gamonek Re: glosowanie 11.10.08, 10:56 Niewiele i wiele to zbyt relatywne określenie. Ja bym zagłosowała za takim stwierdzeniem: większość kobiet w Polsce nie nosi torebek ze skóry. Nie wliczam w to pań trzymających na pawlaczu stare skórzane torebki z czasów gdy na polskim rynku były inne proporcje i ceny. Odpowiedz Link Zgłoś
yavanna86 Re: glosowanie 11.10.08, 22:39 fałsz,i to rzecze kobieta w wieku 20-25 ;)oczywiście nie oznacza to że mamy WSZYSTKIE torebki ze skóry Odpowiedz Link Zgłoś
trocineczka Re: glosowanie 11.10.08, 22:54 Sadzac po sobie i "okolicach" powiedzialabym, ze falsz. Ale biorac pod uwage caloksztalt, to chyba jednak prawda... Odpowiedz Link Zgłoś
pinkdot Re: niestety prawda 12.10.08, 08:35 I coś jest z tym przedziałem wiekowym - ja osobiście nie uznaję torebek ze skóry ekologicznej (nie potrafię się przemóc i takową kupić, to tak jak z butami), lecz co ciekawe gdy nie tak dawno chodziłam po sklepach poszukując torebek, panie ekspedientki same z siebie pokazywały mi tylko te skóropodobne jakby zakładając - młody wygląd=tandetna torebka. Trzeba było specjalnie prosić, by na wyższą półkę raczyły sięgnąć...A może po prostu trza się odstrzelić na łażenie po sklepach jak "stróż w Boże Narodzenie" i strzelić tapetę postarzającą:). Odpowiedz Link Zgłoś
olowek_na_stole Re: glosowanie 12.10.08, 14:32 hhmm, mam torebki ze skóry, ale mam też z innych materiałów. Najczęściej jednak noszę taką z bawełny, bo jest ogromna i lekka przy tym, więc mieści się wszystko, czego potrzebuję, a mniej krzywię sobie kręgosłup :) generalnie kiedy muszę wziąć ze sobą więcej rzeczy to wybieram takie lekkie worki z tkaniny, a gdy jedynie kilka, to te skórzane. no i zależy to też od tego, co mam na sobie. bo do codziennych ciuchów i balerinek taki worek pasuje, ale to szpilek i eleganckiego płaszcza to już nie bardzo :) jeżeli chodzi o materiały "skóropodbne" to mam 2 torebki z nich uszyte. wybrałam takie, bo tańsze, a kolory są dość oryginalne i doszłam do wniosku, że nie będę wydawać kilkuset złotych na torebkę, która będzie pasowała do niewielu rzeczy. mimo to wybrałam materiał dość dobry jakościowo, który nie krzyczy z daleka "plastik!" aha, mieszczę się w tym przedziale 20-25 Odpowiedz Link Zgłoś