Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    08.03.07, 19:17
    o matko!oco chodzi z tymi tipsami?prawie wszystkie kobitki zakładaja sobie
    tipsy!
    Obserwuj wątek
      • gabi1234 Re: tipsy 08.03.07, 19:20
        ja nie zakładam i nigdy nie założę :))
      • pistacja5 Re: tipsy 08.03.07, 19:24
        Ja niewiem o co chodzi, ja mam własne paznokcie i nie zamierzam tego zmieniać :)
      • paddinktun Re: tipsy 08.03.07, 19:26
        Chyba raczej zdejmuja. Bo po wejsciu w faze karykaturalna ta forma ozdoby
        zaczela byc postrzegana jako oszpecanie.
      • foamclene Re: tipsy 08.03.07, 19:27
        lepsze tipsy niz ogryzki ;)
        • mini_kks Re: tipsy 09.03.07, 09:05
          Ja właśnie mam ogryzki. Walczę z tym, na razie bez skutku, ale w końcu mi się
          uda ;)
          • foamclene Re: tipsy 09.03.07, 14:08
            ja tez mam ogryzki
            dlatego nie przeszkadzaja mi tipy choc sama nie nosze...
            moze kiedys...
            oczywiscie cos co imituja w najsubtelniejszy sposb paznokcie bez kolorowych
            lakierow, scen rodzajowych i brylancikow...
            i takie najkrotsze bym sobie zafundowala :)
            • mini_kks Re: tipsy 09.03.07, 18:13
              Daję sobie jeszcze maksymalnie dwa lata (ogryzam od dziecka, więc trudno mi
              przestać), a potem może też króciutkie pazurki sobie zafunduję, jak się nie
              uda ;)
      • sztuka_konwersacji Re: tipsy 08.03.07, 19:30
        Nigdy nie mialam tipsow.
      • inaa1 Re: tipsy 08.03.07, 19:36
        na szczęście nie wszystkie.

a z ciekawostek - w którejś babskiej gazecie był dołączony zestaw tipsów.
      • nadia_m Re: tipsy 08.03.07, 19:56
        sa tipsy i sa TIPSYYYYYYYYY!!!!!

nie nosze tipsow, bo mam ladna plytke
        znam zas osoby z okropnymi paznokciami (skutki dlugoletniego obgryzania, do
        krwi), noszace eleganckie tipsy (krotkie, cienkie, idealnie imitujace naturalny
        paznokiec)
      • yellow_bee Re: tipsy 08.03.07, 20:13
        zauwazylam ze wiele dziewczyn zaczynajac nosic tipsy, zakladaja najpierw takie
        nie za dlugie, z frenchem,ladne. Ale potem co raz to wiecej brokatu, wlasnie
        wczoraj przerazilam sie na widok tipsow mojej przyjaciolki, ktore przypominaja
        wsciekle zielona laczke ze zlotymi promykami slonca. Ajjj....
      • lady.k Re: tipsy 08.03.07, 20:31
        nie miałam, nie mam, nie chcę mieć.
        • vanillaice Re: tipsy 08.03.07, 21:08
          Ja noszę tipsy. Nie za długie i z frenchem. Niestety obgryzam paznokcie i to
          jedyny sposób żeby mieć je ładne . Jestem przeciwna paskudnym, długim szponom z
          brokatową końcówką, ale delikatny, dobrze zrobiony akryl, czemu nie, w każdym
          razie lepszy niż obgryzione do krwi paznokcie.
          • nicolettee Re: tipsy 08.03.07, 22:24
            A widzialyscie co po drugiej stronie jest pod tipsami?! Jak to obrzydliwie
            wyglada ten paznokiec przyklejony do tego sztucznego tworzywa?!!Jak moj facet to
            zobaczyl u dziewczyny takij tipsiary to sie przerazil jakie to
            obrzydliwe.Odrzucilo go,mnie tez!
            • agusia101 Re: tipsy 08.03.07, 23:07
              Ja mam.
              Po wielu próbach i wielu stosawaych odżywkach na moje rozdwajające sie
              paznokcie założyłam żele. Krótkie, delikatne +french.
              Jedna z Was wspomniała o "koszmarku" pod tipsem, bo również o tipsy trzeba
              dbać.Brudzą sie jak naturalne paznokcie.Nie wyobrażam sobie abym ja miała pod
              nimi brud. A każdy robi tak jak lubi. Dziwi mnie tylkoe niektóre potępianie
              dziewcząt które maja tipsy.
      • heart_of_ice Re: tipsy 09.03.07, 00:24
        jakie wszystkie??
        sposrod moich blizszych znajomych topsow nie ma zadna...:)

zreszta, jak sa subtelne, to niech sobie beda, wszystko (w umiarze) jest dla ludzi

Pauli
        --
        "Miotłę z wystrzelonym airbagiem. Niewielki przebieg. Na chodzie. Sprzedam."
      • cioccolato_bianco Re: tipsy 09.03.07, 00:25
        wszystkie ekspedientki ze spozywczakow chyba!
        • crunch4 Re: tipsy 09.03.07, 01:22
          juz wole krotko i to nawet bardzo krotko obciete paznokcie niz tipsy, to jest
          sztuczne i tandetne
      • mroofka2 Re: tipsy 09.03.07, 01:30
        nie wszystkie;)))
        • anulkina Re: tipsy 09.03.07, 07:03
          tipsy? never ever! :)))
      • his_girl Re: tipsy 09.03.07, 08:22
        Oj chyba nie...poza kilkoma strasznymi przypadkami w metrze niczego takiego nie
        zauważyłam :)
        • moniakos1 Re: tipsy 09.03.07, 16:52
          ja widze wszedzie, te delikarne nie rażą w ogóle, ale to już sie zrobiła
          sztuka, brokat, cyrkonie, motylki. Ostatnio (czyli dziś) u fryzjerki
          zatapiającej to paskudztwo w głowie klientki podczas mycia i pare dni temu
          biedne męczące sie dziewczę na kasie w Geant które z trudem zbierało duża ilosc
          bilonu z taśmy. Nerwica mnie brała, bo stałam jako druga a trwało to z 5 minut
          i musiałam na to patrzeć. Gdzie sanepid przecież to zabronione?
      • zewszad_i_znikad Re: tipsy 09.03.07, 13:48
        Mam pytanie i jakby co nigdy w życiu nie miałam tipsów (i nie zamierzam), więc
        jestem totalnie niezorientowana. Czy, a jeśli tak, to jakim cudem, one
        wytrzymują na pazurze dłużej niż jakieś 3 tygodnie? Przecież pazur rośnie...
        • patrischa Re: tipsy 09.03.07, 14:13
          tips rosnie razem z paznkokciem..i w ten sposob powstaje odrsot ktory sie
          uzupelnia
          ja mam tipsy krotkie...frentch ..
          tylko dlatego ze nie mam czasu malowac swoich naturalnych co dwa dni...
          dluzej mi lakier nie wytrzymuje, a jak nie maluje to mam potworne polamane ...
          • mef8 Re: tipsy 09.03.07, 14:16
            ja tez nosze tipsy - bo mam ogryzki. krotkie, bo pracuje na komputerze, z
            frenchem, brylancik zafundowalam sobiee 1 w zyciu - na slub zeby sie chlopu
            paluch nie pomylil i nie zaczal pchac obraczki na inny.

poniewaz wlasnie przechodze b.stresujacy okres w moim zyciu, przed chwila
            obgryzlam tipsa... :(
      • umaa Re: tipsy 09.03.07, 14:14
        nie mam i miec nie bede, mam ladna plytke paznokcia, nie bede jej sobie
        niszczyc tipsami
      • paulinaa Re: tipsy 09.03.07, 14:49
        nie wie czy wszystkie ale wiekszosc. jak ostatnio bylam na zakupach to prawie
        kazda kasjerka/sprzedaw3czyni w sklepie miala tipsy:))

zawsze bylam przeciwna tipsom ale teraz swoje paznokcie mam w tak opłakanym
        stanie, ze chyba bede zmuszona sobie zrobić-jakies krotkie, eleganckie:)
      • zielona.kluska Re: tipsy 09.03.07, 16:21
        ja sobie na studniówkę zafundowałam tipsa. jednego.
        niestety podczas dekorowania sali na imprezę złamałam sobie paznokieć, a nie
        chciałam mieć jednego krótszego od pozostałych, więc zdecydowałam sie na tipsa.
        oczywiście parę dni później się ułamał i musiałam go obciąć. denerwowało mnie
        to, że coś mi odstaje od paznokcia to sobie zdjęłam to paskudztwo i teraz
        paznokieć mi się rozwarstwia - teraz tylko czekam aż całkowicie odrośnie.
        • wow222 Re: tipsy 09.03.07, 16:41
          czesc dziewczyny:) ja nie mam nic przeciwko delikatnym tipsom ale szpony
          totalnie odpadaja :) od czasu do czasu chodze na ulice Meksykanska ( saska
          kepa) gdzie kursantki zakladaja tipsy. tzn ucza sie na tobie ale pod okiem
          profesjonalisty ktory nie wypusci Cie z salonu z brzydkimi pazurami :) a
          wszystko to kosztuje...... 15 zl :):):) chociaz tak naprawde nie wiem ile
          teraz :D bo bylam ostatnio w wakacje :) minusem jest fakt iz dziewczyny tak sie
          piszcza nad dlonmi klientki ze trwa to srednio 12 godzin wiec caly dzien trzeba
          na to przeznaczyc :) pozdrawiam
      • iwionna Re: tipsy 09.03.07, 22:59
        najbardziej dziwnie wygladaja ekspedientki meczace sie z drobnymi i z obsługa
        kasy-ZGROZA
        • bmartucha a ja myślałam ze w marketach się mało zarabia 10.03.07, 16:13
          A ja myślałam ze marketach sie mało zarabia i że a niektóre kasiejeki mają
          ładniejsze paznokcie niż Ja co pracuje w urzędzie ale mnie nie stać na to by
          ładowac miesiąc w miesiąc po 100 120 zł w szpony....Wole swoje, nie mam
          ogryzków ale nie są też idealne. Generalnie ręce mam nie najgorsze.
      • nadinka_nadinka Re: tipsy 10.03.07, 20:25
        tipsy tipsom nierowne. co innego szpony ala doda, a co innego takie niby naturalne.
      • modlisshka Re: tipsy 10.03.07, 22:37
        z księżyca są ci lidzie...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka