy jak tam to zwa,
                najlepiej takie przeswitujace. No i niezła jest też "opcja zero" ;-)
        • umaa Re: STRINGI_ NIE! 06.07.05, 22:01
          moim skromnym zdaniem ladna pupa we wszystkim wyglada ladnie
        • Gość: String :) Ponoć wygodnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.05, 08:17
          Ja też nie noszę stringów .... ale z nieco innego powodu :)
          Słyszałem jednak, że są wygodniejsze ... jak jest naprawdę?

A może koronka ?:

www.koronka.pl?aff_id=524
      • se.la.vie Re: STRINGI_ NIE! 06.07.05, 22:28
        wole iść bez majtkiem niż w stringach.
        • Gość: Klara Re: STRINGI_ NIE! IP: *.4web.pl 09.07.05, 12:30
          se.la.vie napisała:

> wole iść bez majtkiem niż w stringach

Co to jest "bez majtek"??????:)))))))))))))))0
      • Gość: natalicja Re: STRINGI_ NIE! IP: *.autocom.pl 06.07.05, 22:34
        Ja nie noszę. Nie mam i nie kupię. To ohydne.
      • lucy215 jak ja nie lubie smerfów! 06.07.05, 22:35
        tak mi się skojarzyło ;)
        a osobiście tez nie przepadam,podobno trzeba dobrać wygodne z cienkim paskiem
        ale mnie to nie kręci:)
      • Gość: zoraida Obrzydliwe i niehigieniczne - bleeeeeeeeeee IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 22:38
        co jeśli taka pani w stringach musi nagle za większą potrzebą??? A nie ma
        warunków do umycia się (np. w pracy)????
        • umaa Re: Obrzydliwe i niehigieniczne - bleeeeeeeeeee 06.07.05, 22:39
          korzysta z bidetu.
          • Gość: zoraida Re: Obrzydliwe i niehigieniczne - bleeeeeeeeeee IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 22:42
            no przecież piszę, że nie może się umyć!!!!!!! co Ty myślisz, że wszyscy mają
            bidety w pracy??
            • Gość: zoraida Re: Obrzydliwe i niehigieniczne - bleeeeeeeeeee IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 22:43
              no zgoda, ostatecznie może skorzystać ze zlewu. Ale powiedzmy jest w podróży????
              W sklepie?????
              • evana Re: Obrzydliwe i niehigieniczne - bleeeeeeeeeee 08.07.05, 20:12
                uzywa chusteczek do higieny intymnej np.
            • umaa Re: Obrzydliwe i niehigieniczne - bleeeeeeeeeee 06.07.05, 22:45
              mozna sie rowniez dokladnie wytrzec, nie mam ochoty kontynuowac tego
              zagadnienia zreszta na ten temat byl juz tutaj watek, cos z lisem czy jakos
              tak, poszukaj
      • Gość: zulka Re: STRINGI_ NIE! IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.05, 22:43
        ja !never ever
      • tralalumpek temat-bumerang/nt 06.07.05, 22:52
      • agnieszka_ka stringi? tak! oto dlaczego: 06.07.05, 23:02
        po pierwsze, mi wiekszosc gaci wciska sie miedzy posladki, wiec juz wole
        stringi, od razu miedzy posladkami i nie trzeba co pare krokow wyjmowac! :))
        Po drugie, nie odznaczaja sie na spodniczkach i obcislych spodniach.
        Po trzecie: do niedawna tez nie lubilam stringow bo produkowali takie brzydkie,
        wysokie pod pepek. A teraz robia ladniutkie, takie stringi biodrowki, takie ze
        nawet z najnizszych jeansow nie wystaja!
        • zloty_delfin Re: stringi? tak! oto dlaczego: 06.07.05, 23:09
          Stringi noszę i się z tego nie tłumaczę nikomu
        • Gość: balbinka Re: stringi? tak! oto dlaczego: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.05, 11:10
          ooo ja sie z tym zgadzam!!nie zebym miala tyłek jak lokomotywa parowa ale sa
          sytuacje w ktorych faktycznie barchany wlaża miedzy posladki.poza tym sama je
          nosze tylko nie zakladam na imprezy....a tak na zupelnym marginsie jesli kupisz
          stringi dobrze dopasowane to po zalozeniu nie bedziesz czuc ze w ogole je masz...
          • Gość: ptyś A dlaczego nie na imprezy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.05, 09:45
      • Gość: fergie Re: STRINGI_ NIE! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 23:14
        nienawidze stringów: szalenie niewygodne, niehigieniczne i przy dłuższym
        noszeniu (kilka lat) powodują powstawanie hemoroidów. wolę bez....
        • zanzare Re: STRINGI_ NIE! 07.07.05, 05:52
          Również nie znoszę stringów, co nie znaczy, że noszę tzw.barchany. Noszę
          natomiast "figi" biodrówki, tangi itp, ale stringów nie. Owszem mam kilka par,
          ale to był raczej błąd - zakup tychże, taka fanaberia raczej, bo napewno nie są
          wygodne. dziwi mnie ta moda na ten rodzaj blielizny i na dodatek twierdzenie,
          że niezwykle pociągające jest to że stringi przy schylaniu się , kucaniu i id
          wystają spod ubrania, to przecież śmieszne i mało estetyczne, tak jak
          wyróżniający się bistonosz spod bluzki czy sukienki.
          • dzimba Re: STRINGI_ NIE! 09.07.05, 22:09
            Bardzo mądrze powiedziane. :)
        • Gość: kk Re: STRINGI_ NIE! IP: *.dsl.irvnca.pacbell.net 07.07.05, 07:01
          taaaaa.... a od masturbacji sie slepnie i rosna wosy na rekach...
          co za bzdury z tymi hemoroidami.
          • Gość: Stefcia Re: STRINGI_ NIE! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 07.07.05, 07:59
            A dzieci sie w kapuscie znajduje albo bocian przynosi hahahhaha.
            Kupcie sobie porzadne stringi dobrej firmy i nie bedziecie czuly ze wogle cos
            na tylku macie.
            Kupujecie byle co i byle jakie i sie puzniej zalicie ze niewygodne.
            • Gość: nika Re: STRINGI_ NIE! IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 07.07.05, 08:40
              ja tez nie nosiłam stringow ale teraz nosze.
              Te dobrych firm sa b.wygodne. Na lato polecam, bo zimą trochę w pupę zimno:)
              • Gość: gola dupa Re: STRINGI_ NIE! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 08:48
                po co w ogole nosicie gacie??????
                bez jest wygodniej i nic ci sie nie wciska w tylek, a juz na pewno nic sie nie
                odznacza pod spodniami
                • heidiblondi1 Re: STRINGI_ NIE! 07.07.05, 23:24
                  zeby bylo gdzie wkladke przykleic
                  • Gość: Klara Re: STRINGI_ NIE! IP: *.4web.pl 09.07.05, 12:34
                    Za chwilę ktoś napisze, że jeżdzi na rowerze codziennie 50 km w stringach z
                    podpaską string i jest mu wygodnie:PPPP A ja wtedy popukam się w głowę nogą...
                    • Gość: gosc:) Re: STRINGI_ NIE! IP: *.elblag.sdi.tpnet.pl 11.07.05, 01:42
                      a ja powiem na dodatek WKŁADKI-NIE,
                      bielizna powinna chyba przepuszczac powietrze, żeby się dupa, za przeproszeniem
                      nie pociła...
                      wkładki to wynalazek jakichś speców od marketingu, ot co.
                      zaraz ktoś napisze ze poca się tylko 'te gorszej jakosci', ja odpowiem ze
                      nieprawda, super przewiewne wkladki tez nie dla mnie:)
                      zaraz ktos powie, ze wkladki są po to zeby sie bielizna nie marnowała...
                      ja zapytuję, czy bielizna jest dla mnie czy ja dla bielizny!

• Gość: fergie Re: STRINGI_ NIE! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 23:20
            to nie bzdury, zobaczysz za kilka lat...juz znam parę osób młodych ktore maja
            hemoroidy wlasnie przez noszenie stringów, to tak samo jak ciasne, wżynające
            sie w łydki podkolanówki powodują powstawanie żylaków
            • xmila Re: STRINGI_ NIE! 09.07.05, 19:10
              hemoroidy od stringów...a od obgryzania paznokci żaby w brzuchu się lęgną,
              golenie włosów powoduje, że futro gęste nam na nogach rośnie, a za szafami
              mieszkają krasnoludki!!! fergie!! kto Ci takich bzdur nagadał?? hemoroidy nie
              od ucisku stringów powstają, a od ucisku za przeproszeniem dupy na coś
              siedzenia, problemów z zapraciami czy w efekcie ciąży
      • evula Re: STRINGI_ NIE! 07.07.05, 08:49
        Oj Kotku! Skad ta awersja? Stringi to najlepsza rzecz na swiecie. Odkad kupila
        swoja pierwsza pare (a bylo to pare ladnych lat temu) tak nie nosze niczego
        innego. Wygoda i komfort na maxa.
        • kawusia76 Re: STRINGI-jak najbardziej tak n/t 07.07.05, 09:01
      • Gość: inaa Re: STRINGI_ NIE! IP: *.hist.uj.edu.pl 07.07.05, 10:55
        na ,,specjalne" okazje ;-) nie są złe...
        • Gość: Lenka Re: STRINGI_ NIE! IP: *.chello.pl 07.07.05, 11:15
          Nie lubię,są potwornie niewygodne, piją w tyłek.Ale jak ktoś lubi to uczucie to
          niech sobie nosi.Wg mnie stringi wyglądaja dobrze na modelkach w reklamie.
          Barbachanów też nie noszę :)))
      • Gość: Zielonooka Re: STRINGI_ NIE! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 11:28
        NIE NOSILAM
        NIE NOSZE
        i
        NIE MAM ZAMIARU.

pozdrawiam
      • kochanica-francuza JA NIE NOSZĘ!!!! 07.07.05, 11:32
        i pozdrawiam!!!
      • Gość: nisior Re: STRINGI_ NIE! IP: *.adsl.inetia.pl 07.07.05, 11:36
        Jak widać wszystkie panie ochoczo podjęły wątek stringów. Wydawać by się mogło,
        że od kwestii noszenia bądź nienoszenia stringów zalezy przynależność do
        jakiejś "kasty społecznej". Jedne panie z obrzydzeniem otrząsają się na samą
        myśl o stringach i podejrzliwie patrzą na noszące je koleżanki. Inne natomiast
        z równie wielkim obrzydzeniem myślą o przysłowiowych już, barchanowych majtkach
        z epoki prababć i z niedowierzaniem patrzą na koleżanki w klasycznej bieliźnie
        podczas trzydziestostopniowych upałów. Szkoda tylko, ze mało jest tutaj osób
        środka. Osobiście jestem za wersją dopasowana do temperatury i okazji. Prawda
        jest taka, ze w środku zimy czekając na przystanku nie bede marznąc w stringach
        (no chyba, że grzeje mnie idea, tzn mam przed soba rozgrzewający wieczór ;)), a
        przy letnich upałach nie mam zamiaru pocić się w bokserkach, czy choćby
        standardowych figach.
        Do łez rozbawiła mnie wypowiedź o mozliwości nabawienia się hemoroidów od
        noszenia stringów. Może jakies badania naukkowe potwierdzające tę opcję?? ;)
        Czego to ludzie nie wymyslą jak chca byc przekonujący...:D
        • Gość: fergie Re: STRINGI_ NIE! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 23:23
          tak, badania naukowe to potwierdzają, czytalam u tym siedząc na poczekalni u
          dermatologa
        • balbinka9 Re: STRINGI_ NIE! 08.07.05, 11:18
          ja chcialam tylko powiedziec ze osobiscie nie mam nic przeciwko stringom....ale
          w tylko jesli chodzi o kobiety..facet w stringacj to widowisko mowiac delikatnie
          nieestetyczne..ja rozumiem ze jest cieplo skoro jest lato to musi byc
          cieplo..ale panowie dbajcie o kobiety i nie narazajacie ich na takie widoki....
      • Gość: Zielonooka Re: STRINGI_ NIE! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 11:57
        Niezly z ciebie profesorek...:)
      • dies_lacrimarum Re: STRINGI_ NIE! 07.07.05, 12:02
        Ja lubię i noszę. Bardzo mi się nie podoba widok obcisłych spodni ze zwykłymi
        majtkami pod spodem. Przy stringach łatwiej jest zaprezentować ładna pupę :)
        • butik_hexe_batorego25_krakow Re: STRINGI_ NIE! 07.07.05, 12:16
          Wg Słownika Języka Polskiego
          barchan I m IV, D. -u, Ms. ~nie; lm M. -y
          «tkanina bawełniana, lewostronnie drapana, używana na ciepłą bieliznę,
          szlafroki, sukienki dziecinne»
          Zdjęć niestety nie ma. ;)

A wracając do stringów - nie wyobrazam sobie, żebym pod cienkie spodnie założyła
          majtki odcinające się na pośladkach.
      • Gość: Zielonooka Re: STRINGI_ NIE! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 12:14
        No, tylko gorzej, gdy takie ''wielki dupy'' w pelni przekonane, ze beda w
        stringach wygladac seksownie tez je zakladaja. A to juz porazka...
      • martika19873 Re: STRINGI_ NIE! 07.07.05, 14:15
        Czuje sie na tym forum jak jakies ufo bo nosze i lubie stringi...na pewno sa
        lepsze od zwyklych odznaczajacych sie pod obcislym ubraniem...
        • Gość: Lenka Re: STRINGI_ NIE! IP: *.chello.pl 07.07.05, 14:27
          Ale co jest złego w odznaczających się lekko majtkach.To chyba jakaś obsesja.
          Przecież stanik też się odznacza na obcisłej bluzce i co mam go nie nosić?
          • Gość: stary praktyk Wreszcie ktoś rozsądny. Lenka 4 President!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.05, 10:36
            Też nie rozumiem tej histerii.

Po pierwsze, rzadko z tyłu są tylko dwa sznureczki, zwykle stringi mają
            minimalny trójkącik powyżej pośladków. I ten trójkącik też się odznacza. U dwu
            dziewczyn idących obok siebie w obcisłych ciuchach bez problemu można zobaczyć
            różnice we wzorze koronek, którymi wykończone są stringi jednej i drugiej. Ale
            to już nie przeszkadza?
            Po drugie: póki nie rozpowszechniły się stringi, nikt nie marudził z powodu
            tych ukośnych pasków na tyłku. Co więcej, zawsze były dostępne gacie obejmujące
            całe pośladki i nie dające żadnych znaków. I jakoś nie zauważyłem, żeby młode
            dziewczyny kiedykolwiek zabijały się za tymi "pełnymi" gaciami. Zawsze
            obowiązywała zasada: im mniej na tyłku, im wyżej odsłonięty - tym lepiej.

Oczywiście nie mam nic ani przeciwko stringom samym w sobie ani przeciwko gołym
            tyłkom doskonale widocznym pod jasnymi spodniami. Ani - tym bardziej -
            przeciwko gołym tyłkom puszczonym dzięki stringom na luz i żyjącym własnym
            życiem pod sukienką czy spódnicą. Wręcz przeciwnie!
            Ale nie rozumiem tej drętwej ideologii, którą próbuje się do interesu dorabiać.
            Odkąd pamiętam, młode kobiety zawsze lubiły pokazywać światu, ile się tylko
            dało. Oczywiście jeśli można było przy tym udawać, że jest się "ubraną".

No i git! Tak trzymaj! :-)))
        • Gość: Zielonooka Re: STRINGI_ NIE! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.05, 12:23
          Nie stwierdzaj ''na pewno sa lepsze'' bo np. wedlug mnie nie sa.
        • Gość: bodzio Re: STRINGI_ NIE! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.05, 21:20
          W pełni popieram zdanie Martiki.Widok majtów rozpychających się pod często
          subtelną tkaniną sukienki, spódniczki czy spodni, dzielących pupę na kilka
          części, jest baaaaardzo nieestetyczny. Moja żona też jest z krainy UFO i bardzo
          to sobie cenimy. Polecamy wszystkim paniom "nielubiącym"
        • kerebron Re: STRINGI_ NIE! 09.07.05, 12:21
          martika19873 napisała:

> Czuje sie na tym forum jak jakies ufo bo nosze i lubie stringi...na pewno sa
          > lepsze od zwyklych odznaczajacych sie pod obcislym ubraniem...

Jeśli krępuje cię, że bieliznę widać spod ubrania - nie noś bielizny w ogóle!
          To moge zaakceptować, ale stringi - nie ;)
        • Gość: AGA SŁUCHAJTA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.05, 12:26
          jak komu moze podobac sie trojkat ze sznurkiem.
          Wchodzi do du... blleee ochyda.
      • sekret_admin Re: STRINGI_ NIE! 07.07.05, 15:35
        a ja nie noszę innych niż stringi
      • Gość: zuzaba Re: STRINGI_ NIE! IP: *.softlab.gda.pl / *.softlab.gda.pl 07.07.05, 15:40
        Też nie lubię

• Gość: asiaaa Re: STRINGI_ NIE! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.05, 20:06
          Kobitki! Gdzieś przeczytałam, że moda na stringi mija ! Zresztą mało co jest
          wiecznie modne ;). A tak serio: trudno nie mieć w szafie chociażby jednej pary
          stringów na jakieś specjalne wyjście, trudno też chodzić w nich cały czas (
          szczególnie w zimie !!). Dla mnie najbardziej sexy są szorto-stringi albo po
          prostu szorty do połowy pośladków. Ładnie opinają pupę a i też na pewno mniej
          odznaczają się pod obcisłymi spodniami niż np. zwykłe figi :D
          • lady.k Re: STRINGI_ NIE! 07.07.05, 20:21
            to juz wiem, skąd sie biorą te kobitki w obcisłych spodniach i odznaczających
            się majtkach...zawsze mam z tego ubaw. Nie ma czegoś takiego jak moda na
            stringi,modny jest zawsze dobrze układający się na tyłku ciuch. Ja noszę tylko
            stringi i nic mi się w pupę nie wpija:P
            • miska_malcova Re: STRINGI_ NIE! 08.07.05, 06:15
              nosze stringi (pierwsze kupiłam jakies 12 lat temu). Jest mi w nich
              wygodnie,ale jak komuś nie - jego wybór
          • Gość: Zielonooka Re: STRINGI_ NIE! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.05, 12:26
            Ja nie mam w szafie ZADNEJ pary stringow.
      • Gość: Aurelia Re: STRINGI_ NIE! IP: *.akademiki.uni.torun.pl 08.07.05, 08:06
        Ja bardzo lubie nosić stringi, zwłaszcza latem, choć długo musiałam sie do tego
        typu bielizny przyzwyczajać - wydawało mi się to niewygodne i niehigieniczne,
        na szczęście moje obawy się szybko rozwiały. O ile jeszcze akceptuję majtki o
        tradycyjnym kroju zimą czy podczas uprawiania sportu, to jednak nie wyobrażam
        sobie takich kartoflanych gatek odciskających się pod obcisłymi spodniami czy
        pod elegancką suknienką. To po prostu fatalnie wygląda, na to może sobie
        pozwolić moja mama (choć też dostała na 50 urodziny parę stringów i je czasem
        nosi!)ale nie młoda, elgancka kobieta. Pozdrawiam!!!
        • Gość: aleubaw! Re: STRINGI_ NIE! IP: *.ny325.east.verizon.net 08.07.05, 19:28
          mloda,elegancka kobieta to powinna wiedziec,ze stringi nie maja nic wspolnego z
          elegancja;)sa juz od dobrych dwoch lat passe-moda na bielizne zmienia sie tak
          samo, jak na wszystkie inne rzeczy- zreszta i wczesniej raczej nie nalezaly do
          kategorii-eleganckie:). i mloda elegancka kobieta moze powinna wiedziec,ze mozna
          droga kupna nabyc znakomita bielizne przeznaczona specjalnie pod obcisle
          stroje-jej zaleta jest to,ze sie nie odznacza,przylega idealnie.
          co do reszty-niech sobie kazdy nosi,co lubi,a juz szczegolnie majtki-stringi
          modne i nie,czy inne wynalazki. ilosc ideologii wlozonej we wkladasnie gatek
          jest porazajaca:)
          a barchany to takie majty z cieplej,grubszej bawelny,zwykle w wersji z dluzsza
          nogawka,z jednej strony gladkie,z drugiej takie nieco zmierzwione.chyba sie juz
          takich nie produkuje,przynajmniej w polsce.bo w innych krajach-to i
          owszem,dopoki zyje ktokolwiek,kto chce cos nosic,to mozna to nabyc. niegdys
          barchanowe majty uzywane byly dosc powszechnie z racji tzw.trzymania
          ciepla.sadzac z powiesci przedwojennych dla dorastajacych dziewczat-byly
          utrapieniem nastoletnich panien. wtedy kontrastowano je z jedwabnymi gatkami
          obszytymi koronka,co bylo szczytem bieliznianego wyrafinowania.warto czasem
          zajrzec do starych zurnali mody.pozdrawiam z westchnieniem:)
      • Gość: Aurelia Re: STRINGI_ NIE! IP: *.akademiki.uni.torun.pl 08.07.05, 08:09
        Ja bardzo lubie nosić stringi, zwłaszcza latem, choć długo musiałam sie do tego
        typu bielizny przekonywać - wydawało mi się to niewygodne i niehigieniczne,
        na szczęście moje obawy się szybko rozwiały. O ile jeszcze akceptuję majtki o
        tradycyjnym kroju zimą czy podczas uprawiania sportu, to jednak nie wyobrażam
        sobie takich kartoflanych gatek odciskających się pod obcisłymi spodniami czy
        pod elegancką suknienką. To po prostu fatalnie wygląda, na to może sobie
        pozwolić moja mama (choć też dostała na 50 urodziny parę stringów i je czasem
        nosi!)ale nie młoda, elgancka kobieta. Pozdrawiam!!!
        • Gość: zaosie Re: STRINGI_ NIE! IP: 195.94.203.* 08.07.05, 11:18
          Aurelia ma absolutna rację, cinkie białe bawełniane czy lniane spodnie bez
          stringów pod spodem na kobiecych posladkach wygladają dość kiepsko. Jestem
          normalnym facetem i zawsze zwracam na to uwagę. Duże majty wyglądają wtedy mało
          ciekawie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka