Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Botki, botki

24.11.06, 21:11
    Mam pytanie dotyczące krótkich kozaków o nazwie botki ;-)
    w jaki sposob nosicie takowe?ja osobiscie uwazam ze powinno je byc widac w
    calosci bo opuszczone długie nogawki od spodni całkowicie je maskują, no ale
    ehh wywijac spodni nie bede bo to bleh brzydko wyglada i jest juz niemodne ,
    pytanie czy ewentualnie mozna spróbowac włozyc obcise rurki w te botki, a co
    jak one są wyjatkowo krótkie tzn przed kostke?jak Wy nosicie botki?
    Obserwuj wątek
      • tralalumpek Re: Botki, botki 24.11.06, 21:17
        botkie, wedlug mnie, nie sa miejscem wkladania nogawek
        nosze botki do spodni, do szerokich ktore moga nawet cale zakrywac i do waskich
        ktore oczywiscie dochodza do kostki wtedy czyli widac dolna czesc butow
        • elejna Re: Botki, botki 24.11.06, 21:19
          ale generalnie nie widac wówczas tych butów w całosci poza ich czubkami i
          fragmentami tak naprawde nie widac ze masz na nogach botki a one są przeciez
          takie fajne ehhh ja chciałabym je jakos wyeksponowac...
          • sarna3 Re: Botki, botki 24.11.06, 21:48
            eksponować tylko długie kozaki (tj. do kolan), botki chować pod spodnie
            • janeavril Re: Botki, botki 24.11.06, 22:04
              Ja nosze na zewnatrz,spodnie rurki do srodka lub do spodnicy, ale tylko dlatego
              ze sa mocno strojne i fajnie tak wygladaja, zlote, z marszczona cholewka. Pod
              spodem nie ma efektu w ich przypadku.
              • edavenpo Re: Botki, botki 24.11.06, 22:39
                Sporo botkow ma specjalnie wywijana cholewke innego koloru po to wlasnie aby je
                eksponowac albo maja luzna wiazana cholewke po to wlasnie aby je wiazac wokol
                kostki czy to do legginsow i tuniki, czy do spodnicy i grubych rajstop czy do
                waskich spodni.

- wycietych z przodu lub wywinietych na zewnatrz aby pokazac stope, takie mozna
                nosic np z z legginsami czy rajstopami do sukienki czy spodnicy
                www.topshop.com/wcsstore/TopShop//images/catalog/32A10PIND_normal.jpg
                office.co.uk/images/shoes/10073236_b1.jpg
                office.co.uk/images/shoes/10085010_b1.jpg
                - wiazane wokol kostki z luzna marszczona cholewka - takie pasuja naprawde
                dobrze do bardzo waskich spodni owiniete wokol kostek czy do sukienki mini i
                grubych rajstop
                www.topshop.com/wcsstore/TopShop//images/catalog/32A05PRED_normal.jpg
                -
                • elejna Re: Botki, botki 24.11.06, 22:55
                  ehh edavenpo ale wszyscy trąbią ze botkiw zestawieniu ze spódnicą wyglądają zle
                  i zreszta jaka to miałaby byc nibu spódnica , jakos mało fajnie brzmi ,
                  legginsy niby dobry pomysł podobaja mi sie problem w tym ze jakos sama nie
                  umiem sie przekonac by je załozyc, najczesciej nosze rurki.
                  • elejna Re: Botki, botki 24.11.06, 22:57
                    Czy uwazasz ze tych krotkich botków nie mozna eksponowac ze spodniami rurkami,
                    bo to zle wygląda?
                  • edavenpo Re: Botki, botki 25.11.06, 00:38
                    Mozliwosci jest wiele - botki sa moim zdaniem bardzo wszechstronne ;-)

Do spodnic kokonow z wysoka talia, legginsow - kilka dobrych przykladow ponizej
                    thesartorialist.blogspot.com/2006/11/best-of-seasonmelanie-of-paris-vogue.html
                    Do sukienek mini i midi (chyba moj ulubiony zestaw - i do rajstop i spodni skinny)
                    images.asos.com/inv/F/23/158/106884/Red/image1xl.jpg
                    images.asos.com/inv/F/23/158/129477/image4xl.jpg
                    Do spodniczek mini:
                    images.asos.com/inv/F/7/31/119446/Black/image1xl.jpg
                    Do szortow:
                    images.asos.com/inv/F/8/41/137090/Black/image1xl.jpg
                    images.asos.com/inv/F/8/41/113661/Black/image1xl.jpg
                    images.asos.com/inv/F/23/156/125513/image4xl.jpg

Tak na marginesie to sznurowane botki sa teraz super modne - wlasnie do szortow
                    i szerokich spodni.
                    Chloe pokazala wlasnie sznurowane botki do kostki z szerokimi spodniami z wysoka
                    talia:
                    www.bwgreyscale.com/adimg13/adv_7427.JPG
                    • edavenpo Re: Botki, botki 25.11.06, 00:49

P.S. Niezly przyklad do waskich dzinsow:
                      www.telegraph.co.uk/fashion/graphics/2005/11/16/f3a.jpg
                • tralalumpek Re: Botki, botki 25.11.06, 10:07
                  nie, nie wierze ze masz taki gust , te botki to tragedia! zarowne te zlote jak
                  i te czarne na slonowa nozke
                  • elejna Re: Botki, botki 25.11.06, 10:17
                    fakt złote są przegięte w formie ,ale te czarne całkiem fajne ale wiesz
                    zdecydowanie dla młodszych kobiet niz 30+ tralalumpku a ty zes chyba wiekowa
                    pani takze nic w tym dziwnego ze sie nie podobają;-)
                    • tralalumpek Re: Botki, botki 25.11.06, 10:33

office.co.uk/images/shoes/10085010_b1.jpg
                      jezeli te ci sie podobaja to ja juz nic wiecej nie wpowinnam powiedziec...

a co do wieku to skoro ty uwazasz ze ja jestm wiekowa to spoloczuje ...a co do
                      zdjec ktore pokazalas to smiem twierdzic ze majac tak krzywe nogi jest wszystko
                      jedno jakie sie nosi buty i tak krzywizny przyciagaja wzrok
                      • edavenpo Re: Botki, botki 25.11.06, 10:35

to byly przyklady ;-)

te zlote sa nie w moim guscie, byly raczej przykladem botkow w ktorych eksponuje
                        sie cholewke. Reszta podoba mi sie jak najbardziej, wlacznie z tymi na 'sloniowa
                        nozke' he he he niezle okreslenie

co do wieku ta ja dobijam do 30-tki i nie mysle ze w przyszlym roku bede juz
                        wiekowa ;-) choc cholera nie wiem, moze obudze sie w dzien po trzydziestych i
                        stwierdze ze bedzie trzeba nosic tylko pokutny worek (no moze ze zlotymi botkami
                        ;-))))
                        • tralalumpek Re: Botki, botki 25.11.06, 10:39
                          nie chce polemizowac na temat wieku niemniej jednak fascynujace jest przekroj
                          wypowiedzi na tym forum dotyczacy wlasnie wieku, czy naprawde te wszystkie
                          dzidu´zie sa tak glupie? czy naprawde maja tak chore spojrzenie na swiat? czy
                          naprawde 'maja takie w domu braki w wychowaniu'?
                          • elejna Re: Botki, botki 25.11.06, 10:46
                            eeee no i po co sie tak unosisz ,tak cie dotknełam zartobliwym stwierdzeniem ?
                            wez ty lepiej zluzuj odrobine przeciez oczywistym jest ze wzornictwo butów
                            jest rózne , jest dostosowane do odpowiedniego wieku, upodoban , przeciez nie
                            wszystko musi sie podobac ludzie

a! ja nie odpowiadam za stylistyke obuwia topshop czy innej ZARY; Nie moge
                            odpowiadac za krzywizne nóg modelek je prezentujących.
      • elejna Re: Botki, botki 25.11.06, 10:22
        o ja mam własnie cos takiego krótkie proste czarne , widze ze raczej do
        legginsów najlepsze ehhhh

• edavenpo Re: Botki, botki 26.11.06, 00:12

Inspiracje botkowe ciag dalszy ;-)

thesartorialist.blogspot.com/2006/11/best-of-seasonemmanuelle-alt-of-paris.html
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka