Dodaj do ulubionych

Wezyr-zmiana godziny wylotu!!!

IP: *.compower.pl 09.05.11, 18:45
Witam, chce się tylko wyżalić, bo chyba nic innego mi nie zostało. Lecimy z Wezyrem do Antalya z Katowic 11.05. Planowo wylot był zaplanowany na 5.30! A dzisiaj okazuje się że nasz lot jest przesunięty na 21.00!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nie godzinę czy dwie, ale cały dzień w plecy!!!!! Chyba mnie tu trafi. W Wezyrze nr tel cały czas zajęty, my z dwójką dzieci przylatujemy na 0.40:((( Nigdy więcej z wezyrem. Aha, zmienili przewoźnika, stąd ta zmiana, czy tak mogą?
Obserwuj wątek
    • Gość: oli Re: Wezyr-zmiana godziny wylotu!!! IP: *.adsl.inetia.pl 09.05.11, 19:04
      Mogą zmienić przewoźnika, mogą zmienić godzine wylotu aż do 23.59 tego samego dnia i jest to zgodne z prawem. Podpisałaś taką umowę. Bodajże każde biuro ma taki zapis w umowie, zmiana godzin wylotu jest bardzo powszechna i czesto zupełnie nie zależy od biura, tylko od przewoźnika. Pierwszy dzień i ostatni przeznaczony jest na dojazd.
      Byłam raz z Wezyrem i złego słowa nie mogę powiedzieć, wszystko było dopięte na ostatni guzik. Ja w tym roku mam też nocny powrót z dojazdem do domu samochodem gdzieś nad ranem. Nie martw się na zapas, dzieci prześpią wiekszość czasu, naprawdę.
      • muchospatatos Re: Wezyr-zmiana godziny wylotu!!! 09.05.11, 19:14
        potwierdzam moga zmienic i niestety wszyscy korzystaja..nie tylko wezyr
        ja bylem z nimi 2 razy i poza beznadziejnymi rezydentami ktorzy li wylacznie koncentruja sie na sprzedazy wycieczek wszystko bylo ok
        Wczesniej latali z Free Bird, teraz lata Enter Air...stad moze ta zmiana
        Wiem ze jestescie stratni sporo urlopu ale nic nie wywalczycie, przylot za to okolo polnocy nie jest zly..okolo 3.00-4.00 bedziecie zapewne w hotelu..
        Gorzej jak wylot jest np o 6.00...bo wtedy z hotelu zabieraja was okolo 2.00...wtedy to koszmar z dziecmi..
        • Gość: txt Re: Wezyr-zmiana godziny wylotu!!! IP: *.ksi-system.net 10.05.11, 05:37
          my lecimy 18 - tez z wezyrem z katowic. planowo wylot byl o 6 i juz sie zastanawiam czy to stala zmiana-czy tez jednorazowa. na stronce wezyra sa podane dwa loty na ten dzien-jeden o 6 a drugi o 21- maja rozne kody-czy to znaczy, ze rozni przewoznicy? do niedawna oba loty byly ok godziny 6 :/
          • Gość: Dorota Re: Wezyr-zmiana godziny wylotu!!! IP: *.opera-mini.net 10.05.11, 21:57
            Dokładnie tak - teraz są różni przewoźnicy. Nie mam pojęcia czy zmiana jest jednorazowa, czy też na stałe:( Nas zrobili na cacy:(((( Ja rozumiem zmianę o 1-4 godz, ale przesunięcie wylotu o 15 godzin!!!!!!!!! To już chyba przegięcie. To mój ostatni wylot z Wezyrem.
            • Gość: txt Re: Wezyr-zmiana godziny wylotu!!! IP: *.ksi-system.net 11.05.11, 05:37
              dzwonilam wczoraj do naszego posrednika. niestety jesli nic sie nie zmieni to tez lecimy o 21:/
              • kurczak48 Re: Wezyr-zmiana godziny wylotu!!! 11.05.11, 05:59
                No i czym się Ty martwisz ? czy coś Ci to da ? żyj wczasami , a nie stresuj się z byle jakiego powodu , zmiany wylotów dotyczą większości BP ;)
    • joanna_poz Re: Wezyr-zmiana godziny wylotu!!! 11.05.11, 10:05
      z Wezyrem bylismy 2 razy w Turcji i żadnego przesunięcia lotów nie było. wszystko punktualnie, mucha nie siadała.

ale w zeszłym roku polecielismy z nimi do Egiptu i niestety wycięli nam taki numer z powrotem. zamiast wylotu w godzinach popołudniowych (jakos kolo 16 - wiec w planie mielismy jeszcze plazowanie) zafundowano nam wylot wczesnym rankiem - chyba o 3 wyjeżdzalismy z hotelu i w dodatku z międzylądowaniem w Warszawie.
      wszystko oczywiscie zgodnie z umową - ale wścieklość została.
      notabene, jak latamy wiele lat z roznymi biurami, cos takiego przytraflo nam sie pierwszy raz w zyciu.
      • Gość: oli Re: Wezyr-zmiana godziny wylotu!!! IP: *.adsl.inetia.pl 11.05.11, 11:26
        Dalej sie upieram, że to nie wina biura podróży, tylko przewoźnika. Na Okęciu nikt Wam nie poda pewnej godziny wylotu wcześniej, niż 24 godziny przed odlotem. Każą dzwonić właśnie tak, wtedy jeszcze podają terminal, bo to też nic pewnego. Zobacz ile jest teraz poodwoływanych lotów - to nie biura robią, bo w samolocie leci zwykle towarzystwo z kilku różnych biur. Z dwojga złego lepiej lecieć kilka godzin póxniej, niż jechac na lotnisko szczęśliwym, że wszystko jest tak, jak pisali i tam koczować kilka godzin w upale.
        • joanna_poz Re: Wezyr-zmiana godziny wylotu!!! 11.05.11, 11:40
          > Dalej sie upieram, że to nie wina biura podróży, tylko przewoźnika

ja tam się z tym calkowicie zgadzam:)
          aczkolwiek czlowiek zawsze zlosci się na biuro.
          no i pewnym biurom zdarza się to czesciej niz innym:)
          • Gość: Stareczka Re: Wezyr-zmiana godziny wylotu!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.11, 17:58
            Nam Wezyr takze zmienil godzine wylotu , ale tym razem pozytywnie i na plus!!
            Z godziny 12:10 zostala zmieniona na 7:20 , wiec zyskalismy dodatkowy dzien :))))
            Powrot byl bez zmian - czyli taki jak dostalismy w dniu wylotu do turcji, czyli 10:10.
            Ale ze samolot na lotnisku w Antalyi mial prawie 2 godz. spoznienia to inna sprawa...
            • Gość: Dorota Re: Wezyr-zmiana godziny wylotu!!! IP: *.opera-mini.net 14.05.11, 21:30
              To znowu ja - rozżalona założycielka wątku. Wylecieliśmy z Katowic o 21.00, w Alanyi byliśmy ok północy. Na lotnisku nikogo z Wezyra, na zewnątrz jakiś Turek pokierował nas do autobusów, do których nie chciano nas wpuścić "bo nie ma z nami pilota". I tak oczekiwaliśmy na pilota z dziećmi śpiącymi na rękach. A że było tuż po burzy to i mokre wózki, i mokro wszędzie, i zimno.... Po ok 20 min zjawiła się dziewoja z Wezyra, próbowała być zabawna..... Generalnie ze strony Wezyra - ŻENADA - na szczęście hotel Otium Eco Club Side super, polecam każdemu, głównie z dziećmi:)
              • Gość: txt Dorota IP: *.ksi-system.net 15.05.11, 06:15
                nie strasz nawet:/ my lecimy z wezyrem w srode. mam nadzieje,ze przedstawiciel wezyra tym razem sie nie spozni.a w ogole - duzo was od wezyra lecialo?
                • Gość: Dorota Re: Dorota IP: *.opera-mini.net 15.05.11, 21:40
                  Cały autokar:)))))))) Ale to za mało widocznie dla Wezyra żeby się pofatygować planową obecnością rezydenta. Życzę przyjemniejszej podróży:)
    • Gość: landa Re: Wezyr-zmiana godziny wylotu!!! IP: 178.73.49.* 15.05.11, 10:03
      w tym roku powariowali z tymi zmianami lotów. Mnie Italka obcięła 17 godzin!!! Wylatuję w maju do Grecji. Z 6.00 rano przesunęli na 22.30. Cały dzień all incl. mają do przodu, a my do tyłu. Że jakoś nikomu się nie zdaża dostać tego dnia dodatkowo. Zawsze do przodu jest BP, a nie turysta!
      • Gość: luna280 Re: Wezyr-zmiana godziny wylotu!!! IP: *.internetia.net.pl 15.05.11, 11:19
        dlaczego wszyscy piszecie tylko o zmianie lotów wjedną stronę?? ja też w czerwcu lecę z Wezyrem do Bodrum i też zmienili nam lot tylko trzeba uczciwie dodać, że zmiana jest w obie strony.Pierwotnie mieliśmy wylecieć o 14 z minutami a zmienili nam na 21.50 a powrót miał być coś koło 11 a został zmieniony na 18.55 czyli z jednej strony urwali ale dołożyli z drugiej zyli wychodzi na zero. no z tymi lotami czasem tak jest trzeba po prostu dobrze trafić - ja lecę trzeci raz i jak narazie za kazdym razem godziny są w miare znośne myślę, że gorzej by było gdyby wyloty były np 3-4 rano tak jak się niektórym trafia. Krótko mówiąc zawsze trzeba te 2 dni odliczyć na podróż i się nimi nie stresować no a jak się uda trafić na fajne godziny, tak że można jeszcze skorzystać z wypoczynku no to tylko się cieszyc z dodatkowego bonusu:)
        • Gość: Dorota Re: Wezyr-zmiana godziny wylotu!!! IP: *.opera-mini.net 15.05.11, 21:36
          Ja się nie stresuję, już nie. Ale nam obcięli w obie strony - wylot miał być o 5.30, był o 21.00!!!!!!!!!! A powrót planowo o 23 z minutami a jest o 18.00.
        • Gość: gosc Nie mów hop IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.11, 22:37
          jak już wrócisz to będziesz znała końcowy bilans
          • Gość: Ania Re: Nie mów hop IP: *.dynamic.chello.pl 15.05.11, 22:56
            a nam się udało w tym roku super z Wezyrem własnie. lecieliśmy pierwszego dnia o 6, byliśmy w hotelu o 12 i jeszcze nam przedłużyli jeden dzień więc byliśmy na miejscu 8 pełnych dni a wylot powrotny był 9-tego dnia rano. nie ma reguły co do tego. czasami się uda a czasami nie. trzeba się z tym liczyć i się nie denerwować bo po co psuć sobie urlop.
            • Gość: gosc Re: Nie mów hop IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.11, 05:52
              Gość portalu: Ania napisał(a):

> a nam się udało w tym roku super z Wezyrem własnie. lecieliśmy pierwszego dnia
              > o 6, byliśmy w hotelu o 12 i jeszcze nam przedłużyli jeden dzień

Ktos kto miał byc tego dnia z powrotem był pewnie wściekły
              • tamerza Re: Nie mów hop 16.05.11, 09:08
                my lecimy z wezyrem i mamy wylot godz. 11 4 czerwca, a przylot 23:55 18 czerwca wiec jestesmy na miejscu pelne 15 dni ;) tez nam zmienili godzny bo mielismy miec 6 rano i powrot kolo 16, ale ja sie tam ciesze :)
                • Gość: txt Re: Nie mów hop IP: 194.246.16.* 16.05.11, 13:59
                  wlasnie dzwonila pani z biura podrozy. jestesmy w grupie,ktora leci planowo o 6. upewnialam sie dwa razy:) jak bedzie naprawde - zobaczymy w srode:)
    • Gość: wwwwwwwwww Re: Wezyr-zmiana godziny wylotu!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.11, 22:20
      Tak Wezyr celowo i z rozmysłem sprzedawał wycieczki z poranną godzina i potem zmieniał informując tuż przed wylotem. Biuro celowo wprowadza w błąd!!!!!!
      • Gość: aaa Re: Wezyr-zmiana godziny wylotu!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.11, 22:23
        Odradzam biuro Wezyr. Zmieniają godziny wylotu, świadomie sprzedają wycieczki z wylotem w godzinach porannych, by potem poinformować o zmianie na godziny wieczorne.
      • Gość: muchos Re: Wezyr-zmiana godziny wylotu!!! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 22.08.11, 23:50
        dlaczego pod 2 nazwami piszesz z jednego ip??
        IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl...przy obu wpisach
        • hipolit4 Re: Wezyr-zmiana godziny wylotu!!! 23.08.11, 11:55
          Nam też w tym roku zmienili godzinę wylotu .
          Pierwotnie wylot miał być 0 5.30 ( chyba jakoś tak )z K-wic a powrót mieliśmy mieć o 23.55 z Altanyi .
          Kilka dni przed odlotem dostaliśmy info , ze godzina wylotu z Katowic uległa zmianie i lecimy o 19.30 ( jakoś tak ) a wracamy ....... o 10.35 .
          Myślałam, że padnę , 2 dni praktycznie zabrane.
          Poszłam do BP, wyjaśniłam o co chodzi ( na bieżąco sprawdzałam , środowe wyloty i przyloty ).
          Najpierw w BP mi powiedziano , że Wezyr zmienił, gdyż zmieniły się ogólnie godziny lotów ( haha może bym i wierzyła gdybym nie sprawdzała ).
          w BP pracuje koleżanka, więc poprosiłam Ją o ponowny kontakt z Wezyrem ale tym razem "przy mnie" żebym na bieżąco mogła słyszeć i ewentualnie dopowiedzieć coś od siebie.
          Koleżanka wyjaśniła Pani po drugiej stronie tel , że jednak loty o 23.55 są i że MY czyli klienci Wezyra czujemy się delikatnie mówiąc robieni w bambuko bo wcześniej podawano nam z goła odmienną informację ( że lotów tych późno wieczornych nie ma ) chyba Pani z Wezyra nie spodziewała się , że ktoś może na własną rękę się tym zająć ( mam na myśli , śledzenie ofert Wezyrowych środowych ( lotów i przylotów ) jak i zaglądanie na stronę lotniska - odloty-przyloty ) i powiedziała , że dla formalności prosi o szybki faks z prośbą !!! o zmianę lotu a ona zrobi co w jej mocy.
          Więc faks poszedł w przeciągu 5 min , po czym zaraz był do Pani z Wezyra ponowny tel i po około 10 min dostaliśmy info, że nasz lot powrotny został przesunięty z 10.35 na 23.55 ;) !!!
          poprosiliśmy jeszcze o oficjalne potwierdzenie tej zmiany i finito.
          Faks z Wezyra przyszedł w ciągu paru minut.
          Także , sądzę że należy próbować się "dogadać " bo jak widać jest możliwość załatwienia .
          Nam się udało.
          Cóż gdyby jednak się nie udało," odcierpiałabym ", ale czy to znaczy , że trzeba zaraz wieszać psy na BP .
          Przecież wszystko jest napisane, że BP ma możliwość zmiany godzin lotów, wystarczy czytać uważnie.
          Zazwyczaj jest tak, że albo nie czytamy lub czytamy ale próbujemy sobie wmówić, że jakoś to bęzdie i nas to chyba nie spotka , po czym jak już stanie się nie po naszej myśli, to winne jest biuro i lament, mimo iż podpisując umowę automatycznie zaakceptowaliśmy warunki BP.

Latałam z różnymi BP i w każdej umowie jest ten zapis, że BP zastrzega sobie prawo do zmian godzin lotów i że najpóźniej ( tu mogę się mylić , nie chce mi się teraz wyszukiwać tej umowy ) do 12 lub 24 godz przed odlotem zostaniemy powiadomieni co do ostatecznej godz naszego lotu. I to dotyczy się godziny naszego odlotu z PL jak i przylotu do PL.

Uważam, że jeśli ktoś psioczy, ze biura podróży robią nas w jajo tym zapisem, to niech podróżuje na własną rękę i będzie sam sobie panem , sterem i okrętem .

Pozdrawiam i życzę miłego dnia
          J.
          • anit64 Re: Wezyr-zmiana godziny wylotu!!! 23.08.11, 14:17
            lecialam z nimi do Egiptu 2x, za pierwszym i za drugim razem zamienili mi godziny wylotu z PL z porannych na poznowieczorne, pierwszy raz myslalam , ze to przypadek ale drugi raz utwierdzil mnie w przekonaniu, ze to celowe dzialanie zeby wycieczka z korzystnymi godzinami wylotu lepiej sie sprzedala co zreszta potwierdzila agentka w znajomym biurze podrozy, dlatego trzeciego razu z nimi nie bedzie
            • Gość: olak Re: Wezyr-zmiana godziny wylotu!!! IP: *.45.78.141.ksiezyc.pl 23.08.11, 19:22
              No niestety ja też mam niemiłe wrażenia odnośnie Wezyra, bo też zmienili wylot z godzin południowych na 23.55 a powrót - w hotelu powiesili informacje, że powrót będzie o 10 zamiast o 16. Zadzwoniliśmy do pani rezydentki i powiedziałą nam tylko, że o 6 rano musimy być przed hotlelm. Rano okazało się, że tamta informacja była błędna i jednak przed hotelem mamy być o 12.40. Prawie super, tylko musieliśmy dzwonić do rezydenta i do biura, żeby w recepcji nam pokój oddali a o 6 rano nie jest to takie proste. Dodam jeszcze, że byliśmy z 2 dzieci. Więcej z nimi nie pojadę. Pani rezydentka absolutnie nieodpowiedzialna - nawet nie sprawdziła, że o 22 przed powrotem wywieszona została godzina różniąca się 0 6 godzin od pierwotnej.
            • Gość: ik Re: Wezyr-zmiana godziny wylotu!!! IP: *.173.24.43.tesatnet.pl 02.11.11, 20:47
              BIURO Podróży WEZYR -JEDNO WIELKIE OSZUSTWO - w dniu 19 . X .2011 wykupiłam wycieczkę do Hurghady na 25. XI . 2011wylot z Poznania miał byc o 6.00 , powrót 11.20 ( 2.XII) . Mam umowę i warunki uczestnictwa gdzie w pkt 4.4 jest mowa o zmianie terminu wylotu , ale równocześnie podają ,że dot. to sytuacji spowodowanej wyzsza koniecznościa , działania przyrody itp.
              I dzisiaj wchodząc na stronę WEZYRA widzę inne godz wylotu czyli 14.20 z Poznania , a powrót 10.20 . To już dzisiaj znają ,że zajdzie siła wyższa - to kpiny . 10 godz. do tyłu - to jawne oszustwo , bo kupująć wycieczkę 7 dniową wybrałam WEZYRA ze względu na czas - czyli 7 dni pobytu , a nie 6 . Będe jutro skarzyć biuro - tak dłużej nie można oszukiwać klientów .
              • ladybird1981 Re: Wezyr-zmiana godziny wylotu!!! 07.11.11, 14:34
                do IK
                też jestem wściekła !! Tak samo jak ty lecimy 25.11.2011 do Hurghady - wybraliśmy Wezyr ze względu właśnie na wczesną porę wylotu!! I co ? tydzień od wpłaty zadzwoniła pani z biura podrózy z informacja o zmianie godziny wylotu!! Dokładnie tak jak piszesz 14.20 wylot i żeby tego było mało - nie wiem czy wiesz - Z MIEDZYLĄDOWANIEM WE WROCŁAWIU !!!! Myśleliśmy, że nas szlag trafi. Zobaczymy czy zmienią nam godzine powrotu do Polski. I wtedy, po wakacjach zastanowimy się co z tym zrobić!! Ale na pewno nie zostawimy tego bez odzewu! Moje zdanie jest takie, że oni od poczatku znają godzinę wylotu - ale podają wcześniejszą żeby zachęcić tym klientów- tak jak nas. Ja juz jestem na NIE w stosunku do Wezyra. Oby to była jego pierwsza i ostania wpadka - bo chce miec spokojny urlop u wypoczynek. JAK NA RAZIE NIE POLECAM!!!
                • Gość: ik Re: Wezyr-zmiana godziny wylotu!!! IP: *.173.24.43.tesatnet.pl 07.11.11, 14:51
                  Wiem o miedzylądowaniu ale dostalam informację ,że w Krakowie . Moja Kancelaria Prawna się tym zajęła - wysłalam im odstąpienie od umowy . Wiem ,że stosują niedozwolone klauzule w umowie . Sprawą należy zainteresować UOKiK . Ewidentnie jest to sprawa do wygrania ( albo odszkodowanie po powrocie albo odstąpienei od umowy i wykupienie w innym biurze ) bo ich warunki uczestnictwa są sprzeczne z art. 14 ust. 5 ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. o usługach turystycznych (tekst jednolity: Dz. U. 2004 r. Nr 223 poz. 2268 z późn. zm.). Z innego biura wiem ,że sprzedająć nam wycieczkę nie mieli czarteru samolotu - stąd inne godziny . Zmieniając na inne godziny lotu , wprowadzając międzylądowanie , zmieniając ilość posiłkow zmienili istotne warunki umowy . Rozmawiałam w ich sprawie też z Mazowieckim Urzędem Marszałkowskim - wydział turystyki . Podali mi tryb postępowania . ZAWIADOMIC UOKiK !!! . Nałoży na WEZYR karę . W razie czego służę kontaktem do Kancelarii . Trzeba tępić nieuczciwe praktyki . Wkurzyli mnie mocno !!!
                  • Gość: ladybird1981 Re: Wezyr-zmiana godziny wylotu!!! IP: *.epsa.pl 14.11.11, 13:53
                    Do ik:
                    Wysłałaś im odstapienie od umowy czyli rozumiem, że zrezygnowałaś z wakacji? A jak z kasą? Ponieważ my zapłaciliśmy już całość. Podejrzewam, że przy odstapieniu od umowy nie odzyskalibyśmy ani grosza-wylot jest już 25.11. Do jakiego hotelu mieliście/macie jechać?
                    Dziękuję za propozycję pomocy prawnej. Akurat też pracuje w tej dziedzinie i jakby co mam wsparcie prawne gwarantowane.
                    Do niekótrych 'mądrali' na forum:
                    wiadomo, że kazdy chciałby wylatywać wcześnie rano a wracać z wakacji po południu. Zdajemy sobie sprawę z tego, że rzadko kiedy tak bywa. Nam chodzi tylko o to, że przy dokonywaniu rezerwacji i podpisywaniu umowy człowiek zwraca uwage na różne aspekty wyjazdu z danego biura i do danego hotelu. Płacimy grube pieniądze za wyjazd więc na wszystko zwracamy uwage i analizujemy.W każdym razie jeśli przy dokonywaniu wyboru miejsca wakacji/hotelu itd dowiedzieliśmy się że wylot jest o 6.00 to tym bardziej przekonało nas to do zakupu wycieczki w tym a nie w innym biurze. Po tygodniu od wpłaty pieniedzy dowiedzieliśy się, że godzina wylotu jest zmieniona i tracimy na tym cały dzień. To nie fair. Podali by od razu prawidłową godzine wylotu i wtedy jedni by sie zdecydowali a inni nie-szukaliby innej oferty. Przynajmniej my byśmy tak zrobili. No cóż, od wielu lat spedzamy wakacje za granicą i latałam juz z róznych biur ale nigdy nie było takiego przesuniecia, żeby stracic na tym cały jeden dzień. Z wezyrem lecę pierwszy raz i juz na wstępie nie jestem zadowolona. No cóż, może hotel, pogoda itd wynagrodzi kiepskiego wezyra....
                    • anit64 Re: Wezyr-zmiana godziny wylotu!!! 14.11.11, 18:09
                      przeczytajcie moją wypowiedź z 23.08., dodam tylko, że my dowiedzieliśmy się o zmianie godzin 24 godz. przed wylotem
                    • Gość: ik Re: Wezyr-zmiana godziny wylotu!!! IP: *.173.24.43.tesatnet.pl 15.11.11, 01:21
                      do ladybird1981
                      Hotel Sunrise Mamlouk . Z zaprzyjaźnionego innego bura uzyskałam informację , że w momencie sprzedaży nie mieli czarteru . Podczepili się pod inne biuro i stąd te godz. . Cóż nawet jak walka będzie długa to warto !!!!. Sukcesywnie będę to komentowała w miarę postępu .
                    • Gość: ik Re: Wezyr-zmiana godziny wylotu!!! IP: *.173.24.43.tesatnet.pl 16.11.11, 01:19
                      Na stronie Wezyra po raz kolejny przesunięcie godz wylotu . Najpierw 10 dni po podpisaniu umowy przesuneli z 6.00 na 15.05 , a dzisiaj z 15.05 na 19.45 . Do 25 listopada może skróca pobyt do 3 dni . To juz jest nienormalne . Może spróbować z prasą albo z TV . Kto pomoże !!!!!
                      Wylot Z Do Przylot Nr rejsu Miejsca Powrót Z Do Przylot Nr rejsu Miejsca
                      25.11.2011
                      19:45 POZ HRG 26.11.2011
                      02:30+1 CE 4854 25.11.2011
                      15:30 HRG POZ 25.11.2011
                      19:00 CE 4853
                      02.12.2011
                      14:25 POZ HRG 02.12.2011
                      21:10 ENT 6531 02.12.2011
                      10:25 HRG POZ 02.12.2011
                      13:40 ENT 6532

• Gość: ik Re: Wezyr-zmiana godziny wylotu!!! IP: *.173.24.43.tesatnet.pl 15.11.11, 01:13
              Odstąpiłam od umowy wraz żądaniem zwrotu całej wpłaconej kwoty . Przysłali 2 różne odp z 2 różnych działów Wezyra . Jedna ,że traktują to jako rezygnację nie z ich winy i oddają mi 50% wpłaty . II odpowiedź to ewenement na skalę światową - mianowicie wymyślili nowy pkt 5.2 warunków uczestnictwa i powiedzieli ,że potracą sobie koszty i rozlicza mnie po zakończeniu imprezy tj 2 grudnia .
              Nie rozróżniają odstąpienia od rezygnacji - czyli wynika ,że nie umieją czytać . Dla WEZYRA zmiana istotnych warunków umowy : skrócenie pobytu , zmiana godz. wylotu , międzylądowanie , mniej posiłków to moja wina .
              Odstąpienie traktują jako rezygnację . Jestem prawnikiem i im nie odpuszczę . Te brednie które przesyłają mają na celu wystraszenie . Niestety ludzie nie chcą się skarżyć z biurami typu WEZYR - po otrzymaniu takich odp z biura podróży . APEL : nie dajcie się z zastraszać - trzeba walczyć z oszukańczymi biurami . Jeżeli nie zwrócą w całości - składam pozew .
              Wyroki już w takich sprawach zapadły korzystne dla klientów biur podróży . Gdyby wszyscy walczyli z nieuczciwymi biurami nie byłoby takich sytuacji. Ale ludzie sobie odpuszczają bo nie chcą psuć wakacji , bo obawiają się kosztów sądowych .
          • Gość: kwoczka Re: Wezyr-zmiana godziny wylotu!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.11, 19:15
            Zmieniony mam wylot z 5.30 na 19.35. Podobno biuro dokładało wszelkich starań aby wyprostować zamianę i podobno Wezyr również ich zaskoczył. Osobiście rozmawiałam z Kimś z biura z obsługi klienta i usłyszałam stek bzdur i kłamstw, które na bieżąco były zmieniane i dopasowywane. Wezyr jest niesolidny i lekceważąco traktuje swoich klientów. Dokładnie przeczytałam umowę i będę dochodzić swoich praw.
            • Gość: Andrew Re: Wezyr-zmiana godziny wylotu!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.11, 15:16
              chyba nie dokładnie przeczytałaś bo jest tam zapis ze 1 i ostatni dzień traktowany są jako dni do podróżowania, wszystkie biura tak mają to tzw zabezpieczenie przed roszczeniami w przypadku zmiany godzin lotu, miałem ten sam problem i wiem ze nic nie zrobisz, dzień wylotu i powrotu sie zgadza wiec jest ok a z 2 strony jak czytam te komentarze to widzę że większość by chciała wylot tak o 5 rano a powrót popołudniu
              • Gość: mob-os Re: Wezyr-zmiana godziny wylotu!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.11, 22:39
                Myślę że się mylisz .Podpisuję umowę na konkretne warunki tzn.też godz wylotu przecież przewożnik tj. linie lotnicze są kontrahentem biura podróży i jeśli nie wywiązują się one z podpisanych umów to należy zerwać taką niekorzystną umowę. Nie mówię oczywiście o warunkach szczególnych w ruchu lotniczym,to jest oczywiście poza komentarzem.Ale nic się nie dzieje a Ecco Holiday np. 3 razy zmienia godz wylotu z w-wy do Antalyi nie mówiąc już o tym że zmieniła przewożnika na termin 7 września 2011.Więcej nie lecę z Ecco jest niewiarygodne a dość dużo podróżuję.
              • anitta25 Re: Wezyr-zmiana godziny wylotu z Alanyi 30.10.11, 19:29
                Nam też Wezyr skrócił wczasy o 1 dzień, o zmianie godziny wylotu dowiedziałyśmy się o 3ej w nocy po powrocie z wycieczki fakult. Wyjazd z hotelu o 5 rano także tylko 2 godziny na spakowanie, bez żadnego odpoczynku. Wcześniej był planowany wyjazd z hotelu na 13.00 także miały być jeszcze ostatnie zakupy. Ze względu na koniec sezonu w Turcji najpewniej ludzi z 2óch różnych godzin zebrali w 1 i oszczędność jest. Pierwszy i ostatni raz z Wezyrem!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka