nioma Re: Ile macie w Talii? 07.11.06, 10:23 za duzo, jakies 75 a jeszcze nie tak dawno bylo 60cm to se ne vrati :)) Odpowiedz Link Zgłoś
m.noma Re: Ile macie w Talii? 07.11.06, 10:32 ja mialam 63 ale zaszlam w ciaze i teraz po ponad roku powoli wraca moj obwod do normalnosci. teraz mam 67 cos takiego, no ale wciaz wciagam brzuch jak stoje czy chodze- tak sie juz nauczylam wiec wyglada b.plasko Odpowiedz Link Zgłoś
nioma Re: Ile macie w Talii? 07.11.06, 10:43 w ciazy na szczescie nie jestem zostalo mi troche po poprzedniej ciazy i przytylam nazbieralam za duzo sadla, waze 55kg i musze zrzucic Odpowiedz Link Zgłoś
inecita Re: Ile macie w Talii? 16.01.07, 08:56 Ja niestety 67 bez ciązy DUZO ZA DUZO ale zupełnie nie mogę zrzucić :(((, ważę 53 kg, chcę ważyc 50 Odpowiedz Link Zgłoś
woodpecker_from_mars Re: Ile macie w Talii? 10.11.06, 08:30 jestes conajmniej nieuprzejma... Odpowiedz Link Zgłoś
bez_nicka Re: Ile macie w Talii? 07.11.06, 14:35 cudak_bozy napisał: > ja mam w kazdej 54 karty. Dobre! :))) Odpowiedz Link Zgłoś
jeriomina Re: Ile macie w Talii? 07.11.06, 11:39 10 litrow zapasu mam w mojej talii. ale zaraz ruszam na miasto więc coś niecoś spali i trzeba będzie zatankować. Odpowiedz Link Zgłoś
malgoniak Re: Ile macie w Talii? 07.11.06, 11:48 niestety nie mam tendencji do talii:(( ważąc nawet 44 kg czy mniej, miałam więcej niz 60 cm w talii przy wzroscie 170 cm; waząc 53/54 kg miałam ok. 65 cm, teraz waze trochę wiecej i mam ok 70 cm, biodra w stosunku do tego dość wąskie, bo nie ma 30 cm róznicy, mimo to mam proporcjonalną sylwetkę, a brak talii nadrabiam biustem- za to dość obfitym:)) braku talii nie zwalam na ciązę, bo w trzy miesiace po porodzie i przez cały okres karmienia piersią byłam baaaaaardzo szczupła 53/54kg i tłuszyku nabrałam dopiero jak przestałam karmić:(( Odpowiedz Link Zgłoś
ana-green Re: Ile macie w Talii? 07.11.06, 17:12 Mam koleżanke, która ma identyczna figurę - wąskie biodra, brak talii i duży biust. To jeden z najgorszych typów sylwetki jakie mogą być, szalenie nieproporcjonalny - wiec nie wiem gdzie to nadrabianie. Odpowiedz Link Zgłoś
inecita Re: Ile macie w Talii? 16.01.07, 09:00 Ja też niemam talii, jestem bardzo drobna, mam 160 cm wzrostu, nie mam bioder, za to mam spory biust - nie wiem jak z taką figurą wygląda Twoja koleżanka, ale ja ogólnie nie narzekam - oczywiście chciałabym mieć lepszą figurę zwłaszcza w lato, ale np w spodniach moja figura wygląda bardzo dobrze bo jak wspomniałam ogólnie jestem szczupła plus biust, brak talii staje się wtedy elementem całkowicie drugorzędnym. Odpowiedz Link Zgłoś
cudak_bozy Re: Ile macie w Talii? 07.11.06, 12:06 jedna z greckich muz. Ona byla od komedii i teraz sobie z ciebie jaja robi ;P Odpowiedz Link Zgłoś
tralalumpek Re: Ile macie w Talii? 07.11.06, 12:11 no to fajne pytanie bo ja jako kobieta nie moge mic zbyt duzo w Talii skoro ona kobieta/boginka :) to raczej pytanie do mezczyzn :) Odpowiedz Link Zgłoś
bez_nicka Re: Ile macie w Talii? 07.11.06, 14:38 Moze chodzilo o Italie? Ile mamy kuzynow lub nieruchomosci. Odpowiedz Link Zgłoś
foamclene Re: Ile macie w Talii? 07.11.06, 12:51 samochod "francuzy" chyba taki robia... o koszmarnej formie nadwozia i jeszcze gorszej niezawodnosci ;) Odpowiedz Link Zgłoś
cudak_bozy Re: Ile macie w Talii? 07.11.06, 13:33 ten samochód to Thalia. Poza tym jak moze byc slaba niezawodnosc? Jaka to roznica jesli jedno auto jest slabo niezawodne, a drugie dobrze niezawodne? Odpowiedz Link Zgłoś
ingeborg Re: Ile macie w Talii? 30.12.06, 21:49 znajomi mają i mówią że jest rewelacyjny, pomijając linię nadwozia... Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaczernia Re: Ile macie w Talii? 07.11.06, 13:35 Przyznaj się cudaku bozy, ile ty masz w talii, hm? Odpowiedz Link Zgłoś
cudak_bozy Re: Ile macie w Talii? 07.11.06, 13:36 musialbym byc jakims pedalcem, zeby sie mierzyc :] Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaczernia Re: Ile macie w Talii? 07.11.06, 13:46 A co? W sklepie gaci nie kupujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
foamclene Re: Ile macie w Talii? 07.11.06, 13:47 hmm... dla mezczyzny rozmiar jest chyba wazny... nie wierze, ze nie uzywasz linijki ;) Odpowiedz Link Zgłoś
cudak_bozy Re: Ile macie w Talii? 07.11.06, 13:49 gratulacje faceta, jak zamiast... uzywa do tego linijki. Wąska musisz byc... Odpowiedz Link Zgłoś
foamclene Re: Ile macie w Talii? 07.11.06, 13:57 bez obaw dorownam Twojej zonce bedec w jej wieku ;) Odpowiedz Link Zgłoś
foamclene Re: Ile macie w Talii? 07.11.06, 13:58 tym rozmiarem zeby nie powiedziec rozwarciem :) oczywiscie Odpowiedz Link Zgłoś
cudak_bozy Re: Ile macie w Talii? 07.11.06, 13:59 o dziewica orleanska sie znalazla Odpowiedz Link Zgłoś
foamclene Re: Ile macie w Talii? 07.11.06, 14:00 no coz inne kobiety w porownaniu z rodzona mamusia zawsze wypadaja blado :))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
yavanna86 Re: Ile macie w Talii? 07.11.06, 14:58 założyciel wątku chyba z Niemiec,jak rzeczowniki z dużej litery pisze... nie Twój problem,popatrz sobie na moje zdjęcie w wizytówce i wylicz na oko :P Odpowiedz Link Zgłoś
strange_rose Re: Ile macie w Talii? 07.11.06, 21:04 a ja mam 58 cm :D i 175 wzrostu Odpowiedz Link Zgłoś
cala_w_kwiatkach Re: Ile macie w Talii? 07.11.06, 21:27 nie wiem...dawno nie mierzylam ostatnio bylo 60cm Odpowiedz Link Zgłoś
papryczka_ag Re: Ile macie w Talii? 08.11.06, 09:01 59 w porywach do 61... po mamusi :) Odpowiedz Link Zgłoś
kasiabooo Re: Ile macie w Talii? 08.11.06, 09:47 jestem ciekawa w którymmiejascu wszystkie panie dokonywały pomiaru:P może hmmm w nadgarstku... bo ja mam 67 cm,waze 56 kg przy wzroscie 170 i moimzdaniem wygladam całkiem ok, wiec albowszystkie panie jestescie modelkami, alboznacie jakies cudowne srodkiodchudzajace, albo... macie kształty marilyn monroe:) czego tylko moge pozazdroscic:P Odpowiedz Link Zgłoś
papryczka_ag Re: Ile macie w Talii? 08.11.06, 10:17 Dokonywałam pomiaru w talii, ważę dziś niecałe 52 kilo, mam 170 cm wzrostu. Talię mam taką genetycznie - od zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
black_magic_women Re: Ile macie w Talii? 08.11.06, 12:37 Oddalabym kawal biustu zeby tylko miec talie!Niezaleznie jak malo waze,to ponizej 68 /w najwiekszym wychudzeniu/nie schodze. Odpowiedz Link Zgłoś
malgoniak Re: Ile macie w Talii? 08.11.06, 13:09 black_magic_women napisała: > Oddalabym kawal biustu zeby tylko miec talie!Niezaleznie jak malo waze,to > ponizej 68 /w najwiekszym wychudzeniu/nie schodze. no właśnie skąd ja to znam:)) Odpowiedz Link Zgłoś
mojave Re: Ile macie w Talii? 09.11.06, 13:11 papryczka_ag napisała: > Dokonywałam pomiaru w talii, ważę dziś niecałe 52 kilo, mam 170 cm wzrostu. > Talię mam taką genetycznie - od zawsze. papryczka - zdaje sie, że mamy troche podobne proporcje bo ja tez mam w talii 58-59 w porywach i 170 cm wzrostu:) genetycznie taka budowa, ale po rodzinie ojca z kolei Odpowiedz Link Zgłoś
foamclene Re: Ile macie w Talii? 08.11.06, 12:52 o mam bardzo pododbne to Twoich gabaryty :) ale mam raczej chlopieca sylwetke p[rzy tych wymiarach czyli malo zaznaczona talie jestem pewna ze dziewczyny moga miec po 60 a nawet mniej przy kobiecej sylwetce Odpowiedz Link Zgłoś
black_magic_women Krolestwo za talie! 08.11.06, 13:02 Pytalam kiedys pewnego rehabilitanta,czy mozne wyciac zebra,tj np Cher,stwierdzil,ze nawet by sie dalo,bez wiekszego uszerbku dla zdrowia;) Odpowiedz Link Zgłoś
kasiabooo Re: Krolestwo za talie! 08.11.06, 13:22 hmmmoze mi 60 kojarzy się z kosciotrupem poniewaz mam w klasie osobe ktora ma 180 cm wzrostu i wazy 46 kg, ima wlansie 60:) ehhh juz nie wiem... najlepiej, powrócmy do gorsetów! żeby osiagnać te upragnione 60:P Odpowiedz Link Zgłoś
ashimi Re: Ile macie w Talii? 08.11.06, 13:29 foamclene napisała: > jestem pewna ze dziewczyny moga miec po 60 a nawet mniej przy kobiecej sylwetce ja tak mniej więcej mam, tzn takąż talię i 89 w biodrach, ale szczerze mówiąc wolałabym miec w nich troche mniej - większośc ubrań źle leży, trzeba się mocno naszukac, żeby dorwać coś, co nie będzie wyżej odstawać. kawałek biustu też bym oddała, bo niewiele rzeczy na mój rozmiar sie w tym miejscu dopina - taka sylwetka to przekleństwo ;p ___________________________ shimiaczkowe pozdrowionka^^ Odpowiedz Link Zgłoś
zielona2000 Re: Ile macie w Talii? 08.11.06, 13:22 ja podobnie jak poprzedniczka: 173cm wzrostu 64-67 w tali (zalezne od pory roku xD) 53-56 kg I szczerze mówiąc mnie to wisi, moze i nie mam super wymiarów (różnica jakieś 25cm a nie 30...) ale się na siłe odchudzać nie będe (próbowałam i nie daje efektów...) jak ktoś ma szybki metabolizm i ma 58cm w tali, to tylko pozazdrościć. Gorzej, jak ktoś ma 58cm w tali i uważa że jest gruby i się głodzi... Odpowiedz Link Zgłoś
papryczka_ag Re: Ile macie w Talii? 08.11.06, 15:12 Oj tam... de facto mam wymiary 90-60-90 a wcale przy tych "idealnych" wymiarach nie mam figury supermodelki. Nie od centymetrów to bowiem zależy :) Odpowiedz Link Zgłoś
black_magic_women Re: Ile macie w Talii? 08.11.06, 15:52 Dokladnie tak Papryczko.Zarty zartami,mozemy wypisywac tu sobie swoje wymiary,ale nie one decyduja o naszym wygladzie.Bardzo podobaja mi sie waskie talie,ale nie zamierzam sciskac sie gorsetem.Taka juz moja uroda,ze moge miec ponad 70 w pasie i wygladac super:) Odpowiedz Link Zgłoś
clockwork.orange Re: Ile macie w Talii? 08.11.06, 18:14 to ja sie tez pochwale bo mam dzisiaj zły humor: 59 cm do 61 po obżarstwie i 91 w dupsku. Odpowiedz Link Zgłoś
shava Re: Ile macie w Talii? 08.11.06, 18:17 W talii mam za dużo -75,ale za to w biordach/siedzeniu ok.80(dziwne te proporcje;)) Odpowiedz Link Zgłoś
ginger156 Re: Ile macie w Talii? 08.11.06, 22:05 Wszędzie widze presję: Musisz mieć tyle i tyle w biodrach, tyle i tyle w talii, wielki biust, zero tłuszczyku,długie blond włosy i taki a taki wzrost... Tylko czy to jest normalne? Rozumiem jeśli ktoś źle czuje sie z powodu swojego wyglądu, ale żeby od razu taka presja.To jest głupie ustalanie wzorów idealnej kobiety.Przecież każdy człowiek musi być inny niż reszta. Odpowiedz Link Zgłoś
h.e.r.m.i.o.n.a Re: Ile macie w Talii? 08.11.06, 19:58 no to ja ja jestem tragedia totalna:-) 82-68-96. I co wy na to? Brak biustu i te biodra? nic na to nie poradzę po mamusi tak mam. na nadwagę nie narzekam. 170 cm i 52-54kg. Odpowiedz Link Zgłoś
yavanna86 Re: Ile macie w Talii? 09.11.06, 13:05 Jaką presję,przecież kolega tylko zapytał,ile mamy w Talii... a może chodzi o jedną zsumowaną Talię Wszystkich Forumowiczek? Odpowiedz Link Zgłoś
heather4 Re: Ile macie w Talii? 10.11.06, 09:11 jasne, niby presja na okreslony wygląd i wagę... ja mam za mało w talii, już od 2 tygodni szukam spodni i nie mogę znaleźć dla siebe rozmiaru, wszystko za duże, mniejszych nie produkują. Jestem skazana na "dżinsy" albo szycie :( Odpowiedz Link Zgłoś
delicja11 Re: Ile macie w Talii? 10.11.06, 11:29 to ja też chyba tragedia co? wzrost 160 , pas 67 !!!, waga 48kg. Odpowiedz Link Zgłoś
kika_19 Re: Ile macie w Talii? 10.11.06, 15:46 tali 73 cm, 167 cm wzrostu i 54 kg czekam na lincz ... Odpowiedz Link Zgłoś
kate-gun Re: Ile macie w Talii? 10.11.06, 16:07 nie mam pojecia. ja nie mam obsesji :P Odpowiedz Link Zgłoś
lalumek Re: Ile macie w Talii? 10.11.06, 16:58 hmm... moim zdaniem ani wymiary, ani waga nie oddają dobrze wyglądu dziewczyny;) bo może mieć 60 cm w talii oraz spory tłuszczyk i równie dobrze może być wysportowana i mieć 70 cm w pasie ;P Natomiast po przeczytaniu większosci wpisów wychodzi, że w talii powinnam mieć poniżej 60:P no nie wiem, zazwyczaj kojarzyłam ten wymiar z baaardzo przechudzonymi i zagłodzonymi dziewczynami... może się mylę;) Odpowiedz Link Zgłoś
asidoo Re: Ile macie w Talii? 30.12.06, 21:24 Ja mam 70cm i 172 wzrostu, biust biodra - 98 i uważam, że wyglądam b. dobrze. Typowy mezomorfik. Waga 62kg Odpowiedz Link Zgłoś
yagiennka Re: Ile macie w Talii? 30.12.06, 21:37 Co to jest mezomorfik?? Ja mam w talii tyle samo - w ogóle nie rozumiem jak można miec w talii 60 albo mniej :) To jakaś bzdura, ja tyle miałam chyba jak miałam 10 lat :D Odpowiedz Link Zgłoś
sigrun Re: Ile macie w Talii? 31.12.06, 15:22 yagiennka napisała: > Co to jest mezomorfik?? Osoba o przysadzistej budowie, barczysta o grubym kośćcu. Mezomorfik nawet przy zaniżonym BMI zawsze będzie sprawiał wrażenie osoby z "nadmiarem ciałka". Zupełne przeciwieństwo to ektomorfik i to właśnie w tym przypadku talia poniżej 60 cm nie jest "jakąś bzdurą", tylko normą przy prawidłowym BMI i folgowaniu z wysoko węglowodanową dietą. Fakt, że wielu mezomorfików płci pięknej to wkurza. Ale cóż, przecież nie wykonamy sobie lipoindukcji w tych rejonach dla poprawienia czyjegoś samopoczucia ;-) Po prostu, ten typ tak ma, czy to mezomorfik, czy ektomorfik :-) > Ja mam w talii tyle samo - w ogóle nie rozumiem jak można miec w talii 60 albo > mniej :) To jakaś bzdura, ja tyle miałam chyba jak miałam 10 lat :D Jak wyżej ;-))) > Odpowiedz Link Zgłoś
yagiennka Re: Ile macie w Talii? 31.12.06, 16:57 Aha. To ja nie wiem co ja jestem. W talii odkąd dorosłam nigdy nie miałam mniej niż 67, nawet jak ważyłam 52 kg, a mam 170 cm. Ludzie myslą że jestem wyzsza niż naprawdę mam wzrostu i się dziwią. Chyab wyglądam po prostu smukle, chociaż uważam że mam grube kości. To co to jest za typ?? Odpowiedz Link Zgłoś
sigrun Re: Ile macie w Talii? 02.01.07, 11:15 yagiennka napisała: > Aha. To ja nie wiem co ja jestem. W talii odkąd dorosłam nigdy nie miałam mniej > niż 67, nawet jak ważyłam 52 kg, a mam 170 cm. Ludzie myslą że jestem wyzsza ni > ż > naprawdę mam wzrostu i się dziwią. Chyab wyglądam po prostu smukle, chociaż > uważam że mam grube kości. To co to jest za typ?? Raczej mezomorfik, czyli niezbyt smukły ale też nie puszysty. Właśnie to oni często osiągają niezłą rzeźbę dzięki ćwiczeniom, jednak nie redukując tym samym obwodu np. takiej talii. Tak samo ektomorficy jeśli ćwiczyć nie będą, jednocześnie nie dbając o zbilansowaną dietę, zaczną stopniowo tyć, ale wcięcie w talii w większości przypadków pozostanie. Są jeszcze endomorficy: gruby kościec, sporo masy mięśniowej i równie sporo tkanki tłuszczowej i co za tym idzie, jest to typ budowy, który wymaga sporo pracy. A to jest, niestety najczęściej spotykana sylwetka u płci obojga ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
yagiennka Re: Ile macie w Talii? 02.01.07, 13:25 Aha. No ja myślę że jestem taki typ sredni. Nigdy nie utyłam za bardzo, trzymam dobrą wagę od lat i nie mam skłonności do tycia. Ale też nigdy nie byłam chuda właśnie ze względu na grubsze kości i mięśnie. Chociaż ludzie widząc mnie w ubraniu twierdzą niektórzy że jestem chuda - nie wiem czemu. Faktycznie jak ćwiczę to szybko nabieram mięśni. To chyba dobry typ ;) Odpowiedz Link Zgłoś
asidoo Re: Ile macie w Talii? 01.01.07, 18:01 Nie jest tak źle jak piszesz Yagienko. Owszem sylwetka masywniejsza i ramiona szerokie, ale nogi i ręce są u mezomorfików długie, co sprawia, że wygląda się przyzwoicie. Sportowo raczej. Fakt, na pewno nie modelkowato, ale mi na tym nie zależy. Linda Evans to mezomorfik (tak dla porównania). Moim zdaniem ładne są także kobiety z krótkimi kończynami i nawet chude. Wszystko zależy od wdzięku a i on jest wyuczalny. Odpowiedz Link Zgłoś
sigrun Re: Ile macie w Talii? 02.01.07, 11:20 Każdy typ sylwetki może wyglądać wspaniale w swojej kategorii, wystarczy tylko nie przeginać w żadną stronę i zaakceptować próg możliwości danego typu urody :-) Ja np. nie mam co liczyć na gwałtowny przyrost masy mięśniowej choćbym bardzo chciała, ale na rzeźbę i owszem :-) Odpowiedz Link Zgłoś
yagiennka Re: Ile macie w Talii? 15.01.07, 17:56 Fakt. A ja nie mam co liczyć na chudość i 50 cm w talii bo musiałabym się zagłodzić i zostawić same kosci :/ Brrrr. Odpowiedz Link Zgłoś
mordeczka88 Re: Ile macie w Talii? 30.12.06, 21:45 ja mam 60:) tyle że jestem drobna,mierze 164 a z tego co sie orientuje to niewiele w porównaniu do większości moich koleżanek:)pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
jamajkaaa Re: Ile macie w Talii? 01.01.07, 21:57 no to tak jak ja, równe 60 przy 168 i po ciąży :) kurde chętnie bym od kogoś pozyczyła na stałe z pare cm. chuda jak patyk jestem :D Odpowiedz Link Zgłoś
demi18 Re: Ile macie w Talii? 16.01.07, 04:06 he he he! Przed jedzeniem, czy po? Odpowiedz Link Zgłoś
daggy4 Re: Ile macie w Talii? 16.01.07, 08:52 ostatnio ja mierzylam w liceum i mialam 56.....teraz tak na oko bede miala jakies 62 Odpowiedz Link Zgłoś