Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Ryłko, G.Rossi czy Venezia?

04.01.07, 13:03
    o wzornictwie nie dyskutujmy, ale o jakosci i wygodzie, które lepsze? mam
    jedne i drugie, jednak najwygodniejsze są te z Ryłko i nic się z nimi nie
    dzieje, czyli porządne są; kilka dni temu kupiłam kozaki w Venezii i mam
    jednak mieszane uczucia, wypatrzyłam też kolejną parę i tak sie zastanawiam
    czy kolejna para z Venezii czy może Ryłko?.........
    Obserwuj wątek
      • matmam Re: Ryłko, G.Rossi czy Venezia? 04.01.07, 13:12
        Jezeli o wzornictwie się nie wypowiadać tylko i wyłącznie o wygodzie to moim
        zdaniem Gino Rossi(z tym,że o Ryłko nic nie moge powiedzieć bo nie mam)
        • malgoniak Re: Ryłko, G.Rossi czy Venezia? 04.01.07, 13:25
          to niezle, ja w balerinkach z gino rossi długo ni mogłam chodzic, tak mnie
          obcierały, ogólnie twarde buty.....
          • aliennis Re: Ryłko, G.Rossi czy Venezia? 04.01.07, 13:27
            Ryłko ...zdecydowanie!
            • ewcia.wie Re: Ryłko, G.Rossi czy Venezia? 04.01.07, 14:30
              Wgoda i wytrzymałaść tylko Ryłko
              mam np kozczki z 6 lat skóra nadal pieknie wyglada i chodzi się w nich świetnie
              jedynie co to fleki wymieniam bo zdzieram okrutni.
              A venezii to sie zdaza i miec dwa rożne buty w pudełko, wiem bo znajoma w ich
              obuwniczym sprzedawala.
      • m0nam Re: Ryłko, G.Rossi czy Venezia? 04.01.07, 13:31
        Kozaki ma Gino Rossi, Ryłko i Venezie - czarne kupowane rok po roku - fason
        zblizony - wysokie, na obcasie, klasyczne
        Najwygodniejsze, najtrwalsze, najcieplejsze i najtansze - Ryłko
        Najfajniejszy fason, najzgrabniejsze, jednak zbyt delikatna skóra jak na kozaki
        i polska sól, zniszczone po sezonie - Gino Rossi
        Pomyłka - Venezia - niewygodne, matowa skóra mimo dobrych past, fason taki sobie
        - nie wiem, co mnie podkusiło - chyba tylko obcas mi sie podobal
        Mam jeszcze czekoladowe, wysokie kozaki Bata - i te sa najlepsze ! Wygodne,
        zgrabne, dobrze sie maja drugi sezon.
      • dominika8 Re: Ryłko, G.Rossi czy Venezia? 04.01.07, 13:33
        wygoda-Ryłko, ale z tą jakością to różnie
      • paulinaa Re: Ryłko, G.Rossi czy Venezia? 04.01.07, 14:01
        nie mialam nigdy butow gino rossi a z pozostalych 2 wole ryłko
      • emila40 Re: Ryłko, G.Rossi czy Venezia? 04.01.07, 14:09
        Wzornictwo zdecydowanie G. Rossi, jakość, cena ale też i wzornictwo Ryłko, w
        Venezii poraża mnie tandeta wykonania mimo dość wysokich cen, chociaż też
        zdarzają się im udane i wytrzymałe egzemplarze, ale to zdecydowanie pantofli, a
        nie kozaków, które nadają się chyba na zimę we Włoszech, a nie w Polsce.
      • pipi65 Re: Ryłko, G.Rossi czy Venezia? 04.01.07, 14:20
        U mnie wygoda jest zdecydowanie na pierwszym miejscu, wole nawet brzydsze, byle
        wygodne. W związku z tym mam kilka par Hush Puppies, ktore na wyprzedaży
        kupiłam taniej niz nie jedne Ryłki, a na pewno taniej niz Venezie! Ta firma to
        dla mnie absolutna gwarancja wygody i jednoczesnie trwałości, bo mam jedne
        czułenka w których chodzę praktycznie na okrągło juz chyba 3 sezon...(!)

W G. Rossi jakos nigdy mnie niczym nie zachwycili. W tym roku kupiłam pierwszy
        raz zimowe botki Apia - zdecydowanie nie miałam w zyciu tak wygodnych (mimo
        całkiem sporego obcasa!) i jednoczesnie tak ślicznych butów!

Bata mnie zraziła, bo mąż bardzo szybko rozwalił i reklamował 2 pary :(, więc
        sobie tam nie kupuję.
      • foamclene Re: Ryłko, G.Rossi czy Venezia? 04.01.07, 14:23
        gino rosii nie ma juz lini ktora by mnie zaiteresowala
        jeszcze dwa trzy lata temu kupowalam tam butki do czasu nieszczesnych obcasow i
        nierealnych do naprawienia flekow, i olewczego stosunku firmy do mojego
        problemu...
        rylko nie nosze, bo mi sie nie podobaja ale kolezanki posiadajace i
        przebywajace wiele godzin w biurze w butach tej marki sa zachwycone...

venecia piekne wzornictwo i dobra obsluga ALE z tego co czytalam o buty trzeba
        szczegolnie dbac (podzelowac impregnowac), ale za to jaki wdzieczny widok

lubie buty z prima mody ( tam mozna kupic samoobslugowe przyklejane zelowki
        niezbedne przy bardziej wyrafinowanym obuwiu:) i zary (mimo ze zarowe baleriny
        okaleczyly moje piety :)
      • monalajza Re: Ryłko, G.Rossi czy Venezia? 04.01.07, 15:11
        stare rylko-wygodne...(takie sprzed paru lat)

nowe zupelnie mi nie lezy jelsi ma obcas...

gino rosii mam pare par i ogolnie jestem zachwycona...jak w kapciach:))
      • lolsa Re: Ryłko, G.Rossi czy Venezia? 04.01.07, 15:31
        ja w ryłko, kupiłam tylko dwa razy w życiu pierwszy i ostatni, skóra w nich
        jest tak twarda, że mam takie półbuty juz od trzech lat i zawsze co je założe
        ledwo dochodze do domu, tak obcierają i cenowo też nie są tacy tani,
      • abigail83 Re: Ryłko, G.Rossi czy Venezia? 04.01.07, 16:13
        Zgadzam sie z pipi65 - Hush Puppies rzadza! Mam jedna pare, tez w nich chodze
        na okraglo... Ale oni chyba robia buty bardzo codzienne, szpilek czy koturnow
        to nie.
        No i Bata - moj facet tez strasznie narzekal, i teraz nie pozwala mi tam
        wchodzic. Ponoc robia buty nie na polski klimat - wilgoc itd.
        Co do wygody Rylko - jedyne ich czolenka, jakie mam, "rozchadzalam" miesiac...
        i nieraz, idac, plakalam prawdziwymi lzami...
      • his_girl Ryłko! 04.01.07, 17:27
        Ryłko - jakość bardzo dobra, mam kozaki już trzeci sezon (aż bym chciała, żeby
        się zniszczyły, żeby mieć pretekst do zakupu kolejnych :) ), podobnie szpilki
        Venezia - miałam jedną parę szpilek, wygodne, ale bardzo szybko się zniszczyły
      • aniabe13 Re: Ryłko, G.Rossi czy Venezia? 04.01.07, 21:27
        Ryłko. Trwałe i wygodne.
      • star105 Re: Ryłko 04.01.07, 23:16
      • twinnings Re: Ryłko, G.Rossi czy Venezia? 05.01.07, 13:54
        Jeżeli chodzi o wzornictwo to Venezia - mam kilkanaście par butów z tej firmy
        ( notabene Polskiej ) i żadne inne tak bardzo mi się nie podobają. Co do
        jakości - uważam że buty w stosuku do ich ceny trochę zbyt szybko się niszczą,
        nie chodzi mi o wymianę fleków, bo to naturalne, ale niejednokrotnie po jednym
        sezonie buty wyglądają nieszczególnie. Jeżeli chodzi o wygodę to ok -
        zwłaszcza, że uwielbiam wysokie obcasy i praktycznie nie noszę innych niż 8, 10
        cm.
        Gino Rossi - niektóre modele podobają mi się, ale wszystkie buty które tam
        kupiłam są potwornie niewygodne . Gdyby chodziło o szpilki byłoby to
        zrozumiałe, bo bardzo trudno jest zrobić wygodne wysokie obcasy ( wyważenie
        obcasa, odpowiedni nacisk itp) ale kupiłam w GR w zeszłym roku czółenka na
        niewielkim 3 cm obcasiku i są to nabardziej niewygodne buty w moim życiu (
        kilkakrotnie miałam ochotę zdjąć je na środku ulicy i dalej iść boso).
        O Ryłko nie mogę się wypowiedzieć bo bardzo nie podoba mi się ich wzornictwo i
        nie kupuję u nich butów,znajomi z kolei bardzo chwalą trwałość ich wyrobów.
        Bardzo ładne buty robi Prima Moda, ale bywają fatalne jakościowo, a sklepy we
        Wrocławiu praktycznie nie uznają reklamacji. Owszem buty do reklamacji
        przyjmują, ale reklamacja zawsze jest odrzucana bez względu na rodzaj wady.
        Wtedy pozostaje sąd konsumencki, mój mąz oddawał tam kiedyś sprawę i
        powiedziano mu, że Prima Moda Wrocław przoduje u nich w ilości spraw.
        • annie_laurie_starr Re: Ryłko, G.Rossi czy Venezia? 05.01.07, 15:29
          Lubie wszystkie z wyzej wymienionych, ale Rylko nosi sie najlepiej. No i
          jeszcze w razie jakichs problemow naprawiaja. Jak cos drobnego to na miejscu
          naciagna skorke, a jak powazniejsza sprawa do wysylaja do Kalwarii.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka