Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

OT - Do sprzedających na Allegro!

22.10.06, 13:26
    Dziewczyny,
    jestem początkującą Allegrowiczką, tzn. zrobiłam w szafie jesienne porządki i
    wystawiłam w czwartek kilka za małych/za dużych ciuchów na Allegro w formie
    aukcji z licytacją. Odnośnie jednych spodni dostałam już kilka maili z
    pytaniem o zakończenie aukcji przed czasem. Z tego co wiem, to jest chyba
    niezgodne z regulaminem Allegro, ale jedna Allegrowiczka zaproponowała, żebym
    dodała opcję "kup teraz!", to podobno będzie ok. Co Wy o tym myślicie? Ja się
    kompletnie na tym nie znam. Aha, nie ma jeszcze licytujących, ale jest dużo
    obserwujących. Czy wobec nich to będzie fair? Jak ich uprzedzić, skoro nie
    mam na nich namiarów?
    Wiem, że na tym forum jest kilka dziewczyn, które sprzedają lub sprzedawały
    na Allegro, dlatego pozwoliłam sobie zapytać. Będę bardzo wdzięczna za pomoc!
    Pozdrawiam i przepraszam za temat niezwiązany z modą!
    Obserwuj wątek
      • alex_koz Re: OT - Do sprzedających na Allegro! 22.10.06, 14:00
        mi wielokrotnie sie zdarzalo, ze dodawalam na zyczenie allegowiczow opcje kup teraz. nie ma w tym nic zlego.

a po co mialabys konczyc aukcje przed czasem? wystaw opcje kup teraz i tyle, kto pierwszy ten lepszy;)

wez pod uwage, ze wielkosc grona osob obserwujacych nie zawsze przedklada sie na zlozone oferty, mi wielokrotnie zdarzalo sie ze aukcje obserwowalo 50 osob a ofert bylo potem 2-3, ja sama - jako uzytkowniczka Allegro - tez czasem obserwuje po to by obserwowac bez checi zakupu/
        • ciak1 Re: OT - Do sprzedających na Allegro! 22.10.06, 14:28
          Dzięki!

Mi nie chodziło o to, że mogę je sprzedać drożej, tylko o to, że wobec
          obserwujących może to być nie fair, bo mogą oni czekać z licytacja na koniec
          aukcji, nieświadomi tego, że została dodana opcja "kup teraz", a w międzyczasie
          ktoś im to sprzątnie przed nosem. Dlatego się zastanawiam, czy nie dodać np.
          komentarza pod aukcją z "ostrzeżeniem", że np. dzisiaj o 20.00 dodam opcję "kup
          teraz".

A może za bardzo się przejmuję, dlatego że pierwszy raz coś sprzedaję i taki
          komentarz jest zbędny... Już sama nie wiem:) Najchętniej bym zostawiła te
          spodnie na licytacji, żeby nie robić sobie problemów, no ale myslę, że nie
          osiągną takiej ceny, jaką mi zaproponowano przez "kup teraz":(
          • ala1986 Re: OT - Do sprzedających na Allegro! 22.10.06, 15:25
            Dodawaj kup teraz póki nie masz jeszcze ofert w aukcji. To, że ktoś obserwuje
            jeszcze nic nie znaczy. A jak ktoś już złoży ofertę to będzie musztarda po
            obiedzie. Allegrowiczami się nie przejmuj. Dopóki nikt nie dał oferty możesz
            zmieniać aukcję.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka