Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

sukienka-pomocy!

13.01.06, 11:06
    kupilam sobie taka jedna, oczywiscie zimnofioletowoniebieska, kolor nieziemski, duzy dekolt,
    rekawki krotkie "przeciete" na motylka ;), zamotana pod biustem jakos dziwnie, tyl dluzszy w
    zwiazku z tym a przod krotszy, material dosc codzienny ale: jedni mowia, ze ona na wieczor, inni, ze
    na codzien, zwlaszcza jesli zaloze do niej spodnie i podkoszulek (podkoszulke? ;)) oslaniajacy dekolt.
    wrzucilabym zdjecie, ale ten imageshack nijak nie chce ze mna wspolpracowac. jesli ktoras z Was
    kuma o czym mowie to niech da znac jak ja nosic. dzieki!
    Obserwuj wątek
      • nancy_callahan Re: sukienka-pomocy! 13.01.06, 13:34
        zdjęcie z całą pewnością wiele by wyjaśniło.
        • batutka Re: sukienka-pomocy! 14.01.06, 01:48
          no wlasnie, daj daj
      • zettrzy Re: sukienka-pomocy! 13.01.06, 16:06
        zakladasz do sukienki spodnie i podkoszulek (podkoszulke)?
        lol
        sukienki sie nosi bez takich dodatkow, tyle ze imigrantki z krajow muzulmanskich
        musza ukrywac przed swiatem nogi - nakaz religijny - wiec nosza spodnie do
        sukienek, ale wyglada to troche jakby nie wiedzialy jak sie ubrac
        podkoszulek (zostanmy dla wygody przy tej wersji) pasuje do tzw. duzych spodnic,
        czyli niby sukienka, ale u gory nie calkiem kompletna, sukienka-ogrodniczki
        powiedzmy, sukienka na szeleczkach, no i musi byc na tyle luzna u gory aby ten
        podkoszulek sie zmiescil bez przeszkod
        z opisu by wynikalo ze jest to sukienka w stylu jaki dominowal na wieczor przez
        ostatnie trzy lata, czy na codzien - ja bym tego nie nosila na codzien, bo to
        nie jest fason "dzienny", zebys nie wiem ile ciuchow nawalila pod dekolt
      • b_bb Re: sukienka-pomocy! 13.01.06, 16:10
        Może ten portal zechce współpracować:
        www.fotosik.pl/
        Zdjęcie wiele by wyjaśniło.
        • patyska b_bb! dziala, dziekuje! zaraz... 16.01.06, 09:19
          ... jak tylko sobie zrzuce zdjecie sukieneczki to wkleje ;)
      • patyska sukienka: 16.01.06, 11:19
        taka mniej wiecej ;)

www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/yov1u2kyopsjnowz.html
        to teraz poprosze o rozwianie moich watpliwosci i porady. dzieki!
        • cioccolato_bianco Re: sukienka: 16.01.06, 11:25
          ja bym tej sukienki nie nosila z zadnym 'spodem' typu bluzka i spodnie (no
          chyba, ze dla nastolatki). sama w sobie jest juz dosc konkretnym i kompletnym
          strojem - raczej trzeba dobrac do niej buty, torebke i moze jakis naszyjnik,
          korale. jak sie zrobi cieplej mozna w niej isc do pracy (chociaz zalezy jaka to
          praca...) ale generalnie to ja bym ja nosila na spotkania towarzyskie i srednio-
          eleganckie okazje.
          • patyska Re: sukienka: 16.01.06, 11:49
            dzieki czekoladko ;) praca luzik (copywriter), spotkania swietny pomysl. to teraz poprosze mi
            powiedziec, czy w ogole mozna ja nosic, czy juz obciach i jakie buty, korale i torebke by do niej dobrac.
            zdjecie nie oddaje jej koloru, tak naprawde to burzowe niebo ale mocno nasycone fioletem, nie tak
            ciemne jak na zdjeciu. sukienka jest z materialu, ktory sie nie pruje ;) po prostu nie ma wykonczenia!
            uciete i juz ;)
            • cioccolato_bianco Re: sukienka: 16.01.06, 12:06
              mozna, mozna. nos smialo. sama choruje na sukienke w takim fasonie, kiedys
              sobie sprawie:)
              buty to w zaleznosci od pory roku od sandalow, przez buty z golymi palcami,
              klasyczne czulenka po kozaki (ale takie 'lzejszego' fasonu). jednym czego bym
              sie trzymala jest wysoki obcas i raczej szpilka. chyba, ze masz sie na niej
              zabic, to polecam koturne/klin.
              koraliki takie blisko szyji lub wisiorek wpadajacy w dekolt powinny dobrze
              wygladac do tej sukienki.
              torebka.. no jakas mala, elegancka, skoro masz na imprezy w tej kreacji chodzic.
              co do koloru dodatkow, to trudno wyrokowac po zdjeciu i opisie, musisz metoda
              prob i bledow cos dopasowac. moze granat/grafit?
              • cioccolato_bianco Re: sukienka: 16.01.06, 12:11
                zobacz sobie tu np - moze jakos cie te zdjecia zainspiruja, troche podobne te
                sukienki do twojej:
                www2.victoriassecret.com/commerce/application/prodDisplay/?namespace=productDisplay&origin=onlineProductDisplay.jsp&event=display&prnbr=SH-
                187495&page=2&cgname=OSCLODRSVAL&rfnbr=2667
                www2.victoriassecret.com/commerce/application/prodDisplay/?namespace=productDisplay&origin=onlineProductDisplay.jsp&event=display&prnbr=SH-
                187787&page=3&cgname=OSCLODRSVAL&rfnbr=2667
                191051&page=1&cgname=OSCLODRSVAL&rfnbr=2667
                186586&page=6&cgname=OSCLODRSVAL&rfnbr=2667
                • patyska Re: sukienka: 16.01.06, 12:18
                  dzieki wielkie! a jaki masz rozmiar? bo to jest L ale wyglada na M, w ktorym calkiem niezle wyglada S,
                  wiec jesli bys ja chciala, a ja nie mogla sie zdecydowac zeby ja nosic to jest Twoja ;)
                  • cioccolato_bianco Re: sukienka: 16.01.06, 12:25
                    36/38 i lubie raczej dopasowane rzeczy;)
                    • patyska Re: sukienka: 16.01.06, 12:33
                      ja 34/36 i w biuscie to ona jest dopasowana ale na boderka to juz splywa luzno - ale chyba taki jej kroj
                      ;)
                • patyska VS - slodkie i... 16.01.06, 12:21
                  ...kobiece te ich sukieneczki. moja jest dluzsza - z przodu za kolano, z tylu do pol lydki. hmm... to
                  moze jestem do niej za niska...
                  • cioccolato_bianco Re: VS - slodkie i... 16.01.06, 12:26
                    identyczne nie sa, ale styl podobny.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka