renatas4 04.02.10, 17:40 Czy warto zapłacić i zarezerwować miejca w samolocie? Cz ktoś tak robił? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
travelmax Re: TUI -rezerwacja miejsc w samolocie 04.02.10, 20:00 Wydaje mi się, że jak wykupujesz wycieczkę w BP to automatycznie masz miejsce w samolocie i nic nie musisz dopłacać. W hotelu to co innego, jest tz. "over boking" i faktycznie może nie być miejsca w wykupionym hotelu wtedy BP kwateruje Cię w innym. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_p45 Re: TUI -rezerwacja miejsc w samolocie 04.02.10, 21:06 A ja sobie wykupiłam miejsce w samolocie i juz wiem gdzie bede siedziala :)) Odpowiedz Link Zgłoś
des4 ROTFL 05.02.10, 08:23 można jeszcze wykupić miejsce przy stoliku w hotelowej restauracji i leżak przy basenie...trzeba sie spieszyć bo liczba ograniczona... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blue67 Re: ROTFL IP: 91.206.64.* 05.02.10, 08:27 A ja jeszcze proponuje zarezerwować kibelek w samolocie - bo może być zajęty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gtw Re: ROTFL IP: *.pl 05.02.10, 08:42 jak to w czarterach często bywa, wystarczy, że linia podstawi inny typ samolotu, albo ze zmienioną konfiguracją foteli i wtedy "rezerwacje" przyokienkowe-przykiblowe szlag trafia, pewne "turystki" mają skopane wakacje ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: TUI -rezerwacja miejsc w samolocie IP: 83.238.13.* 05.02.10, 09:28 Opcja ta weszła dopiero w tym roku - ma ją Wezyr i Tui. Ja na pewno bym z niej skorzystała, latamy z dzieckiem i zależy nam, aby mieć 3 miejsca obok siebie. Teraz staramy się być wcześnie, aby nie być ostatnimi do odprawy bagażowej i siedzieć razem. Wg mnie wykupienie miejsc daje spory komfort. Niestety NN jeszcze nie ma tej opcji :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej Re: TUI -szkoda ze tylko Tui to ma IP: *.206.244.1.jpk.pl 07.02.10, 09:30 O dwóch lat jeździmy na wakacje z czwórką małych dzieci, miejsca w samolocie to nasz największy kłopot, w Polsce mamy wpływ na to o której będziemy na odprawie i większego problemu nie ma, lecz w drodze powrotnej nie jest już tak różowo, jak dotychczas zawsze udawało nam się otrzymać miejsca tak aby rodzic był z dwójką dzieci, notabene słyszałem gdzieś że dziecko musi siedzieć koło rodzica, więc zastanawiam się co będzie jak kiedyś dojedziemy na odprawę na końcu i zostaną w samolocie same pojedyncze miejsca Odpowiedz Link Zgłoś
iit2 Re: TUI -szkoda ze tylko Tui to ma 07.02.10, 14:01 Tak, tylko ,że z Tui można zarezerwowac miejsca tylko z Warszawy, niestety z Katowic, ani z Krakowa nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza Re: TUI -szkoda ze tylko Tui to ma IP: *.net.stream.pl 07.02.10, 14:15 i Poznania Odpowiedz Link Zgłoś
janan2 Re: TUI -szkoda ze tylko Tui to ma 07.02.10, 16:48 iit2 napisała: > Tak, tylko ,że z Tui można zarezerwowac miejsca tylko z Warszawy, niestety z > Katowic, ani z Krakowa nie. Według mnie poroniony pomysł.Wykupienie jeszcze niczego nie gwarantuje.Tym bardziej z Krakowa.Trafi się Jan Maria z Nelli nie wspominając licznych kapeluszy i jest po "ptokach".Nic nie ma pewnego.Jakoś te kilka godzin przetrwa.Sam lubie poszpiegować ale nie ma takiej sytuacji aby się nie porozumieć z sąsiadami na chwilę.Więc opcja całkiem zbędna. Odpowiedz Link Zgłoś
grazynanowa Re: TUI -szkoda ze tylko Tui to ma 07.02.10, 16:34 Rodzice zawsze siedza z dziecimi i nawet jesli przy odprawie okaze sie ,ze nie ma juz wspolnych miejsc ,to wystarczy zglosic stewardesie ,sama wielokrotnie bylam swiadkiem takich sytuacji i zawsze byly pozytywnie zalatwione:) Odpowiedz Link Zgłoś