Gość: olo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.10, 10:25 Czy warto wybrać sie z Alani do Side? Prosze o informacje? Prywatnie czy lepiej z biura? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: bibi Re: Z Alani do Side IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.10, 13:48 Też chciałabym wiedzieć... Odpowiedz Link Zgłoś
doma.30 Re: Z Alani do Side 10.08.10, 15:04 Moim zdaniem warto. Znajdują się tam m.in. mury miejskie, droga z kolumnami, teatr rzymski, świątynia Apolla, stary port. Lepiej (bo taniej i można spędzić tyle czasu ile się chce) pojechać samemu. Odpowiedz Link Zgłoś
jusytka Re: Z Alani do Side 10.08.10, 15:28 No pewnie, że warto. Po drodze można obejrzeć fajny pokaz delfinów w delfinarium Sealanya. Tu możecie zobaczyć fotki z naszego wypadu do Side wypożyczonym autem. picasaweb.google.com/Jusytka/Turcja#slideshow/5367515278044883874 Zwiedziliśmy przy okazji Alanyę oraz Dimcay Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: soniagl Re: Z Alani do Side IP: *.gl.digi.pl 10.08.10, 15:49 Jusytka - przepiękne zdjęcia !!!!! Świetnie opisane !!! A z jakim biurem podróży zwiedzłaś Kapadocję ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bibi Re: Z Alani do Side IP: *.chello.pl 10.08.10, 16:53 To jeszcze jedno pytanie :-) Czy można się dostać do Side jakimś autobusem/dolmuszem? nie za bardzo chciałabym wypożyczać samochód... Odpowiedz Link Zgłoś
isabeau Re: Z Alani do Side 10.08.10, 18:51 Oczywiście, że się da. Autobusem z Alanyi do Manavgat, a następnie dolmuszem do Side. Odpowiedz Link Zgłoś
jusytka Re: Z Alani do Side 11.08.10, 17:41 Warto jednak dodać, że w dolmuszach nie ma klimy, więc na dłuższych trasach taka podróż jest mało komfortowa, zwłaszcza latem. Nie wiem jak jest z komfortem autobusów, bo nimi nie jeździłam, może isabeau coś napisze. Odpowiedz Link Zgłoś
isabeau Re: Z Alani do Side 11.08.10, 18:11 W autokarach dalekobieżnych klima zawsze jest i zazwyczaj (chociaż nie zawsze) wydala z chłodzeniem. W dolmuszach rzeczywiście jest z tym gorzej, chociaż w tym roku trafił mi się jeden klimatyzowany i w ogóle luksusowy :) Jednak na tej trasie (Alanya - Side) przejazd dolmuszem to zaledwie parę kilometrów - jeżeli nie odpowiada nam dolmusz, to wydatek na taksi nie będzie wielki. Odpowiedz Link Zgłoś
jusytka Re: Z Alani do Side 11.08.10, 18:18 isabeau napisała: Jednak na tej trasie (Alanya - Side) przejazd dolmuszem to zaledwie parę kilometrów - jeżeli nie odpowiada nam dolmusz, to wydatek na taksi nie będzie wielki. Chyba chciałaś napisać Manavgat-Side Odpowiedz Link Zgłoś
isabeau Re: Z Alani do Side 11.08.10, 18:43 Chciałam napisać (skrótem myślowym), że na całej trasie z Alanyi do Side przez Manavgat przejazd dolmuszem to zaledwie parę kilometrów. Najdłuższy, około 60-kilometrowy odcinek jedzie się z Alanyi do Manavgatu autobusem, a z Manavgatu do Side (około 4 km) - dolmuszem. Przesiadka w Manavgacie jest niestety konieczna. Odpowiedz Link Zgłoś
jusytka Re: Z Alani do Side 11.08.10, 17:30 Skorzystałam z biura Pacho u Leny, jednak nie polecam. Dwie godziny zbieraliśmy ludzi po hotelach, nawet z Side, a przewodnik okazał się beznadziejny, bo niewiele nam o Kapadocji mówił, bo i niewiele wiedział. Jego "konikiem" była Grecja. Jednak do Kapadocji jechać warto, a nawet trzeba. Jak zdjęcia Ci się podobały, dorzucam ich II część: picasaweb.google.com/Jusytka/TurcjaDimcay#slideshow/5369165309523260994 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Z Alani do Side IP: *.fsmw.math.uni.wroc.pl 12.08.10, 09:22 super zdjęcia, jesteś Wielka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: soniagl Re: Z Alani do Side IP: *.gl.digi.pl 12.08.10, 09:43 Zdjęcia - boskie!! Klimaty tureckie - super !!! No i podpisy uzupełniają całość !! DZIĘKUJE !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Z Alani do Side IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.10, 19:04 Jaki czas przejazdu z Alani do Side Odpowiedz Link Zgłoś
isabeau Re: Z Alani do Side 10.08.10, 19:18 Autobusem plus dolmuszem wyjdzie od 1,5 do 2 godzin, w zależności od połączenia. Wynajętym samochodem w zależności od prędkości jazdy (ok. 65 km). Odpowiedz Link Zgłoś