Dodaj do ulubionych

7+7 z triady, czy był ktoś

13.06.04, 09:48
Ile trzeba przygotować $ dodatkowo na wstępy w części objazdowej, czy część
pobytowa to naprawdę loteria
Obserwuj wątek
    • Gość: Leszek Re: 7+7 z triady, czy był ktoś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.04, 18:37
      Odświerzam
    • Gość: jolnta Re: 7+7 z triady, czy był ktoś IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.04, 21:22
      Koszty wstępów i wycieczek fakultatywnych masz zapisane w katalogu. Radzę
      uwzględnić je wszystkie. Rok temu byłam w Grecji (7+7)i pilotka już na początku
      objazdówki pobrała od turystów całą kwotę wszystkich wstępów. Nie uważam, że to
      do końca fair, ale się dostosowałam. Na pewno więcej wydaje się pieniędzy
      podczas objazdu, gdyż nie masz wpływu na to, gdzie się zaopatrujesz w
      ewentualne wiktuały lub pamiątki, a ponadto w upale więcej wydaje się grosza na
      wodę, owoce, lody itp. schładzacze:) Sądzę, że warto oprócz fakultatywnych
      przyjemności na objedźcie, wziąć pod uwagę też pobyt stały, bowiem czasem
      człowiek ma ochotę oderwać się od leżaka na plaży i wybrać się na jakiś rejs,
      rafting lub wieczór. Podczas pobytówki można trochę zaoszczędzić pieniędzy,
      zwłaszcza jeśli ma się wykupione wyżywienie (radzę to zrobić szczególnie wtedy
      jeśli dojdzie do zmiany w programie, tzn. najpierw pobyt, potem objazd). Jeżeli
      oczekujesz konkretnej kwoty, którą miałam przy sobie, to w przybliżeniu mogę Ci
      powiedzieć, że bylo to ok. 1000 zł, może trochę więcej. Przemyśl sobie
      dokładnie wydatki jeszcze przed wyjazdem, oczywiście na ile to możliwe.
      Naprawdę warto:) Pozdrawiam i mam nadzieję, że Cię nie zanudziłam moją epistołą.
      • Gość: Leszek Re: 7+7 z triady, czy był ktoś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.04, 08:18
        Serdeczne dzięki za rady.
    • Gość: simb Re: 7+7 z triady, czy był ktoś IP: *.bmj.net.pl 15.06.04, 19:13
      Byliśmy na 7 + 7 w Turcji we wrześniu w zeszłym roku. Faktycznie dopiero na
      miejscu dowiedzieliśmy się że mamy najpierw pobyt i muszę przyznać że nie
      bardzo nam to odpowiadało ale w ostateczności okazało się że ma to dobre strony
      bo na objazd jechaliśmy wypoczęci, a sam objazd dostarczył super wrażeń i nie
      zmęczył. Co do pieniędzy to w Alanyi kupiliśmy fajną wyczieczkę za 10 euro na
      cały dzień w miejscowym biurze, wodospady koło Antali, Aspendos i Side oraz
      obiadek po drodze)
      Co do objazdu, zebrano po 95 euro na wstepy, wszystkim na końcu zwrócono po
      bodajże 4 euro, a tym którzy rezygnowali z niektórych wstępów w trakcie objazdu
      zwracano na końcu dodatkowo za niewykorzystane wejścia (ja np nie byłam w
      podziemnym mieście i dostałam chyba z 6 euro zwrotu.)
      Na objeździe są również fakultatyne opłaty np w Kapadocji Wieczór Turecki i
      spektal Wirujących Derwiszów po około 20 dolarów. Na wieczorze była większość,
      na Derwiszach mniejszość, nam się szalenie podobało, ale to kwestia gustu.
      W Istambule w Topkapi płaci sie dodatkowo po około 10 mln lirów za skarbiec i
      harem (też byli tylko niektórzy). Miał być nocny objazd Istambułu za 5 euro ale
      niestety nie zdążylismy. W Pamukale płaci sie dodatkowoza za wstęp na basen
      Kleopatry chyba z 15 dolarów ale nikt z tego nie korzystał bo mieliśmy 2
      godziny wolnego to każdy wolał chodzić po wapiennych tarasach.
      Ogólnie wyjazd jest rewelacyjny pozostawia niezapomniane wrażenia i mimo że na
      objeździe niewiele spaliśmy to wszyscy tryskali energią nizależnie od wieku.
      Udanego pobytu i niezapomnianych wrażeń
    • Gość: Krystyna.j Re: 7+7 z triady, czy był ktoś IP: *.wsz-pou.edu.pl 16.06.04, 14:29
      Bylam na akiejj wycieczce od 3.05. Zaczelismy od pobytu w Side. Pozniej objazd. Jest to dobry wariant, jedzie sie wypoczetym, bo w czasie objazdu
      jest bardzo malo czasu na spanie. Wrazenia zarowno z pobytu jak i z trasy rewelacyjne. Cudowny kraj, wspaniali ludzie. Na objazd potrzebne jest 90 euro.
      Oczywiscie dodatkowo oplacane są wycieczki fakultatywne w czasie pobytu. Ceny takie jak w katalogu. Na swoje wydatki najlepiej zabrac dolary, w malych
      nominalach i na miejscu wymieniac na liry tureckie. Jest to najkorzystniejsze. Jak ja bylam - 1 dolar ok. 1600 lirow tur. Kawa kosztuje ok. 2-3 tys. lirow, pyszny kebab
      ok. 7-8 tys. lirow.tur.
      Moi przyjaciele byli na takiej samej wycieczce tylko 2 tygodnie pozniej i rowniez wrocili zachwyceni. Zycze takze milych wrazen.
      • Gość: Krystyna.j Re: 7+7 z triady, czy był ktoś IP: *.wsz-pou.edu.pl 16.06.04, 15:30
        Przepraszam, oczywiscie pomylilam sie. To wszystko jest w milionach. 1600 mln lirow tureckich itd.
    • svea Re: 7+7 z triady, czy był ktoś 17.06.04, 09:46
      Jedziemy na 7+7 z dzieckiem ( 10 lat). Czy na wstepy dla dziecka tez pobieraja
      ok. 90 euro? W wielu krajach ( np. Grecja ) dzieci wchodza za darmo lub placa
      duzo mniej. Jak to jest w Turcji? Jezeli ktos wie, bede wdzieczna za odpowiedz.
      • Gość: gość Re: 7+7 z triady, czy był ktoś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.04, 19:44
        Czy ktoś jeszcze wrócił z 7+7 - wrażenia
    • Gość: Yanka Re: 7+7 z triady, czy był ktoś IP: *.acn.pl 19.06.04, 08:02
      w czwartek wrocilam z objazdu, potwierdzam objazd jest super ... warto poznac
      ten kraj! Jest tylko male "ale" moim zdaniem troche za malo czasu na
      poszczegolne obiekty, dodatkowo w czasie objazdu triada zafundowla nam trzy
      pokazy komercyjne na ktore nie bylo limitu czasu. Dodatkowo minusem jest fakt
      zatrzymywania sie autokaru na tzw. lunch za 5 euro! Triada zatrzymuje sie w
      miejscach gdzie nie ma mozliwosci pojscia gdzies indziej, a czesto za rogiem
      pyszny obiad mozna zjesc za 2 euro. Poza tym w takich miejscach puszka coli
      potrafi kosztowac prawie 2 euro! Stan hoteli to typowe 3*, jest czyto jedzenie
      rozne - w sumie ok. Sam pobyt to niestety loteria, nawet w przypadku hotelu z
      katalogu dane dotyczace lokalizacji hotelu nie do konca sa prawdziwe - okazalo
      sie na przyklad ze hotel "delphin ..." nie pamietam nazwy do konca mial byc ok
      3 km do centrum, na miejscu do hotelu skrecilismy przy znaku z napisem alanya
      10 km! osobiscie byla w 4* Kleopatra dreams beach, mialam teroche pecha bo
      trafilam pokoj z widokiem w studnie na sasiedne budynki mieszkalne i od strony
      kuchni (mieszkalam na 4 pietrze, ale i tak bylo czuć!). sama plaza nie
      zachwyca, zwirek! za to morze cieplutenkie i to jest fajne, dobrze jest kupic
      materac na miejscu za ok 10 USD.
      Na koniec zostawilam najgorsze ... rezydent! Akwizytor, ktory udzielil nam
      blednych informacji ... przyszedl tylko sprzedac wycieczki fakultatywne.
      Dodatkowo Triada zmienila termin powrotu (nie zostalismy o tym poinformowani -
      przeczytalam na bilecie ... na lotnisku) wracalismy nie 16 (w Polsce mielismy
      byc o 12) a 17 o 6 rano, dla ludzi spoza wawy ktorzy musza dotrzec do pracy ma
      to duze znaczenie.
      tyle ode mnie polecam wakacje w Turcji ale lepiej przemyslec wyjazd z
      triada ... ja osobiscie wiecej z nimi nie pojade!
      • Gość: An 1001 Re: 7+7 z triady, czy był ktoś IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 21.06.04, 07:28
        Cz możesz podać więcej informacji o hotelu Kleopatra drems beach? Wybieram się
        tam w sierpniu. I jeszcze jedno pytanie: czy podczas obiazdu były wycieczki
        fakultatywne, o których nie wspomniano w katalogu?
      • chrum2 Re: 7+7 z triady, czy był ktoś 21.06.04, 11:50
        A ja mam pytanie na temat wizy. Wiem że ta przyjemność to 10$/EUR, ale obiło mi
        się gdzieś o uszy że potrzebne jest też zdjęcie. Czy to prawda, czy może jednak
        paszport z podobizną wystarczy?
        dzięki za odpowiedź
        chrum
    • Gość: gość Re: 7+7 z triady, czy był ktoś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.04, 12:01

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka