Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

SIMPLE.Podoba wam się?

19.09.06, 21:40
    Co sądzicie o tej marce SIMPLE?
    Obserwuj wątek
      • maialina1 Re: SIMPLE.Podoba wam się? 19.09.06, 21:46
        Ja sadze o niej jedno: za dorga jak na to co produkuja.
        Ni to Armani, ni to Benetton, ni to samodzielna kreatorka... Nie wiadomo do
        czego ten sklep przypisac.
        Pamietam jak raczkowali, jakies 9, 10 lat temu, jesli mnie pamiec nie myli,
        kupowalam u nich czesto spodnie i swetry, i cieszylam sie ze takie fajne i tak
        tanio.
        Potem nagle cos im odbilo i ceny skoczyly jak szalone, a do tego styl zamienili
        na "wybiegowy", czyli rzeczy ktorych normalnie sie nie zaklada ani do pracy ani
        do szkoly, ani na impreze.
        Juz od dawna omijam ten sklep szerokim kregiem.
        • doniej Re: SIMPLE.Podoba wam się? 19.09.06, 21:49
          Zgadzam się z Tobą,że cholernie drogo ale robią piękne kampanie reklamowe
      • foamclene Re: SIMPLE.Podoba wam się? 19.09.06, 23:41
        wiosnenna kolekcja bardzo mi sie podobala
        jesienna na zdjeciach owszem na zywca niestety nie
      • cioccolato_bianco Re: SIMPLE.Podoba wam się? 20.09.06, 00:26
        roznie to bywa. letnia kolekcje mieli fatalna.
      • e2006 Re: SIMPLE.Podoba wam się? 20.09.06, 05:07
        Ja lubie ich ubrania. Mają dobre materiały, odważne i ciekawe wzory. Lubię
        szczególnie ich garnitury. Zupełnie nie rozumiem porównania do Armaniego lub
        Bennetonu, zupełnie inna para kaloszy. Na tym właśnie polega urok Simple, że
        mają własny styl, te ubrania sa troche inne, modne ale tandetne, identyczne jak
        w kazdym innym sklepie. Czy się wejdzie do Zary, czy do Mexxa, nie wspominając
        juz Reserved, wszędzie jest to samo, czyli nic specjalnego, ceny sie tylko
        różnią. Ciuchy z Simple zdecydowanie można założyc na każdą okazje, trzeba je
        tylko umieć dobrać i generalnie miec poczucie stylu.
        • aniabos Re: SIMPLE.Podoba wam się? 20.09.06, 05:19
          e2006 napisała:

> Na tym właśnie polega urok Simple, że
          > mają własny styl, te ubrania sa troche inne, modne ale tandetne, identyczne
          > jak
          > w kazdym innym sklepie.

Nie rozumiem o co chodzi w tym zdaniu.

A co do Simple, to podobaly mi sie ich kolekcje na zdjeciach, ale kiedy bylam w
          ich sklepie, to przy blizszym zbadaniu nic mi nie przypadlo do gustu. Niby
          zalozenia minimalistyczne, a na kazdej sztuce byl albo napis (srebrnymi
          literami), albo marszczenie czy aplikacja. Materialy z pozoru wygladajace na
          szlachetne, z bliska okazywaly sie bardzo tandetne. Kroj fatalny, np. kilka
          bluzek bylo za ciasnych w rekawach (a nie mam grubych ramion). Ogolne rozczarowanie.
        • maialina1 Re: SIMPLE.Podoba wam się? 20.09.06, 09:36
          e2006 napisała:

> Ja lubie ich ubrania. Mają dobre materiały, odważne i ciekawe wzory. Lubię
          > szczególnie ich garnitury. Zupełnie nie rozumiem porównania do Armaniego lub
          > Bennetonu, zupełnie inna para kaloszy. Na tym właśnie polega urok Simple,

Porownujac do Armaniego* nie mialam na mysli uroku, tylko raczej chodzilo mi o
          typ sklepu, z jakiej to jest polki, zeby takie mialo ceny?!

*zreszta ja nie porownalam, tylko pisalam ze wlanie nie da sie porownac.
      • tralalumpek Re: SIMPLE.Podoba wam się? 20.09.06, 08:39
        bylam 2 razy w krakowkim oddziale tego sklepu i gdybym miala do wyboru miedzy
        zara a simple to wybralabym zdecydowanie simple

• weronka77 Re: SIMPLE.Podoba wam się? 20.09.06, 08:44
          Ja też;-)) Tralalumpku TY może Krakuska jesteś?;-))
          • tralalumpek Re: SIMPLE.Podoba wam się? 20.09.06, 08:48
            w tej chwili nie, mieszkam 460 km od krakowa :)
            • weronka77 Re: SIMPLE.Podoba wam się? 20.09.06, 08:50
              ;-))
      • sumire Re: SIMPLE.Podoba wam się? 20.09.06, 09:29
        lubię, do pracy nadają się idealnie.
        • iwonaaaa Re: SIMPLE.Podoba wam się? 20.09.06, 09:45
          jestem fanką simple. Uwielbiam te ubrania
          za prostotę i jakość.
          Kolekcja letnia była wg. mnie bardzo kobieca.
          Z jesiennej zakupiłam też kilka rzeczy.
          Równie jak Simple lubię Sisley. Łączę sobie ubrania tych dwóch moich ulubionych
          marek.
      • geene Re: SIMPLE.Podoba wam się? 20.09.06, 09:46
        Bardzo lubię Simple. Zdecydowanie mój nr 1 wsród polskich marek. Zgodne z
        trendami wzornictwo, super materiały. Idelanie do pracy, klasyczne ale nie
        nudne stroje. Ceny, wysokie ale te rzeczy sa naprawde niezniszczalne. Kupuję te
        rzeczy do pracy od dobrych kilku lat i niegdy się nie zawiodłam.
      • lulu_x Re: SIMPLE.Podoba wam się? 20.09.06, 10:20
        Osobiście uwielbiam Simple i szczerze żałuję, że aktualnie mam trochę daleko do
        najbliższego sklepu. Kupuje ich ubrania od kilku lat i uważam, że są "nie do
        zdarcia", świetne gatunkowo. A przy tym idelane na wszystkie okazje!
      • beesok Re: SIMPLE.Podoba wam się? 20.09.06, 10:29
        Lubie ich ciuchy - jak mieszkalam w Krakowie czesto tam wpadalam (moj ulubiony
        byl sklep na rogu poselskiek, ktory juz nie istnieje :) do pracy ich ciuchy sa
        niezle.
        W kolekcji jesiennej jakos nic mi sie nie spodobalo - natomiast z letniej
        kupilam super trencz :)
        Uwazam, ze jakosciowo ich ciuchy sa o wiele lepsze niz Zary.....
        • serwetka7 Re: SIMPLE.Podoba wam się? 20.09.06, 10:42
          Ciuchy Simple są idealne, nieoklepane, modne wzory jakość bardzo dobra, tylko
          ceny dla mnie za duże. Kolekcja letnia super, jesienna nie wiem. Pa.
          • calo Re: SIMPLE.Podoba wam się? 20.09.06, 10:48
            ja lubie, chociaz preferuje tylko simplowe dzianiny, okrycia wierzchnie i
            czasem dodatki. bo reszta jakas taka za oficjalna na ogol - moze skierowana do
            innej grupy wiekowej. ale jakosc bardzo ok.
      • malgoniak Re: SIMPLE.Podoba wam się? 20.09.06, 12:04
        ogólnie tak, ale raczej na większe okazje, bo na codzień chodzę raczej w
        jeansach i swetrach, ale mają pięknie skrojone żakiety, ładne kostiumy, ciekawe
        materiały, niebanalne wzornictwo, nie ma co porównywać z zara, re czy promod,
        jeśli juz to jest to coś na miarę wallis, monnari i solar, te są jednak bardzije
        masowe;
        w tej kolekcji mają piękny szary płaszcz z wełny(owczej, wielbładziej?) za
        jedyne 1300 zł....................no cóż ceny niskie tam nie są, ale na
        wyprzdażach całkiem przyzwoite
      • zloty_delfin Re: SIMPLE.Podoba wam się? 20.09.06, 12:44
        Podoba mi się, ale ceny delikatnie mówiąc nie przystają do jakości. Kiedyś był
        to mój ulubiony sklep, obecnie wchodzę tam tylko podczas przecen.
      • leeloo2002 Re: SIMPLE.Podoba wam się? 25.09.06, 22:59
        eleganckie rzeczy, ale za drogie w stosunku do jakosci ( "mechacace" sie po
        pierwszym praniu sweterki, zle ufarbowana skora na pasku itd)
        No i mam razenie, ze rozmiary jakies male.
        Ogladalam jesienna kolekcje i chyba nic nie wybiore, raczej cos z Monnari
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka