ddskok 21.02.08, 21:27 Cześć dziewczyny. Jesli mój mały (3 m-ce) ma AZS, to czy kosmetyki Nivea Baby będą bezpieczne?? niby są delikatne i hipoalergiczne.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamapaptylka Re: AZS a nivea... 01.03.08, 23:19 no może jedynie z seri nutri sensitive ale nie za często. Ja stosuję 2 razy w tygodniu żel do mycia z tej seri żeby wyszorować włoski. Poza tym używamy balneum do kępieli i kremu balneum baby i vitella nutrilotio U. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
beatle80 Re: AZS a nivea... 15.03.08, 13:37 Czy u dwu tygodniowego noworodka można stosować krem balneum baby? Odpowiedz Link Zgłoś
agwa1 Re: AZS a nivea... 07.03.08, 23:02 Nie są dobre- chodzi o niektóre ze składników. Nie będę się rozpisywać ale lepsze są Hipp i Baby Dream (Rossman). Odpowiedz Link Zgłoś
fiolka1987 Re: AZS a nivea... 22.01.09, 13:28 Hipp'a osobiście bym odradzała, bo wiele dzieci ma po nim wysypkę (jakiś składnik osobliwy dla tego producenta), a Rossmannowych można spróbować, bo tanie, a mogą zadziałać. Na mojego atopika kosmetyki Hipp i Nivea działają strasznie - po hippie pogarsza się strasznie, nawet po pierwszym użyciu. Z nivea bywa różnie, tzn. zależy co. Jeśli chodzi o Baby dream to używamy pudru - niczym się nie różni od tego z nivei (oprócz ceny), kiedyś jeszcze używałam chusteczek nawilżanych, ale są nie wydajne, według mnie. O reszce się nie wypowiadam. Na zdrowy rozum radzę stosować specjalne kosmetyki dla małych atopików. Odpowiedz Link Zgłoś