Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Duże stopy!!! Wpisujcie się! Niech nas zobaczą!!!!

01.03.06, 00:02
    Zwracam się do producentów i importerów obuwia. Miejcie litość!!
    Na świecie jest cała masa kobiet, które mają 41 i 42 rozmiar stopy!!!
    Tymczasem wchodząc do sklepów, pytam od progu o 41 i zwykle od razu dostaję
    odpowiedź "mammy tylko do 40", a nawet jeżeli takie są, to wybór jest,
    delikatnie mówiąc, skromny. Tak jakgdyby producenci mysleli, ze noga rośnie z
    wiekiem i takie wielkie stopy to mają juz tylko stare baby, więc mogą chodzić
    w byle czym.
    Jeżeli chodzi o 42 to w ogóle jest tragedia. Zostaje tylko Dajchmann.
    Moja córka ma 185 wzrostu i 42....narazie chodzi w glanach. A co potem?
    Obserwuj wątek
      • pianazludzen Re: Duże stopy!!! Wpisujcie się! Niech nas zobacz 01.03.06, 00:17
        ja mam 41 numer buta, czasem 40 lub 40,5.
        • magdaksp Re: Duże stopy!!! Wpisujcie się! Niech nas zobacz 01.03.06, 00:22
          ja mam 40,5 czasem 40 lub 41.
          • krzyskow1 Re: Duże stopy!!! Wpisujcie się! Niech nas zobacz 01.03.06, 06:35
            ja noszę 42, w 41 też się mieszczę
          • akkwwe Re: Duże stopy!!! Wpisujcie się! Niech nas zobacz 07.03.06, 18:29
            czesc
            w 3 al jest sklep obowniczy gdzie niektore modele maja zawyzona rozmiarowke tak
            wiec przy rozmiarze 40 to odpowiednik 41 ja nabylam tam super oficerki nosze 40
            ale musialam wziasc 39 wiec goraco polecam
            sklep w bylej telimenie teraz "zima" jest w super przecenie a na wiosne mam
            upatrzone lniane kozaczki i tez rozmiar 39 wiec spokojnie mozesz mierzyc 40.
        • etc74 Re: Duże stopy!!! Wpisujcie się! Niech nas zobacz 04.03.06, 00:14
          Nie jest tak źle!
          Przez wiele lat miałam takie problemy, jak Wy, albo jeszcze gorsze. Mój numer:
          44. Koszmar, ale przed laty otwarto w Warszawie sklep, nazywa się
          Buciory,(trudno) teraz jest w al.Wyzwolenia 11, blisko Placu Zbawiciela. Buty są
          tam do rozmiaru 45 (damskie), bo są i męskie w nieprawdopodobnych rozmiarach.
          Wybór oszałamiający, marki - świetne. Jest Ryłko, ale i Gabor i inne. W zeszłym
          roku pojawiła się włoska marka Moda di Fausto, autentycznie luksusowa firma z
          Wenecji.Buty (co mówię, przecudne pantofelki) naprawdę oszałamiające. Mam
          mnóstwo par, na wszystkie pory roku i okazje. Nie są oczywiście tanie (zwykle
          ok.300zł lub powyżej), ale coś za coś.Sklep chyba świetnie prosperuje, ma
          klientelę z całej Polski i może nie tylko. Polecam gorąco! Nawiasem mówiąc,
          przypomniało mi się, że Jacqueline Kennedy, perfekcyjnie elegancka dama, z
          pochodzenia Francuzka, miała nr 43.Głowa do góry, kobity!
          • vilejka Re: Duże stopy!!! Wpisujcie się! Niech nas zobacz 05.03.06, 12:27
            Jak przyjade na Centralny do W-wy,to jak sie najszybciej dostac na ten
            Pl.Wyzwolenia?i jak tam maja otwarte w soboty?
            • turzyca Re: Duże stopy!!! Wpisujcie się! Niech nas zobacz 05.03.06, 20:14
              AL. wyzwolenia to niedaleko placu zbawiciela, gdzie z dworca dojezdza
              bezposrednio tylko jeden tramwaj 19. Poza tym można dojechać z jedną przesiadką
              wsiadając na dworcu w każdy trawmaj jeadący alejami jerozolimskimi w kierunku
              Pragi i po jednym przystanku przesiadka na stacji centrum w dowolny tramwaj
              jadacy w kierunku Mokotowa.
              Buciory maja strone internetowa, tam sa godziny otwarcia.
            • etc74 Re: Duże stopy!!! Wpisujcie się! Niech nas zobacz 05.03.06, 20:17
              To nie Pl. Wyzwolenia, ale aleja Wyzwolenia. Najłatwiej z przystanku
              tramwajowego przy skrzyżowaniu Jana Pawła II z Al.Jerozolimskimi w kierunku
              Mokotowa tramwajem 19. Dojeżdżamy do pl. Zbawiciela i stamtąd trzeba prosto
              przejść do Al.Wyzwolenia, każdy wskaże drogę.W soboty pewnie do 14.W każdym
              kiosku na dworcu są zresztą niedrogie plany miasta.
        • mmoniaa Re: Duże stopy!!! Wpisujcie się! Niech nas zobacz 04.03.06, 14:07
          ja tez mam ten sam problem :(
          moj rozmiar buta to 41 , i jego pochodne zalezy od numeracji , czy zanizona , a
          zazwyczaj jest zanizona
          wszedzie tylko rozmiary do 40 a i o takie ciezko bo jak juz sa zazwyczaj sladowe
          ilosci :((
          trzeba cos z tym zrobic , bo to jest juz przesada
      • kinga38 Re: Duże stopy!!! Wpisujcie się! Niech nas zobacz 01.03.06, 08:35
        oj też mam z tym duuuuży problem.Buty sportowe ok kupię,ale jakieś cudne
        eleganckie za nic w świecie.To niesprawiedliwe!!!!!!!!mam 180cm,numer stopy
        41-42,w porywach do 42,5!!!!!
      • ulcia03 Re: Duże stopy!!! Wpisujcie się! Niech nas zobacz 01.03.06, 09:24
        Hej!Ja też mam nr bucika 42, ale w 41 czasem tez się zmieszczę. Ale naprawdę
        myslicie, że jakiś producent obuwia akurat zajrzy na to forum??? Trzeba by było
        chyba zwracać się bezpośrednio do jakiejś firmy.
        Pozdrawiam.
      • urszula.em Re: Duże stopy!!! Wpisujcie się! Niech nas zobacz 01.03.06, 09:46
        no ja tez naleze do wielkich stop :) 42 jak nic :P
      • postka Re: Duże stopy!!! Wpisujcie się! Niech nas zobacz 01.03.06, 12:42
        41 w porywach do 42. Koszmar...
      • kajos5 Re: Duże stopy!!! Wpisujcie się! Niech nas zobacz 01.03.06, 12:48
        Ja co prawda długość mam przeciętną (37-38) ale za to bardzo szeroką stopę. NIe wcisnę się w większość sprzedawanych teraz bucików (buu...) a nawet jeśli to po kilku dniach buty wyglądają ochydnie i są strasznie rozczłapane :(((
        • turzyca Re: Duże stopy!!! Wpisujcie się! Niech nas zobacz 01.03.06, 22:38
          Zauwazylam, ze buty z okraglymi noskami sa szersze niz te z waskimi - w Rylce
          wszystkie zsuwaly mi sie z nog i sprzedawczyni potwierdzila moje obserwacje.
          Moze warto wykorzystac istniejaca mode?
          Zdaje sie zreszta ze Rylko ma niekotre modele szersze o jeden rozmiar (tegosc g
          zamiast f) - tak przynajmniej mowia na stronie www, nigdy nie sprawdzalam.
      • gwiazdka400 Re: Duże stopy!!! Wpisujcie się! Niech nas zobacz 01.03.06, 13:32
        Też jestem wysoka, 184cm, rozmiar buta: w porywach do 45 (ale gdy numery sa
        chamsko zaniżone) a tak ~43,5. Na codzień biegam w sportowych męskich.Ku*wa;( i
        jak tu się czuć kobietą...??
      • hanureku Re: Duże stopy!!! Wpisujcie się! Niech nas zobacz 01.03.06, 13:40
        podpisuje sie
        w zaleznosci od firmy mam 40-42
        problemu z butami nie mam ;)
        • vilejka Re: Duże stopy!!! Wpisujcie się! Niech nas zobacz 01.03.06, 21:01
          Ja mam 41, ale moja córka 42-43, a czasem, jesli numeracja jest zaniżona, co
          często się zdarza, nawet 45!
          Faktycznie-jak tu K**WA w męskich butach czuć się kobietą:((
          • aisha-medea Re: Duże stopy!!! Wpisujcie się! Niech nas zobacz 01.03.06, 21:43
            183 cm wzrostu, 41 stopa... To znaczy - zalezy gdzie... W Rylko
            itp "normalnych" sklepach to 41 (ostatnio w Minelli 39... ale nie wiem, jakim
            cudem...), ale w Shollu... no comments...

I tez sie zastanawiam, dlaczego jak w rozmiarze 37-38 mam dwadziescia fasonow,
            to w 41 mam piec???!!! Z czego cztery za szerokie, albo w stylu mojej babci...

• jollyvonne Re: Dlugie i szczuple 01.03.06, 21:59
              Na dlugosc 41-42 (mialam 40, ale zaczeli zanizac numeracje i stopa mi zaczela
              "rosnac" po 30, hehe - placze przez lzy), szerokosc mam z rozmiaru 37-38.
              Producenci nie produkuja, sprzedawcy nie maja w ofercie, to ja nie kupuje obuwia
              w PL, jestesmy kwita - zarabiaja na mnie obcy.
              • aaagus Re: Dlugie i szczuple 17.03.06, 12:17
                kurcze ja też mam problem z szerokośćią. rozmiar 40, ale stopę mam bardzo wąską
                więc wszystko mi spada. a już kupienie czegoś na obcasie graniczy z cudem.
                zlatują i już. :( może ktoś wie gdzie można szukać butów na wąskie stopy?
                • aczylikufita Re: Dlugie i szczuple 08.09.06, 19:37
                  ja tez mam czasami problem z zakupieniem obowia mam numer 40 i tez dosyc
                  szczupla noge buty zazwyczaaj sa za szerokie i leca z nogi nie wiem gdzie
                  znalezc wieksze rozmiary bo w sklepach typu ccc czy inne w tym stylu nie zawsze
                  maja taki rozmiar a jezeli jest to bardzo maly wybor
          • ciemnogrodzianka Re: Duże stopy!!! Wpisujcie się! Niech nas zobacz 24.04.06, 19:20
            Noszę 41 - i dość często są to męskie buty
      • ulcia03 Re: Duże stopy!!! Wpisujcie się! Niech nas zobacz 02.03.06, 14:13
        Dziewczyny - zapraszam na forum!!!
        forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=37522
        • justynnka Re: Duże stopy!!! Wpisujcie się! Niech nas zobacz 02.03.06, 14:40
          Chyba jednak łatwiwej kupić duzę buty niż małe. mam rozmiar 35,5- 36. kupienie
          szpilek,sandałków na obcasie,kozaków graniczy z cudem.
          • turzyca Re: Duże stopy!!! Wpisujcie się! Niech nas zobacz 02.03.06, 15:10
            Faktycznie Gino Rossi nie kupisz, bo zaczynają od 36 i mają dużą numerację, ale
            zawsze zostaje Ryłko (zaczynają chyba nawet od 32, a 35 mają w zasadzie we
            wszystkich modelach), Bata, Bertrandi (trudno trochę upolować, ale kupiłam ich
            buty na studniówkę i nie dość że przetańczyłam całą noc, to noszę do tej pory -
            4 rok), S-But (ale dla szczupłych stóp się nie nadają), Dr. Martens :). W Zarze
            chyba też mieli mały rozmiar. Ja teraz poluje na Conhpol-Bis - mierzyłam jedne i
            wydawały się bardzo wygodne, niestety kolor był tragiczny, a to jedyna para nr
            35m ktora została w sklepie. Niestety firma nie ma wlasnych sklepów ani nawet
            strony internetowej, więc pozostaje polowanie po sklepach.

Myślę, że jest źle, ale nie najgorzej, bo jednak coś się na rynku ruszyło -
            pamiętam problemy mojej Mamy z kupieniem butów. Tylko to takie irytujące, że
            buty w Polsce sprzedaje się prawie wyłącznie w 4 rozmiarach i koniec. O różnych
            tęgościach nie wspominam.
      • goldioo Re: Duże stopy!!! Wpisujcie się! Niech nas zobacz 02.03.06, 14:50
        Uma Thurman
        pozdrawiam:)
      • zielonookakocica duże stopy mam, komu je dam... :) 02.03.06, 18:38
        rozmiar mojej stópki wacha się między 40 a 41 (to zależy od rodzaju buta) i
        ostatniom miałam problem z kupnem szpilek...
        • anamag Re: duże stopy mam, komu je dam... :) 02.03.06, 22:22
          i ja też: 40-41, a narciarskie do 42, mogę sie zamieniać z tatą :-)
          • anna.87 Re: duże stopy mam, komu je dam... :) 02.03.06, 22:43
            170 cm
            nr buta 40 :(

ale wiecie co slyszalam!! ze ponoc osoby z duza stopa sa inteligentne;)) :DD
            • nightmare84 Re: duże stopy mam, komu je dam... :) 02.03.06, 22:57
              Podobno :> Czy ja wiem czy to prawda :P
              Ja mam 177cm i rozmiar 41 :( I poprostu NIENAWIDZE textu '41 nie produkujemy'
              LOL :) Wiec jak pytam o jakies buty to wystarczy ze powiem 'Jakie rozmiary sa
              najwieksze' ? :D Przeciez teraz dziewczyny rosna coraz wieksze :D Powinni to
              uwzglednic :| Pf ...
              • aiczka Re: duże stopy mam, komu je dam... :) 07.09.06, 14:41
                Gdy mojemu bratu rosła stopa, co roku sprzedawcy oferowali buty o rozmiar
                większe, ale zawsze jeszcze o rozmiar za małe.
          • leeloo2002 Re: duże stopy mam, komu je dam... :) 07.03.06, 23:45
            ja mam rowniez 41 i prosze producentow obuwia o uwzglednianie nas w swoich
            planach
      • neo.nka Re: Duże stopy!!! Wpisujcie się! Niech nas zobacz 02.03.06, 23:37
        180 cm, 41-42. A w sklepach standardowe pytanie: "A najwiekszy rozmiar z tych butkow to jaki?"
      • gwiazdka400 Re: Duże stopy!!! Wpisujcie się! Niech nas zobacz 03.03.06, 10:49
        Ja też kiedyś wchodziłam do sklepu i tylko jedno zdanie: ma pani jakieś buty
        powyżej 41? Z reguły nie było. Ale dałam sobie spokój, już nie chodze do
        standardowych obuwniczych, których jest pełno na ulicach, bo tylko mi się
        ciśnienie podnosi! Zosdtaje Deichmann. Własnie... sprowadzają w nim już numer
        42, kiedyś nawet mierzyłam,ale mam dość szeroką stope,wysokie podbicie no i
        dłuuugą więc bez szans. Ale dla tych które mają 41-41,5 powinny pasować.
        Zazdroszczę Wam...:(

[ a z tą inteligencją ja wiem czy to prawda...to powinnam być drugim Einstainem
        w takim razie ;D ]
        • apricot.a Re: Duże stopy!!! Wpisujcie się! Niech nas zobacz 03.03.06, 12:13
          Ja nosze 42, wydaje mi sie ze "standardowe" (tzn ignorujac wszelkie zawyzanie i zanizanie rozmiarowek ) i Deichmann na ogol na mnie pasuje.
          Tylko, ze rzadko sprowadzaja eleganckie obuwie w tym rozmiarze, raczej tylko te sportowe modele.
          ARA ma tez w swojej ofercie duze rozmiary ( do 43 o ile sie nie myle ) i w roznych tegosciach ( nie wszystkie modele, ale wiekszosc naprawde mozna dostac ), problem, ze modele raczej baaaaardzo spokojne i klasyczne. troszke babciowate bym powiedziala.
          Tekst standard : "42? Nie... tylko do 40" /uwielbiam...
      • ona510 Re: Duże stopy!!! Wpisujcie się! Niech nas zobacz 03.03.06, 19:07
        Ja mam 41 lub 42,w zaleznosci od numeracji i tez mam problem z butami.
      • waha31 Re: Duże stopy!!! Wpisujcie się! Niech nas zobacz 03.03.06, 20:54
        41/42 koszmar!!!! Prędzej będzie mnie stac na operację plastyczną obcięcia
        paluchów niz kupię eleganckie buty w polskich sklepach!!!!!!!!!
      • emilka184 Re: Duże stopy!!! Wpisujcie się! Niech nas zobacz 04.03.06, 15:27
        taaaak, ja mam 40 ,czasem 40,5 a najczęściej 41, znajde sobie w sklepie jakieś
        cudo wkładam- ciasne , pytam o 41 , nie produkują powyzej 40, ludzie ja zwarjuję
        (szczególnie na obcasie muszę mieć większe);chodż ostatnio całkiem sensne
        kupiłam w tesco(tak, tak)a la baletki brązowe w pomarańczowe kropki i 41 było!!!

• ladnapanna Re: Duże stopy!!! Wpisujcie się! Niech nas zobacz 04.03.06, 15:44
        rozmiar 41 - kupuje co popadnie jak znajde rozmiar, czasami nawet dwie pary w m-
        cu, a czasem żadną przez 3 m-ce! pod katem butów komponuje garderobę:))
      • mila79 Re: Duże stopy!!! Wpisujcie się! Niech nas zobacz 04.03.06, 20:26
        Koszmar!!! Znam to TAAK dobrze.170 cm,roz.42!! Do tej pory nienawidzilam moich
        stop.Wlasnie staram sie je pokochac...wkoncu to moje wlasne.Zdarzalo mi sie
        wczesniej nosic za male buty,bo albo nie bylo mojego rozmiaru albo sie ich
        wstydzilam :( No i stopy sobie oczywiscie zniszczylam ( jakby nie
        wystarczylo,ze sa ogromne). W Polsce mialam problemy z obuwiem ale w Niemczech
        spory wybor!!! Trzymajcie sie.Jestem z Wami;)
      • agniesiaa23 41 czasem 42 05.03.06, 13:14
        zostają tylko deichmany i ambry ;-)

pozdrawiam :)

Agniesia
        • etc74 Re: 41 czasem 42 05.03.06, 20:19
          agniesiaa23 napisała:

> zostają tylko deichmany i ambry ;-)
          >
          > pozdrawiam :)
          >
          > Agniesia

Wcale nie! Przeczytaj mój post.
      • syllka1 Jest sklep dla nas!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 05.03.06, 23:44
        KOchane,
        Mam 186 i 42-43 stope i nie lada problem. Ostatnio odkrylam sklep APIA i....
        modne kozaczki(a nie babcine buciory). Produkuja dla nas buty do rozmiaru 44.
        Ladne, modne i kobiece....niestety drogie;(
        www.apia.pl/nasze_sklepy.htm
        czekam na kolekcje wiosenna.....
        pozdrawiam
        gdybym mogla w czyms pomoc piszcie na smilcz@wp.pl
        • junktny Re: Jest sklep dla nas!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 06.09.06, 22:45
          My tez, moja zona ma 43 i kupuje na www.yetti.pl ....sama sprawdz jak cos to
          pytaj i wysylaj do nich emaile ;)

• k-kate Re: Duże stopy!!! Wpisujcie się! Niech nas zobacz 07.03.06, 13:34
        tak tak
        takie stopy jak mam/mamy to tragedia
        ja korzystam z deichmana-coraz rzadziej i odkryłam jakis czas TANEO o dziwo
        jedne buty mam tam 41 i nawet sa przy duze a zwykle nosze 42, i takowe tam
        mozna dostac ale trzeba polowac
        sklep kolo zbawiciela pootwierdzam -ale ceny sa powalajace chcialam kupic buty
        zimowe i sory ale na 450 zeta to mnie nie stac-kupilam w taneo za 300 i to i
        tak najdrozsze mój zakup obuwniczy takze serce bolalo:)
        • naptun Re: Duże stopy!!! Wpisujcie się! Niech nas zobacz 07.03.06, 13:59
          o ja sie tez wpisuje z moim 41/42:) ja kupuje najczesciej w bacie ale tam tez
          nie ze wszytskiego maja rozmiarowke 41 a dla 42 maja specjalna polke:D

natomiast moje nowo zakupiose kozaczki (numer 41 zawyzony) pochodza z monnari:)
          i to za wcale nie wysoka cene bo 150 zl (bo plastik, nie skora), po przecenie
          oczywiscie.
          • venaaa Re: Duże stopy!!! Wpisujcie się! Niech nas zobacz 07.03.06, 16:57
            Dobry sklep z rozmiarami do 45 jest w Warszawie w Pedecie na Woli.
            • k-kate Re: Duże stopy!!! Wpisujcie się! Niech nas zobacz 08.03.06, 11:09
              JA BYLAM W TYM W PEDECIE I BYLY PORAZKOWE ZWYKLASTE BUTY I TEZ ZA GRUBA KASE
            • miraculum a we wrocławiu można kupić ?? 17.03.06, 10:45
              Czy może ktoś wie gdzie we Wrocławiu można kupić buty w ekstramalnym rozmiarze
              ;) damskie oczywiscie: 43-44?
      • rachela180 A malutkie!?!? 07.03.06, 17:10
        Mam 35,5!!!!!!!!!! I nic na mnie nie pasuje!!!! A w sklepach 36 bywa za duże!!!
        Dziecięcych przecież nie kupię!!!!!!!!!!!!!!!!!
        • miraculum Re: A malutkie!?!? 26.03.06, 11:31
          Polecam Ryłko - www.rylko.com Możesz zamówic przez internet, określić sklep do
          którego je prześlą, sklep do Ciebie oddzwania i idziesz je zmierzyć. Jak nie
          pasują zostają w sklepie i nie ma problemu:)
          • go1sza Re: A malutkie!?!? 26.03.06, 16:12
            Zgadza się. Ja w Ryłce kupuję buty 33/34. Są bardzo wygodne, ale niestety w 99%
            czarne tak jakby małe stopy potrzebowały jeszcze optycznego zmniejszenia.
            Pisałam o tym do fabryki, i odpisali mi, że to ze względów technologicznych.
            Ale to chyba jakiś wykręt.
            Pozdrawiam wszystkie posiadaczki małych stópek i tych dużych też.
            Wiemy wszystkie jaki to kłopot być nietypowym.
            :-)))
        • erka80 Re: A malutkie!?!? 02.04.06, 15:57
          A ja mam rozmiar stopy mniejszy niz 35 i zazwyczaj kupuję butki w Marino
          Fabiani bo robią je na zamówienie ale niestety czasami trzeba czekać na nie 2
          miesiące!!!!
          Nie tylko z dużymi nużkami jest problem z małymi też nie jest wesoło :-)
          • go1sza Re: A malutkie!?!? 02.04.06, 22:26
            Ja noszę 33/34. Czy Marino fabiani robi takie numery. Gdzie i jak zamówić te
            butki? Podaj bliższe namiary. Bardzo proszę :-)))
      • aajaa Re: Duże stopy!!! Wpisujcie się! Niech nas zobacz 01.04.06, 20:23
        A ja mam stopy większe od mojego męża...:(
        Duże stopy przy wzroście 175 cm to jesze nie koszmar ale jak masz 165 i 40-41
        rozm. to nie dość że buty trudno kupić to jeszcze wyglądasz w nich jak w
        płetwach, buuuuuu....Na dodatek nie wiem jak to skorygować.Moze coś doradzicie.
      • olahej Re: Duże stopy!!! Wpisujcie się! Niech nas zobacz 01.04.06, 20:58
        mam 41, 42 i wielkie problemy z butami mały wybór. Kupuję najczęściej w
        deichmanie. Latem jeszcze jakoś obleci ale za eleganckimi butami na zimę
        zjeździłam pół świata:(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka