Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Co sądzicie o autentyczności tych torebek?

13.09.06, 12:25
    www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=5289884
    Prawdziwe czy fałszywe???
    Obserwuj wątek
      • iwonaaaa Re: Co sądzicie o autentyczności tych torebek? 13.09.06, 12:27
        Nie wiem czy oryginalne
        ale dwie pierwsze bardzo mi się podobają.

• sinella Re: Co sądzicie o autentyczności tych torebek? 13.09.06, 12:31
          torebki są piękne, to oczywiste:) ale w butikach kosztują po 1000 dolarów,
          tutaj kilkakrotnie mniej...
        • zuza0107 Gwarantuję że to podróby bo... 13.09.06, 12:34
          każda orginalna markowa ma nr seryjny wytłoczony lub wszyty wewnątrz.
          na zdięciach go nie widać.
          • sinella Re: Gwarantuję że to podróby bo... 13.09.06, 12:42
            Problem właśnie w tym, że one mają numer seryjny. Moja znajoma kupiła jakiś
            czas temu od tej kobiety Chloe Paddington w kolorze czarnym - tylko wtedy
            kobieta sprzedawała z innego nicka. Znajomej nie zależało bardzo na
            oryginalności, bo torebki są wykonane z pięknej, grubej skóry, więc nawet jeśli
            to podróby, to bardzo dobre. W wewnętrznej kieszonce ta torbka ma na wszytym
            kawałku skóry wytłoczony numer seryjny. Ale czy to taki problem, wszyć taką
            metkę w podróbie?
            Ja jeśli bym taką kupiła, to chciałabym mieć 100% pewność że to oryginał...
            • papryczka_ag Re: Gwarantuję że to podróby bo... 13.09.06, 12:51
              pytanie czy wszystkie maja ten sam :))))
              • edavenpo Re: Gwarantuję że to podróby bo... 13.09.06, 13:03
                Ja mysle ze sa bardzo nieautentyczne.

Na chlopski rozum - Paddington kosztuje plus minus £850 czyli okolo 4500 PLN.

Na pewno nie wyrzucilabym prawie tysiaca zlotych na Allegro za podrobe.

Za te pieniadze na pewno mozna kupic cos ladnego i ze skory ;-)
      • pepsicoco Re: Co sądzicie o autentyczności tych torebek? 13.09.06, 13:01
        to chyba jasne ze to nie są oryginały-dobrze wykonane podróbki.
        • nioma Re: Co sądzicie o autentyczności tych torebek? 13.09.06, 13:15
          sama sprzedaje duzo rzeczy na allegro (min torby) i znam dostawcow - te torby
          sa podrobkami z chin,
          cena zakupu ok 100 dolarow w zaleznosci od ilosci (w chinach)
          jak dobrze poszukasz w necie to znajdziesz adres gdzie mozesz sobie zamowic

torby na allegro to podrobki ktore dziela sie na dwie kategorie: tansze ze
          skory ekologicznej i drozsze ze skory naturalnej.
          nie ma jednak fizycznej mozliwosci zeby oryginal kosztowal kilkaset zł
          • krzaczekbzu Re: Co sądzicie o autentyczności tych torebek? 13.09.06, 14:35
            Nie rozumiem tej szumnej nazwy "skóra ekologiczna" Jak to skóra?
            To zwykle tworzywo sztuczne, skaj,jakkolwiek to nazwać to nie skóra.
            I co to znaczy "fizyczna mozliwość"?

przepraszam ,że się czepiam
            Jakie torebki sprzedajesz ,nioma?
            • nioma Re: Co sądzicie o autentyczności tych torebek? 13.09.06, 15:03
              skora ekologiczna - to ogolnie przyjete okreslenie skaju czy tez imitacji skory
              tak sie po prostu powszechnie mowi.
              zeby oddac fachowo nazwe tworzywa z ktorego zostala wykonana torba trzeba sie
              troche nameczyc, co innego skaj, co innego plastik itp Wiec uzywa sie tego
              okreslenia.
              poza tym "skora ekologiczna" brzmi bardziej elegancko niz "skaj"
              ot, taki maly zabieg

"fizyczna mozliwosc" - nie rozumiesz tego okreslenia? uzywa sie go wtedy kiedy
              chce sie podkreslic ze jakas rzecz lub czynnosc nie ma mozliwosci aby byc
              wykonana
              jest to oczywiscie lekko naciagane, bo oczywiscie moze sie zdarzyc pani ktora
              kupi oryginalna chloe za 2tys euro a potem ja sprzeda na allegro za 100zł ale
              teoretycznie nie powinno miec to miejsca czyli jest to fizycznie niemozliwe
              Uff

rozne, na ogoł z zamszu i wlasnie skory ekologicznej - przyczyna jest prosta -
              naturalna skora jest duzo drozsza i nie kazdego na taka torbe stac
              poniewaz zaopatruje sie w torby i galanterie u osoby ktora sprowadza takze
              podrobki wszelkich marek
              podrobek nie wystawiam na allegro, zamawiam konkretne modele dla konkretnych
              osob.
              zeby uciszyc glosy krytyki: zdziwilybyscie sie panie, jak wiele znanych osob
              kupilo u mnie podrobki. ich zdjecia mozna ogladac w gazetach przy okazji
              roznych imprez, nikt by sie nawet nie domyslil ze pani X czy pani Y ma w reku
              podrobke a nie oryginal
              nie jest to wiec tak, ze podrobki kupuja tylko malolaty
          • sinella przekonałyście mnie :) 13.09.06, 14:44
            najciekawsze jest, że od czasu założenia tego wątku zdążyli zawiesić lasce
            kolejne konto!
            • nioma Re: przekonałyście mnie :) 13.09.06, 15:10
              poniewaz w regulaminie allegro jest zapis o zakazie sprzedazy podrobek.
              jesli zglaszane sa takie aukcje do weryfikacji to czesto sa usuwane,
              sporadycznie natomiast robi to samo allegro
              • krzaczekbzu Re: przekonałyście mnie :) 13.09.06, 15:19
                Dawaj linka do tych Twoich aukcji, MUSZĘ, dzis kupić torebkę. Mam słaby dziń i
                jedynie torebka mnie pocieszy.
                • nioma Re: przekonałyście mnie :) 13.09.06, 15:22
                  krzaczek>>> ale ja nie sprzedaje na allegro podrobek
                  • nioma Re: przekonałyście mnie :) 13.09.06, 15:24
                    link do aukcji masz w mailu gazetowym
                    zeby nie bylo ze tu reklame uskuteczniam
      • krzaczekbzu Re: Co sądzicie o autentyczności tych torebek? 13.09.06, 15:29
        nioma, @
      • dobranoc74 Re: Co sądzicie o autentyczności tych torebek? 14.09.06, 02:02
        no nie, nie wszystkie markowe torby na allegro to podrobki:/ trzeba patrzec czy
        sprzedawca sprzedaje hurtowo czy nie...czasem zdarzją sie prawdziwe okazje, bo
        dziewczyny chca sie pozbyc torebek ktorych nie noszą albo ktore im sie
        znudzily...lepiej jednak kupić markową torebkę sredniej klasy, bo te najdrozsze
        to najprawdopodobniej podrobki....a co sadzicie o tej?:

www.allegro.pl/item127485049_orginalna_nowa_torebka_furla_nie_przegap_.html
        • nioma Re: Co sądzicie o autentyczności tych torebek? 14.09.06, 08:31
          furla?
          zalezy jaka zostala ustalona cena minimalna
          mozna zapytac i porownac z cenami z salonu
          od kilku lat obserwuje allegro - wszystkie chloe, lv, hermesy i chanel to
          lepsze lub gorsze podrobki
          jest kilku sprzedawcow ktorzy wystawiaja po kilka toreb, tylko kilka, cena sa w
          granicach 1500-2500 złotych wie sugeruje to ze torba jest oryginalna
          to tez podrobki, tyle tylko ze wykonane z naturalnej skory z podrobionymi
          certyfikatami etc
        • jaleo Furla 14.09.06, 10:44
          No bez przesady, Furla to nie jest zadna "designerska" marka, tylko torebki ze
          sredniej polki, ktore we Wloszech kosztuja €100 - €400, nie przypuszczam, zeby
          komus sie chcialo podrabiac akurat Furla :-)
          • mpaulk Re: Furla 14.09.06, 15:05
            coz, panna, ktora wystawia te torebke (swoja droga srednio ladna, na pewno nie
            jest w kolekcji z ostatnich 3-4 lat), twierdzi, ze torebki w furli kosztuja
            powyzej 1000 zl. Tak, niektore tak.
            Choc nigdy nie widzialam torebki furli za 400 zl (100 euro), ale nawet spore
            torebki furli mozna kupic za 600-800 zl. Czyli w cenach torebek wittchenowych.

pzdr, p.
            • nioma Re: Furla 14.09.06, 15:24
              to tez zalezy od miejsca
              w galerii mokotow w w-wie sa i grubo powyzej 1000zł
              • mpaulk Re: Furla 14.09.06, 15:33
                nioma napisała:

> to tez zalezy od miejsca
                > w galerii mokotow w w-wie sa i grubo powyzej 1000zł
                tak, ale ale dziewczyna wystawiajac mala torebke sugeruje, ze kosztowala ona
                powyzej 1000 zl, bo tyle kosztuja torebki furli.

w ten sposob ja moge napisac, ze ubrania hugo bossa w sklepie przy pl.3 Krzyzy
                kosztuja ponizej 150 zl. Bokserki (majtki) kosztuja 140 zl. :D

pzdr,
                p.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka