iwionna 08.03.07, 19:17 o matko!oco chodzi z tymi tipsami?prawie wszystkie kobitki zakładaja sobie tipsy! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pistacja5 Re: tipsy 08.03.07, 19:24 Ja niewiem o co chodzi, ja mam własne paznokcie i nie zamierzam tego zmieniać :) Odpowiedz Link Zgłoś
paddinktun Re: tipsy 08.03.07, 19:26 Chyba raczej zdejmuja. Bo po wejsciu w faze karykaturalna ta forma ozdoby zaczela byc postrzegana jako oszpecanie. Odpowiedz Link Zgłoś
mini_kks Re: tipsy 09.03.07, 09:05 Ja właśnie mam ogryzki. Walczę z tym, na razie bez skutku, ale w końcu mi się uda ;) Odpowiedz Link Zgłoś
foamclene Re: tipsy 09.03.07, 14:08 ja tez mam ogryzki dlatego nie przeszkadzaja mi tipy choc sama nie nosze... moze kiedys... oczywiscie cos co imituja w najsubtelniejszy sposb paznokcie bez kolorowych lakierow, scen rodzajowych i brylancikow... i takie najkrotsze bym sobie zafundowala :) Odpowiedz Link Zgłoś
mini_kks Re: tipsy 09.03.07, 18:13 Daję sobie jeszcze maksymalnie dwa lata (ogryzam od dziecka, więc trudno mi przestać), a potem może też króciutkie pazurki sobie zafunduję, jak się nie uda ;) Odpowiedz Link Zgłoś
inaa1 Re: tipsy 08.03.07, 19:36 na szczęście nie wszystkie. a z ciekawostek - w którejś babskiej gazecie był dołączony zestaw tipsów. Odpowiedz Link Zgłoś
nadia_m Re: tipsy 08.03.07, 19:56 sa tipsy i sa TIPSYYYYYYYYY!!!!! nie nosze tipsow, bo mam ladna plytke znam zas osoby z okropnymi paznokciami (skutki dlugoletniego obgryzania, do krwi), noszace eleganckie tipsy (krotkie, cienkie, idealnie imitujace naturalny paznokiec) Odpowiedz Link Zgłoś
yellow_bee Re: tipsy 08.03.07, 20:13 zauwazylam ze wiele dziewczyn zaczynajac nosic tipsy, zakladaja najpierw takie nie za dlugie, z frenchem,ladne. Ale potem co raz to wiecej brokatu, wlasnie wczoraj przerazilam sie na widok tipsow mojej przyjaciolki, ktore przypominaja wsciekle zielona laczke ze zlotymi promykami slonca. Ajjj.... Odpowiedz Link Zgłoś
vanillaice Re: tipsy 08.03.07, 21:08 Ja noszę tipsy. Nie za długie i z frenchem. Niestety obgryzam paznokcie i to jedyny sposób żeby mieć je ładne . Jestem przeciwna paskudnym, długim szponom z brokatową końcówką, ale delikatny, dobrze zrobiony akryl, czemu nie, w każdym razie lepszy niż obgryzione do krwi paznokcie. Odpowiedz Link Zgłoś
nicolettee Re: tipsy 08.03.07, 22:24 A widzialyscie co po drugiej stronie jest pod tipsami?! Jak to obrzydliwie wyglada ten paznokiec przyklejony do tego sztucznego tworzywa?!!Jak moj facet to zobaczyl u dziewczyny takij tipsiary to sie przerazil jakie to obrzydliwe.Odrzucilo go,mnie tez! Odpowiedz Link Zgłoś
agusia101 Re: tipsy 08.03.07, 23:07 Ja mam. Po wielu próbach i wielu stosawaych odżywkach na moje rozdwajające sie paznokcie założyłam żele. Krótkie, delikatne +french. Jedna z Was wspomniała o "koszmarku" pod tipsem, bo również o tipsy trzeba dbać.Brudzą sie jak naturalne paznokcie.Nie wyobrażam sobie abym ja miała pod nimi brud. A każdy robi tak jak lubi. Dziwi mnie tylkoe niektóre potępianie dziewcząt które maja tipsy. Odpowiedz Link Zgłoś
heart_of_ice Re: tipsy 09.03.07, 00:24 jakie wszystkie?? sposrod moich blizszych znajomych topsow nie ma zadna...:) zreszta, jak sa subtelne, to niech sobie beda, wszystko (w umiarze) jest dla ludzi Pauli -- "Miotłę z wystrzelonym airbagiem. Niewielki przebieg. Na chodzie. Sprzedam." Odpowiedz Link Zgłoś
cioccolato_bianco Re: tipsy 09.03.07, 00:25 wszystkie ekspedientki ze spozywczakow chyba! Odpowiedz Link Zgłoś
crunch4 Re: tipsy 09.03.07, 01:22 juz wole krotko i to nawet bardzo krotko obciete paznokcie niz tipsy, to jest sztuczne i tandetne Odpowiedz Link Zgłoś
his_girl Re: tipsy 09.03.07, 08:22 Oj chyba nie...poza kilkoma strasznymi przypadkami w metrze niczego takiego nie zauważyłam :) Odpowiedz Link Zgłoś
moniakos1 Re: tipsy 09.03.07, 16:52 ja widze wszedzie, te delikarne nie rażą w ogóle, ale to już sie zrobiła sztuka, brokat, cyrkonie, motylki. Ostatnio (czyli dziś) u fryzjerki zatapiającej to paskudztwo w głowie klientki podczas mycia i pare dni temu biedne męczące sie dziewczę na kasie w Geant które z trudem zbierało duża ilosc bilonu z taśmy. Nerwica mnie brała, bo stałam jako druga a trwało to z 5 minut i musiałam na to patrzeć. Gdzie sanepid przecież to zabronione? Odpowiedz Link Zgłoś
zewszad_i_znikad Re: tipsy 09.03.07, 13:48 Mam pytanie i jakby co nigdy w życiu nie miałam tipsów (i nie zamierzam), więc jestem totalnie niezorientowana. Czy, a jeśli tak, to jakim cudem, one wytrzymują na pazurze dłużej niż jakieś 3 tygodnie? Przecież pazur rośnie... Odpowiedz Link Zgłoś
patrischa Re: tipsy 09.03.07, 14:13 tips rosnie razem z paznkokciem..i w ten sposob powstaje odrsot ktory sie uzupelnia ja mam tipsy krotkie...frentch .. tylko dlatego ze nie mam czasu malowac swoich naturalnych co dwa dni... dluzej mi lakier nie wytrzymuje, a jak nie maluje to mam potworne polamane ... Odpowiedz Link Zgłoś
mef8 Re: tipsy 09.03.07, 14:16 ja tez nosze tipsy - bo mam ogryzki. krotkie, bo pracuje na komputerze, z frenchem, brylancik zafundowalam sobiee 1 w zyciu - na slub zeby sie chlopu paluch nie pomylil i nie zaczal pchac obraczki na inny. poniewaz wlasnie przechodze b.stresujacy okres w moim zyciu, przed chwila obgryzlam tipsa... :( Odpowiedz Link Zgłoś
umaa Re: tipsy 09.03.07, 14:14 nie mam i miec nie bede, mam ladna plytke paznokcia, nie bede jej sobie niszczyc tipsami Odpowiedz Link Zgłoś
paulinaa Re: tipsy 09.03.07, 14:49 nie wie czy wszystkie ale wiekszosc. jak ostatnio bylam na zakupach to prawie kazda kasjerka/sprzedaw3czyni w sklepie miala tipsy:)) zawsze bylam przeciwna tipsom ale teraz swoje paznokcie mam w tak opłakanym stanie, ze chyba bede zmuszona sobie zrobić-jakies krotkie, eleganckie:) Odpowiedz Link Zgłoś
zielona.kluska Re: tipsy 09.03.07, 16:21 ja sobie na studniówkę zafundowałam tipsa. jednego. niestety podczas dekorowania sali na imprezę złamałam sobie paznokieć, a nie chciałam mieć jednego krótszego od pozostałych, więc zdecydowałam sie na tipsa. oczywiście parę dni później się ułamał i musiałam go obciąć. denerwowało mnie to, że coś mi odstaje od paznokcia to sobie zdjęłam to paskudztwo i teraz paznokieć mi się rozwarstwia - teraz tylko czekam aż całkowicie odrośnie. Odpowiedz Link Zgłoś
wow222 Re: tipsy 09.03.07, 16:41 czesc dziewczyny:) ja nie mam nic przeciwko delikatnym tipsom ale szpony totalnie odpadaja :) od czasu do czasu chodze na ulice Meksykanska ( saska kepa) gdzie kursantki zakladaja tipsy. tzn ucza sie na tobie ale pod okiem profesjonalisty ktory nie wypusci Cie z salonu z brzydkimi pazurami :) a wszystko to kosztuje...... 15 zl :):):) chociaz tak naprawde nie wiem ile teraz :D bo bylam ostatnio w wakacje :) minusem jest fakt iz dziewczyny tak sie piszcza nad dlonmi klientki ze trwa to srednio 12 godzin wiec caly dzien trzeba na to przeznaczyc :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
iwionna Re: tipsy 09.03.07, 22:59 najbardziej dziwnie wygladaja ekspedientki meczace sie z drobnymi i z obsługa kasy-ZGROZA Odpowiedz Link Zgłoś
bmartucha a ja myślałam ze w marketach się mało zarabia 10.03.07, 16:13 A ja myślałam ze marketach sie mało zarabia i że a niektóre kasiejeki mają ładniejsze paznokcie niż Ja co pracuje w urzędzie ale mnie nie stać na to by ładowac miesiąc w miesiąc po 100 120 zł w szpony....Wole swoje, nie mam ogryzków ale nie są też idealne. Generalnie ręce mam nie najgorsze. Odpowiedz Link Zgłoś
nadinka_nadinka Re: tipsy 10.03.07, 20:25 tipsy tipsom nierowne. co innego szpony ala doda, a co innego takie niby naturalne. Odpowiedz Link Zgłoś