Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

co jest modne?inspiracje

23.06.07, 16:19
    ostatnio byłam nieźle zarobiona, praca, remont, przygotowania do ślubu..przy
    przeprowadzce...zaczęłam przeglądać swoją szafę..same starocie...uświadomiłam
    sobie, że w ogóle przestałam się interesować modą, w czasach studenckich to co
    innego...skąd bierzecie swoje inspiracje?wiem,że swój styl buduje się latami,
    a poczuciem smaku/bądź jego braku człowiek się rodzi..uchylcie rąbka tajemnicy:)
    Obserwuj wątek
      • ciuszek15 Re: co jest modne?inspiracje 23.06.07, 16:46
        szczerze?
        - czasami wchodzę do sklepu widzę rzecz i wiem, że ją kupię. tak jest
        najczęściej
        - przeglądam internet, czasopisma itp., niekiedy spodoba mi się jakiś fason lub
        zestawienie, czasem na podstawie tego lub z głowy wymyślam coś nowego i daję do
        uszycia.
      • ryfka81 Re: co jest modne?inspiracje 23.06.07, 17:01
        Inspiracje czyhają wszędzie :o) W czasopismach, TV, sklepach, na ulicy, w
        internecie, na tym forum... Nigdy nie wiadomo, kiedy i gdzie Cię dopadną.

Kiedyś na przykład spodobała mi się w "Seksie w wielkim mieście" piosenka, więc
        weszłam na YuoTube, żeby zobaczyć teledysk (
        www.youtube.com/watch?v=GRK0ZeMB4gI ), a tam boska sukienka. No i się
        zainspirowałam, a teraz szukam podobnej.
        Parę dni temu byłam w kinie na filmie "Obsługiwałem angielskiego króla" i
        zachorowałam na krótkie, białe, koronkowe rękawiczki. I już mam :o)

Tak więc trzeba mieć oczy i uszy szeroko otwarte. Inspiration is out there...
      • lilivampire Re: co jest modne?inspiracje 23.06.07, 17:51
        ja jestem ogromną fanką dawnych lat, w sumie moje zainteresowania modowe kończą się na latach 60-tych (zresztą później nie było już nic nowego - oprócz oczywiście tandety lat 80-tych i 90-tych) i właśnie z tamtych lat czerpię swoje inspiracje, od najmłodszych lat pragnęłam wyglądać jak Audrey Hepburn, Grace Kelly, Julie London, Lauren Bacall, czy jak późniejsza Twiggy; to są moje odwieczne inspiracje - kobiecość, klasyka, naturalne piękno; niestety czasem o tych swych ideałach zapominam i pozwalam sobie się zrobić na jakieś dziwadło (zwłaszcza jak się naoglądam Vogue'a ;));
        jednak w duszy żyję w latach 50/60-tych i również modowo do tych lat dążę;

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka