Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Moda na pokładzie....samolotu

11.02.06, 09:53
    Moj chLopak wkrotce zostanie stewardem, zamin jednak wkroczy na poklad i
    bedzie roznosil kanapki, czeka go szkolenie potem jakies egzaminy ect. Mam
    pytanie, czy ktoras z Was leciala LOT'em i widziala jak sa ubrani wlasnie
    stewardzi? Z tego co wiem dominuje kolor granatowy, ale moze pamietacie
    jakies szczegoly, bo na swojej stronie LOT nie umiscil zdjec zalogi w
    uniformach, a ja juz umieram z ciekawosci:)
    Obserwuj wątek
      • cioccolato_bianco Re: Moda na pokładzie....samolotu 11.02.06, 10:09
        spodnie, kamizelka, biala koszula.
        • laupek Re: Moda na pokładzie....samolotu 11.02.06, 10:13
          a co pod szyja? tak bez krawata i muchy? a spodnie i kamizelka w jakim kolorze??
          • cioccolato_bianco Re: Moda na pokładzie....samolotu 11.02.06, 10:15
            w jednym, o ile mi sie nie myli z jakimis innymi liniami lotniczymi, to
            faktycznie granatowe. nie pamietam co pod szyja. zwykle spie w samolotach.. ;)
            • calo Re: Moda na pokładzie....samolotu 11.02.06, 10:44
              nic pod szyja! osattnio dwoch panow z gulaszem jezdzilo, koszule biale bez
              krawatow, nie wygladalo to elegancko.
              • calo Re: Moda na pokładzie....samolotu 11.02.06, 10:47
                ale totalna masakra jest w centralwings. tam to stroje kupuja sobie na wlasna
                reke, kazda stewardesa w innym ubraniu, tylko kolory te same - czerwona gora,
                czarny dol. to dopiero zle wyglada....
                • laupek Re: Moda na pokładzie....samolotu 11.02.06, 10:53
                  To juz naszego lotu na krawaty nie stac?? to faktycznie nieelegancko
                  wyglada....chociaz by jakies apaszki dali.
                  • stefan.kolanko Re: Moda na pokładzie....samolotu 11.02.06, 15:31
                    Facet w apaszce?

Koniecznie jeszcze w rajstopkach, buciki na lekkim obcasiczku (zdrobnienia uzyte celowo!)
                    Lekko przypudrowane noski, najlepiej tylko w kolorze pink.
                    • laupek Re: Moda na pokładzie....samolotu 11.02.06, 17:01
                      Włosi i Hiszpanie noszą, tylko nasi super-macho nie maja odwagi, z drugiej
                      strony jak by to wspolgralo z łysymi głowami i złotymi kajdanami...ach ci
                      prawdziwi meżczyźni.....
                      • amikeo Re: Moda na pokładzie....samolotu 11.02.06, 18:17
                        Męzczyźni w granatowych spodniach, akmizelkach i białych koszulach. Maja też
                        marynarki. Dostaja w wyprawce całe granatowe garnitury, bardzo dobrej jakości i
                        marki, kraawaty tez mają! Nawet płaszcze dostaja od firmy, wełaniane no i
                        granatowe. I buty, skórzane z Alki. Pełóne "umundurowanie". W LOT oczywiście.
      • jaleo Re: Moda na pokładzie....samolotu 11.02.06, 18:43
        To w Polsce sa stewardzi hetero?!?!?! To chyba jakis swiatowy ewenement :-)))
        • laupek Re: Moda na pokładzie....samolotu 12.02.06, 08:09
          Moj przyszly steward jest jak najbardziej hetero, ale z tego co mowil inni
          koledzy sa raczej, no wiecie .....
          • cioccolato_bianco Re: Moda na pokładzie....samolotu 12.02.06, 08:58
            gejami? to jakies wstydliwe slowo, ze zastepujesz je 'no wiecie...'? (i az sie
            chce zapytac skad takie wnioski - sa czy nie sa.)
            • laupek Re: Moda na pokładzie....samolotu 12.02.06, 12:04
              A o to musze zapytac swojego faceta, ale od razu mowil mi ze jacys tacy dziwni
              ci faceci sie zglosili. Powiedzial ze czul na sobie ich wzrok. I dlatego wydaje
              mi sie ze sa jacy tacy dziwni, bo ze sa gejami, bi czy hetero na pewno nigdy
              sie nie dowiem. A i pytali mojego czy ma kogos, jak odpowiedal :"tak", to
              pytali :" ale dziewczyne,czy......". Pytanie do interpretacji wlasnej.
              • amikeo Re: Moda na pokładzie....samolotu 12.02.06, 15:36
                Skąd Wy bierzecie takie stereotypy, że jak steward to w domysle fej. Pwenie
                pielegniarze to też geje? A Polocjantki i strażaczki to lesbijki albo jakies
                dominy. Zawód tak samo męski jak i kobiecy, tylko ludziom sie tak utrwalilo, ze
                tylko stewardesy sa. Wbrew pozorom bardzo duzo mężczyzn pracuje w tym zawodzie
                i np. na specjalnych przelotach z żydami do Izraela TYLKO mężczyźni moga latać
                (wzgledy religijne podawania jedzienia przez kiobiete). Ja raczej na Twoim
                miejscu martwiłabym sie o częste i długie czasem wyjazdy, noclegi w hotelach ze
                stewardesami, oj to sie dopiero tam dzieje.
                • jaleo Re: Moda na pokładzie....samolotu 12.02.06, 17:30
                  amikeo napisała:

> > i np. na specjalnych przelotach z żydami do Izraela TYLKO mężczyźni moga
                  latać
                  > (wzgledy religijne podawania jedzienia przez kiobiete).

A to ciekawe, bo w ortodoksyjnych zydowskich domach to wlasnie kobiety podaja
                  Szabas.
                  • amikeo Re: Moda na pokładzie....samolotu 12.02.06, 19:32
                    Nie wiem czy ortodoksyjni i czy o Szabas chodzi, ale mój Szwagier jest
                    stewardem w LOT i latał z ta męską obsługa z Żydami właśnie. I mieli inne
                    jedznie i inne napoje i mogli byc obsługiwani tylko przez stewardów.
          • sumire Re: Moda na pokładzie....samolotu 12.02.06, 11:14
            Ale to i tak ma najmniejsze znaczenie :) podobnie zresztą, jak kreacje. Mnie jakoś nie bardzo interesuje, czy personel nosi pomarańczowe polary, czy granatowe garnitury. Ważne, żeby się do mnie uśmiechał i był dla mnie miły, a nie zawsze tak jest :)
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka