anetakarpik 08.05.12, 13:32 Byłam dwa razy na Riwierze Tureckiej, która bardzo mi sie podobała,ale chciałabym zobaczyć również Egejską, czy może ktoś polecić mi hotel 4* oraz co można zobaczyć tam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasia_p45 Re: Poradźcie 08.05.12, 14:51 Na Bodrum jest mnóstwo fajnych hoteli. Trzeba przejrzec oferty biur.. np TUI, Itaka.. A zwiedzisz np: Efez, Pamukkale, Dalyan.. itd. popłyniesz na Kos lub w Błękitny Rejs.. Mozliwości jest wiele. Polecam: turcjawsandalach.pl/content/bodrum Odpowiedz Link Zgłoś
doma.30 Re: Poradźcie 09.05.12, 10:09 Jeszcze możesz popłynąć na Rodos (polecam jeśli nie byłaś). No i np. w samym Bodrum jest ciekawy zamek. Pomimo negatywnych opinii na temat np. Alanii jakie często można spotkać to ja na przykład Alanyę bardzo lubię. A natomiast bardzo zawiodłam się właśnie na Bodrum i najbliższych okolicach. Nie mówię o miejscach, które można zobaczyć, bo te oczywiście są fascynujące. Ale o klimacie jaki tworzą ludzie. Mówi się, że Bodrum to takie Saint Tropez i coś w tym jest, bo dla mnie to bardzo snobistyczne miejsce. W ogóle takie mało tureckie. Ale to są takie moje odczucia. Twoje mogą być zupełnie inne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Ewa Re: Poradźcie IP: *.dynamic.chello.pl 09.05.12, 22:54 Zgadzam się z tobą w 100%. Mnie też Bodrum nie "powaliło na kolana". Ze wszystkich miejsc w których byłam w Turcji (a teraz to już będę w Turcji 11-ty raz) Bodrum najmniej mi się podobało. Ale to oczywiście rzecz gustu... Ja uważam, że Bodrum jest mocno przereklamowane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DIT Re: Poradźcie IP: 212.109.132.* 10.05.12, 08:53 A mi to właśnie odpowiada. Miejsce jest oczywiście mało tureckie, gdyż jest po prostu greckie, a właściwie mocniej europejskie, co jest jego największą zaletą:) Lubię mało egipską Aleksandrię, mało chorwacką Pulę, czy mało tureckie Bodrum... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Ewa Re: Poradźcie IP: *.dynamic.chello.pl 09.05.12, 23:13 Zanim zaczęłam (od trzech lat) spędzać urlop na Riwierze Tureckiej, to jeździliśmy z moim towarzystwem przez kilka lat do Marmaris (Turcja Egejska) i okolic - np. do pięknego Icmeler. Szczególnie Icmeler ci gorąco polecam - jest cudne! To takie małe, bardzo urokliwe miasteczko oddalone o ok. 10 km od kurortu Marmaris, z bardzo dobrym dojazdem do Marmaris. W Icmeler jest spokojniej niż w chałaśliwym Marmaris - jest to doskonałe miejsce na wypoczynek. A kiedy zapragnie się rozrywki, to jazda dolmuszem do Marmaris zajmuje ok. 15 min. W Icmeler od lat świetnymi opiniami cieszy się 4* hotel Mirage World. Byłam w nim, jest naprawdę OK. Ponadto możesz też pojechać w jeszcze inne miejsce w Turcji Egejskiej - do Turunc. Tam też jest bardzo ładnie, a słynny już hotel Turunc rzeczywiście zasługuje na pochwały (wiem, bo w nim też byłam). Odpowiedz Link Zgłoś
imizing Re: Poradźcie 10.05.12, 09:09 Ja akurat wolę Riwierę Turecką niż Turcję Egejską , ale jak już tak bardzo chcesz wybrać się do Turcji Egejskiej to wybierz raczej Bodrum , Turunca Ci nie polecam miejscowość totalna dziura a hotel pozostawia wiele do życzenia . Marmaris mnie bardzo zawiodło , chyba nie była w brzydszym mieście w Turcji a zwiedziłam dużo . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Ewa Re: Poradźcie IP: *.dynamic.chello.pl 10.05.12, 23:14 Jeszcze raz powtarzam - jest to rzecz gustu. Ja byłam i jestem zachwycona Icmeler, o Icmeler głównie pisałam. Kto nie był w tym miasteczku, temu trudno się wypowiadać o jego uroku. Co do Turunc to ja mam zupełnie inne zdanie od ciebie. Miejscowość jest przepiękna, choć nie duża. A te widoki jak się jedzie do hotelu...coś cudownego. A o tym że hotel Turunc jest dobrym hotelem nie muszę nikogo przekonywać, bo świadczy o tym duże zainteresowanie (od lat) tym hotelem turystów - hotel co roku świetnie się sprzedaje. My byliśmy w nim w 2009r. i byliśmy bardzo zadowoleni. Odpowiedz Link Zgłoś
pojechanewakacje Re: Poradźcie 10.05.12, 10:39 Ja byłam w Marmaris i, choć pobyt wspominam bardzo dobrze, samo miasto nie należy do najciekawszych. Z pewnością nie jest to śliczne miasteczko, po którym można sobie pospacerować i pozachwycać sie okolicą. Jedną z najbardziej popularnych atrakcji jest popłynięcie na Rodos. Myślę, że warto - to zaledwie godzina drogi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbynek Re: Poradźcie IP: *.plock.mm.pl 12.05.12, 21:57 polecam Oludeniz. polecam Oludeniz. Odpowiedz Link Zgłoś
malaczarna189 Re: Poradźcie 13.05.12, 14:53 ja bylam w Ayvalik, hotel Billurcu, ma chyba wpisane 3*, ale ja bym go bez wahania ocenila na 4. Czysto, wszystko ladnie skomponowane i wyposazone. A samo miasto cos piekego, naprawde polecam czesc egejska Turcji, riwiera jest dla mnie oklepana;p nie wiem jak inne biura, ale ja bylam z funclubem, oni na pewno tam organizuja wyjazdy i samo biuro rowniez moge jak najbardziej polecic:-) Odpowiedz Link Zgłoś