Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

glosowanie

• gamonek Re: glosowanie 11.10.08, 10:56
        Niewiele i wiele to zbyt relatywne określenie. Ja bym zagłosowała za
        takim stwierdzeniem: większość kobiet w Polsce nie nosi torebek ze
        skóry.
        Nie wliczam w to pań trzymających na pawlaczu stare skórzane torebki
        z czasów gdy na polskim rynku były inne proporcje i ceny.
        • yavanna86 Re: glosowanie 11.10.08, 22:39
          fałsz,i to rzecze kobieta w wieku 20-25 ;)oczywiście nie oznacza to że mamy
          WSZYSTKIE torebki ze skóry
      • trocineczka Re: glosowanie 11.10.08, 22:54
        Sadzac po sobie i "okolicach" powiedzialabym, ze falsz. Ale biorac pod uwage
        caloksztalt, to chyba jednak prawda...
      • pinkdot Re: niestety prawda 12.10.08, 08:35
        I coś jest z tym przedziałem wiekowym - ja osobiście nie uznaję torebek ze skóry
        ekologicznej (nie potrafię się przemóc i takową kupić, to tak jak z butami),
        lecz co ciekawe gdy nie tak dawno chodziłam po sklepach poszukując torebek,
        panie ekspedientki same z siebie pokazywały mi tylko te skóropodobne jakby
        zakładając - młody wygląd=tandetna torebka. Trzeba było specjalnie prosić, by na
        wyższą półkę raczyły sięgnąć...A może po prostu trza się odstrzelić na łażenie
        po sklepach jak "stróż w Boże Narodzenie" i strzelić tapetę postarzającą:).
      • joanna182-0 Re: glosowanie 12.10.08, 11:36
        prawda
      • olowek_na_stole Re: glosowanie 12.10.08, 14:32
        hhmm, mam torebki ze skóry, ale mam też z innych materiałów. Najczęściej jednak
        noszę taką z bawełny, bo jest ogromna i lekka przy tym, więc mieści się
        wszystko, czego potrzebuję, a mniej krzywię sobie kręgosłup :) generalnie kiedy
        muszę wziąć ze sobą więcej rzeczy to wybieram takie lekkie worki z tkaniny, a
        gdy jedynie kilka, to te skórzane. no i zależy to też od tego, co mam na sobie.
        bo do codziennych ciuchów i balerinek taki worek pasuje, ale to szpilek i
        eleganckiego płaszcza to już nie bardzo :)
        jeżeli chodzi o materiały "skóropodbne" to mam 2 torebki z nich uszyte. wybrałam
        takie, bo tańsze, a kolory są dość oryginalne i doszłam do wniosku, że nie będę
        wydawać kilkuset złotych na torebkę, która będzie pasowała do niewielu rzeczy.
        mimo to wybrałam materiał dość dobry jakościowo, który nie krzyczy z daleka
        "plastik!"

aha, mieszczę się w tym przedziale 20-25

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka