Dodaj do ulubionych

Apartamentowiec

18.08.04, 14:06
Czy jest w Płocku? A jeśli tak to w jakiej okolicy i jakiej powierzchni są
tam apartamenty? Podejrzewam, że jednak nie ma bo i któż by się skusił na
taką cenę za metr kwadratowy. Większość dobrze sytuowanych ludzi buduje sobie
poza miastem domy jednorodzinne. W końcu Płock nie jest aglomeracją i dojazd
z przedmieść nie zajmuje zbyt wiele czasu a zatem nie ma potrzeby szukania
luksusu ( w postaci apartamantu) w mieście.
Obserwuj wątek
    • stuntman Re: Apartamentowiec 18.08.04, 18:25
      O ile dobrze rozumiem twoje intencje to taki obiekt stoi na Podolszycach PN,
      przy al. Armii Krajowej, niedaleko skrzyżowania z ul. Grota-Roweckiego. To
      różowy, nowoczesny budynek, niedawno wybudowany. Gazeta kilka(naście) miesięcy
      temu pisała o tej inwestycji.
    • stuntman Re: Apartamentowiec 07.09.04, 13:11
      Myślę, że ten wątek jest odpowiedni do poruszenia sprawy nowego osiedla
      apartamentowców tarasowych na Zielonym Jarze. Mam nadzieję, że zgodnie ze
      słowami Konrada spowoduje on, że chociaż kilka nowych wpisów pojawi się na FPI.

Tak więc chciałbym usłyszeć Waszą opinię o tej inwestycji. Jak myślicie, czy
      spowoduje ona, że w Płocku w inny sposób zacznie się podchodzić do budownictwa
      mieszkaniowego? Czy dzięki temu będą niższe ceny mieszkań i ładniejsza
      architektura? Ja osobiście będę gorąco kibicował temu przedsięwzięciu.
      • konrad_wp Re: Apartamentowiec 07.09.04, 13:27
        Budynek na renderze wydaje się całkiem ładny , nie różni się zbytnio od tych warszawskich apartamentowców , tyle że ta cena za mkw jest strasznie niska jak na apartament. Tak się składa , że rozglądam się za własnym kątem w W-wie i za tyle to nawet nie kupi się zwykłego mieszkania w najgorszej dzielnicy (mam tu na myśli infrastrukturę i komunikację). Wychodzi na to , że albo to będzie apartamentowiec w cudzysłowie , ale ceny w W-wie są tak niebotycznie wyśrubowane (jedno i drugie mi się nie podoba :-(
        • stuntman Re: Apartamentowiec 07.09.04, 13:50
          Wiesz, Płock to nie Warszawa i ceny muszą też być inne. Po pierwsze jest to
          dziewicza (prawie, nie licząc różowego) tego typu inwestycja w Płocku więc jest
          to w pewnym sensie badanie rynku, kolejne takie osiedla mogą być zaplanowane z
          jeszcze większym rozmachem (o ile pomysł spotka się z oczekiwanym
          zainteresowaniem) i będą oczywiście o ileś tam droższe. Po drugie te tarasowce
          nie będą stały w centrum tylko w zasadzie na granicach miasta (koniec Zielonego
          Jaru, dalej są już tylko pola) co też z pewnością wpływa na ich cenę.
          Ja te przedsięwzięcie klasyfikuje w kategorii przetarcia szlaków, licząć że
          zmieni się przez to podejście płockich developerów, tak jak budynek PERNu może
          wpłynie na podniesienie poprzeczki w zakresie nowoczesnej architektury biurowej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka