laurka112 Re: sky airlines - opinie 24.08.10, 08:59 super! ostatnio latałam wizzairem i to była katastrofa, natomiast sky a. byli na czas, łagodne ladowanie, miły poczestunek w postaci smacznej bułki z szynka, ciasteczka, coli/fanty/kawy/herbaty, wody... za free:) szybko i sympatycznie; leciałam z katowic do antalyi lipiec/sierpień. Odpowiedz Link Zgłoś
masheni Re: sky airlines - opinie 24.08.10, 09:28 powrót z bodrum super, natomiast lot w tamtą stronę, a raczej lądowanie mało przyjemne. pierwszy raz spotkałam się z lądowaniem "skokami", kiedy żołądek podchodził do gardła kilkanaście razy. ale dało się przeżyć :) nie wiem, co było przyczyną, ale pewnie istniał jakiś ważny powód ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paula Re: sky airlines - opinie IP: 178.56.136.* 26.08.10, 12:24 Witam wczoraj wróciłam z Turcji. Leciałam ze sky .Polecam naprawdę super było darmowy poczęstunek kanapki,kawa, herbata cola, itd. Jak dla mnie bomba. Znajomi lecieli z sun express i nic nie dostali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa_on Re: sky airlines - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.10, 21:01 Też jestem ciekawa,bo lece tymi liniami 29.09 z Wrocławia i tradycyjnie bardzo się boję:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kika30 Re: sky airlines - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.10, 10:50 Ja też leciałam tymi liniami w lipcu z Katowic do Antalyi . Bardzo spokojny lot , bez żadnych turbulencji .Poczęstunek jak juz wyżej ktoś napisał . Polecam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luci Re: sky airlines - opinie IP: 78.159.94.* 26.08.10, 13:04 biuro sky club informuje ze nie ma poczestunku Odpowiedz Link Zgłoś
atednat Re: sky airlines - opinie 26.08.10, 14:49 Dla tych co najważniejsze są smaczne kanapki!? - rzeczywiście fajny lot, odbyłe dwa w 2009 roku. Porównywać WIZZ z SKY AIRLINES jest niestety trudno - WIZZ najstarszy samolot to 5 lat, natomiasst SKY średnia to prawie 16 lat, a niektóre mają prawie 20. Oczywiście jeżeli najważniejsze są smaczne kanapeczki to WIZZ leży. Tyle tylko, że za podobny lot kasuje prawie 2 razy mniej. Odpowiedz Link Zgłoś
laurka112 Re: sky airlines - opinie 26.08.10, 15:48 kanapki nie są najważniejszym aspektem lotu, ale fakt, że lot jest na czas to już bardziej:) wizz prawie zawsze spóźniony:(( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: sky airlines - opinie IP: *.chello.pl 26.08.10, 21:59 No własnie ,leciał ktoś ze Sky Club tymi liniami i faktycznie żadnego poczestunku na pokładzie? Odpowiedz Link Zgłoś
iwusia412 Re: sky airlines - opinie 26.08.10, 22:35 Ja lecialam tymi liniami lecz z Bee Free i catering byl na pokladzie;; Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: sky airlines - opinie IP: *.chello.pl 13.09.10, 19:22 Dzisiaj wróciłem z Turcji catering byl w obie strony.Kanapka ciastko napoje do wyboru. Odpowiedz Link Zgłoś
husky10 Re: sky airlines - opinie 15.09.10, 04:23 A ja dzisiaj wylatuję tymi liniami, mam nadzieję że będzie bez niespodzianek :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ifadg Re: sky airlines - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.10, 07:58 Leciałam do Turcji w czerwcu. Super lot, bezproblemowe lądowanie, kanapki i napoje w obie strony. Dla dzieci kolorowanki i kredki. Z powrotem w Katowicach byliśmy ok 20 min. przed czasem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malylos Re: sky airlines - opinie IP: *.mofnet.gov.pl 15.09.10, 16:06 W lipcu lecieliśmy z Gdańska, mieliśmy tak samo, sympatyczne panie stewardesy, dobre kanapki plus picie z dolewką, dziecko kolorowankę i kredki, cukierki dla wszystkich, no i przylecieliśmy na czas , w powrotną byliśmy szybciej niż ustalona godzina przylotu. Odpowiedz Link Zgłoś
atednat Re: sky airlines - opinie 15.09.10, 10:07 Gość portalu: gość napisał(a): > Dzisiaj wróciłem z Turcji catering byl w obie strony.Kanapka ciastko napoje do > wyboru. To się objadłeś - w obie strony oczywiście!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa_on Re: sky airlines - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.10, 22:42 Nie chodzi o to żeby się objeśc tymi kanapkami tylko o chwilowe chociaż odwrócenie uwagi bojazliwych podróżnych,zajmą sie jedzeniem,odwijaniem z papierków,to na chwile przestaną sie bać;),a to już coś! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oska Re: sky airlines - opinie IP: 80.54.214.* 29.09.10, 15:53 widze, ze "darmowe kanapeczki" sa waznym priorytetem w ocenie linii lotniczych... z reguly w czarterach dostaje sie jakies nedzne jedzonko, a w rejsowych samolotach trzeba za nie extra zaplacic - tylko taka roznica. z drugiej strony cena biletu skyairlines a wizz air, to chyba taniej wyjdzie kupic sobie te kanapke w wizzairze i czuc sie bezpieczniej.... skyirlines to stare rozklekotane samoloty. halas i chaos. stewardessy sprawdzaja zapiete pasy kilka razy kazda, nawet jesli jeszcze wszyscy pasazerowie nie wsiedli do srodka (po co?), z drugiej strony nie pilnuja wszystkiego tak jak powinny, ich angielski jest bardzo kulawy, zreszta jedyny znany im jezyk oporcz tureckiego. z glosnika leci nagranie czego nie mozna uzywac w trakcie lotu (np radioobdiornikow, telewizorow i odtwarzaczy kasetowych...), wszsytko jest stare, rozklekotane, a samolot trzesie sie przy ladowaniu... gti sie cieszy, ze ma wlasne linie lotnicze a ja na ich miejscu bym sie bala o odszkodowania bo tylko czekac az cos rypsnie... aha i nie jestem osoba, ktora 2 razy w zyciu leciala samolotem, wiec mam spore porowananie, a nigdy w zyciu nie lecialam gorszym rzechem. myslalam, ze ryanair ma slabe samoloty jako jedna z najtanszych linii lotniczych... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: re Re: sky airlines - opinie IP: *.chello.pl 29.09.10, 22:08 ale ty głupia jesteś... średni wiek samolotów 10 lat. Dla porównania Corendon 15 lat, sunexpress 8 lat, Atlas 9 lat. Stary samolot to taki, który ma 30 lat. Leciałem kilkanaście razy sky airlines i niczym się nie różni od latania innymi liniami (wiadomo inna obsługa, wygląd, komfort itd.) to linia czarterowa, która ma jak najwięcej osób zabrać na wakacje. Odpowiedz Link Zgłoś
doma.30 Re: sky airlines - opinie 30.09.10, 17:00 Ja też nie jestem osobą, która "raptem 2 razy w życiu leciała samolotem" i biorąc pod uwagę wszystkie moje loty wyczarterowanymi samolotami, linie sky airlines miały najnowsze i najwygodniejsze samoloty. Aha. I nie jest prawdą, że zawsze podczas tego typu lotów dostaje się poczęstunek. Zazwyczaj są to tylko napoje podawane jeden raz podczas lotu. Natomiast w sky airlines oprócz wspominanych kanapek i ciastka, napoje podawane są dwukrotnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oska Re: sky airlines - opinie IP: 80.54.214.* 03.10.10, 23:34 nie znam sie na tym ile jakis samolot ma lat, oceniam jak to wyglada. lecialam 6 razy ze skyairlines. za kazdym razem obsluga, wyglad zew i wew, jedzenie, wszystko wygladalo tak samo. ale na pewno samolot nie wygladal jakby mial 10lat;-( jak juz to 30. co do jedzenia, jak nadmienilam wczesniej ZWYKLE podaje sie cos w czarterowych samolotach. zreszta jedzenie nie bardzo mnie interesuje, bardziej interesuje mnie to czy bezpiecznie dolece, i czy skrzydlo nie odpadnie albo jakas inna czesc. to brzmi moze kuriozalnie, ale nawet tanie linie lotnicze maja lepsze samoloty, a na pewno zdecydowanie bardziej kompetenta obsluge. w skyairlines niektore panie z obslugi nie prawie potrafily mowic po angielsku! i nigdy nigdy nie zgodze sie ze skyairlines to sa najnowsze inajwygodniejsze samoloty! moze po prostu jeszcze gorszymi czarterami leciales/as? Odpowiedz Link Zgłoś
doma.30 Re: sky airlines - opinie 04.10.10, 22:17 Może. Ale mam nadzieję, że czy lepszymi czy gorszymi, będę mogła latać jak najczęściej i jak najdłużej :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: deeppurple Re: sky airlines - opinie IP: 178.235.121.* 01.10.10, 10:49 Leciałeś kilka razy ale do kibla jak miałeś biegunkę. Odpowiedz Link Zgłoś
doma.30 Re: sky airlines - opinie 01.10.10, 15:34 Jeśli już to "leciałaś", nie - "leciałeś" Odpowiedz Link Zgłoś